Stranica 1 od 23 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1125

Tema: Razmisljaju li o tome kucanice?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Razmisljaju li o tome kucanice?

Citala sam neki dan clanak o jednoj misici koja se bogato udala pa dobro unovcila rastavu. ( F.Č)U medjuvremenu je nista ili malo radila, novac se poceo topiti i sad je, jednom rjecju, jadna.

Uvod je da pitam razmisljaju li ikad zene koje ne rade , tj. koje su kucanice sta ce biti ako bude.
    Ja npr radim tj zaposlena sam a znam se i sama nekad pitati sto da se npr razbolim, tko ce placati kredite i slicno.
    Zena koja je nezaposlena i to svjesno, svojim izborom i to na duge staze, mislim da je jos u losijoj situaciju.
    Pita li se ikad sto ako muz nadje drugu pa me ostavi, sto ako se razboli, od cega cemo mi zivjeti jer eto imam 35 god i bez radnog staza sam itd. a nisam bas ni ulagala u svoje skolovanje.
    Bas me zanima vase razmisljanje.
    Nije li zapravo veliki rizik biti zena kucanica?

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja mislim da to ovisi od osobe do osobe, neke se zapitaju kaj ce biti ako ih muz ostavi ili slicno, a neke ne. Pretpostavljam da su neke odgojene tako da misle da to tako treba biti.
    Mozda i je rizik biti zena kucanica, ali danas je rizicno i imati posao. Sto ako sutra ostanes bez njega? Dobro, istina, osobe koje su bile zaposlene imaju prednost zbog iskustva i slicno, ali to im isto nije garancija da ce naci posao. Zapravo, nista nije sigurno, mozemo samo raditi ono sto znamo i sto nam okolnosti dozvoljavaju i nadati se da ce sve biti dobro.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je nevjerojatno da je netko poput F.Č. na rubu egzistencije, ne zato što je bivša misica i što i sad dobro izgleda (valjda), već zato što je mlada i zdrava i sigurna sam da ima poslova koje bi mogla raditi za pristojnu plaću. E sad, možda ona i ima kakve pristojne prihode za naš pojam, ali ne i za svoj (ja bih, sama, mogla živjeti i s 3.000 kn i ima ljudi koji žive s minimalnim primanjima).
    Nisam čitala članak, ne znam kako dugo je razvedena (no čini mi se da ima već dosta). Možda se netko i ne snađe u času kad ostane bez sredstava, ili vlastitih (tj. bez posla) ili muževih (rastavom), ali ako je nužda raditi, vjerujem da se posla može naći. Pa svaki butik bi je primio za prodavačicu, ako joj to ne bi bilo ispod časti.
    Ne znam je li rizično biti kućanica, nemam djece pa neobaveznije razmišljam o tome, ali uvijek sam za posao (mama je bila kućanica dok nismo krenuli u srednju školu pa sad ima mirovinu na 15-ak godina radnog staža, oko 1.000 kn, toga se bojim - starosti kad nećeš moći radit sve i da hoćeš).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja mislim da sve ovisi od osobe do osobe. Neka kućanica ima 4-ero djece i vrjednija je od neke što možda radi 10 sati na poslu i dođe kući pa legne i odmara. I kad takva ostane bez posla u svojoj branši, a o drugom možda ne zna baš ništa, propala je ko Grčka. Dok vjerujem da ima hrpa kućanica koje svašta znaju raditi i snalažljivije su od većine žena koje rade, a takve će bolje uspjeti kad ostanu same od onih koje nisu takve. To je ono bitno-kakav je karakter osobe, a ne radi li ili je kućanica! :/

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Slažem se sa ninči.Moja mama je imala nas četvero i bila je doma,ali se uvijek snašla.Savršeno šiva pa je po noči šivala ,imala je vrt u kojem je sve uspjevalo i od jedne kune je znala napraviti dvije jako je snalažljiva tako da nam nikad ništa nije falilo čak i kada tata nije dobivao jedno vrijeme plaču za vrijeme rata.Stvarno ovisi od osobe i od onoga da znaš raspolagati i sa malim iznosima,a snalažljivi ljudi nađu riješenje u bilo kojoj situaciji da se nađu ,jer Bože moj svašta se može dogoditi u životu, ali mislim da onda djeluješ, a ne opterečivat se što bi bilo da bi bilo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Bas me zanima vase razmisljanje.
    Nije li zapravo veliki rizik biti zena kucanica?
    Smatram da nije rizik biti kućanica nego je rizik ne znati ništa raditi, ne imati zanimanje.
    A ako dobro unovčiš rastavu pa onda uspiješ taj novac proćerdati, a da u međuvremenu i ništa ne radiš, onda si ...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jedno je biti kućanica jer si tako odlučila i posvetila se svom djetetu i obitelji,a drugo je biti lijena,zdrava, mlada žena

zašto nije nastavila s manekenstvom,nitko ju nije tjerao da kopa kanale

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jedno je biti kućanica jer si tako odlučila i posvetila se svom djetetu i obitelji,a drugo je biti lijena,zdrava, mlada žena
    pa, u slučaju rastave od izvora financija baš i ne vidim neku razliku.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jedno je misica koja se udala zbog novca, lijena nije radila, potrošila novac umjesto na ulaganje u znanje u gluposti i sad možda traži drugog skrbnika. Drugo je žena kućanica koja se brine o svojoj obitelji, održava kuću, odgaja djecu, pomaže mužu (podrška jako puno znači). Nema mi smisla uopće dovoditi nju u isti kontekst sa kućanicama. Čak je pomalo uvredljivo. Da moja majka nije bila kućanica tata ne bi zadržao posao (bio je nesiguran i njena podrška mu je pomogla da postane šef, a mogao je ostati bez posla hrpu puta), ja ne bih danas bila sposobna hraniti svoju obitelj (jer moja majka je cijelo vrijeme ulagala u moje znanje, nisam morala ni čašu maknuti sa stola ako sam trebala učiti). Majke kućanice iz čiste ljubavi rade ono što rade iako ih se uzima zdravo za gotovo i premalo cijeni.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I žena koja je u dogovoru sa partnerom postala kućanica i brine se o obitelji ne bi trebala razmišljati "što ako me muž ostavi" jer su očito planirali biti do kraja života skupa. Naravno uvijek se može dogoditi, ali onda možemo razmišljati i "što ako me udari auto", "što ako dobijem tumor"? Pa uplaćujte osiguranje, nema druge.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne znam za nju...
    Ja ne razmišljam o rastavi, isto kao i mm.... Nadam se onome dok nas smrt ne rastavi...
    No, ipak backup uvijek imamo i on i ja u slučaju ikakvih sranja, jer i s poslom bez muža nebi mogla uzdržavati troje djece...

I potpisujem Ninči, sve je u snalažljivosti... Kad dođe trenutak ili potegneš ili padneš na dno, ovisno koliko si jaka i snalažljiva osoba...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U odnosu na postavljeno pitanje - a radi se o egzistenciji - razlike stvarno nema.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

točno tak pinguica,nije za usporedit čak i pomalo vrijeđa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Smatram da nije rizik biti kućanica nego je rizik ne znati ništa raditi, ne imati zanimanje.
    Potpis.

A ne mogu zamisliti taj scenario da se rastanemo. To bi mi bilo kao da me netko prepolovi na pola. Ne brine me nimalo ta financijska situacija jer znam da bi se snašla - bez obzira što sam kučanica sada, jako mi je važno da sam samostalna i sposobna se brinuti za obitelj; al znam da se emocionalno ne bi lako sastavila nakon razvoda.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pinguica super si sve napisala, debeli Potpis!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zanimanje ne znači previše kad se netko prvi puta zapošljava sa npr. 40. godina.

Činjenica je da se žena koja nije radila u slučaju rastave nađe u vrlo teškoj situaciji; postoji koliko znam i uzdržavanje bračnog druga, ali ne znam točno koliko to traje i pod kakvim se uvjetima može dobiti.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mima, al jel ti misliš da je jedini način da se zaradi imati posao i dobivati plaću? Stvarno pomalo smiješno

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

..
    X
    a ja sam posljednje 3 godine uglavnom kucanica tj ja volim reci full time mama (jer mi ovi kucanski ne idu bas najbolje odoh OT)
    a i dok nisam bila FTM uplacivala sam zivotno osiguranje jer sto je sigurno sigurno je i to radim i svo ovo vrijeme dok sam nezaposlena...i nikad nisam razmisljala sto bih da me MM ostavi ili da li bi se premisljala ga ostaviti dok sam nezaposlena- i to me ne tangira ni sad - znam da bih "prezvijela" u svakom pogledu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, al jel ti misliš da je jedini način da se zaradi imati posao i dobivati plaću? Stvarno pomalo smiješno
    Kojih još ima? dobiti na lotu?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što sve ljudi rade (pošteno) da se zaradi koja kuna...evo moj susjed ima plastenik i sasvim pristojno od njega živi....netko uzgaja puževe, netko uzgaja pse, mačke, svinje.....netko izrađuje roštilje....netko radi sitne poslove drugima-tipa cijepanje drva, košenje trave....ma jel ti moram nabrajati?

I ja osobno mislim da je u većoj gabuli npr. doktorica ili odvjetnica koja izgubi licencu za rad i rastane se, a ne zna ništa drugo raditi, nego žena koja nije nikad radila, a zna masu stvari raditi i hoće, želi....

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potpis na mimu.

Ja mislim da je, bez obzira na uvjete i razloge zašto je kućanica i koliko kao kućanica radi, žena koja ne radi i rastaje se-u gadnoj situaciji, osim ako je potpisala predbračni ugovor..

džaba ti sva vrijednost i obrazovanje, ako imaš 40 godina, nemaš radnog staža, imaš troje djece-teško da ćeš dobro živjeti bez tuđe pomoći.
    Mislim da to žena koja ostaje doma treba uzeti u obzir.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 03.08.2010. at 22:28

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što sve ljudi rade (pošteno) da se zaradi koja kuna...evo moj susjed ima plastenik i sasvim pristojno od njega živi....netko uzgaja puževe, netko uzgaja pse, mačke, svinje.....netko izrađuje roštilje....netko radi sitne poslove drugima-tipa cijepanje drva, košenje trave....ma jel ti moram nabrajati?

I ja osobno mislim da je u većoj gabuli npr. doktorica ili odvjetnica koja izgubi licencu za rad i rastane se, a ne zna ništa drugo raditi, nego žena koja nije nikad radila, a zna masu stvari raditi i hoće, želi....
    misliš da si tako (po ovom gore) može u jednoroditeljskoj obitelji osigurat egzistencija?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimanje ne znači previše kad se netko prvi puta zapošljava sa npr. 40. godina.

Činjenica je da se žena koja nije radila u slučaju rastave nađe u vrlo teškoj situaciji; postoji koliko znam i uzdržavanje bračnog druga, ali ne znam točno koliko to traje i pod kakvim se uvjetima može dobiti.
    Prijateljica ima pravo na uzdrzavanje bracnog druga, ali, kao i puno drugih stvari, nema to od koga i gdje naplatiti. Jedino privatnom tuzbom, no ni tako ne bi dosla do novca, najvjerojatnije. Pravo je stekla rastavom i skrbnistvom nad djetetom, ali zbog cinjenice da je privremeno nesposobna za rad zbog teske bolesti. (Dakle, kad bi, zapravo, mogla dobiti novac od bivseg, dobivala bi ga jedno relativno kratko vrijeme. Iznose tj. postotke ne znam.)

Inace, ne mogu zamisliti situaciju u kojoj sam trajno novcano ovisna o bilo kome, a skole i zvanja stvarno znace skoro-pa-nista ako nema radnog iskustva.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Krumpirić, ne znam u kojem svijetu ti i Mima živite (bez uvrede), ali imam u svojoj okolini hrpu takvih primjera. I uvijek je vrijedila ona- tko radi, taj će i imati...a tu se ne misli na to da je prijavljen i radi za mjesečnu plaću, nego da je vrijedan, snalažljiv i da ima volju. A mislim da nema veće volje na ovom svijetu od volje majke da priušti svom djetetu sve što mu treba

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu li sve ovo, ipak, poslovi? Za koje se prima placa?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ninči ja samo ne razumijem zašto doktorica ne bi isto uzgajala puževe.

Ako kažem kućanica, nezaposlena žena (ili muškarac) mislim na osobu koja ne zarađuje a ne na nekoga tko se bavi poslovima kakve si navela. Dakle, osoba koja ne zarađuje nego živi u obitelji koja se financira od plaće drugog bračnog druga u trenutku rastave našla bi se u nezavidnoj situaciji, jer ju zakon - bar mi se čini - ne štiti previše. Bilo bi dakle pametno da, ako jedan bračni drug dogovorno ostane kod kuće da se full time brine o djeci i kući, to na neki način "naplati" (koliko god grubo zvučalo) - evo dobar je primjer uplaćivati osiguranje (premda ne znam kolika to sredstva može donijeti).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kae, naravno da su poslovi. Ali mi ovdje pričamo o tome što ako majka kućanica bez radnog iskustva se rastane, a radno iskustvo joj je potrebno za pronaći posao...tu se onda prča o poslu za koji si prijavljen i dobivaš plaću na banku. Neki ljudi misle da se jedino na taj način da zaraditi.

Iskreno-imam fakultet, radim...dobro-ne radim trenutno jer sam na porodiljnom. Ali da ostanem bez posla i rastanem se i ne mogu naći drugi posao, ne bi mi bilo ni najmanje sramota ići čistiti tuđe kuće (pogledajte temu gdje se traže tete čistilice), čistiti kafiće, niti bilo šta drugo, samo da osiguran pristojan život svojoj djeci.

I masa drugih majki ne bi tako....a neke bi se koje rade čitav život pa izgube posao predale i o tome ja ovdje pričam. Treba samo znati, htjeti i moći (biti zdrav).

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ninči ja samo ne razumijem zašto doktorica ne bi isto uzgajala puževe.
    Ne zna, jadna. Podrazumijeva se da je fah idiot i da u rijetkim trenucima kad je doma s obitelji samo lakira nokte. Valjda.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mima, naravno da dr.može uzgajati puževe...ali pitanje je je li joj ispod časti i ima li volje raditi išta drugo što nije u njenoj branši. O tome ja pričam- da sve ovisi o karakteru ljudi. Doktoricu i odvjetnicu sam navela kao primjer jer kad bi izgubile licencu isto ne bi mogle više raditi u struci- dakle, teško da će naći posao. I koja je onda razlika između njih i majke kućanice koja ima 40 godina, ni dana radnog staža, a zna i hoće masu stvari raditi.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne zna, jadna. Podrazumijeva se da je fah idiot i da u rijetkim trenucima kad je doma s obitelji samo lakira nokte. Valjda.
    Čemu cinizam? I od kud si ti to zaključila iz mog posta? Svašta

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zato što si pretpostavila da majka kućanica zna i može sve raditi, a ova druga ne.
    Dok vjerujem da ima hrpa kućanica koje svašta znaju raditi i snalažljivije su od većine žena koje rade
    Posljednje uređivanje od Cubana : 03.08.2010. at 22:52 Razlog: visak teksta

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali gdje se to u Hrvatskoj moze osigurati egzistencija, ne jednoj osobi vec.. nekoliko osoba (pricamo ovdje o samohranom roditelju s djetetom, ili vise njih) pranjem stubista, tudjih stanova ili kafica?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni tema nema nekog smisla
    u današnje recesijsko vrijeme, postoji velika vjerojatnost da netom razvedena žena dobije i otkaz
    prema tome, što bi bilo kad bi bilo...
    smatram da svatko ima svoj život, brak, plan ulaganja u sebe, posao,...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Je, rizik je biti žena kućanica.

Ali, živjeti je rizik. Pogotovo kad se dogodi neočekivano, a događa se ljudima.

Svjesno sam ostavila dobar posao da bih mogla brinuti o troje djece, jer je muž mjesecima odsutan i oni su trebali imati bar jednog roditelja dostupnog. Nisam morala, tolike zaposlene majke divno brinu o djeci. Radim uvijek povremene poslove da ne zahrđam. I ulagala sam i u svoje obrazovanje ( više iz gušta nego potrebe), jer imam vremena.

Ne razmišljam da bi "moj izvor prihoda" otišao od mene, jer mislim da je naš odnos dobar. Ali da i ode, i da nemam druga znanja, dobro sam potkovana u čuvanju djece, a to je zanimanje koje se uvijek traži. Mislim da mi nikakav napredak u karijeri ne bi mogao nadmašiti život s djecom. ( Ali ja ipak gledam drugačije, jer znam što je gubitak).

A kad više ne budem mogla raditi, zar nisu tu djeca koja bi mi pomogla da preživim?

Ali "Nigdar ni bilo da ni nekak bilo.
    pak ni vezda ne bu, da nam nekak ne bu"

Nisam kajkavac ,pa oprostite ako nije točno napisano.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, ninči, u kojem svijetu ja živim???
    koliko znaš privatnih poduzetnika, obrtnika, tih s idejom, koji žive od toga i samo toga i hrane obitelj, bez početnog kapitala, bez radnog iskustva?
    sad da su kraljice svemoćne majke sa vještinama genija, od uzgajanja puževa teško da bi plaćale stan, hranu, i sve to uz x djece koju treba odgajat.

Nije imati ideju, probit se na tržištu i razvit posao-ženi koja možda zna milijun stvari, pa i uzgajat puževe, vodit knjige i pisati stručne studije-baš tako ko iz tvojih bajkovitih primjera.
    Ja eto znam prekonekoliko privatnika-a ako rade pošteno i žive od toga-imali su okej početni kapital, radno iskustvo, kontakte, od nekud su počeli, bilo imali građevinsku firmu, bilo gojili blitvu, bilo čistili. Uostalom-stvar je u tome da znanje doktorice treba-gotovo pa uvijek i stalno-da je to takvo zanimanje-a da onih koji su spremni čistiti kuće danas u RH ima na stotine tisuća. bilo kućanica bilo visokoobrazovanih.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 03.08.2010. at 23:52

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kae, naravno da su poslovi. Ali mi ovdje pričamo o tome što ako majka kućanica bez radnog iskustva se rastane, a radno iskustvo joj je potrebno za pronaći posao...tu se onda prča o poslu za koji si prijavljen i dobivaš plaću na banku. Neki ljudi misle da se jedino na taj način da zaraditi.

Iskreno-imam fakultet, radim...dobro-ne radim trenutno jer sam na porodiljnom. Ali da ostanem bez posla i rastanem se i ne mogu naći drugi posao, ne bi mi bilo ni najmanje sramota ići čistiti tuđe kuće (pogledajte temu gdje se traže tete čistilice), čistiti kafiće, niti bilo šta drugo, samo da osiguran pristojan život svojoj djeci.

I masa drugih majki ne bi tako....a neke bi se koje rade čitav život pa izgube posao predale i o tome ja ovdje pričam. Treba samo znati, htjeti i moći (biti zdrav).
    izračunaj mi kako čišćenjem kuća i stanova, ako imaš šta ja znam plaćati stan ili podstanarstvo, djecu i sve šta ide, možeš "pristojno živjeti"?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Imam zavrsen fakultet prirodnih znanosti i postdiplomski studij, radila sam u struci 8 godina, a prije 6 mjeseci mjeseci sam se prekvalificirala za kucanicu i iz centra grada otisla s muzem i djetetom zivjeti na grunt u blizini Zagreba. Odluka je zajednicka a nije se donosila preko noci. Vazno mi je bilo i dalje imati svoj izvor prihoda, uspjela sam u tome, pcelarstvo, dobro je krenulo. Da i moj izlet u pcelarske vode propadne vjerujem da bih opet nasla nesto radno sto se da pretociti u financije, samo da je zdravlja.
    Na osmosatno, a cesto i duze radno vrijeme vise se ne bih vracala, ali to sam ja, zadovoljna kucanica.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Vivet prvotno napisa Vidi poruku
    Imam zavrsen fakultet prirodnih znanosti i postdiplomski studij, radila sam u struci 8 godina, a prije 6 mjeseci mjeseci sam se prekvalificirala za kucanicu i iz centra grada otisla s muzem i djetetom zivjeti na grunt u blizini Zagreba. Odluka je zajednicka a nije se donosila preko noci. Vazno mi je bilo i dalje imati svoj izvor prihoda, uspjela sam u tome, pcelarstvo, dobro je krenulo. Da i moj izlet u pcelarske vode propadne vjerujem da bih opet nasla nesto radno sto se da pretociti u financije, samo da je zdravlja.
    Na osmosatno, a cesto i duze radno vrijeme vise se ne bih vracala, ali to sam ja, zadovoljna kucanica.
    to je situacija u kojoj ne privređuješ sama i možeš riskirati, imaš 8 godina radnog staža i možeš ponovno na tržište rada.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Na gruntu sve privredjujem sama, moj muz nije ljubitelj grunta, pogotovo ne pcelarstva.
    Kad sam vec ostavila posao u struci vazno mi je uz biti kucanica imati i novi posao
    za slucaj da muz ostane bez svog posla ili za slucaj neceg drugog.
    Posljednje uređivanje od Vivet : 04.08.2010. at 00:27

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na gruntu sve privredjujem sama, moj muz nije ljubitelj grunta, pogotovo ne pcelarstva.
    Kad sam vec ostavila posao u struci vazno mi je uz biti kucanica imati i novi posao
    za slucaj da muz ostane bez svog posla ili za slucaj neceg drugog.
    da, ti si sve samo ne kućanica koja ne privređuje. Ja ne želim vrijeđati kućanice, bila sam 2 puta na porodiljnom i pri tom opsesivno vodila kućanstvo, a starije dijete povukla iz vrtića. BIla sam umorna. Osjećala sam se ko Sizif. Biti prava kućanica užasno je teško.
    Ovdje pričam samo o situaciji što ako. Realno. Ne o mišljenju ni odnosu prema ženama koje nemaju radno mjesto. Nikako.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja mislim da je biti kučanica koja se brine o svojoj obitelji zapravo jednako lako/teško zanimanje kao i svako drugo - ovisi gdje ste i kako je to sve organizirano.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da je teško biti kućanica. Tko nije probao ne zna. Da je lako, svi bi bili kućanice.

A to da li će netko uspjeti ponovo zaraditi novce, prvenstveno ovisi o snalažljivosti i upornosti - a puno manje sa (ne)završenom školom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je teško biti kućanica. Tko nije probao ne zna. Da je lako, svi bi bili kućanice.
    Ne bi, jer bilo lako ili ne kućanica (u većini slučajeva) ne zarađuje.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ali mama "zaradi" ono što obitelj ne mora odvojiti za tetu čuvalicu ili vrtić
    npr. ako ne dobiješ vrtić ili nemaš baka-servis ne isplati ti se ići raditi za novce koje ćeš platiti teti čuvalici, onda ti se više isplati biti doma i, ne znam, upisati postdiplomski ili na drugi način ulagati u svoje znanje i biti s djetetom, i još usput raditi nešto honorarno

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa, u slučaju rastave od izvora financija baš i ne vidim neku razliku.
    kako ne?
    žena koja ima djecu i ostane bez muža(odn.izvora financija) uvijek će imati alimentaciju ali i dobar razlog(djecu) da si nađe posao

moja bivša kolegica je isto bila kućanica,rastala se,troje djece,alimentacija 0, i žena je radila 3 posla da djeci omogući normalan život(tipa-jedan "normalan" posao 40sati tjedno,jedan čiščenje stubišta,jedan je bio,nekaj je prevozila,neku kozmetiku...ugl.izvor financija)

a F.Č. mi djeluje kao obična lijenčina,mlada je ,zdrava i nema se,ma mislim....
    ak niš,mogla se potrudit i udati opet

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ali mama "zaradi" ono što obitelj ne mora odvojiti za tetu čuvalicu ili vrtić
    U redu, ako ne bi inače zaradila više.
    To su sad već nijanse.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Alimentaciju neće imati uvijek nego ako dobije skrb nad djecom. (i ako ju uspije naplatiti). Osim toga alimentaciju imaju djeca - dakle ako su djeca već odrasla ili odškolovana, onda neće imati alimentaciju. Bračni drug ima pravo na uzdržavanje ali uz neke uvjete tipa da ne može raditi ili da ne može dobiti posao, kako to funkcionira u realnom život - ne znam.

Što se tiče dobrih razloga, ja ne mislim da će kućanica umrijeti od gladi. Raditi težak posao ili više njih za malo novaca - to je teška i nezavidna situacija o kojoj govorim.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa zato sam i napisala primjer svoje kolegice koja nije imala alimentaciju,ali je imala dvoje veće djece tinejđerske dobi koji su mogli najmanjeg pričuvati kad je ona morala raditi

a da ima odraslu i školovanu,pa oni bi joj valjda pomogli tu i tamo,pa nije sama na svijetu

moja mama kad se rastala od tate,ja sam imala 25 godina i tu i tamo kad joj zaškripi ,pomognem,pa neću je ostaviti da gladuje

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

u slučaju rastave bolje je biti zaposlen nego nezaposlen

u slučaju lošeg braka bolje je biti zaposlen nego nezaposlen

zaposlena žena sasvim sigurno ima izbor izlaska iz braka, dok dobar dio onih nezaposlenih taj izbor nema

koliko god znam žena koje su se rastavile i zaposlile (na ovaj ili onaj način) toliko ih (ako ne i više) poznajem koje ostaju u lošem braku jer su financijski ovisne o mužu

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sorry Vivet ali čitam par puta tvoj post i ne kužim po čemu si ti kućanica? Pa ti imaš svoj posao, pčelarstvo i zarađuješ od toga. Da ne govorim da si dobro i potkovana sa znanjem iz prirodnih znanosti.

Stranica 1 od 23 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •