Stranica 102 od 105 PrviPrvi ... 25292100101102103104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,051 do 5,100 od 5226

Tema: Što čitate 2.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/...izvjestaj/414/

Fibra je izdala strip nastao prema ovdje hvaljenoj knjizi Brodeckov izvještaj, P. Claudela. autor je genijalni strip crtač i scenarist Manu Larcenet. meni je na popisu.

potpisujem Angienu preporuku Ivaniševića, samo za epistolarni udvoje (s Marinom Vujčić) napisani roman Otpusno pismo. šteta što nije duži.

pročitala sam knjigu još jednog Vujčića, Borne. on je Marinin sin. riječ je o romanu Nužno zlo.
    autor je mlad, ali nesumnjivo nadaren. da nisam znala da je riječ o dvadesetineštogodišnjaku nagađala bi o njegovoj dobi samo po okružju u koje smješta radnju. pratit ću ga i dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/...izvjestaj/414/

Fibra je izdala strip nastao prema ovdje hvaljenoj knjizi Brodeckov izvještaj, P. Claudela. autor je genijalni strip crtač i scenarist Manu Larcenet. meni je na popisu.
    Uuuu, ovo mi izgleda vrlo zanimljivo! Gdje si nabavila strip? Samo nemoj reći na Interliberu, obilazila sam Fibrin štand ne bih li našla nešto zanimljivo i nisam ovo vidjela.

Kad smo već kod Interlibera, prodavali su tamo i Dopplera i nastavak (Volvo kamioni) za 60 kn. Dvoumila sam se bih li kupila Dopplera (Volvo kamioni nisu mi toliko dobri), ali na kraju nisam - sad mi je još svjež u pamćenju, do sljedeće godine ću ga vjerojatno ponovo poželjeti čitati, a očekujem i veći popust

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tanja, nisam nabavila, cekat cu da dodje u knjiznicu.
    ne znam je li ga je bilo na interliberu, ali za pretpostaviti je tako. ipak je rijec o novitetu.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

drugi najprodavaniji crtani roman na interliberu je Brodeck, javlja Fibra na svom Fb profilu!

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM s velikima otišao na Infogamer dok sam ja s malima obilazila Interliber. Nakupovala puno toga, najviše slikovnica, priručnika, nešto knjiga za poklone... Beletristiku nemam običaj kupovati. Posuđujem ju u knjižnici. Išla sam ciljano s popisom od izdavača do izdavača. Naravno, našlo se još zanimljivog. I MM se naknadno pridružio i uzeo nešto po svom ćefu.
    Bili smo u subotu i bila je grozna gužva. Eh, kad se sjetim kako sam na porodnima obilazila u tjednu prijepodne...
    Posljednje uređivanje od Nera : 14.11.2016. at 16:30

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žiri tportalove književne nagrade, u kojemu su pod presjedanjem književne kritičarke i publicistice Katarine Luketić bili prevoditeljica Ursula Burger, kazališni redatelj Ivica Buljan te urednici i pisci Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, odlučio je ovogodišnju nagradu roman@tportal.hr dodijeliti Slobodanu Šnajderu za roman 'Doba mjedi', objavljeno je na svečanoj dodjeli u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Velvet Cafeu.
    Nagrađeni roman 'Doba mjedi', objavljen u izdanju nakladnika TIM press, najavljen je kao ratno-ljubavna priča čija radnja počinje u Njemačkoj u 18. stoljeću, u vrijeme velike gladi i iseljavanja, a završava u Jugoslaviji 1945. protjerivanjem Nijemaca i etničkim čišćenjem.

Stručni žiri tportalove književne nagrade navodi u svom obrazloženju kako je nagrađeni roman 'djelo koje će, bez sumnje, obilježiti dulji period i hrvatske i regionalne književnosti, a uz nešto sreće s vremenom se upisati na listu velikih europskih romana' i zaključuje kako on 'ukazuje na složenost ovdašnje povijesti i različitost naših identiteta te na pogubnost politika nacionalne isključivosti koje su nastojale i još nastoje prebrisati sve takve složenosti i različitosti. Konačno, roman svjedoči o moći fikcije da uzvrati udarac, odnosno o moći književnog jezika koji – za razliku od jezika historiografije i politike – uspijeva iskazati svu punoću nekog vremena i prostora i pokazati pojedincu da ima pravo na vlastiti izbor'.

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Prije par dana posudila Volvo kamioni (nastavak Dopplera) i baš se veselim čitanju. U međuvremenu kružim po netu i ne čitam nšta.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala sam Glad - Milana Vlaović, na preporuku knjižničarke. Bit će gošća u našoj knjižnioci početkom iduće god. Sad me zainteresirala da uzmem i ostale koje je napisala. Ugodno me iznenadila.
    Uzela sam 3 knjižničarkine preporuke. U međuvremenu mi stigle i moje rezervacije koje sam već pročitala.
    Sad čitam Ivana Šojat-Kuči: Jom Kipur. Tek sam počela; domovinski rat, psihijatrija, PTSP...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam procitala Moj muz- sve je ovdje vec receno, sad citam Genijalnu prijateljicu. Skroz me uvukla. Pola vremena zivim u Napulju. Opis djetinjstva u poslijeratnoj Italiji, nasilje, patrijarhat, trazenje identita, stvarno je dobra!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dođu tako neka razdoblja u godini (životu ) kad ništa ne stignem. Stalno negdje jurim, imam neke rokove, moram pozavršavati neke tekstove, otići na neka događanja, obaviti neke terene, znate već...
    I u svemu tome, stalno imam uza se knjigu od 500 stranica koju želim pročitati. I čitam, istinabog kadgod i gdjegod stignem, al' nije to to...
    Nedostaje onaj užitak kontinuiranog, ležernog i opuštajućeg čitanja i tu nema pomoći.

U takvom grču pročitala sam u isprekidanom ritmu Ljudmilu Ulicku: Daniel Stein, prevoditelj.
    Mislim da bi mi se knjiga još više svidjela da sam ju uspjela pročitati u normalnim okolnostima.
    Ovako sam stalno kuburila s time tko je tko u knjizi, tko kome i što piše i kakvu to ulogu ima u cjelokupnoj priči.
    Na kraju sam ipak uspjela posložiti sve kockice... i zaista je čudesan životni put Daniela Steina.
    Bila mi je vrlo zanimljiva ta priča o Židovima i kršćanima isprepletena kroz lik glavnog junaka i svih ostalih ljudi koji su na neki način bili s njim povezani.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Dođu tako neka razdoblja u godini (životu ) kad ništa ne stignem. Stalno negdje jurim, imam neke rokove, moram pozavršavati neke tekstove, otići na neka događanja, obaviti neke terene, znate već...
    I u svemu tome, stalno imam uza se knjigu od 500 stranica koju želim pročitati. I čitam, istinabog kadgod i gdjegod stignem, al' nije to to...
    Nedostaje onaj užitak kontinuiranog, ležernog i opuštajućeg čitanja i tu nema pomoći.
    Da ne čitam u vlaku, do vlaka i s vlaka, teško da bi uopće išta pročitala. Ovako u prosjeku pročitam knjigu tjedno.
    Bome mi u pravo vrijeme knjižničarka dala Jom Kipur. Dan pada Vukovara, a ja čitam ispovjedi vojnika koji je prošao ratište u Osijeku, Vukovaru...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja vratila Atlas oblaka neprocitan
    nisam mogla vise, jednostavno mi nije sjeo
    al sam procital Tri zime

mene sram reci koliko malo citam
    al ajd, ipak nesto citam...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam procitala Moj muz- sve je ovdje vec receno, sad citam Genijalnu prijateljicu. Skroz me uvukla. Pola vremena zivim u Napulju. Opis djetinjstva u poslijeratnoj Italiji, nasilje, patrijarhat, trazenje identita, stvarno je dobra!

I ja sam na Genijalnoj prijateljici

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na Interliberu sam kupila novi roman katalonskog pisca Jaumea Cabrea, "Ispovijedam". Malo sam se dvoumila oko kupnje, jer dosad ništa njegovo nisam čitala, ali prelistala sam je, vidjela da se dobar dio radnje vrti oko neke violine, pa ajde, da probamo.
    Knjiga je fantastična, uživam u svakoj stranici Vrlo kompleksne kompozicije, s velikim brojem likova u različitim vremenima (14., 17. i 20. stoljeće, 2. svjetski rat, okvirni i glavni dio priče ipak se odvija 50-tih i 60-tih godina 20. st.). Da, radnja se vrti oko dragocjene violine, ali istovremeno je tu i kompleksna psihološka analiza, prikaz odrastanja usamljenog dječaka, izvanredno pametnog i talentiranog, ali koji raste u obitelji bez ljubavi, gdje se od njega očekuje samo savršenstvo i ne dopuštaju greške.
    A tu su i graditelji violina iz Cremone, redovnici i inkvizitori, SS-ovci,... ima svega.
    Autor je prilično fleksibilan što se pripovjedačke perspektive tiče, pa tako u istoj rečenici prelazi iz 3. lica u 1. lice ili mijenja vrijeme radnje i likove u istom odlomku, a da ostane riječ o istoj temi. Zbog toga čitanje zahtijeva određen nivo koncentracije nije baš za mozak na pašu, a i knjiga ima nekih 700 stranica, pa nije baš za čitanje u tramvaju, ali svejedno, pravi je užitak i poglavlja mi samo lete jedno za drugim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ana Maria Matute: Opustjeli raj

To sam našla u knjižnici, na polici s novim knjigama i ugodno sam iznenađena. http://www.buro247.hr/kultura/knjige...je-matute.html

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sad citam Ponosni Budi- ajme smijem se naglas, presarmantna je knjiga!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ja vratila Atlas oblaka neprocitan
    nisam mogla vise, jednostavno mi nije sjeo
    sinoc pogledala film, ni on mi nije bas sjeo

danas uzela B. Sejranovica -Sandale
    za sad mi se svidja

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja i Peterlin, zainteresirale ste me za obje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nemojte čitati Genijalnu prijateljicu. Kad je uzmete, nećete ništa moći raditi dok je ne završite. Kad je završite, bit ćete nervozni što nisu prevedene ostale. Ako poželite nešto pročitati o knjizi, obavezno ćete naići na spoilere radnje iz sljedećih romana.

Ako je uzmete: ne očekujte izbrušen stil, opise ili briljantne dijaloge. Očekujte samo pripovijedanje i priču koja kompenzira nedostatak epiteta. Ne očekujte bogat, kićen jezik. Očekujte puno likova i da ti likovi stalno djeluju, malo se tko tamo suzdržava. Ne očekujte sentimentalnost, očekujte iskrenost i nasilje.

Dosta toga se ponavlja, ali se stranice ipak same okreću.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve tako Jurana. I jos da dodam da citajuci je stvarno u 7 ujutro u 11ici covjek se osjeca kao da je nasred vruceg napuljskog asfalta.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte čitati Genijalnu prijateljicu. Kad je uzmete, nećete ništa moći raditi dok je ne završite. Kad je završite, bit ćete nervozni što nisu prevedene ostale. Ako poželite nešto pročitati o knjizi, obavezno ćete naići na spoilere radnje iz sljedećih romana.

Ako je uzmete: ne očekujte izbrušen stil, opise ili briljantne dijaloge. Očekujte samo pripovijedanje i priču koja kompenzira nedostatak epiteta. Ne očekujte bogat, kićen jezik. Očekujte puno likova i da ti likovi stalno djeluju, malo se tko tamo suzdržava. Ne očekujte sentimentalnost, očekujte iskrenost i nasilje.

Kao u reklami HTZ-a, it will waste our time znači

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prilog ferrantomaniji
    usporedba Ferranteove i Knausgaarda
    nema puno spoilera. meni ne smeta - ozbiljno sam se zakacila

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    prilog ferrantomaniji
    usporedba Ferranteove i Knausgaarda
    nema puno spoilera. meni ne smeta - ozbiljno sam se zakacila
    jao
    anamar hvala ti za ovo, jako sam uživala slušajući, čitala sam oba romana pa mi je bilo baš zanimljivo

sad jedva čekam nabaviti Genijalnu prijateljicu i 3. dio Moje borbe

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

on topic, čitam "O roditeljima i djeci", suvremenog češkog pisca Emila Hakla (opet pseudonim)
    posebna mi je zanimljivost sjećanje oca na djetinjstvo u Zagrebu, za vrijeme rata i poratne Jugoslavije.
    lijep romančić, pun sjete i duha. preporuka tanje_b.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitam Pogledaj dom svoj, anđele i moram priznati da mi ne ide glatko. Nisam još došla do stote stranice, a za razliku od Ferrantice, ovdje je stil kićen, umjetnički pa ne teče.
    Ali čini mi se da ide nabolje, postaje zanimljivije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijavljujem pročitan Cabreov roman "Ispovijedam", preko 700 stranica u nekih tjedan dana Oduševljenje knjigom nije splasnulo, naprotiv.
    Mogu samo reći da mi nije žao nijedne kune koju sam platila - da je imam iz knjižnice, sad bi mi je bilo žao vratiti. Uostalom, kako sam negdje na stranicama tog romana pročitala: "Knjigu koja ne zavređuje biti dvaput pročitana, nije trebalo čitati ni prvi put."
    (citat nije baš točan, pišem ga po sjećanju, ali smisao je jasan)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slavenka Drakulić "Mileva Einstein, teorija tuge"

Jako me rastužila, ali sam presretna da sam je se dohvatila. Preporučujem. Neću spoilati.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene zainteresirala najava filma Silence, Martina Scorsesea. Pokušavao ju je snimiti 27 god. Mislim da ću pročitati Shusako Endoa: Šutnja. Je li netko čitao?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Marina Vujčić, Susjed
    Umrla sam od smijeha, baš slatka knjižica, pročita se u danu. Čista ženska psihodelija na djelu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam Pogledaj dom svoj, anđele opet stavila na čekanje jer sam našla u knjižnici Ciganin, ali najljepši.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Savršeno, kibiciram već dugo, sad mi je na listi!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam jučer počela čitati zadnjeg Tribusona - Susjed u nevolji. Imam osjećaj da je Tribuson jadan ostario pa su mu i fore ostarile što je meni simpatično ali nekom mlađem bi bilo otužno, ako ne i bezveze.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala "Voda, paučina" Nade Gašić
    netko je nedugo hvalio tu knjigu (ne mogu naći ni preko pretražnika, ni preko gugla, tamo me samo baca na cijelu temu)
    ne znam što reći
    jako zanimljivo postavljena, ali mi je nekako nedorađena

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

aleks, evo: http://forum.roda.hr/search.php?searchid=7734125

Cijela hrpa dojmova
    Posljednje uređivanje od Jurana : 30.11.2016. at 11:09

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj otvoriti link koji si mi stavila

vBulletin poruka

Sorry - no matches. Please try some different terms.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme Jurana
    hvala, hvala
    kako ja to ništa ne znam naći
    ovo zadnje, Svimbalino, sam zapamtila i radi toga posudila knjigu
    ma nije loše, stvarno zanimljivo zapčeto, zanimljivo postavljeno, zanimljivo piše
    sve pet
    ali mi nešto nedostaje

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Odmah iznad teme ima dugmić Pretraži temu i u okvirić sam upisala paučina jer nisam htjela rezultate s vodom. Puno se čitala Voda za slonove
    Kad znam na kojoj je temi nešto, to mi je najbolji način da nađem post, bolji i od gugla.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja procitala Sejranoviceve Sandale i dobra mi je, al nisam odusevljena
    ne znam, nekako mi djeluje nedovrseno, ne znam kako se drugacije izraziti
    imam osjecaj da je jos trebao raditi na njoj...
    sad citam Na osami blizu mora
    so far, so good

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krećem sa Češljugarom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odmah iznad teme ima dugmić Pretraži temu i u okvirić sam upisala paučina jer nisam htjela rezultate s vodom. Puno se čitala Voda za slonove
    Kad znam na kojoj je temi nešto, to mi je najbolji način da nađem post, bolji i od gugla.

nisam to uopće skužila
    hvala ti

Angie75 i meni je na polici, al kako mi je to frendičina knjiga, ne žurim, imam hrpu knjiga iz knjižnice
    javi dojmove

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme, ajme, Jurana, di si bila do sad s tim fenomalnim savjetom!
    Pa genijalno skroz!

Ja sam u međuvremenu, naravno po Tanjinoj preporuci ( ) pročitala prešarmantnoga Doppler-a, Erlenda Loe-a.
    Super knjižica, baš mi dobro sjela, i još k tome nema 500 stranica!
    Podsjetila me na Prtenjačino Brdo.
    Mislim da je ideja bliska.

Češljugara sam dobila za rođendan, pa mi se, kako veli draga Alex, ne žuri...
    Angie, javi je l' valja!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam u međuvremenu, naravno po Tanjinoj preporuci ( ) pročitala prešarmantnoga Doppler-a, Erlenda Loe-a.
    Super knjižica, baš mi dobro sjela, i još k tome nema 500 stranica!
    Podsjetila me na Prtenjačino Brdo.
    Mislim da je ideja bliska.
    Baš mi je drago da ti se svidio Meni je Doppler jedno od najboljih otkrića ove godine (a bilo ih je još, ovo mi je baš godina od kvalitetnih knjiga).
    Postoji i nastavak, "Volvo kamioni", nije loš, zgodno za pročitati, ali Doppler mi je bolji.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aleks, isto mi je rekao i frend kojeg sam nagovorila da čita Vodu, paučinu. Sve ok, ali nešto fali.
    Meni je bilo taman

A ja sam čitala Ivaniševića U sedlu je tijesno za dvoje i Truebu Četiri prijatelja.
    Pogodite na čiju preporuku
    Obje su mi se svidjele, za Ivaniševića sam to i očekivala, a sad ćemo vidjeti kako će mi sjesti Truebin Otvoreno cijelu noć.
    Murakamijev IQ mi je na rezervarciji, stalno je vani prva knjiga

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

djevojka sa sedam imena
    prezanimljiva knjiga
    http://citajknjigu.com/djevojka-sa-s...-pobjeda-duha/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    sad ćemo vidjeti kako će mi sjesti Truebin Otvoreno cijelu noć.

Meni je to bila baš super knjiga

Bucka, bila sam na predstavljanju "Djevojke sa 7 imena" na Interliberu, jako je sve zanimljivo zvučalo
    Možda neće biti neki stil, vjerojatno je koristila i ghostwritera, ali njezina priča je stvarno fascinantna

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Bucka, bila sam na predstavljanju "Djevojke sa 7 imena" na Interliberu, jako je sve zanimljivo zvučalo
    Možda neće biti neki stil, vjerojatno je koristila i ghostwritera, ali njezina priča je stvarno fascinantna
    da, potpuno neki novi i nepoznati svijet

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sve što sam u zadnje vrijeme pročitala su preporuke odavde
    pročitala sam Amy and Isabelle- mala me prilično živcirala
    i dalo mi je misliti...

Moja borba je izvrsna, jedino me iscrpni i detaljni opisi pejzaža zamaraju
    ali to me inače živcira iz nekog razloga
    u mojoj knjižnici nema drugog dijela, abaš sam radoznala što ide dalje

počela sam Angelin prah i potresla me na prvu, ne znam imam li je trenutno snage pročitati a vuče me

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koji dobar ulov u knjižnici
    djevojka sa sedam imena
    djevojka iz brooklyna
    ribari

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ulovila sam Češljugara. Mislila sam da se malo pretjeruje s hvalospjevima toj knjizi.
    oooooo, kako je dobraaaaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •