Evo još i ovdje da prijavim da je 15.10. bio transfer dvije blastice iz sek. IVF-a. I sama sam se ugodno iznenadila tako dobrim rezultatom ( od 3 j.s. dobili dvije blastice).
Sretno i ostalim curama koje čekaju sek. IVF!!!
Evo još i ovdje da prijavim da je 15.10. bio transfer dvije blastice iz sek. IVF-a. I sama sam se ugodno iznenadila tako dobrim rezultatom ( od 3 j.s. dobili dvije blastice).
Sretno i ostalim curama koje čekaju sek. IVF!!!
mora da imas jako jako kvalitetne js iako ti je amh nizak , dolazis cesto do blastica a ja nisam nikadiako uvijek kazu odlicni embriji
tko ce ga znati ....i sad da sa zaleđ. js dođes do blastica to je woww,
znas li jel rađen imsi-pisci ?
Nisam pitala koja je metoda rađena, i sama sam bila pozitivno šokirana ovim rezultatom. Kad ti crvenkapice startaš?Želim ti svu sreću svijta da dobiješ kvalitetne embrije ( meni više nije niti bitno da budu blastice, jer nema tu pravila, nekome uspiju "slabašni" embriji, a meni do sada niti blastice nisu bile uspješne)![]()
mury,bravo za blasticesad će bit uspješne,sigurna sam
![]()
ma znam draga ali opet bi bila jako sretna jednom da imam i ja blastice ,
startam kad dođe slij. menga sad je ova tek prosla
ej žene, jel mi može koja objasniti kako točno ide sav protokol kad se ide po zamrznute stanice, hvala
Evo i ja se spremam u akciju, u srijedu prva folikumerija na S.Duhu....
ja sam to prošla ali sam imala samo 2 zamrznute js, od 7 dc dolazila sam na folikulometriju i na dan ovulacije punktirali i tu js, oplodili sve 3, 2 blastice vratili, uspjeh na žalost 0 bodova. Bez ikakve terapije, samo standardno Utrići i to 3x1 (manje nego kod svježeg postupka). kako je kad imaš više smrzlića, koliko ih odmrznu, da li 3 po 3 javit će sigurno neko ko je to prošao.
Ajde da vam ja onda i napišem nešto, sada sam trenutno u 4om postupku sa zamrznutim stanicama, detalje vidite u potpisu
A sam postupak na mojoj SD klinici izgleda ovako:
7-8dc na prvu folikulometriju, do tada ništa
nakon toga kako koji put svaki 2/3 dan
kako se približimo danu Ovulacije pregledi i svaki dan, maximum 5 UZV
nikakvih medikamenata, injekcija niš
prate mi endometrij i rast folikula, kada dosegne potrebnu veličinu dogavaramo za sutradan da dođe muž datii spermu
taj dan on dolazi sam, ja nisam potrebna, daje uzorak, potpisuje privolu na postupak
nakon toga mi u blaženom ne znanju, niš do sljedećeg dana
tek sljedeći dan nam kažu dal se koja odmrznula, dal se oplodila i dal će biti transfera
nekada trebamo zvati sljedeći dan jer kako kažu zamrznutima treba malo duže
Tako je u globalu, no eto baš sada ovaj postupak sam imala 3 UZV 3 dana zaredom, 3 doktora nikako da se dogovore kada će odmrzavati
nakraju sam treći dan morala zvati muža da hitno dođe sa sastanka i da spermu, i gle pored svog tog stresa izgleda da je dobro napravil jer smo prvi put došli do blastica
I da, od dana oplodnje sam na utrogestanima, inače sam znala dobiti još i one bustere ili dec ali ovaj put ne
nadam se da sam pomogla, pitajte.....
Naravno da si pomogla, hvala.
Ja sam jutros bila na folikumetriji 8dc.trebala sam u postupak iz zamrznutih, ali nažalos ovaj ciklus ništa. Doktorica me poslala dama da dođem slijedeči ciklus. Neznam točno zašto jer sam ostala malo u šoku. Crvenkapice evo stižem te i ja sam u 11mj. na postupku iz zamrznutih.
Corina baš mi je žao
možda ti se nije razvijao folikul, mene ti isto ona skoro nije dala u postupak ali je drB rekao da žao tako lijepog endometrija
ili je možda endometrij problem
corina zajedno cemo onda
a da nisu mislili punktirat svjezu js a sad nije bila ovulacija ? zar nista nisu rekli ?
Crvenkapice, ma rekla je meni nešto doktorica ali sam ja bila u šoku kad mi je rekla da dođem slijedeči mjesec tako da neznam ni sama što mi je rekla. Mislim da je rekla da nema ovulacije ovaj mjesec ali nisam sigurna.
moj 4ti krio bezuspješan
ko zna možda bi bilo bolje da smo preskočili ovaj mjesec odmah nakon stimulacije
sada se nadam malom odmoru od zamrznutih postupaka
držte se komadi i da ste ostale trudne
linalea žao mi je...
od srca ti želim da Prag bude dobitni!
evo da i tu prijavim još jedan neuspjeh beta-0
slatkiceŽao mi je draga što se nisi pridužila ovom malom broju pozitivnih beta od smrzlica
ej žene, eto i mene idući mjesec idem prvi puta u postupak s smrzlim stanicama
ima li netko sa friskim iskustvima iz petrove sa smrznutim JS?
zanima me kako tece postupak (kad je prvi uzv, uzimaju li se kakvi ljekovi, hvataju li stanicu iz prirodnog ciklusa), znam da su sanse nikakve ali ubit cu vrijeme do sljedeceg stimuliranog postupka.
evo i ja se pridružujem ovoj temi, za mjesec dana idem na VV u postupak sa smrznutim js, imam 3 komada. ne polažem baš neke nade u to ali nikad se ne zna...![]()
Evo ovako to odprilike ide u Petrovoj:
1.prvi uzv je 10-12 dan ciklusa (žene koje imaju prirodne cikluse ne uzimaju nikakve lijekove - ja sam za izazivanje ciklusa najprije koristila duphaston pa klomifene)
2. ne iskorištavaju se stanice iz prirodnog ciklusa već samo smrzlići
3. Kada su folikule spremne za punkciju (na koju se ne ide) taj dan se navečer prima štoperica koja se ne plaća i zbog nje se ne oduzima besplatni postupak.
4.Jedan dan slijedi pauza.
5.Dva dana od štoperice (kada bi inaće bila punkcija) suprug dolazi u pola osam ujutro na odjel gdje mu pišu uputnicu i daje svoj doprinos.
6.Sutradan se već može zvati da se vidi da li su se stanice uspješno odmrznule i oplodile ali ništa zapravo točno nećete znati do samog dana transfera.
7. Da li će transfer biti treći ili peti dan od davanja suprugovog doprinosa ovisi o samim stanicama i labu.
Eto nadam se da sam bar malo pomogla...
Sretno svima.
hvala miga! i zaboravila si nam napisati kako onda 30dnt imate betu 55192!nadam se da ce biti sve vise i vise primjera kao sto je tvoj.
nekako sam skepticna prema krio postupcima ali onda opet kada vidim tvoje brojke poraste nada.
Kao što vidiš u potpisu bila sam i ja skeptična i doslovno smo išli to zbaviti čisto da imamo osjećaj da nešto ipak poduzimamo...kad ono...
Niti pratila simptome, niti se uzrujavala,dva tjedna uživala doma ko na godišnjem kad ono beta pozitiva i to od jednog jedinog eskimića... To ti je valjda fakat tak - kad najmanje očekuješ nešto te pogodi...Doduše meni se ove godine uspio golub već dva puta zaletiti u glavu (onak...jeste li ikada ćuli da se nekom to dogodilo? i to dva puta?), pa eto čudne stvari se kod mene događaju...
![]()
Evo i mene, u subotu bio 10 dc i prvi uzv, folikul oko 11 mm, danas ponovno na uzv pa ćemo vidjeti kojim tempom raste.
Imam 3 zamrznute js, nadam se da će bar jedna preživjeti i ostati sa mnom.
cure kojima je ciklus svakih 25-26 dana koji dan ste bile na 1. UZV za sek, ivf ?? hitno odgovor trebam
meni dr.rekao 11dc da dođem ja mu rekla da imam mengu svakih 26 dan
( a imam nekad i 25 dan to mu nisam rekla ) dali da dođem ranije
trakice pokazivaju pozitiv 13 i 14dc
da dođem ipak 10dc ?
Ja mislim da slobodno možeš doći 10 dan. Meni je na uputama pisalo doći na ultrazvuk 10-12 dan ciklusa... Znači da se može.
jel onda dolazim svaki dan na uzv ili svaki drugi dan ko na stimul. ivf ?
, pitam zbog muzevog posla
E to ti ne mogu reći sa sigurnošću, jer to ovisi o tome kako se jajne stanice razvijaju i o odluci doktora.
ja se narucila 10dc dr. rekao 11dc a ja po svom![]()
ako mi veli sto sam dosla ranije spomenut cu mu da menga dođe i 25dc , meni je ovulacija 13-14dc vidjet cemo kad ce biti sad ipak se gleda na uzv a to nisam radila duuugo ( kad sam bila na ciljanim a i tad je bila cini mi se 13dc )
najvise sam dog. 10dc zbog endometrija , ako bude pretanak da mi da nesto
kupila ja cikle kod bakica , skuhala , pokiselila , odmah se moze jesti mmmm koliko je bolja od kupovne , kupila i soka od cikle i ananasa pa cemo vidjet rezultat
Ja sam u pripremi za FET bukvalno svaki dan jela cveklu kao salatu a nakon vecere se sopala ananasom,na sam spomen mi se sad povraca koliko sam toga pojela....a sad sam trudnaNek ti bude kao meni
![]()
Evo i ja se ubacujem, moj enometrij ovaj ciklus također tanji nego inače. Tek mi je na 7, ali ni folikul nije pre velik 13 mm iako mi je 14 dc ali ciklusi su mi inače produljeni 32-34 dana.
U prirodnom sam ciklusu a do sada sam uvijek bila sa stimulacijom pa više ne znam što je normalno i koliko, samo se nadam da ćemo doći do transfera i da će uspjeti.
Malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima.
Evo da se i ovdje javim, ništa od postupka ovaj ciklus anovulacijski.
luna, kazu da je i ananas dobar za endometrij, ali da je svjezi puno bolji od onog iz konzerve. Taj dio nisam nikad probala jer uvijek dobijem neku alergiju po ustima od svijezeg ananasa. Ali mislim da su ti cikla i sok od cikle sasvim dosta. Pusa i sretno.
dobro jel postoje dokazi da cikla i sok od cikle pomazu , ono netko ima inace tanak endic i bas mu pomogne cikla ?
meni nisu pomogli kad sam bila na aih
znam svi to jedu pa i ja trenutno, ali jel to stvarno pomaze ??
Ananas kupite i držite koji dan, da onak već bude fino smeđi izvana. Ako ga čistite dok je onako još žutozelen biti će vam jako gorak i peći nepce jer ima veliku konc. vitamina C 36mg na 100g. Probajte pocuclati onaj neki bombončić s višim C vitaminom pa će vas isto peć nepce. Kada dozori onda postane puno slađi
i da sretno sa odmrznutim/zamrznutim jajčekima
nadamo se da uskoro nećemo više to prolaziti (ja 4 puta)
Posljednje uređivanje od linalena : 15.11.2011. at 08:08
mozete li napisat koliki vam je bio endometrij na 10dc , meni 4mm ,
nisam zadovoljna ....
Uh,ja na zalost neznam kolike su vrijednosti mog endometrija bile u pripremama za FET.Doduse ja sam pila i estrofem,tako da i on pomaze da endometrij odeblja.Za ananas sam procitala na vise mjesta da je dobar za endometrij jer sadrzi neke enzime koji su dobri za bujanje endometrija(neznam naziv).On je inace dobar i za zarastanje rana npr u ustima.na faxu su nam govorili da ga preporucujemo pacjentima nakon vadjenja zuba jer ubrzava zarastanje.Znaci da vjerovatno ima neki efekat na sluznice.Ja sam jela svjezi ananas,svaki dan po jedan(malo mi je i MM pomagao
).
cure sa pcos i anovulacijama imam par pitanja: kako vam je izgledala priprema za postupak sa smrznutim j.s.? jel se uzima Klomifen (ja na njega ne reagiram)? ili samo priprema sa Estrofemom pa onda dodaju još utriće?
koliko puta treba doći na UZV prije transfera?
jel se prima stoperica uvijek kad se ide na sek. ivf ??? miga ti si primila , meni nitko nista ne spominje ....samo da dođem sa muzem da da spermu, nista ne kuzim