Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Test provokacije kravljim mlijekom

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Test provokacije kravljim mlijekom

Moj sin u 12.mjesecu mora ići na test provokacije kravljim mlijekom u Vinogradsku, gastroenterologica nam je napomenula da će možda biti potrebna hospitalizacija pa me zanima da li je netko radio taj test, koliko je trajalo i da li je dijete bilo hospitalizirano?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo ga radili u Klaićevoj i trajalo je skoro cijeli dan. Bila je hospitalizirana, ali isključivo na moj zahtjev.

Kod njih je procedura inače ovakva:
    dođeš ujutro s pola litre mlijeka, ili jogurtom, ili nekom mliječnom kašicom, sirom ili sl. premda im je najdraže obično kravlje mlijeko jer se najbrže vidi reakcija...
    ...daješ djetetu po malo (više se ne sjećam količina u koliko vremena) kroz određeni period i onda čekate reakciju. U Klaićevoj si cijelo vrijeme u čekaonici s djetetom, ali ja sam zamolila sobu, pa smo bili svi zajedno s njom od ujutro od 8h do negdje 17h popodne.
    Kad nije izreagirala, pustili su nas doma, i to je to.

Vjerojatno je slična procedura i u Vinogradskoj, ali ne boj se hospitalizacije, jer bi trebala svakako biti s djetetom, dakle, nije to spavanje u bolnici niti odvajanje od tebe, samo će ti biti ugodnije, vjeruj mi. Svakako donesi i uputnicu za hospitalizaciju da se nađe

Pusa i sretno da reakcija izostane

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala puno na odgovoru, sad mi je lakše
    Kad su mi spomenuli hospitalizaciju, stekla sam dojam kao da bi moglo trajati nekoliko dana...
    Nadam se da ćemo i mi brzo to riješiti i da ćemo nakon toga moći papati mlijeko,

Pozdrav

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma ne brini, budi sretna da je i taj dan došao da se riješiš Pregomina ili što već micek pije

Mi smo ti ponijeli sa sobom one neke sirne desertiće tipa danone ili kak se već zove i pola litre trajnog mlijeka. To mi je bilo najjednostavnije za dati joj.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Znači moramo se opremiti mliječnim proizvodima
    Moj micek je na Neocatu, jer je uz kravlje mlijeko alergičan i na soju, jaja i pšenicu....zadnji test je ispao negativan na kravlje mlijeko, a ostalo je i dalje pozitivno.. i stvarno bi bila presretna da barem kravlje mlijeko maknemo s popisa...

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme i Ema je bila na Neocat-u. Prije 5 godina je bila jedna od 30 u Hrvatskoj koja pije to mlijeko. Odvratno je, ali je jedino lišeno svih tih dodataka. Ostaje samo kemija .

Kad se sjetim tih limenki i onog odvratnog mirisa i sad mi se diže želudac. Mi smo još godinu dana iza muku mučili sa svom hranom jer joj je hranjenje bilo najveća noćna mora. Ja sam joj bočicu morala davati na spavanju da bi ga uopće popila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja je bila na pregominu od 14 meseci do 3 godine i 4 m mneseca kad nam je jelić reko da je vjerovatno alergična na njega, od tad pije rižino mlijeko. bili na provokaciji prošlo ljeto na kozje mlijeko u čekaoni, u klaićevoj i nismo prošli. ovo ljeto se mlijeko spustilo i pošli na provokaciju na kravlje , i kao prošli, ali kod davanja u kućnim uvjetima bilo mlijeka bilo jogurta uvijek dobiva osip tak da smo na storno do daljneg.

inače kad se dete navikne na ta umjetna mlijeka, baš mu je svejedno čak ni neće drugo. tak je nama bilo kad smo uvodili pregomin i rižino, a to da smrdi smrdi, ali se to detetu ne smije reć.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače malo smo mlađi od gogine male za koji mjesec

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ne kužim?! Moje dijete više nije alergično na KM - tako je barem PRICK pokazao.
    Nitko nas nije slao na test provokacije, nego nam je rečeno da sami kod kuće polako isprobavamo.
    Kaj ne bi test provokacije trebao biti obavezan u tim slučajevima?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim?! Moje dijete više nije alergično na KM - tako je barem PRICK pokazao.
    Nitko nas nije slao na test provokacije, nego nam je rečeno da sami kod kuće polako isprobavamo.
    Kaj ne bi test provokacije trebao biti obavezan u tim slučajevima?
    Pa koliko ja znam trebalo bi, ali ako je u manjoj mjeri, vjerojatno i ne. Ne znam, Ema je s 10 dana starosti završila u bolnici od alergijske reakcije na Nan1 koje sam joj dala jer nisam imala mlijeka

...i ostala u bolnici 17dana...

Tak da vjerojatno imaju neko mjerilo po kojem se to radi. Od kolegice mali je isto alergičan na KM, pa isto doma mora isprobavati, ali on je star 1g, na Pregominu je od 4.mj i lagano bljucka od KM, tak da nije to tak jako...a i Pregomin je djelomično od KM dok je recimo Neocat potpuno oslobođen svih tih sastojaka, baš je čista kemija.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam...kod mog sina je jačina alergije na KM bila 4+.
    Dakle to baš i nije malo.
    Mislim da ga se iz predostrožnosti ipak trebalo poslati na test.
    Tj. ja bih bila mirnija nego ovako malo po malo kod kuće isprobavati i onda ne daj bože reakcije pa trči na hitnu.
    Bit će da to ipak ovisi o dr.-u.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A bit će da je ipak tako .

U kojoj ste vi bolnici i kod kojeg doktora bili, ako se smije znati?
    Posljednje uređivanje od Goga25 : 05.11.2010. at 10:33

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da se smije.
    Mi smo na Rebru kod dr. Richtera.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hm, čula sam sve najbolje o njemu...premda, ja ne bi mijenjala "našeg" dr. Jadrešina iz Klaićeve za niš na svijetu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Goga25 prvotno napisa Vidi poruku
    Pregomin je djelomično od KM dok je recimo Neocat potpuno oslobođen svih tih sastojaka, baš je čista kemija.
    inače pregomin je na soji, a ne na KM http://www.medika.hr/hr/prodajni-pro...egomina-400-g/, baš me zanima kaj hoćeš reć da je Neocat čista kemija??'

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

btw. nama prick nikad nije pokazal alergiju ( bilo koju) , a ristevi jesu i to jako velike alergije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •