-
Osoblje foruma
kopiram ove info od Denny sa starog topica
ako imate novih, postajte ili pošaljite nama da ih ubacimo
PRETRAGE U SPLITU
SPERMIOGRAM
HZZO - radi se na Firulama, (ulaz do hitne pomoći, prvi kat), ejakulat se donosi ujutro, nalazi su gotovi sljedeći dan. Uputnicu daje njegov doktor opće prakse.
PRIVATNO - poliklinika Cito, 300,00 kn, može se naručiti u bilo koje doba dana, nalazi za jedan sat.
PAPA TEST
HZZO - Radi ga soc. ginekolog, nalazi za desetak dana (mislim da se plati oko 80,00 kn da budu za desetak dana, inače se čekaju i 1 - 2 mj.)
PRIVATNO - kod bilo kojeg ginekologa, nalazi za desetak dana, za cijenu nisam sigurna.
Ako je zadnji papa test rađen nedavno i bio je uredan, nije ga potrebno ponavljati.
BRISEVI CERVIKSA na clamidiju, ureaplasmu, mikroplasmu, aerobe i anaerobe
HZZO - radi ih soc.ginekolog a potom se nose na Zavod za javno zdravstvo (Higijenski), nalazi za desetak dana.
PRIVATNO - kod bilo kojeg ginekologa, nalazi za desetak dana, cijena 500,00 kn.
SPOLNI HORMONI
FSH, LH, TSH, prolaktin, estradiol, testosteron - vade se 2. - 5. dan ciklusa.
Samo progesteron se vadi 21. dan ciklusa, odnosno 7 dana nakon ovulacije.
HZZO - rade se na Firulama, nuklearma medicina, od 7 - 9h, nalaze sam čekala 2 - 3 tjedna. Za progesteron ne znam. Uputnicu daje soc. ginekolog.
PRIVATNO - poliklinika Analiza ali to ne bih preporučila jer je svaki hormon posebno oko 130,00 kn. Nalazi su isti ili sljedeći dan.
HSG - ispitivanje prohodnosti jajovoda
HZZO - može se obaviti u bolnici, mislim da se stoji 2 - 3 dana.
PRIVATNO - poliklinika Cito, 1.200,00 kn - moja topla preporuka iz osobnog iskustva, vjerujte isplati se, jer je usluga vrhunska, sam postupak traje 5 min i nakon toga možete fino kući ili na kavicu Cool .
Ovo su osnovne pretrage i ovisno o nalazima ovih pretraga savjetuju se daljnji postupci. Tako se može savjetovati i da se napravi urinokultura, spermokultura, brisevi uretre, hormoni za supruga, inseminacija, laparoskopija, isl. ali o tom - potom. Prvo je važno izabrati dobrog stručnjaka koji se bavi potpomognutom oplodnjom i u kojeg imate povjerenja.
INSEMINACIJA - AIH
HZZO (dr. Šunj) ali nisam sigurna.
PRIVATNO poliklinika Cito, 1.000,00 kn (bez lijekova), u cijenu uključeni svi pregledi, postupak i obrada sperme.
IVF, IVF-ICSI
HZZO na Firulama je konačno formiram tim za potpomognutu oplodnju (dr. Gabrić, dr. Šunj, dr. Budimir i biolog dr. Tandara). Iako su tek počeli s radom, nadam se da će dati sve od sebe da popstignu što bolje rezultate.
PRIVATNO poliklinika Cito, cijena IVF 7.000,00 kn, IVF-ICSI 9.000,00 kn (bez lijekova).
-
Dobro jutro i sretan početak na novoj temi, nadam se da će biti što više veselih, sretnih, postova, novih trudnica, ukratko da ćemo na novoj temi imati više razloga za slavlje, iako ni ona prethodna nije bila tako loša.
Kako sam se već naručila na prvi UZV 23. 8., naravno doc.P. još za to ne zna jer je na odmoru, blaženo neznanje, pa neka i nova tema započne mojim postom.
Posljednjih mjeseci sam na bormergonu pa dobivam m. točno 28 dan tako da će mi vjerojatno 23.08. biti peti a možda i šesti dan ciklusa pa bez obzira koliko to zvučalo ludo nekako unaprijed znam da ću početkom tog tjedna biti u Citu.
Meni je ovo treći IVF s femarom i glupo bi bilo da sam zaboravila slijed postupka, a vjerojatno će tog tjedna na Citu biti stampedo, te se vodim onom tko rano rani dvije sreće grabi samo se nadam da će ciklus ovaj mjesec biti kako treba inače ću morati otkazivati termin i
.
Slijedeći ponedjeljak radit ću pretrage vezano za trombofiliju tako su mi potvrdili u labu., te se nadam da će rezultati biti ako ne prije onda barem do transfera, ovaj mjesec mi ne gine gubitak krvi
.
Denny, gdje si, je li te uspavao Yasmin,
Vesna, vibram za srčeko
,
ostale cure, nadam se da vas je većina na odmoru i
da do vas jedino dopire zvuk valova i miris mora
-
Matto molim odgovor vezano za trombofiliju ;Jeli tebi doktor P rekao da izvadiš taj nalaz ili ti to na svoju ruku jer vidim to dosta cura vadi prije postupka.Pošto sam ja imala biokemijsku t prošli put pa neznam sad dali bi bilo dobro i to izvadit prije postupka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma