Stranica 82 od 105 PrviPrvi ... 3272808182838492 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,051 do 4,100 od 5226

Tema: Što čitate 2.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Aurora, baš nemam više želudac za takve teme, ali ako te zanima imam knjigu Nataše, novinara Viktora Malareka. Vezano za takve teme ona mi je ostala najupečatljivija.

Pročitah i Nina Simone Gillesa Leroya. Prvi dio života je stvarnost, drugi fikcija. Nagnalo me da potražim još nešto autentičnije o Eunice.

Ne znam je li neka od vas čitala Victora Alama de la Rosa. Čitam Godina suše. Opijena njegovim rečenicama. Otkriće.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pročitala sam Djevojka u vlaku Paule Hawkins, jako dobar krimić (u kojem policajci nisu u glavnim ulogama). Pripovjedački je savršen, polako u slojevima otkriva i likove i priču.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala novoobjavljeni roman Harper Lee "Idi, postavi stražara". Zanimljiv fenomen, iako je u književnom smislu ovaj roman znatno slabiji od "Ubiti pticu rugalicu", romana koji ima status klasika.
    S jedne strane, drago mi je da sam ga pročitala, pa mogu i "Pticu rugalicu" sagledati u novom svjetlu ("Stražar" je napisan ranije, i može ga se smatrati pripremom za "Pticu", iako se kronološki dešava kasnije). S druge strane, nije baš da je trebalo inzistirati na objavljivanju romana kojeg je i sama autorica spremila u ladicu i odustala od objavljivanja - nije tako odlučila bez razloga.

Sad čitam novog Ferića, "Na osami blizu mora". Nemam što reći, nego da mu je stil zaista vrhunski, pojedine rečenice me iznova podsjećaju zašto ga volim čitati.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam zapela s Javnim tajnama, jednostavno me ne vuku da ih čitam dalje, kao što je to bio slučaj s prve dvije prevedene zbirke.
    Dapače, čak mi ide na živce (skoro sam stavila škartoc, pa sam se sjetila da smo na Juraninu inicijativu bile zaključile da za tim nema potrebe, pa čak ni ako je o Munro riječ).

S druge strane, Istine i laži sam pročitala u dvije noći nakon stavljanja podmlatka na spavanje.
    U knjižnici posudila Murakamija, ofkors. Ovcu i Kafku na žalu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jupiiii, novi Feric!!! Tnx, tanja_b!
    Posljednje uređivanje od Optimist : 18.12.2015. at 14:52

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hahaha, i ja sam upecala novoga Ferića, posve slučajno nabasah na novu novcatu knjigu u knjižnici.
    Al' prvo dovršavam Talijana ...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja samo dolazim citati sto vi citate i pitam se kad cu ja to sve citat zasad padam.mrtva u 22-23h. A u toku nisam do te mjere da kad je netko na jednoj temi napisao da cita Novu finsku gramatiku, ja sam pitala kak to da uci finski.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lavko sjećam se toga s finskom gramatikom
    meni je to bilo baš simpa
    ja i dosta ranije padam s nogu, recimo da mi je ostati budna do 22.30 čista egzotika
    nerijetko zaspem i u pola 10, nekad i prije, s djecom u krevetu
    kad ne zaspem tako onda pročitam, rijetko po danu
    ponekad 30 starnica, ponekad jednu ako sam preumorna...
    probaj tako, možda ti se svidi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene nervira moja knjiznica koja je jako losa po nabavi novih knjiga. I zavidim svima koji ulove nesto novo u svojim poslovnicama
    Sad sam skuzila da mi je na 15 min od firme jedna knjiznica u kojoj znam vidjeti da i ima nesto novo pa planiram na to utrositi pauzu za topli obrok sljedeci tjedan

Sad citam Nahrani me Romana Simica Bodrozica.
    Nije los. Lijepo pise. Ali ja sad zelim nesto da me bas odusevi :razmazena:

Ne znam jesam li pisala, no procitala sam novu Mani Gotovac.
    Jako je dobra, no bas teska i depresivna.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je super ovo s finskom gramatikom
    I mene je na poslu netko pitao zasto to citam
    Posljednje uređivanje od Anci : 19.12.2015. at 10:56

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jedva čekam da se dočepam novog Ferića, zvuči zanimljivo: http://www.najboljeknjige.com/conten...px?BookID=5741

(je li naslov ima veze s Oliverovim Galebom? )

Sve što je on napisao mi je top topova.

Mislim da su svi zazujali na naslov Finske gramatike

Brdo je stalno vani, čekam već dugo na rezervaciju, očito je knjiga jako dobra.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo dolazim citati sto vi citate i pitam se kad cu ja to sve citat zasad padam.mrtva u 22-23h. A u toku nisam do te mjere da kad je netko na jednoj temi napisao da cita Novu finsku gramatiku, ja sam pitala kak to da uci finski.
    Lavko, ja zaspim još i ranije, rijetko iza 22.30, a čitam u krevetu. Ponekad to budu i samo 3 stranice, pogotovo u ovo vrijeme duge noći, ali bitno mi je da imam kontinuitet i da to ide, pa koliko god dugo uzelo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Stigneš.... Dok ti je dijete u ovoj dobi, obično čitaš knjige o odgoju i o roditeljstvu (Juul, Sears i slično)

Meni se čini da ja nisam imala mentalnog kapaciteta za ništa ozbiljnije sve dok mlađi sin nije napunio 3 godine. Mislim, čitala sam ja krimiće i tak, ono što možeš čitati s pol guzice i prekinuti u svako doba, za opuštanje.

Čitaj što ti paše. Možda su kratke priče dobar način da ipak nešto čitaš, a da sama sebe ne tlačiš sa zahtjevnim dugačkim romančinama.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, ja zaspim još i ranije, rijetko iza 22.30, a čitam u krevetu. Ponekad to budu i samo 3 stranice, pogotovo u ovo vrijeme duge noći, ali bitno mi je da imam kontinuitet i da to ide, pa koliko god dugo uzelo.
    ja isto pomalo čitam, dok se vraćam s posla, ako nemam društvo. to znači neke dane 15-20 minuta, neke ništa. S jednom knjigom se družim po dva mjeseca u prosjeku. Pa opet, kad prođe godina, ispadne 6 knjiga, nije zanemarivo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lavko, čitaj stripove i priče. To ide.

Pročitala sam Ferićem Kalendar Maja. Čovjek je uistinu majstor, kako glatko klizi ta potpuno rastrgana priča, zadovoljstvo mi je bilo čitati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se vratila ozbiljnijem čitanju kad je moje starije dijete u četvrtoj godini krenulo logopedu i na vježbe za slabovidno oko - on na terapiju, a ja u čekaonici s knjigama u rukama. Puno sam tako pročitala.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja uzeh Olivino nasljeđe. Očekujem puno, no javim.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lavko, ne sekiraj se. Kad su moja djeca bila mala, citala sam krimice i s. kinga

Sad citam Nahrani me Romana Simica Bodrozica i, iako lijepo pise, meni stalno nesto fali i nije me jos osvojio.
    Povremeno ima neke tako dobre recenice, ali nismo se uspjeli povezati nas dvoje.

Na polici me ceka Biografija gladi od Nothombice i dvije Maje Hrgovic.
    Posljednje uređivanje od Anci : 21.12.2015. at 23:37

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko, ja sam otkad se Smjehuljica rodila pročitala knjiga, a da nisu vezane za odgoj.
    Pogledala 3 filma.
    To je tako.
    Ali, znam napamet Juhu od bundeve i hrpu drugih slikovnica, ne mogu reći da ne čitam.

Polako, doći će sve na svoje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uzeh Olivino nasljeđe. Očekujem puno, no javim.
    I ja sam očekivala puno, ali nekako me nije osvojila Knjiga sama po sebi nije loša, ali valjda su moja očekivanja bila prevelika.

A novi Ferić je izvrstan, prava uživancija

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisi mi to trebala reći. Sad moram prije blagdanske zatvorenosti u knjižnicu.
    Škicam Ljudmilu Ulicku i Ikreno vaš, Šurik. I Pullmana i Grimmove bajke za male i velike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zašto, pa knjiga je dobila jako dobre kritike i nekom drugom se možda i puno više svidi. Ni ja je ne smatram lošom, samo u tom trenutku za mene to nije bilo ono pravo.
    Ovu Ulicku koju spominješ i ja škicam, još od Interlibera, ali sad je stalno posuđena.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja uživam u Mom slatkom Sputniku (nije Ovca, na kraju sam se bila predomislila).

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Franzenova Cistoca, kao i njegove prethodne knjige, prije svega govori o ljudskim odnosima. Likovi u knjizi su bolno nesigurni, frustrirani, a neki i neuravnotezeni. Naravno da sam ih voljela i mrzila od prve stranice.
    Iako Franzen radnju smjesta i izvan granica SAD-a, za mene je ova knjiga vrlo americka. Prije svega zbog zapleta, koji je u holivudskoj maniri, a potom i zbog tema koje dotice - slave, interneta, novinarstva i kapitalizma.
    Iako se ne slazem sa mnogim piscevim stavovima, ponajvise s onom da je Internet totalitaran, to mi je dalo misliti.
    Od mene preporuka.

btw. prijevod je los

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajoj za loš prijevod, baš sam je jučer kupila za poklon nekome

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Franzenova Cistoca, kao i njegove prethodne knjige, prije svega govori o ljudskim odnosima. Likovi u knjizi su bolno nesigurni, frustrirani, a neki i neuravnotezeni. Naravno da sam ih voljela i mrzila od prve stranice.
    Iako Franzen radnju smjesta i izvan granica SAD-a, za mene je ova knjiga vrlo americka. Prije svega zbog zapleta, koji je u holivudskoj maniri, a potom i zbog tema koje dotice - slave, interneta, novinarstva i kapitalizma.
    Iako se ne slazem sa mnogim piscevim stavovima, ponajvise s onom da je Internet totalitaran, to mi je dalo misliti.
    Od mene preporuka.

btw. prijevod je los
    A je li knjiga imala sve stranice na broju?

Na blogu "Knjiški moljac" čitala sam nedavno da su u "Čistoći" nedostajale stranice 161-177, samo ostaje pitanje, je li to bio samo taj jedan primjerak, ili je cijela naklada tiskana s greškom.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 23.12.2015. at 10:30

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisam ja neki strucnjak, ali sam na par mjesta primjetila da nesto ne stima s recenicama koje citam.
    Posebno me iznervirao 'puno previse' pleonazam. Razmisljala sam da posaljem mail izdavacu

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nemoj me zezat da je los prijevod to cu dobit pod bor!
    na interliberu je, osim VBZa, jos jedan izdavac imao prijevod (buybook), ja nisam htjela to uzet jer me bilo strah loseg prijevoda, jer kao vjerujem VBZu.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U izdanju kojeg sam citala sve su stranice bile na broju. Bar nisam primjetila da nesto fali
    Posljednje uređivanje od anamar : 23.12.2015. at 10:39

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U mojoj ne fali ništa. No frendica mi je jučer rekla da kod nje fali od 250 do 275.
    Prijevod nije neka sreća. Ja sam pred kraj. Osvrt kad završim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    U mojoj ne fali ništa. No frendica mi je jučer rekla da kod nje fali od 250 do 275.
    Pa kakav im je to šlamperaj?
    Na Interliberu je nisam kupila jer mi se uvez činio slabašan, pa sam računala da će izaći i tvrdi uvez koji bi trebao biti nešto kvalitetniji. Ali to da će iz knjige faliti pojedine stranice, zbilja mi nije bilo na pameti. Ovo mi je još i gore nego loš prijevod.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste reklamirale te nedostajuce stranice?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni ništa ne fali pa nisam. a frendica je jučer skužila.
    anamar isto ništa nije falilo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kojeg izdavača ste kupile, našeg ili sarajevski buybook?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja je bila iz knjiznice. VBZ

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Započela sam s Zadie Smith, Bijeli zubi, a za svaki slučaj ulovila u knjižnici onu tanjinu Čehinju, Na more.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vbz

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je bila iz knjiznice. VBZ
    Šmrc. Inače je i Jergović već potegnuo lošu kvalitetu književnih prijevoda kod naših izvođača. Kakav je buybook... oni su imali onu Afrikanku s hibiskusom... Jesu njihovi prijevodi OK?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam kupila VBZ na Interliberu, ali nisam još počela čitati. Valjda će biti sve stranice na broju

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

A novi Ferić je izvrstan, prava uživancija
    Potpisujem!
    Stvarno je odlican.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prigodni krimić Joakima Zandera: Plivač

Slučajno mi je to baš sada palo šaka, a ispalo da se završetak romana zbiva u božićno vrijeme. Pojma nisam imala. Moja djeca bi rekla "cool".
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.12.2015. at 14:29

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dovršila, usprkos jurnjavi prethodnih dana, drugi dio diptiha Alessandra Pipperna "Nerazdvojni".
    Dakle, odlično, obje su knjige stvarno za preporuku (prvi dio je "Progon").
    U drugoj knjizi nastavlja se život protagonista iz prvog dijela, s odmakom od četvrt stoljeća.
    Sjajan stil, briljantne rečenice, intrigantna tema, izvrsna razrada likova, fenomenalna dinamika, i, ne smijem to zanemariti, vrhunski prijevod.
    Malo mi je jedino ostalo nejasno zašto se uzročnica svih tragičnih događaja kasnije više nigdje ne spominje.
    Ne znam zapravo zašto je to izostavljeno, kao čitateljicu to me itekako zanimalo.

Btw, često čitam putem (kad nisam u društvu, ono, od doma do tramvaja, od tramvaja do Gornjeg grada, i tako natrag...) i nedavno, baš potkraj "Nerazdvojnih" hodam niz Radićevu, čitam iščekujući kakav će biti kraj, kad me mlada žena koja mi je išla ususret, trzne s "Odlična knjiga je l' da? Obje su odlične!"
    Eto.

Bacam se na novog Ferića

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala danas novog Lodgea, "Svijet je mali". Roman i nije tako nov (napisan je 1984.), ali je nov hrvatski prijevod i izdanje. Da skratim priču, mogu reći samo - oduševljena sam. Duhovit, na jedan suptilan način, ali tako da sam se više puta uhvatila kako se naglas smijem. O genijalno preciznom ocrtavanju akademske zajednice i smislu mnogobrojnih simpozija (kojih je danas još i više nego prije 30-ak godina) da i ne govorim. Svakako preporučujem!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam pročitala Kafku na žalu. Kako kaže Updike, zahtjevna metafizička gimnastika za mozak. Ponekad prezahtjevna, neke simbole zaista nisam razumjela (a možda ni nisam trebala, tko će ga znati).
    Ali i napet i čitak, 3 u 1, stvarno.

Toliko ste nahvalile Ferića da ću njega uzeti sljedećeg.
    I Lodgea (iako mi on nije sjeo ranije).

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kafka na žalu je odličan, volim sve od Murakamija .

Dočitala Ferića do kraja (Na osami blizu mora), šta reći osim da je sjajan, sjajan...
    Najprije sam bila, s obzirom da sam prije čitanja vidjela da je u romanu riječ o "galebarenju", vrlo skeptična i priznajem da sam počela čitati s predrasudom i mišlju "ma šta taj Ferić uopće zna o tome"... Međutim, roman me vrlo ugodno iznenadio. Sve je kako treba i ništa nije viška i nepotrebno. I vrlo je suptilno i znalački ispisan. Uživancija za čitanje. E, sad, da ne spamam previše, napisat ću samo da je roman sastavljen od nekoliko (desetak?) pripovijesti koje komotno mogu živjeti svoj zasebno "život", no svi su ti fragmenti zapravo povezani u jednu cjelinu i likovima, i tematski, i sudbinski... Najviše su me se dojmili Snjegovi Kilimandžara i Djeca iz novčanika, ali i sve ostale priče su stvarno vrh.
    Najtoplije preporučujem!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

+700 strana, nelinearno pripovjedanje, te hrpa misterioznih dogadjaja i likova. Sve to cini Luminare, E. Cotton vrlo zahtjevnim romanom, koji se meni jako svidio, najvise zbog viktorijanske atmosfere i prstohvata zvjezdane prasine kojom je zacinjena prica.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Francuska suita
    divna, predivna
    potresna

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Francuska suita
    divna, predivna
    potresna
    Takvi su i moji dojmovi bili

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sam zavrsila Joanne Huist Smith, "The thirteenth Gift" - spada mi u kategoriju knjiga poput Crvenog satora, vec sam si zabiljezila kojim frendicama cu je pokloniti za slijedeci Bozic.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nakon 30 str. odustala sam od Olivinog nasljeđa. Onda mi je knjigu mama vratila s nepročitanih 50-ak posljednjih stranica, a žena ima kapaciteta i strpljivosti. Nije joj se svidjela. Ni meni način pisanja. Umara.

Pročitah, jednodahno Jedna zima u Stockholmu, švedske spisateljice Agnete Pleijel. Ženska, intimna tema o ispravnom odabiru partnera, o potencijalnim spasiteljima, propalim vezama. Zaista lijepa knjiga.

Čeka me Noću dolaze lisice, Ceesa Nootebooma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •