Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Pomoć molim, marama ili sling?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Pomoć molim, marama ili sling?

Skužila sam da je stvar iskustva i ovisi što kome paše, a jesu li sve marame iste samo je razlika u materijalu ili i u kroju ima razlika???

Isto pitanje za sling, koliko proizvođača :/

Ne znam odakle da krenem :?

Molim vas pomoć, vi koji ste iskusni.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja se nadam da ću sutra naručiti sling,nekako mi se čini da je bolji

Početno

ja sam posudila maramu,mogu vezati bebu u razne polozaje, pa mi je nekako zgodnija, a za sling neznam ni kako bi ga zavezala

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Marama je praktičnija za manje bebe, a sling kad već drže glavicu ili još bolje, sjede. Moj nikako ne voli biti položen u slingu ni marami, a sa četiri mjeseca je bio nestabilan u slingu, pa sam ga radije nosala u marami. I toplije je za zimske dane, nekako je dijete više zaštićeno. Bili smo vani i dok je padao snijeg.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E, honey, hvala ti, to mi puno znači, a tako sam i skužila da je za početak marama praktičnija

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imamo i maramu i sling. Sling nam je bio super prvih mjesec dana dok je Zach bio mali. Onda je jos stao u sling u vodoravnom polozaju i tako smo ga nosili po 2 sata. No, sada nece ni cuti za sling. Sada je marama u modi (inace je vristao kada bi ga stavila u nju prije mjesec dana). Marama je super preko zime, jer se oboje grijete.

Sling je mozda prakticniji jer se ne veze, vec se samo prebaci preko ramena i podesi (ima dva metalna prstena). No, kada se izvjezbas i marama nije losa. Sretno, sto god da odabrala!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Thanks cure, mislim da će biti marama, pronašla sam jednu malo rabljenu :D inače još nisam MM priopćila cifru - onesvjestit će se kad čuje, ali baku polako obrađujemo da sudjeluje 8)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja naručila sling :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cekana, ti si tražila maramu... violet prodaje jednu na burzi!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tnks Ivy, već je otišlo, za super povoljnu cijenu, al sam se utješila da meni treba ona najveća

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Mi imamo i maramu i sling. Sling nam je bio super prvih mjesec dana dok je Zach bio mali. Onda je jos stao u sling u vodoravnom polozaju i tako smo ga nosili po 2 sata.
    momze, od koje dobi si nosila zacha u slingu?
    dvoumim se sto kupiti, maramu ili sling, a po dosadasnjim postovima sam zakljucila da je marama bolja za novorodjence, dok sling dolazi u upotrebu nakon nekoliko mjeseci. e, sad si me zbunila s ovim, jer sling mi je nekako simpaticniji, pa ako se moze koristiti od rodjenja... hmmmm.
    vidim da su marame relativno skupe, 500-800 kn, a koliko otprilike kosta sling?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zdravo!
    molim vas,imate neke dobre stranice koje opisuju kako vezati maramu?Imam djecaka od 4mj. i htjela bi s njim vanka ali ne znam kako to izvesti..u koji polozaj ga zavezati,kako ga obuci da mu ne bude hladno/pretoplo?ajte molim vas,sa prijedlozima
    unaprijed hvala!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni obećali poslati sličice s maramom...
    A ima netko na forumu mama-mami, tko ima cd, o vezanju, već sam zaboravila tko... Treba malo tamo prokopati.
    pogledaj si ovo
    http://www.mama-mami.com/forum/viewtopic.php?t=9047

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Felix,na forumu mama-mami ima jedna žena koja prodaje slingove,ja sam od nje naručila,ovih dana mi treba stići i košta 250 kn

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima li tko iskustva sa Storchenwiege maramama? :?
    Pronašla sam na netu tog proizvođača, ali nisam vidjela da je netko spominjao... nešto je jeftiniji od Dydimosa, a opet nešto skuplji od EllaRoo. Evo linka
    www.storchenwiege.com

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Molim za pomoć, mame sa iskustvom. Mi od početka razmišljmamo o marami ili slingu. E sad dok ja odlučim dijete će mi prohodati Zapravo ima već 7 kila i ruke mi otpadaju, kolica uglavnom guram dok ga nosim(dobro dođu za stvari). Zapravo mi je važno osim nošenja i to da ga lako mogu staviti i izvaditi jer često vozim( pa znate ono, stavi u autosjedalicu, izvadi...) starijeg kikića, vrtić, sport...
    Još jednom pls, mrama ili sling?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

gle, to je sve stvar prakse i uhodanosti.

u pravilu, sling se lakse stavlja - samo se povuku obrucevi i skines ga ili ucvrstis. no, niti marama nije komplicirana, kada se izvjezbas.

imas nekoliko nacina vezanja marame i ono prednje, krizno vezanje (bez tobolca) je vrlo jednostavno za stavljanje bebe i brzo vadjenje.

ako si mozes priustiti, uzmi jedno i drugo. ako ne, onda bih ja uzela maramu. no, to je moje osobno misljenje. svakako moras sama isprobati.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pikulice mislim da po ovome što pišeš tj. obaveze i sl. bolje bi ti odgovaro sling, ja ga stalno nosim na kolicima, bolje reći imam sling a kolica su mi kao dodatak.Guram kolica, a bebolina ciki u slingu.
    Puno je lakše namontirati dijete, pogotovo kad je važno da to bude brzo i kad imaš još jedno dijete.
    Nama je marama bila super po zimi i kad je ona bila mala, mala

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm da bi znala šta ti bolje odgovara moraš oboje probat
    meni je npr. do godinu dana marama bila fantastična a sad mi je sling svetinja, nema mrdanja bez slinga, ja imam dva, jedan nam stoji u autu a drugi doma tako da nam se ne može desiti niti slučajno da smo negdje bez slinga, ja sam uzela u Sandre dok je šivala za svoje potrebe...a sad kad ima i firmu i krojačicu, slingovi su fantastični!!!!!
    ako je neko iz Splita zainteresiran možemo organizirati i neko druženje pa da vidite slingove

www.slingmarama.com

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Molim za pomoć, mame sa iskustvom. Mi od početka razmišljmamo o marami ili slingu. E sad dok ja odlučim dijete će mi prohodati Zapravo ima već 7 kila i ruke mi otpadaju, kolica uglavnom guram dok ga nosim(dobro dođu za stvari). Zapravo mi je važno osim nošenja i to da ga lako mogu staviti i izvaditi jer često vozim( pa znate ono, stavi u autosjedalicu, izvadi...) starijeg kikića, vrtić, sport...
    Oboje!!

Slingove odlicne ima i josie s foruma! Ja imam njen.. i uzimam i drugi ovih dana. On ima onaj preklop (sholder cap flap) pa je lakse za rame.

Ali maramu obavezno nabavi takoder jer je rasterecenje bolje i kraljeznica ce ti biti zahvalna!

Početno

cure koje imate kratku maramu, moze li mi netko tocno reci koliko je duga???
    tnx

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpisujem Anitu! po meni je glavna mana slinga raspodjela tezine- sva tezina je na jednom ramenu i tako ne bi bas dugo izdrzala (ja). glavna mana marame je njena duzina i mozda je malo nespretnije s njom baratati, pogotovo vani, na cesti kraj auta. prednost slinga je prakticnost, a marame lepeza polozaja. stvarno ih ima puno. iako nisu svi "udobni". probala sam nositi Leu na boku i mogu reci da ne bi tako izdrzala dulje od15 min. opterecenje je na jednom rameu i fakat boli. iako je Lea uzivala.

no morala bi isprobati i jedno i drugo.

ko ima kratku maramu? htjela bi to vidjeti. treba mi jedna bas za ono in and out- kad ju trebam izvaditi iz auta i otic obavit nesto sto traje 5 min neda mi se za to vezat maramu, a sa slingom bas i nisam na "ti".

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ja mislim da je kratka marama prakticki isto sto i sling, samo umjesto ringa napravis cvor i opet je sve na jednom ramenu.

Početno

i ja mislim da je to sve manje vise isto al ono sto meni treba je konkretna duzina

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to nisam znala...ja sam mslila krizni vez ali skracena verzija (bez omotavanja)

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Citiraj pikulica prvotno napisa
    Oboje!!

Slingove odlicne ima i josie s foruma! Ja imam njen.. .

Ali maramu obavezno nabavi takoder jer je rasterecenje bolje i kraljeznica ce ti biti zahvalna!
    Upravo tako...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure puno hvala, već sam naručila za početak pouch mib, čini mi se da je to brzo za pakiranje samo do auta i vrtića. Izgleda da ću morati nabaviti i maramu ili sling, za po doma i duže skitnje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sinoc smo muz i ja shvatili da ne samo da treba imati maramu i sling, nego treba imati i dvije marame po mogucnosti! Liam je sinoc izbljuckao cijelu maramu, a vikao grozno i stvarno smo morali s njim izletjet van u marami jer to jedino ponekad pomaze. Srecom nam je bila pri ruci druga!! Evo, lijepo sam ja govorila muzu da ih treba imati vise, a sinoc je to i sam zakljucio.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kad sam napravila svoje (tocnije- dala teti da mi ih porubi) i dosla doma sa 6 marama (od jedne sirine dobijes 2) MM je pao na pod i reko da sam luda. ok, 2 sam dala rodici. ali Lea toliko bljuje i slini po marami da ju ja ne mogu stavit u istu pri sljedecem nosanju jer je mokra i po murphyu bas taj mokri dio dodje na facu. morat cu dat raditi sad i zimske jer imam samo jednu kamarisovu.
    (znam da nisam normalna)

ja sam razmisljala o poucu ali poso on ide po obujmu tijel, kako isti mogu nosit po ljeti kad sam prakticki gola i o zimi kad imam jaknu?
    mislim da cu nabavit sling za kratki tranzit. muz ce me ubiti....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je moj rekao da otvorim svoju firmu kupi-prodaj... prodala sam svoj "stari" sling da si kupim sad u drugim bojama... grozno, jel da?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ustvari je cijeli problem bio u mojim zelenim hlacama. Kupili smo zeleni sling misleci kako ce izvrsno pasati uz moju zelenu lanenu kombinaciju, ali nazalost hlace su pri prvom sjedu pukle i tako je zeleni sling izgubio svoj smisao.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LOL! ti si kao Felix samo obrnuto- ona je kupila narancaste hlace da joj ide uz sling!
    zato bi ja mozda ko buby- imitacija trapera (samo da jos kupim traperice u koje cu moci uci...)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    LOL! ti si kao Felix samo obrnuto- ona je kupila narancaste hlace da joj ide uz sling!
    zato bi ja mozda ko buby- imitacija trapera (samo da jos kupim traperice u koje cu moci uci...)
    Ma naravno! Kako sam ja uspjela uci u svoje mustangice najbolje na svijetu, jooj, kako ih volim, tako je sad vrijeme za traperasti sling.
    Uzet cu ovaj (od josie) http://www.kupin.hr/sling/pictures/picture-16.jpg
    ili ovaj http://www.kupin.hr/sling/pictures/picture-17.jpg
    Onaj prvi ima 4 boje ukljucujuci ove dvije, a ovaj drugi je od samo ove dvije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Strasno sam inteligentno opisala ovo s bojama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bit ce da smo s inteligencijom na istoj valnoj jel te kuzim

da, i meni se svidja!

a ja u svoje tini-mini traperice nema sanse da udjem...zapne negdje oko koljena

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

curee! o hlačama ajde brbljati na pp!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    curee! o hlačama ajde brbljati na pp!
    Ok.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kad sam napravila svoje (tocnije- dala teti da mi ih porubi) i dosla doma sa 6 marama (od jedne sirine dobijes 2) MM je pao na pod i reko da sam luda. ok, 2 sam dala rodici. ali Lea toliko bljuje i slini po marami da ju ja ne mogu stavit u istu pri sljedecem nosanju jer je mokra i po murphyu bas taj mokri dio dodje na facu. morat cu dat raditi sad i zimske jer imam samo jednu kamarisovu.
    (znam da nisam normalna)

ja sam razmisljala o poucu ali poso on ide po obujmu tijel, kako isti mogu nosit po ljeti kad sam prakticki gola i o zimi kad imam jaknu?
    mislim da cu nabavit sling za kratki tranzit. muz ce me ubiti....
    Lea, molim te pomozi

Od kojeg materijala si napravila marame i kako? Pliz, pliz, pliz..... Meni moja koju sam naručila ne dolazi i čini mi se da niti neće

Početno

molim vas prestanite me ignorirati

koliko je "duga" kratka marama ?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molim vas prestanite me ignorirati i koristite pretražnik!

koliko treba biti dugačka kratka marama ?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajvi legendo,

daphne, bolje ti je da slusas da ne bi bilo...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram malo OT
    da samo hlace..... cijela garderoba mi je narancasta!
    a vec kupujem novu maramu (deblju, za zimu) pa cu morati obnovit i garderobu.....

OT:
    treba ti oboje, ali ako se dvoumis, ja bih ti preporucila sling.

sto se tice duzine kratke marame, odi na kamarisovu stranicu i procitaj koliko je dugacka njihova kratka marama

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

topik se pretvorio u "pomoć molim-ovisna sam o maramama i sličnim nosiljkama"
    ne ljutite se na ovo i ja sam ovisnica. :D

Početno

ajvica
    znas da sam najprije procitala sve stckane topice al je taj promako.... kako, neznam....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

thalia-> cvrst pamuk koji u sebi ima elastina.
    (znam ovo je za topic homemade marama, ali morah zeni odovorit )

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

thalia-> cvrst pamuk koji u sebi ima elastina.
    (znam ovo je za topic homemade marama, ali morah zeni odovorit )
    ljubim te

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

to nisam znala...ja sam mslila krizni vez ali skracena verzija (bez omotavanja)
    Leonisa,ja mislim da si tu u pravu. Vidjela sam Niku kako križnim vezom nosi Timija u kratkoj marami,a koliko znam ona ima kratku maramu iz kamarisa. Kako ja hitno kanim nabavit nešto,po mogućnosti dok još Lea nije ušla u 6mj. već sam luda od kombiniranja,biranja i razmišljanja šta uzet jer čini se da je to individualno. Da bar netko ima sve 3-4 varijante pa da ga ugnjavim za isprobavanje....

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    molim vas prestanite me ignorirati i koristite pretražnik!

koliko treba biti dugačka kratka marama ?

Joj kak nam je stroga teta ivy

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo da odgovorim. mi smo imali sling i sad smo nabavili maramu. i s maramom uopće ne bole leđa niti ramena. sa slingom malo da. a da je vezanje kompliciranije, i nije. meni manje toga visi s maramom, nego slingom , iako, očekujem da sling zablista kad Sven naraste :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •