Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 582

Tema: AMH, godine i postupci

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kolika je vjerojatnost "ljudskog faktora", tj. da doktor nije dobro aspirirao, pa da je zato poneki folikul ispao "prazan"?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala za link..morat ću još pročačkati po tome svemu...uhhhh.kad sve moramo same..
    blaženo neznanje!!
    Oooo. Trebas vidjeti sto sve trebas sam s ove strane bare. Eeee, da mi netko hoce napraviti ono sto bi radili sa mnom u Hr. :/

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    A kolika je vjerojatnost "ljudskog faktora", tj. da doktor nije dobro aspirirao, pa da je zato poneki folikul ispao "prazan"?
    vjerujem da ima veze i sa stimulacijom...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljiivo.
    ja sam citala da se npr. u dugom protokolu negdje od 5dc nerijetko blokiraju E2 receptori te da to zna utjecati na razinu estrogena. sto bi istovremeno objasnjavalo cinjenicu da su za low respondere kratki protokoli ili prirodnjaci povoljniji jer se to obicno ne desava.

gledajuci moj slucaj, meni se cini da je bilo toliko jajnih stanica koliko se vidjelo antralnih folikla pred stimulaciju..tako nekako.
    Meni se u Mariboru desilo da sam na početku 3 d.c. imala 13 antralnih folikula a razvila se samo 4 i od tog 2 j.s. mislim da je bio krivi protokol bila sam u kratkom ali agonist (sa decapeptilom) a trebalo je ići sa Cetrotidom no to smo tek prekasno saznali

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se u Mariboru desilo da sam na početku 3 d.c. imala 13 antralnih folikula a razvila se samo 4 i od tog 2 j.s. mislim da je bio krivi protokol bila sam u kratkom ali agonist (sa decapeptilom) a trebalo je ići sa Cetrotidom no to smo tek prekasno saznali
    ajme bas steta
    valjda su prva dva postupka pokusna da se vidi sto zeni odgovara...jao, jao..

u koji ces protokol ici sljedeci put?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam sa Gonalima vjerojatno i probat ću nagovoriti dr. na Cetrotide jer na decapeptile više ne pristajem

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vidiš,a meni je B.rekao da decapeptyl ne dolazi u obzir..samo cetrotide...2x je bio u planu da ću dobiiti i imala ih doma,čak ih 1.x i kupila,ali nikad nisam dobila...možda je i to greška..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vidiš,a meni je B.rekao da decapeptyl ne dolazi u obzir..samo cetrotide...2x je bio u planu da ću dobiiti i imala ih doma,čak ih 1.x i kupila,ali nikad nisam dobila...možda je i to greška..
    Ne znam mislim da ti je Cetrotide bolji evo i u ovom linku od Tace žena nije imala j.s. kad je bila u agonist protokolu (nešto slično kao Decapeptili) a onda u ovom drugom sa antagonistom je bio bingo

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U clsnku bas pise da je vise prijavljenih slucajeva negativne aspiracije u protokolima s agonistom i da se preporucuje antagonist. Vrijedi probati jer se nesto svakako mora mijenjati.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo odgovor dr za moj nalaz AMH, rađen u 06/. kad sam išla po smrzliće.
    (ICSI bio u 03/11.)

"Vrijednosti AMH su tada bile 2,41 ng/ml ,referentne vrijednosti su 2-6,8 ng/ml."

kaže, u normali ali na donjoj granici.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Smrznem se od uzasa, zapravo, kad vidim vecinu ovih AMH rezultata... a pomislim na svoj. Ali nada nikad ne umire.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

M arta, za tvoje godine je to jako lijep nalaz AMH. Donja granica bi bila za 10g mladu osobu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

m arta, to bi bilo oko 17 pmol/L u Vinogradskoj, mogu samo reći ko i taca-lijepa brojka (pogledaj prvu stranicu ove teme, svi smo ispod toga, osim AB), i tvoje reakcije su u skladu s tim (drugo pitanje je kvaliteta j.s prema dobi), kakvi su vam planovi za dalje?

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sad vidim da ste pisale protokol....

06/10. klomifen = 3 JS nije bilo transfera KBO/IVF
    10/10. 10 decapeptyl + 30 gonala (3 dnevno) = 7 JS nije bilo transfera KBO/IVF
    03/11. 8 decapeptyl + 32 gonala (4 dnevno) = 29 JS = 11 embrija, na dan transfera 7 embrija = 3 trasnfer/ 4 smrznutih
    Prag/ISCI
    06/11. Prag FET 4 smrzlića
    za sada Beta uvijek 1 do 2,3
    Nada uvijek zadnja umire!

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mare, ne znam za dalje. Dr L mi je objasnila kombinaciju donacije, al to je kaže puno skuplje, pa bi kao bilo bolje kompletnu donaciju. uglavnom da joj se javimo kad se odlučimo.
    ne znam, ja još nisam za donaciju, opet znam da su godine velik problem, ne znam jednostavno.
    evo opet mi kasni M danas je već 35-ti dan
    baš gledam datume unazad 4 godine (imam ih u kompu) i desi se jednom godišnje 35 ili 36 čak lane i 38 dan da sam dobila, al ove godine bi to bilo sad već treća M da tako kasni.
    hm.... ja nikako da si sama priznam svoje godine.......
    nisam pametna, šta da radim, al nekako još mislim da bi mogla ostati trudna (naravno uz pomoć MPO)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što je to kombinacija donacije?

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Charlie, evo kako je meni objasnila dr ......

Što se tiče kombinacije sa donacijom,sastoji se u tom je da kod vas planiramo IVF sa što manjim dozama hormona i ciklus sinhronizujemo sa donatorkom.Kasnije,imamo kombinovane embrione,tako da je po nekad ta situacija za pacientce prihvatljivija od kompletne doacije.Naravno da je ovo mnogo skupuji postupak za vas....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajme zamisli to još nisam čula da se radi, kako to uspiju sinkronizirati jer ako i istog dana počnete uzimati stimulaciju ne mora vam biti punkcija isti dan može se čak i po tjedan dana razlikovati i što se onda radi?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    m arta, to bi bilo oko 17 pmol/L u Vinogradskoj, mogu samo reći ko i taca-lijepa brojka (pogledaj prvu stranicu ove teme, svi smo ispod toga, osim AB), i tvoje reakcije su u skladu s tim (drugo pitanje je kvaliteta j.s prema dobi), kakvi su vam planovi za dalje?
    Postoji li uopce nesto cime se odredjuje kvaliteta jajne stanice, ili to cisto ide prema dobi pa se kao nesto od nje otprilike ocekuje? Ili ovisi opcenito o hormonima, ili cemu vec?

Mislim, u mojem slucaju stvarno i jedino postoji nada ako je to sto mi je ostalo zapravo kvalitetno. Ako su jos i nekvalitetne, s 0.16 ng/ml tj. 1.14 pmol/l, mogu ih jedino okaciti macku o rep. :/

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li uopce nesto cime se odredjuje kvaliteta jajne stanice, ili to cisto ide prema dobi pa se kao nesto od nje otprilike ocekuje? Ili ovisi opcenito o hormonima, ili cemu vec?
    :/
    To isto pitanje sam postavila jednom MPO dr-u pred koju godinu-"mudar" odgovor je bio da je jedini dokaz kvalitete jajnih stanica-trudnoća ().
    Nema neke mjere za kvalitetu, al svakako AMH nije, ta mjera kao što si i sama napisala, a imamo trudnica u najboljim godinama, dakle, pravila nema, osim truditi se....(nisam napisala ništa novo).

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

curke, imam pitanje, trebam vaditi AMH ali neznam gdje u ZG se vadi na uputnicu , ako se negdje vadi, a ako ne koliko košta i koliko se dugo čeka nalaz, ako neko znam, molim Vas da mi javi, svima puuuunoo sreće....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vadi se na Vuk Vrhovcu na uputnicu,nalaz se čeka 2 tjedna

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

e,da..treba se naručiti na broj 01 2353 883

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

01 2353 883
    Danas ih zovem, da vidim jesu li mi nalazi gotovi, tamo s početka osmog mj.
    Kaže žena, neka zovem za 2 tjedna
    A ja bi trebala za 2tj u postupak.... Neće to stić bit gotovo, a treba mi...

Oni čekaju da nakupe dovoljno uzoraka za napunit mašinicu...
    Ali ako ih se dovoljno gnjavi, možda zavrte i ranije

Ajmo sve koje čekate nalaze AMH na VV, zoviteeeeeeee, i molite ih da ubrzajuuuuuu,

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

sweety to mi je malo čudno...meni su nalazi bili gotovi i prije tih 2 tjedna kak oni kažu..samo sam ja bila malo lijena tj.na G.O. pa mi se nije išlo u ZG...
    A koliko sam čula da često muljaju kad zoveš telefonom..ne znam..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo stigao nalaz sa VV..

Dakle, 35god.

FSH od prošle godine 10

AMH pmol/L 1.0 ref. 0-75.0

Veselo.....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sweety, nisko je, možda se i priključi topicu od Kaae. Tko te i zašto slao na AMH?

Koliko je to malo viši FSH - ta 10-tka?

Jel' ta referentna tablica s VV-a podijeljena u neke subkategorije, ili imaš samo tako da oni mogu izmjerit od 0-75?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.09.2011. at 12:08

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sweety, nisko je, možda se i priključi topicu od Kaae. Tko te i zašto slao na AMH?

Koliko je to malo viši FSH - ta 10-tka?

Jel' ta referentna tablica s VV-a podijeljena u neke subkategorije, ili imaš samo tako da oni mogu izmjerit od 0-75?
    Samo sam prepisala sa nalaza... Referentne su te, rezultat je taj, jedinica mjerenja pmol/L. Znači isto kao Vinogradska. Valjda.
    Da FSH je samo tih 10, nalaz star godinu dana... LH je bio 3, velika razlika...

Idem u pondjeljak na folikulometriju, budem pitala što misle o tome....

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sweety možda ne bi bilo loše da ponoviš sve hormone FSH, LH, E2...., godinu dana je dug period i vrijednosti hormona se mogu potpuno promijeniti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, planiram ih slijedeći ciklus vadit sve. I AMH ponovo, jer sumnjam na kvalitetu nalaza, s obzirom da mi je uzorak krvi čekao mjesec dana prije testiranja.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sweety, to što je krv (serum) bila zamrznuta mjesec dana nema veze sa vjerodostojnošćui pretrage, al ja, npr. više vjerujem nalazima iz Vinogradske, samo prijedlog ako ćeš ponavljati.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 02.09.2011. at 13:22 Razlog: nepismenost

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    sweety možda ne bi bilo loše da ponoviš sve hormone FSH, LH, E2...., godinu dana je dug period i vrijednosti hormona se mogu potpuno promijeniti
    Je... ali zato i postoji taj AMH koji je konstanta, baš zato jer FSH,LH i E2, prije nego što FSH ode trajno u visine, plešu, tj. može maltene jedan ciklus bit 10, drugi 7 (još ako je vađen 2 dc) - govorim iz svog iskustva. To ne znači da se stanje "popravilo", za reproduktivni potencijal gleda se vršna vrijednost, znači najviši izmjeren FSH.

Ako bi ponavljala, ja bi ponavljala AMH isto ovako kako mare kaže.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sweety, ja bih ti isto savjetovala (ako imaš volje, i mogućnosti) ponoviti pretragu u Vinogradskoj 3. dan ciklusa uz sve ostale hormone s liste pa da vidiš još jednom po referentnim skupinama i u labu koji ima dužu povijest testiranja AMH.
    Skoro pa nam treba novi topic za nas niske AMH-ovke......da ne uzurpiramo Kaaein.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni palo napamet iskomentirati-zar zaista mislite da je moguće da iz labosa izlaze nalazi koji nisu ispravni zbog namjerne greške, konkretno - neispravno pohranjivanje materijala? To nije etički ni profesionalno, i to se ne radi, a u to ne uključujem slučajne greške koje su uvijek moguće.
    I slažem se da bi bila zgodna općenita tema o niskom AMh-u.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 02.09.2011. at 18:45

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni palo napamet iskomentirati-zar zaista mislite da je moguće da iz labosa izlaze nalazi koji nisu ispravni zbog namjerne greške, konkretno - neispravno pohranjivanje materijala? To nije etički ni profesionalno, i to se ne radi, a u to ne uključujem slučajne greške koje su uvijek moguće.
    I slažem se da bi bila zgodna općenita tema o niskom AMh-u.
    veliki X na ovo!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, ne smeta meni daljnja rasprava o niskom AMH-u na onom topicu. Jedino sto vjerojatno moja prica nece bas biti primjenjiva... a i obratno. Prvenstveno zbog lokacije, one zemljopisne.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sweety, meni je to nekako niska vrijednost obzirom na broj antralaca.istina da ti je kvocijent FSH/LH visok, ali ponovi sve nalaze...
    valja vidjet kako ces reagirati na stimulaciju, da li normalno ili kao low responder..

evo opcenite AMH teme http://forum.roda.hr/threads/51598-Anti-Mullerov-hormon

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

naalost sad sam se uključila u ovu grupu.ne mogu vjerovati da mi se to događa. nizak amh,visok fsh,a partnera ni za lijek...a vrijeme ide
    zato sam se i nazvala-zašto meni? bila sam kod 6 doktora po zagrebu.katastrofa!!! 6 različitih mišljenja. ići ću u maribor.jel netko bio i zna li netko koliko košta zamrzavanje jajnih stanica tamo?

neutješna ((

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zašto meni,
    žao mi je da si se našla u takvoj situaciji, ali možda nije sve tako crno... osobito ako svi doktori ne daju jednoznačnu prognozu s obzirom na nalaze. kakvi su ti hormoni? koliko godina? jer mlađe godine i uz nizak amh i visok fsh daju ipak šanse za potomstvom (hm, da a i partner naiđe kad se namanje nadaš ) napiši nam nešto više.

a za zamrzavanje jajnih stanica to ti ne znam... znam cjenik IVF-a, ICSI-ja, zamrzavanja zametaka... ali zamrzavanje j.s. u MB nama u ovim vodama potpomognute oplodnje naprosto nije opcija.

javi nam više nešto, pa ćemo ti moći i više napisati
    Posljednje uređivanje od Inesz : 26.05.2012. at 11:14

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo da se i ja priključim sa svojim vrijednostima AMH 11.4 pmol/L LH 8.52 FSH 5.33 imam 36 god. zadnji stimulacijski postupak smo bili u MB bila sam u dugom protokolu sa Decapeptilom i Gonal f ukupno sam ih primila 33 i dobili smo 8.stanica od toga se ih 6.oplodilo i za prijenos su bili 2.zametka 3.dana jer su nam rekli da nisu sigurni dali ce se dalje razvijati
    Moj prijasnji MPO doktor mi je napomenuo da napravim AMH i napravila sam ga sada u ovoj godini sada se spremamo u novi postupak jer od 2010.god. kada smo bili u MB nismo bili nigdje;i sada nam je predlozen kratki protokol sa gonalima F i to od 2d.c. 4 pa posle po 3 ampule gonala f i od 6d.c. cetrotide pa cemo vidit sto ce biti ,ovaj put mislimo ici za Prag jer sto sa tim niskim AMH jer je to zank da mislimo na donaciju jer neznam sto bi to drugo doktorima mogao znaciti taj nalaz ,mi smo se i zbog toga odlucili za postupak u Pragu ,eto mozda nekome pomogne

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

draga erika, ma nisi za donaciju još
    11,4 pmol/L nije za donaciju

u praga se ide ne samo po donaciju već i po kvalitnenan i stručan rad dr i individualno prilagođen postupak sa vlastitim stanicama

sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

hvala ti Inzes na utjesnim rijecima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Erika, ako ste budući Pražani, dođi u društvo na Potpomognuta u Češkoj, al svakako tvoj amh nije mali (snižen da, al ne i nizak), kao što je već rekla Inesz

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

jesam Vec tamo,pratim i to o Pragu jer me interesira a na koncu zahvaljujuci ovim Vasim utiscima i sugestijama nam puno pomazu na odluci itd.
    Pa eto brine me taj AMH jer svi drugi nalazi su uredu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Erika,
    da sam u potrebi ja bih odmah u Prag.

ako imate sredstava, ako se možete organizirati od srca bih preporučila neku od praških klinika. dobijete najbolje moguće liječenje, što znači i najveću šansu za roditeljstvo. sretno.
    i kako mare kaže-tema: Potpomognuta u Češkoj
    tamo će ti cure i dečki dati sve odgovore na tvoja pitanja

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Erika,
    da sam u potrebi ja bih odmah u Prag.

ako imate sredstava, ako se možete organizirati od srca bih preporučila neku od praških klinika. dobijete najbolje moguće liječenje, što znači i najveću šansu za roditeljstvo. sretno.
    i kako mare kaže-tema: Potpomognuta u Češkoj

tamo će ti cure i dečki dati sve odgovore na tvoja pitanja
    Hvala Insez na potpori i planiramo otici u 8.mj. jer smo tada na godisnjem pa mislimo spojiti ugodno sa korisnim
    a treba nam i dobra klinika i da napokon ostvarimo roditeljstvo jer smo u tome vec od 2009 god. bili smo na 3.stimulacije vec odustali od svega toga i sada se ponovo pokrenuli i nadamo se da ce upaliti
    Bili smo i u Mariboru 2010.god. ali mi nismo iamli neko lijepo iskustvo cak me ta klinika nije povukal da idem ponovo tamo

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Molim vasu pomoc. U Rijeci ne vade AMH pa su me uputili na Rebro. Tamo mi se nitko ne javlja a samo zelim znati dali im mogu poslati krv i kolimo se dugo cekaju nalazi

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vasu pomoc. U Rijeci ne vade AMH pa su me uputili na Rebro. Tamo mi se nitko ne javlja a samo zelim znati dali im mogu poslati krv i kolimo se dugo cekaju nalazi
    Nisam sigurna da na Rebru to rade. Ne znam koliko ti je zgodno putovati, ali predlažem da nazoveš Vuk Vrhovec na 2353 883 i naručiš se. Termin dobiješ za cca 7 dana, nalazi se čekaju 2 tjedna. I to sve na uputnicu.
    I Vinogradska radi na uputnicu, ali snosiš dio troškova (mislim 300 kuna).
    VV je trenutno najbolja opcija, naravno ako možeš doći u Zagreb

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nina70, AMH se radi u Vinogradskoj, ali bez uputnice - plaća se oko 300kn kako je i TrudyC rekla.
    na uputnicu se radi na VV-u, ali baš je neki dan jedna naša forumašica dobila nalaz iz Vinogradske koji je bio znatno povoljniji od onog s VV-a - ja bih se svakako više pouzdala u nalaz iz Vinogradske i tamo išla na pretragu (sad glasno razmišljam: s obzirom na novi zakon, što je bolji nalaz, tim su veće šanse da ti dr neće praviti probleme i da će te uzeti u postupak). i mislim da se s Vg da dogovoriti da pošalješ uzorak krvi...
    Posljednje uređivanje od frka : 12.11.2012. at 09:42

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj je pisao više puta da se može poslati serum hp expressom i uplatnica-oko 270 kn (ne znam da li VV tako prima, treba nazvati)

Stranica 8 od 12 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •