-
djete odbija žvakati
sluđena sam od brige i molim za pomoć:
moj (skoro) 2,5-godišnjak odbija žvakati hranu. To ide do te mjere da je u stanju gladovati danima (doslovno samo na vodi), ali neće ništa pojesti.
Inače ima solidan apetit, jede sve što je ponuđeno ali mora biti smiksano ili na granici sa smiksanim.
Prošli tjedan smo krenuli u vrtić i rekla sam tetama da će biti problema s hranjenjem, na to su tete rekle da bude jeo uz drugu djecu, malo dok se privikne...rekla sam da čisto sumnjam i tako je i bilo. Tete kada su vidjele da stvarno ne ide sada vrše pritisak na mene da ga naučim jesti. Ali ja ne mogu objasniti da to pokušavam već 1,5god - i više, al jednostavno ne ide.
Tu je sada problem jer kako neće jestu u vrtiću, on do pola 4 bude gladan. Ujutro za doručak mu nosim dukatino da mu tete daju, a ručak jede samo kada je pire krumpir.
sada pokušavamo po ko zna koji put, on ne jede već par dana, samo tužno cvili jer je gladan, a meni se srce para, i opet ću odustati jer ne mogu mučiti djete.
Hoće žvakati napolitanke, keksiće, kruh s nutelom i ništa više. Neće čak ni dirati prstima hranu, sam da jede - nema šanse, malo melja žlicom po tanjuru i gotovo. Flašicu ne koristi već dugo.
Zapravo, mislim da bi to djete umrlo od gladi pored punog tanjura.
I inače jedemo uz crtić i razno-razne animacije.
Imamo i seku blizanku, koja je turbo mršavica, ali jede sama i sve mora barem probati i s njom nema problema.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma