Bravo Missixty!!!I samo hrabro u bockanje!
Mareusli smo dobrano u ozujak???!!!!Kad UZV?![]()
Bravo Missixty!!!I samo hrabro u bockanje!
Mareusli smo dobrano u ozujak???!!!!Kad UZV?![]()
Sela, zasad sam još inkognito dok ne saznam datume, da ne bi bilo ko prošli put-na velika zvona pa ništa.
Zahuktava se Češka pomalo, bit će proljetnih trudnica.........
Cure, vezano za markere, kojima se nedavno pisalo...
Bila sam danas u Petrovoj 3. Povlačilo se pitanje naručivanja, pa da podjelim s vama moje iskustvo. Imala sam se najbolju namjeru naručiti (osobno, ne putem e-maila ili faxa) ali nisam uspjela skužiti gdje... pa ne budi lijena - otišla tamo, predala uputnicu, čekala 30 min, i onda me pozvali unutra i rekli da se moram naručiti, osim ako nije hitno - pitanje: kada krećete u postupak? Ja sam rekla da krećem ovaj ciklus, i odmah su mi izvadili krv. Nalazi su gotovi za 8 dana. Dakle, to je hitno. Samo da znate...
Pozdrav!
Sretno svim putnicama u Prag!
Drage cure imam jedno malo škakljivo pitanje zanima me cijena samo postupka u Pronatalu...kod nas nema donacija....imamo dg.oligoasth. Pitam iz tog razloga što se zbrajam...u kupovini smo neke nekretnine...pa kombiniram, kalkuliram....može u inbox ak nije problem???
Iva Mia, IVF je 2200, na prvoj stranici su cjenici za obje klinike.
E cure, kao što se da zamjetiti, ja sam u fazi prikupljanja "friške" dokumnetacije z a proljeće u Pragu...
Dakle, imam jedno pitanjce, obzirom da moja dr. gin. je stvarno duša od žene, i da mi sve uputnice koje trebam, samo me nikad jadna ne zna uputiti gdje da što obavim...
pa onda ja bauljam po gradu i pokušavam...
Dakle, nagradno pitanje glasi: gdje u zg obaviti nalaz urinokulture? narudžbe, postupak, gužve, kolko treba dok se dobe nalazi itd?
Hvala na pomoći!
Urinokultura se može obaviti u bilo kojem mikrobiološkom laboratoriju u bolnicama (moraš imati sterilne čašice), a jel još nešto trebaš obavljati? Koja bolnica ti je usput? Možda te neko uputi na Mirogojsku ili Rockfelerovu?
Mrzim kupovne sterilne casice za urinokulturu!!!Ne jednom mi se urin razlio,i ne kuzim kad svi(tete u apotekama)znaju da su lose
zasto se takve proizvode?Inace ja radila urino kao i (obicno) briseve u Zavodu za javno zdravstvo,Rockefellerova 7,jednostavno i brzo.
Nastavak na ovo gore:A nisam bila dovoljno pametna bila da se sjetim da se popiskim na licu mjesta u njih ako imam gdje,hehhee
Mare brzice! Svaka čast! Na odgovor od tebe nikad ne treba dugo čekati!
Moram još obaviti KKS - to ću u mojoj ambulanti - tu proceduru već znam, EKG i nalaz internista - to još ne znam gdje ću, ali to moram na kraju ići kad sve druge nalaze prikupim...
čuj, naruči se ti odmah u klinici ali i predaj što prije papire za hzzo.
jer ja sam u Pronatala zvala u 9 mj pa su mi dali termin 6.12. za prve konzultacije a evo još nisam došla na red za postupak. trebali bi u 4 ili 5mj.
u međuvremenu je došlo rješenje od hzzo-a. a ono vrijedi 60 dana pa ga produžujem za narednih 60 itd sve dok ne dođem na red..
ako se odlučiš za pfc onda čini mi se po informacijama od drugih cura s foruma da se brže dođe na red jer oni nisu davno počeli raditi ( kliniku pfc je otvorila dr Lazarovska koja je prije radila u Pronatala).
još jedna napomena, ako dobiješ rješenje od hzzo-a i odlučiš se za Pronatal onda postupak moraš platiti a hzzo refundira naknadno sredstva tebi na račun dok kod pfc prihvaćaju jamstveno pismo hzzo-a pa ne moraš platiti već njima hzzo direktno upućuje sredstva.
nas je to moram priznati iznenadilo pa ćemo se sad nekako snaći, posuditi lovu za platiti da ne dižemo kredit..
pitaj ako te još šta zanima..
cure, koga zanima vitaminsko mineralno savjetovanje twin lab ga organizira besplatno po ljekarnama.
na ovom linku je popis ljekarni..http://www.agram89.com/v2/?page_id=mjerenja
prag, pisalo se na forumu da se u Pronatalu mora platiti pa HZZO refundira, žao mi je što na vrijeme nisi vidjela taj podatak.
Pozdrav
Jučer sam zvala HZZO i saznala da mi treba ovaj tjedan stići rješenje na kućnu adresu. Valjda pozitivno..nisam pitala...a zahtjev sam predala 15.01.
Posljednje uređivanje od monja : 08.03.2011. at 07:18
Da,Monja cini mi se da od nove godine brze rijesavaju predmete!!Max 2 mjeseca!
Prag jedna od velikih prednosti PFCa je sto prihvacaju jamstveno pismo HZZO,a Pronatal ne,pisalo se o tome
na ovome podforumu!Nije da ikoga korim,ali zato treba citati od prve stranice kad se odlucuje za nesto.Puse utjesnice
Cure i dečki imam jedno pitanje MOLIM VAS da mi napišete koliko se dugo čeka da vam se jave s terminom iz pronatala? Hvala.
Posljednje uređivanje od Sonječka : 08.03.2011. at 09:14
Ja sam im upit poslala par dana prije Božića. Iza Nove godine javila mi se Danica i rekla da moram malo pričekati i da će mi javiti kada imaju slobodni termin za konzultacije.
... Do danas se nije javila...
Istovremeno, poslala sam upit i u PFC. Dogovorila i odradila konzultacije 21.02. (računaj cca mjesec dana od inicijalnog maila, jer mi smo "upali" u božićne i novogodišnje praznike...). Dobila sam protokol, i kad odradim još neke pretrage, možemo krenuti koji god ciklus hoćemo, a prvi dan ciklusa moramo se javiti dr. L. da nas može pratiti...
Eto, to su ti naša iskustva... Pretpostavljam da kada se radi o donorskom postupku termin nije tako fleksibilan, jer je ipak potrebno više koordinacije, ali to ovisi o postupku za koji se spremate.
Bitno je to da u PFC-u, barem iz naše prespektive, nema čekanja.
bok monja,
ako ideš na ivf+donor sper. ,tu ti se na čeka puno već sljedeći ciklus ideš u postupak a za don.jaj.st mislim da se čeka 2-3 mj ovisno kad nađu donorku,ja sam išla prošle godine na ivf+don.sperm i nisam išla čak ni na konzultacije jer se sve možeš dogovoriti preko meila u 7 mj javila sam da sam počela sa stimulacijom i u 9 mjesecu bila kod njih na postupku,a sad za sljedeći put kad idem dr.M mi je napisao protokol i danica mi je rekla da joj se javim sa prvim danom menz. tj.kad se počmem pikati.
Ja osobno mislim da nema potrebe da se ide na konzultacije(to je samo bacanje novaca,a mislim da ga ni jeda od nas nema viška) već se sve dogovori preko meila.
što se tiče mog rješenja od hzzo još nema ništa novo sutra ih opet zovem pa ćemo vidit
Posljednje uređivanje od opa : 08.03.2011. at 15:01
Opa, ako dozvoliš... malo bi te nadupunila...
Potreba za konzultacijama ovisi o tome na koji se i kakav postupak ide. U našem slučaju (PGD) konzultacije su nužne, jer moramo dati uzorke krvi...
A što se tiče Pronatala, ja sam na moj upit da bi došli na kozultacije od Danice dobila odgovor da su kod njih konzultacije tako i onako pravilo... (pa ti vidi ...?).
Velim, ja bi išla kako god okrenuli, čisto jer volim prije samog postupka uspostaviti neki odnos s dr. ... ali to je već pitanje osobnog stava. A uz sve pare što ćemo u Pragu ostaviti, tih 100 eura čini se prava sitnica.
![]()
Cure puno hvala na brzom odgovoru. Puno ste pomogle. Ja sam poslala mail Danici 22.02. i uredno mi se žena javila mailom da trenutno nemaju mjesta zbog velikog broja pacijenata ali da će mi se javiti čim se nešto oslobodi. Do danas mi se nije javila pa ću danas opet slati mail da vidim jel imam ikakve šanse za kakvo skorije vrijeme. Pozdrav.
da da naravno da sve ovisi o postupku na koji ideš,znam da 100 eura nije ništa naspram love koje ćemo dati jer ionako tih 100 eura oduzmu poslije od cijene sveukupnog postupka ,ja sam mislila zbog puta koji tribamo proći i da bar na tome malo ušparamo.pozdrav
cure dal znate možda one koje su kupovale cetrotide u kojoj je ljekarnoj najpovoljnija cijena,pozdrav
A što se tiče Pronatala, ja sam na moj upit da bi došli na kozultacije od Danice dobila odgovor da su kod njih konzultacije tako i onako pravilo... (pa ti vidi ...?).
Prvo pozdrav svima,.....pa baš i nije pravilo da se mora ići u svakom slučaju na konzultacije.
Moj muž je bio malo "dosadniji",pa je zvao Danicu puno puta,te u kordinaciji sa našom dok.gin kad mi je napravljena folikulometrija,otišli smo gore i dobili poslije prvog puta našu malu slatkicu.
Inače postupak je bio IVF+Don.sperm.
Cure,samo naprijed dosađujte im neprestano,bez pardona(govorim o Pronatalu),jer ipak je puno love u pitanju !![]()
Hop kaj se događa, kaj ima novoga, jesi krenula sa pikanjem?
Vec dva dana ti šaljem privat pitanja pa kaj imaš pun imbox il kaj?
cure evo ja danas opet zvala hzzo i opet nisu dobili odgovor od trećeg dok. pa mislim sad mi je stvarno dosta,rekla mi je da je nazovem u petak možda će tad bit nešto,luda kućaaaaa
A joj ti pa cekaš taj odgovor još od kad sam se ja vratila sa postupka ako se ne varam, pa oni su ludi!!!!
da da draga moja ,zato sam sad lipo napisala meil našem dragom ministrui ostaloj ekipi
pa ćemo viditi hoće li to išta učiniti plodom a ako ne javnost bi mogla saznati kako nas naš hzzo zakida,
toliko sam toga napisala u ljutnji da me baš zanima kakva će biti njihova reakcija,a mislim da im u ovo krizno vrime ne treba još dodatnih loših poena.
Helo curke,
da li sam dobro shvatila da nam HZZO plaća dio postupka u Pragu? Ako plaća možete li me uputiti šta trebam učiniti.
Lijep pozdrav
razlog zašto smo u Prontala je jer su nas svi ginekolozi u Splitu upućivali konkretno na Pronatal.
istina, nisam na vrijeme otkrila ovaj forum ali kad sam poslije saznala čitajući forum da postoji ta razlika među centrima već smo imali konzultacije u Pronatal-u. Malu prednost Pronatalu dajem zbog većeg iskustva i ipak su najveći centar za IVF u Češkoj, naš doktor itd..vjerovatno su nas iz tog razloga svi u Splitu uputili baš tamo..
bez uvrede za pfc, čitajući komentare ostalih cura vidim da su i oni za svaku pohvalu!
što se tiče ovog plaćanja je malo nezgodno skupiti 4500 eura za postupak ali ćemo se već nekako snaći, posuditi pa kad hzzo refundira vratiti, kako god samo da dođemo do našeg bebača![]()
bok mbm74,
da istina je da hzzo plaća postupke mpo izvan RH ako taj isti postupak ne možeš obaviti kod nas što je kod mene primjer mom mužu je dijagnoza azzospermija i nama treba donor a to je kod nas nemoguće učiniti,sve što tribaš je skupiti svoje i od muža nalaze,skinuti sa stranica hzzo tiskanicu za lječenje u inozemstvu,uredno je popuniti i da ti tvoj doktor ginekolog potpiše i pečatira i sve skupa poslati na adresu
HZZO,DIREKCIJA MARGARETSKA 3.P.P.157 10002 ZAGREB, i naravno naoružati se strpljenjem jer ako si čitala malo po ovoj temi ja čekam rješenje već a muka mi je i reći ali 4 mjeseca i još nisam dobila odgovor, već 10 dana svaki drugi dan zovem ali kako ti oni nalaze šalju na tri adrese doktora da iznesu ono svoje mišljenje na meni je baš zapelo i dva doktora su poslali svoje mišljenje a taj treći kao je u zemju propa pa još nije poslao,katastrofa,
želim ti puno uspjeha nadam se da će tebi odgovoriti u najkraćem roku,
ako što sam što zaboravila javit će ti se i druge cure pozdrav
Jutros radila test kucni prvo se pojavila odma 1 crta nakon minutu jos jedna slaba crta
Ja mislim da je to negativno,mjerim bazalni temp i niska je par dana je bilo 36.7 pa 36.4 a jutros 36.1 tako nista od mene
tesko je, al jos se nadam betu vadim 14.3 tako je dr,L rekla.
Da se pohvalim da sam prezivjela 2 teske glavobolje bez tableta prvi put u zivotu inace patim od migrene i samo jace tablete i vise njih mi more pomoc ajde bar nesto novo.
pretorija, molim te pojasni ovo-još jedna slaba crta? Ženo, ako su dvije-test je pozitivan!!!!!!!!!!!!
I ja cupkam i svakih 5 minuta gledam forum!!!! Ajmo jos jedan "negativan"
test pa si nam trudnica
opa,
zahvaljujem ti na brzom odgovoru.
Nadam se da ćeš ubrzo dobiti svoje rješenje od HZZZ-oa i ostvariti svoju veliku želju.
Lijep pozdrav MBM74
MBM, da se nadovežem na opa-puno se pisalo o tome na stranicama negdje od 29-33 (otprilike),
pretorija, čekamo i ~~~~~~~~~~~~
I ovdje:
RTL želi dalje obrađivati ovu temu i baviti se našim problemom i zato traže par koji je bio u inozemstvu i uspio vani od donošenja novog zakona koji bi mogao reći i pitati se da li se njihovo dijete broji u ministrovu statistiku a oni su za to masno platili u inozemstvu.
To je njihov prvi zahtjev i mislim da je ovo odlična prilika- a znam da ima cura koje su to komentirale na temi o rezultatima- broji li ministar i moju bebu u svoje rezultate?
Molim vas cure javite se, nije ništa strašno a sada imamo priliku držati ovu temu aktualnom.
Sori što upadam... Iako se nikad ne javljam, pratim vas svakodnevno i od srca navijam za sve na ovom topicu...
Pretorija, srce mi je poskočilo!I ja mislim da je to to!
Nestrpljivo čekam debelu crtu!
![]()
Pretoria,samo je beta bitna,a do tada VIBRAMO !!!
Pozdrav cure,
Pratim vas ali nisam dugo pisala.
Pretorija ma ti si sigurno trudna navijamo javi se.
Pozdrav novim curama.
Meni je dr L iz PFC odmah odgovorila na maili jer sam je pitala koju da stimulaciju koristim za inseminaciju pa ona predlaže Klomifen koji sam nabavila u bih(puno jeftiniju kutija 20 kn a kod nas 100).
Kako sam i prije pila klomifen i imala samo jednu jajnu stanicu pitala sam je da li da koristim neku malo jaču stimulaciju,ali kako imam blago pco jajnike rekla je da bolje idemo sa klomifenom ili eventualni sa malim dozama PUREGONA.
Jel to možda gonal f jer večinom nisam čula za te inekcije,jel znate jel ih ima kod nas i jel idu na recept ako ne koja je cijena?
Pijem jedno mjesec i po Aglurab 850 2 dnevno,koje mi je prepisao moj gin.
MM i ja odlučili smo da idemo idući mjesec jer ovaj imamo nešto za riješiti.
Ako tko ima iskustva sa navedenim lijekovima molim javite.
Ljubim vas sve.
olea, kako si prije reagirala na klomifen? ja sam jednom imala 1 folikul, a drugi put 3, al za inseminaciju ni ne treba previše (do 3).
obavdva puta sam iimala po jedan folikul.Ne znam jel ima kakve veze što sada pijem Aglurab jer osjetim da imam pojačanu ovulaciju?
puregon i gonal nisu iste inekcije ali se oba koriste kod žena koje imaju pcos. nemogu se dobivati na recept već se kupuju u apotekama a ja sam ih nabavljala u ljubljeni direktno kod dr.reša kad sam bila kod njega u postupku jer je kod njega bila i povoljnija cijena.