Stranica 16 od 581 PrviPrvi ... 614151617182666116516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Joj tako sam ja iščitala sve živo, i što treba i što ne treba...kako sam bila dva puta na mirovanju, bilo mi dosadno i samo sam visila po trudničkim forumima i stranicama.
    Ne preporučujem nikome!!! Šta sam sve pročitala i kolko me je zabrinulo...užas!

Inače sam osoba koja voli biti dobro informirana o svemu što joj se dešava, u trudnoći to nije baš najpametnije
    Pričam prije par dana s prijateljicom koja ima dvoje djece (8 i 15 god), i kad sam joj počela nabrajati neke stvari, samo me je blijedo gledala. Kaže ona kako nikad nije čula za njih i kako nisam normalna o čemu razmišljam...i u pravu je!

Zato, kao što rekoše cure iznad, samo pozitivno i čitajte samo pozitivne stvari i bit će sve u redu

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    vatra neeeemoj čitati o tome, zdravije ti je, i za tebe i za bebu, samo slušati što su ti doktori rekli i odmarati. Situacija je takva kakva jest, i trebalo bi se sve srediti s podizanjem maternice. Ako ćeš ići čitati, nećeš ništa pametno naći da se smiriš nego sam crnjak, a to za sad tebi nije konačna dijagnoza. To je moj savjet. Ja znam da ja ne bih izdržala da ne pretražim sav net o tome, ali budi snažnija od mene
    Potpisujem u potpunosti!
    Vatra draga znam da ti trenutno nije lako ali sve će biti u redu, vidjet ćeš!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Aha, kolko nepotrebnog stresa mi je izazvalo čitanje tuđih iskustava, u prvom tromjesečju sam se bojala pobačaja, pazila da ne podignem pretešku olovku
    U drugom tromjesečju strah od listerije, preuranjenog poroda, otvaranja, strah od dijabetisa, strah da bebi prestane kucati srčeko...
    Evo me u trećem tromjesečju, istina tek je počelo, al već sam se uspjela isprepadati i više ne čitam ništa!

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Znate što je najbolje čitati?
    "Smiješne priče s poroda" - to mi je super tema! I čitajte o dojenju, kupanju bebe, njezi i sl. Ima milion super stranica o tome...i gledajte klipove na Youtube sa malim mrvicama koje doje, kupaju se i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, kolko nepotrebnog stresa mi je izazvalo čitanje tuđih iskustava, u prvom tromjesečju sam se bojala pobačaja, pazila da ne podignem pretešku olovku
    U drugom tromjesečju strah od listerije, preuranjenog poroda, otvaranja, strah od dijabetisa, strah da bebi prestane kucati srčeko...
    Evo me u trećem tromjesečju, istina tek je počelo, al već sam se uspjela isprepadati i više ne čitam ništa!
    kao da sebe čitam, ali nastojte što manje čačkati, i poslušajte snovolovku......samo lijepe stvari gledajte
    je, je lako je meni sad trubiti kad je sve prošlo!
    držite se cure znam kako vam je!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vatra, neusporedivo je jer ti krvariš i boli te, ali meni kad je u 12 tjednu dijagnosticirana placenta previa to mi se stvarno činilo prerano za dijagnozu, onda sam zvala moju primarnu gin. koja je rekla strogo mirovanje do 14 tjedna da vidimo ako se posteljica diže... Ne radim ništa neodgovorno ali...odbila sam tu dijagnozu i radila sve isto kao i prije. Bit je u ovom što ti cure govore jer kad sam počela čitat na tu temu...ma užas!
    Posljednje uređivanje od tigrical : 29.09.2013. at 15:11

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo sve češće na pregledima...danas brisevi na BHSB, CTG,i još jedan UZV da vidimo posteljicu, pl.vodu i veličinu bebe...ona je u cca 3 tjedna dobila 800g i sada teži 2500g, opet je na 3600-3800g pri rođenju...velika curička bu to.

CTG ne bilježi nikakve kontrakcije-kaže dok kao da nisam trudna UZV pokazao sve uredno, osteljica uredna, uloživa sam za vršak prsta, UU je T.oblik što je isto tako super jer ne moram ni mirovati ni ništa...mi se gnijezdimo i dalje, muž više nego ja, peglam pelene (tetre) i grozim se njihovoj kvaliteti ( donijela mi sveki 50komada svojih starih i neusporedive su). Bebi roba se dosta dugo suši ( zimske mamice vodite računa o tome) a pošto je naša mišica zimska beba imamo deblje stvari pa ludujem jer nemamo sušilicu, ali nekako mi se čini da nebi ni ona posušila npr.skafander i jastuk do kraja kak spada.

Kak ste vi?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja i dalje krvarim i imam kontrakcije, znaci to traje vec nekih mjesec dana.. A lezim i molim boga da prestane..beba je za sada super..danas smo 17+3..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Vatra, neusporedivo je jer ti krvariš i boli te, ali meni kad je u 12 tjednu dijagnosticirana placenta previa to mi se stvarno činilo prerano za dijagnozu, onda sam zvala moju primarnu gin. koja je rekla strogo mirovanje do 14 tjedna da vidimo ako se posteljica diže... Ne radim ništa neodgovorno ali...odbila sam tu dijagnozu i radila sve isto kao i prije. Bit je u ovom što ti cure govore jer kad sam počela čitat na tu temu...ma užas!
    Slažem se da ne treba čitati neodgovorno, ali se nikako ne slažem da preporučuješ da se nakon dijagnoze placente previe sve radi kao prije. Takva preporuka je neodgovorna.
    Ako ti tako postupaš, to je tvoja stvar, ali molim te, radi drugih trudnica koje ozbiljno shvaćaju mirovanje nakon te dijagnoze, napiši da je to samo tvoj stav. A nikako preporuka od strane liječnika.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Beti3, sve kao i prije ali to je i dalje mirovanje ali ne i stalno ležanje. Otisla kod mog MPO dr. koji tvrdi da mi se ne moze s 12 tjedana dat takva dijagnoza jer je posteljica u fazi dizanja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, tako, sad je jasnije. Ma, znala sam ja da radiš kako treba, samo sam htjela da ovako jasno napišeš. Za druge trudnice.
    A tebi i svima koje miruju i leže u trudnoći želim sve najbolje i najveću nagradu za strpljenje, a to je beba u naručju. I da je što manje onoga iz naslova ove teme.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Joj cure, naletila sam sad na jedan predivan video pa ga želim podijeliti sa svima vama kojima je možda teško ili se bojite, da vas malo raznježi i stavi vam osmijeh na lice Mazite svoja mala čuda u buši!
    http://www.youtube.com/watch?v=9ElX-wUNhhU

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bok curke moje drage... nije me dugoooo bilo na forumu... kako ste??
    eto, mi smo dogurali do 30-og tjedna
    imam pitanje jer ne znam da li je to normalno ili nije... bebać mi jako punoooo štuca i to obično u nekako isto vrijeme... po 5 puta dnevno... ne znam što da mislim o tome, nisam našla ništa utješno na netu..
    tako mi ga ke žao nekad uhhh...
    ajd mi recite vi, dal i vama tako puno štucaju i da li znate nešto o tome...kako smiriti to i da li je to opasno za bebu...

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

I moja je puno štucala u zadnjem tromjesječju, skoro svaku večer i to dugo... Prvo mi je bilo simpa, ali kad bi potrajalo isto bi me zabrinulo i bilo mi žao, znam kako me nervira kad ja ne mogu prestati štucati...
    Ma kažu da to nije ništa zabrinjavajuće. Baš sam danas slučajno negdje pročitala da se bebe uče sisati pred kraj trudnoće pa se malo nagutaju vode i zato štucaju...

Uglavnom, preporučam što manje koparenja po netu za svaku sitnicu, što sam ja radila i ne znam kako,ali UVIJEK naletila na nešto loše, deprimirajuće, ma bezveze!
    U drugoj trudnoći čitati ću samo o dojenju

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Normalno je da bebač štuca i po nekoliko puta dnevno.
    Nisam ni ja ovdje neko vrijeme cvilila Da ne pišem sve ispočetka, kopiram s mpo trudnoća...
    Hospitalizirana. Cervix sad malo otvoren, bebač zaostaje u predjelu trbuha tjedan dana (meni osobno najgore, iako znam da nije najgora stvar - utješite me), izvadili mi krv, 3 puta pišakicu. Gledali uzv preko trbuha, vaginalni (cervix 37mm barem da za nešto poskočim), protoci ok. Na ctg-u kontrakcija navečer ko nikad do sad, valjda svake dvije minute (mislim da je do stresa). Od 5h sam budna i do sad ni jedne, iš iš Sad ujutro urinokultura i brisevi. Bebač je inače 1100g, što je ok. Protoci uredni.
    Šmrc. Nadam se da će se sve vratiti natrag na bezbrižno, odlično i sl...ma i da moram ležati do kraja, nije problem, samo da s bebicom bude sve ok i da budemo još dugo 2u1.

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Muma...

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Normalno je da bebač štuca i po nekoliko puta dnevno.
    Nisam ni ja ovdje neko vrijeme cvilila Da ne pišem sve ispočetka, kopiram s mpo trudnoća...
    Hospitalizirana. Cervix sad malo otvoren, bebač zaostaje u predjelu trbuha tjedan dana (meni osobno najgore, iako znam da nije najgora stvar - utješite me), izvadili mi krv, 3 puta pišakicu. Gledali uzv preko trbuha, vaginalni (cervix 37mm barem da za nešto poskočim), protoci ok. Na ctg-u kontrakcija navečer ko nikad do sad, valjda svake dvije minute (mislim da je do stresa). Od 5h sam budna i do sad ni jedne, iš iš Sad ujutro urinokultura i brisevi. Bebač je inače 1100g, što je ok. Protoci uredni.
    Šmrc. Nadam se da će se sve vratiti natrag na bezbrižno, odlično i sl...ma i da moram ležati do kraja, nije problem, samo da s bebicom bude sve ok i da budemo još dugo 2u1.
    ... i ja imam kontrakcije česte... nisam još u bolnici jer nisu bolne, ali sam na mirovanju,a mali skače po trbuhu ko lud.... imamo još 2 mj do kraja da se upoznamo... i ja se svega bojim i ne znam ni sama što da mislim... pijem MG 300 i samo ležim ko nasukani morž... druge mi nema... sad sam u panici zbog tog štucanja... Hvala Bogu sa bebo je sve uredu koliko su mi rekli na zadnjem UVZ...

MUMA--- što da ti kažem... samo misli pozitivno i bit će sve uredu... ja vjerujem u tebe i tvoju bebicu da ćete biti super... drž se...

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Muma, šta da kažem nego: veliki hug!!! Drž' se!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Muma, drži se, mislimo na tebe! Sve će biti OK!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja se danas osjecam tak prazno, ne bole me leđa ni sise u utorak nam je 17 tjedana! Znam da je smjeskic ok i da se bezveze zabrinjavam, proslu srijedu sam bila uzv i sve je bilo super!! Takav cudan osjecaj imala sam i u 13 tjednu!! A i moja je posteljica za sada sprijeda pa jos za sad nisam osjetila leptirice u trbuhu po kojima bi se ravnala.

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    ja se danas osjecam tak prazno, ne bole me leđa ni sise u utorak nam je 17 tjedana! Znam da je smjeskic ok i da se bezveze zabrinjavam, proslu srijedu sam bila uzv i sve je bilo super!! Takav cudan osjecaj imala sam i u 13 tjednu!! A i moja je posteljica za sada sprijeda pa jos za sad nisam osjetila leptirice u trbuhu po kojima bi se ravnala.
    SNUPI.. to ti je normalno... vidjet ćeš da će sve biti ok... pokušaj se opustiti... ja sam često ležala i slušala muziku...nisam htjela da me itko previše ispituje ništa, jednostavno sam nastojala ne mislit na ružne stvari... iako sam bila jako zabrinuta,što se može vidjeti iz mojih prijašnjih postova na forumu,baš ovdje...
    točno znam kako ti je... izdrži..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma šaljem vam ogromni zagrljaj, pazite se i pričekajte nas za Bozic da se skupa radujemo

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Snupi, upravo sam pročitala na drugoj temi da i ti čekaš curu. Čestitke!!!
    Nemoj se zabrinjavati oko leđa i cica, ali stvarno nemoj. Ja svako toliko imam osjećaj da me cice manje bole (i to valjda od 8 tt), ali to traje max. do jedan dan, drugi dan se sve vrati na staro, tako da se oko toga uopće više ne uzbuđujem, dapače taj dan uživam jer se mogu bolje namjestiti na kauču i u krevetu .
    Što se tiče lupkanja bebe, ja sam ju prvi put sigurno osjetila sa točno 18 tt (možda sa 17+4, ali nisam sigurna da je to bilo to). I naravno, nakon toga počinju nove paranoje tipa- da li se danas javila, koliko puta, zašto se nije javila cijelo popodne, pa ju onda ja krenem buditi - jedem slatko, pijem vodu, puštam joj neku muziku i kucam po trbuhu i onda kad mi se napokon javi, onda mi je žao što sam ju probudila Uglavnom, nikad mira. MM me imitira kako manično lupkam po trbuhu i ismijava i kaže ''pa pusti jadnu bebu da nana, oni i kad se rode spavaju po cijele dane, a kamoli ne sa 19 tt''. I mislim da je puno razumniji od mene.
    Tako da think pink, sve je ok!!

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajme nema me par dana a tu imam kaj vidjeti
    Muma baš mi je žao što si završila u bolnici nadam se da nije ništa strašno i da će te čim budu imali nalaze pustiti doma na mirovanje, a do onda nek ste ti i mališa nama na sigurnom! Nek te ne brine previše taj opseg bebine buše, tjedan dana zaostatka nije tako puno ( vele da +/- 2 tj je ok ), a i znam dosta cura kojima su oko toga dizali paniku a bebice se rodile u terminu i savršenih dimenzija! Sve će bit super, vidjet ćeš, dočekat ćete vas dvoje u jednom komadu Božić!
    Javljaj novosti obavezno! Sad je mene strah kakva će sutra bit situacija kod mene
    Snupi čestitam na curki!!! a ti čudni osjećaji su sasvim normalni, ja sam jedan dan super, a onda me drugi dan tak nekaj opere
    Svima šaljem

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Joj hvala vam cure, evo držim se.
    Ponovili smo ctg, meni izgleda puno bolji od večernjeg, a valjda će netko doći nešto reći u vezi toga. Sad čekanje nalaza 3-4 dana pa ćemo vidjeti dalje (ja se nadam da će sve biti ok i da ću se prebaciti na svoj kauč u stanu). Javljam novosti i šaljem puse. Držite se i ne brinite, sve smo mi različite...nećete i vi završiti u bolnici ako sam ja uostalom, i ja planiram ne biti tu
    Mucica don't worry, sve znaš draga!
    snupi

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Peony ista stvar kod lupkanja bebe tako i ja kad me uvati ludilo zašto se ne javlja a mm onda poludi na mene!
    Snupi dobro ti je peony rekla stvarno se ne trebaš zamarat oko leđa i cicka , kad smo već kod cica moje su se smasnjile umjesto da rastu
    Muma i tu jedan veeeeeliki

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj unadomina prvotno napisa Vidi poruku
    I moja je puno štucala u zadnjem tromjesječju, skoro svaku večer i to dugo... Prvo mi je bilo simpa, ali kad bi potrajalo isto bi me zabrinulo i bilo mi žao, znam kako me nervira kad ja ne mogu prestati štucati...
    Ma kažu da to nije ništa zabrinjavajuće. Baš sam danas slučajno negdje pročitala da se bebe uče sisati pred kraj trudnoće pa se malo nagutaju vode i zato štucaju...

Uglavnom, preporučam što manje koparenja po netu za svaku sitnicu, što sam ja radila i ne znam kako,ali UVIJEK naletila na nešto loše, deprimirajuće, ma bezveze!
    U drugoj trudnoći čitati ću samo o dojenju
    Da da uče sisati,,,mi smo našu ulovili na UZV taman kad je stavila palac u usta i počela sisati,to je tako čudna osjećaj ali mi je drago da sam to vidjela pa sad znam prepoznati Krene pulsiranje (meni u zdjelici) ali ritmičnije i brže nego štucanje, znači baš se može osjetiti usisavanje, kako je to genijalno!!!
    p.s. moja štuca svaki dan, do 20ak min. i često se uznemiri i počne vrpoljiti ako traje punih 20 min, postane nervozna

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Drage moje odavno vam se nisan javila, ja jutros saznala da sam imala spontani, prosli tjedan se prestalo razvijati, u petak kiretaza tako da vam se vracan, u nadi da se ni meni ni ijednoj od vas ovo vise nece dogoditi

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj JoMi prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje odavno vam se nisan javila, ja jutros saznala da sam imala spontani, prosli tjedan se prestalo razvijati, u petak kiretaza tako da vam se vracan, u nadi da se ni meni ni ijednoj od vas ovo vise nece dogoditi
    žao mi je jako

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

JoMiajme, jako mi je žao! Nadam se da ćeš što prije skupiti snage i krenuti u borbu za bebicu. Okrutan je život.

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

JoMi draga tako mi je žao znam da te sada ništa ne može utješiti, ali doči će i tvoja bebica ubrzo drži se draga, daj si vremena da odtuguješ i onda hrabro naprijed u borbu za novu bebicu

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Drage moje, imam stalne napade panike,koje nukad do sad nisam imala, sad sam u 27 t trudnoce, i do sada sam bila 5 mjeseci u bolnici i isto tolik vremena u krevetu...prvo zbog hematoma, sad zbog BH kontrakcija koje su mi ipak malo skratile grlic, da bi se nakon 4 dana vratio na staru mjeru... Stalno mirujem, i prilicno se lose osjecam... Strah me rastura. Danas ustala 10 minuta da jedem, zaboljelo me i proslo je na lezanje, ali dan mi odmah ode u lijepu materinu. Pijem Normabel ali 1 mg, i malo me smiri... Ne znam kak da se iskontrolisem. Bojim se prijevremenog poroda i otvaranja. ... Do sada opis : 7 mjeseci straha

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, imam stalne napade panike,koje nukad do sad nisam imala, sad sam u 27 t trudnoce, i do sada sam bila 5 mjeseci u bolnici i isto tolik vremena u krevetu...prvo zbog hematoma, sad zbog BH kontrakcija koje su mi ipak malo skratile grlic, da bi se nakon 4 dana vratio na staru mjeru... Stalno mirujem, i prilicno se lose osjecam... Strah me rastura. Danas ustala 10 minuta da jedem, zaboljelo me i proslo je na lezanje, ali dan mi odmah ode u lijepu materinu. Pijem Normabel ali 1 mg, i malo me smiri... Ne znam kak da se iskontrolisem. Bojim se prijevremenog poroda i otvaranja. ... Do sada opis : 7 mjeseci straha
    Ako imaš napade panike jesi probala s nekim drugim AD koji su dozvoljeni tokom trudnoće? Meni normabel nikako nije pomagao kad sam imala taj poremećaj, samo cipralex i xanax(helex,misar).

Jel piješ magnezij? I da,meni su BH kontrakcije počele s 27tt tako da je moguće da ti se one sad pojavljuju pod normalno, pa nemoj da te dodatno uznemiruju. Bitno da je grlić vratio svoju veličinu, ako piješ magnezij slobodno si malo povećaj dozu. Moje je iskustvo takvo da nakon svakog pregleda kod ginekologa on isprovocira BH pa ja za svaki slučaj uzmem još pola tablete ili 1 šumeću magnezija da ih smirim jer su nešto bolnije (nisu pravi trudovi). Inače uzimam 350mg ujutro+110mg Mg prije spavanja, posebno sad pred kraj kad me i grčevi u nogama deru.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Magnezij se ne uzima u zadnjem mjesecu...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam do sad čitala ovu temu (što mi bi?). Prijavljujem se. I sad znam Muma da sam te bezveze pitala na drugoj temi zašto si hospitalizirana, ali lijepo tu piše.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Magnezij se ne uzima u zadnjem mjesecu...
    da ne tražim a želim biti upućena.. zašto?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Veće količine magnezija održavaju maternicu u "mišićnom miru", znači nema grčeva, a zadnji mjesec se maternica mora pripremiti za porod. Ne treba joj ništa što bi smanjivalo ili sprečavalo grčenje. Jer, grčenje maternice je ono što će iznijeti bebu na svijet.

Ustvari, ako liječnik posebno ne prepiše uzimanje magnezija, ili bilo kojeg drugog lijeka ili dodatka prehrani u trudnoći, trudnica to ne bi trebala uzimati.
    Hrana je najbolji izvor svih minerala i vitamina za zdravu trudnicu.

Ni u jednoj svojoj trudnoći nisam uzimala nikakve vitamine ni minerale osim onih u hrani. Uopće ne smatram te šarene tabletice potrebnima.
    Osim ako liječnik drugačije ne odredi.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nanimira, hvala ti...probala sam jednom pola tablete Xanaxa 0,25, znaci najmanja od najmanje doze i imalo je efekta, ali frka da ne naskodim bebi...i ako ovdje gdje sam ja preferiraju vise xanax nego normabel u trudnoci. Pijem Mg vec mjesecima, i to dozu za konje 1,5 gr x 2...inace Mg je metal izluciv urinom u vsokim dozama tako da ne vjerujem da moze da relaksira misic do te mjere da oteza porodjaj, ali nikad se ne zna. ?.btw hvala Beti3,

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako smatraš da je Mg metal izlučiv urinom u visokim dozama, zašto piješ Mg? Da bi se samo izlučio sigurno ne. Najprije će "napraviti krug" po tijelu, izlučit će se na kraju, nakon što odradi ono za što je popijen.
    Smijem li pitati, zašto piješ velike doze Mg?
    Dnevna potreba je 300-350mg ( u trudnoći, tako pamtim, ali provjerit ću i ispraviti ako nije točno), a barem 200mg se dobiva uobičajenom prehranom. Zašto treba toliko više? Tko je to preporučio?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dešava mi se zadnjih par dana da me dolje jako štrecne.. ne znam opisati to štrecanje, ali najbliže što ja pomislim je da će mi nogica ili rukica izletiti van Traje sekundu- dvije, i osjetim tu neku čudnu brzu bol mislim točno kod ulaza u vaginu.. recite mi da je normalno

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Beti primarijus dr R. Tagliabue...nacelnik odjela patologia in gravidanza...ok? Hiperreaktivan uterus...dnevna potreba jeste 350 mg u normalnoj trudnoci... U jednoj dozi. Ja ne smatram da je Mg metal izluciv urinom, nauka kaze da je to metal izluciv urinom, kao i hidrosubilni vit.u vecoj dozi nema stetnog efekta..(naravno nije vitamin)...nasi ljekari pojma nisu imali da kod hematoma treba da se ukljuci i veca kolicina vitamina C, i vitamina K. Ja jesam pobornik da se zdravom i pravilnom ishranom mogu zadovoljiti dnevne potrebe, ali shvati i ti da nije svaka trudnoca ista, da postoje i komplikacije i dabpostoji i tudje misljenje, npr.jednog primarijusa. Svako dobro.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dešava mi se zadnjih par dana da me dolje jako štrecne.. ne znam opisati to štrecanje, ali najbliže što ja pomislim je da će mi nogica ili rukica izletiti van Traje sekundu- dvije, i osjetim tu neku čudnu brzu bol mislim točno kod ulaza u vaginu.. recite mi da je normalno
    Mene ziga, i streca i vagina i anus... Kazu nije nista,ali ko je ubijedi da nije nista poljubicu ga u isti. Trznem se i skocni zglob kad me zigne

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni su isto doktori preporučili uzimanje Mg s početnom dozom od 350 koju sam pila s tim da kako su mi grčevi napali noge po noći doktorica je rekla da slobodno uzmem još malo prije spavanja (ali ne više od 100, što je ekvivalent recimo 1 čaši Donata, isto sam imala hematom i svašta nešto). Ne znam, meni je sve OK s tom dozom i nitko mi nije napomenuo da ne uzimam u zadnjem mjesecu (sad sam zbunjena). Baš ću pitati dok. u srijedu na pregledu pa ću javiti.

Imam redovite BH kontrakcije,samo su sada nešto snažnije nego prije pa ih mogu prepoznati i razlikovati od običnih grčeva s tim da tek sada znam da ih imam već od kraja II tr. Do tad nisam imala pojma da je to to.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cijelu trudnoću imam taj osjećaj,ali baš cijelu,žalila sam se na svom podforumima,doktorima itd. i svi mi kažu da je normalno. Probaj provjeriti je li to žiganje možda povezano s mokraćnim kanalom, unutarnjim hemerdidima ili samo beba stišće živac koji se manifestira tamo dolje. Ja sam se doslovno pipala dolje da vidim što bi to moglo biti

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nanimira, hvala ti...probala sam jednom pola tablete Xanaxa 0,25, znaci najmanja od najmanje doze i imalo je efekta, ali frka da ne naskodim bebi...i ako ovdje gdje sam ja preferiraju vise xanax nego normabel u trudnoci. Pijem Mg vec mjesecima, i to dozu za konje 1,5 gr x 2...inace Mg je metal izluciv urinom u vsokim dozama tako da ne vjerujem da moze da relaksira misic do te mjere da oteza porodjaj, ali nikad se ne zna. ?.btw hvala Beti3,
    Pa jel stigneš promijeniti terapiju? Mislim, s obzirom da polako ulaziš u 3tr. pa nisam sigurna koliko je pametno da se zezaš sad još i s tim ako imaš i te kontrakcije i sl...ipak bi to značilo i hodanje po doktorima itd.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Imam redovite BH kontrakcije,samo su sada nešto snažnije nego prije pa ih mogu prepoznati i razlikovati od običnih grčeva s tim da tek sada znam da ih imam već od kraja II tr. Do tad nisam imala pojma da je to to.
    Kao na primjer ja sad. Mislim, čitala sam o njima, ali iskustveno ipak ne znam što očekujem.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cijelu trudnoću imam taj osjećaj,ali baš cijelu,žalila sam se na svom podforumima,doktorima itd. i svi mi kažu da je normalno. Probaj provjeriti je li to žiganje možda povezano s mokraćnim kanalom, unutarnjim hemerdidima ili samo beba stišće živac koji se manifestira tamo dolje. Ja sam se doslovno pipala dolje da vidim što bi to moglo biti

!!! jučer sam se i ja pipala da vidim jel mu rukica ili nešto vani, stvarno strašan osjećaj

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Kao na primjer ja sad. Mislim, čitala sam o njima, ali iskustveno ipak ne znam što očekujem.
    Pa u principu jesu slične opisima do sad, znači da se stvrdne jedan dio trbuha ( meni se nekad i dva,jedan sa svake strane polutke) i malo me stisne kao mjehur, odnosno osjećaj je kao da moram brzo piškit. Traje možda nekih 10ak sekundi i tak par puta za redom iako nema apsolutno nikakvog ritma,jave se 2-3 za redom,i onda 3 dana ništa, ili pak jedno popodne 10ak komada i tak.Ali uvijek im je uzrok bio micanje bebe, ali baš onako kad se zaigra. S tim da mi se sad ispupči taj tvrdi dio trbuha pa su nekako i vidljive

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

, ali shvati i ti da nije svaka trudnoca ista, da postoje i komplikacije i dabpostoji i tudje misljenje, npr.jednog primarijusa. Svako dobro.
    Prvo, nauči se obraćanju koje je uobičajena forma ovog foruma.
    Drugo,ja to ne moram shvaćati, ja to znam.
    Treće, doživjela sam najgoru moguću komplikaciju trudnoće, tako da nisam prava osoba kojoj kažeš da svaka trudnoća nije ista.
    I četvrto, uopće nisi shvatila moj komentar. Pa da ti pojasnim.

Ova moja rečenica:
    Ako smatraš da je Mg metal izlučiv urinom u visokim dozama, zašto piješ Mg? Da bi se samo izlučio sigurno ne. Najprije će "napraviti krug" po tijelu, izlučit će se na kraju, nakon što odradi ono za što je popijen.
    je odgovor na tvoju
    Pijem Mg vec mjesecima, i to dozu za konje 1,5 gr x 2...inace Mg je metal izluciv urinom u vsokim dozama tako da ne vjerujem da moze da relaksira misic do te mjere da oteza porodjaj,
    Napisala si to kao da smatraš da nije bitno koliko se pije Mg, jer se on izluči urinom bez da ičemu služi. A to nije točno. Služi nečemu u organizmu.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa u principu jesu slične opisima do sad, znači da se stvrdne jedan dio trbuha ( meni se nekad i dva,jedan sa svake strane polutke) i malo me stisne kao mjehur, odnosno osjećaj je kao da moram brzo piškit. Traje možda nekih 10ak sekundi i tak par puta za redom iako nema apsolutno nikakvog ritma,jave se 2-3 za redom,i onda 3 dana ništa, ili pak jedno popodne 10ak komada i tak.Ali uvijek im je uzrok bio micanje bebe, ali baš onako kad se zaigra. S tim da mi se sad ispupči taj tvrdi dio trbuha pa su nekako i vidljive

To me znači čeka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •