Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Iz pera tate avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Naš malac ce za 1 mj napunit 2 godine. Iako ne priča odlično se razumijemo.
    Ponekad kaže mama, ponekad tata i nedavno je počeo s "dagn" što god da to značilo.
    Već odavno super oponaša životinje i aute/motore sam što ne prica i to je to.

Vjerujem kako svako dijete ima svoj tempo osobnog razvoja i da ne treba ništa forsirati. Tako da se nista ne brinem oko njegovog govora. Kad bude spreman- pricat ce.

Ipak... Crv sumnje lako dođe. Pogotovo kada baka polupanicnim glasom ukazuje da to nije dobro- neka se ipak ode do psihijatra/logopeda, ili kad baka govori da nedolicno razgovaramo s malim i da mali zbog naseg kompliiciranog jezika ne zeli progovoriti (to govori zato sto je par puta cula da mu objasnjavamo neke komplicirane stvari- i od tada ispada da tako s njim cijelo vrijeme razgovaramo).

Danas mi je pak brat predbacio da zbog naseg nacina komunikacije malac ne zeli pricati (dan prije bio je kod mame, inace to nikad nije niti natuknuo). I to me poljuljalo. Ponukalo na preispitanje. Ali hvala ženici kaj je pronašla ovu temu. Umirio sam se.

Svako ima svoj tempo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Iz pera tate prvotno napisa Vidi poruku
    Naš malac ce za 1 mj napunit 2 godine. Iako ne priča odlično se razumijemo.
    Ponekad kaže mama, ponekad tata i nedavno je počeo s "dagn" što god da to značilo.
    Već odavno super oponaša životinje i aute/motore sam što ne prica i to je to.

Vjerujem kako svako dijete ima svoj tempo osobnog razvoja i da ne treba ništa forsirati. Tako da se nista ne brinem oko njegovog govora. Kad bude spreman- pricat ce.

Ipak... Crv sumnje lako dođe. Pogotovo kada baka polupanicnim glasom ukazuje da to nije dobro- neka se ipak ode do psihijatra/logopeda, ili kad baka govori da nedolicno razgovaramo s malim i da mali zbog naseg kompliiciranog jezika ne zeli progovoriti (to govori zato sto je par puta cula da mu objasnjavamo neke komplicirane stvari- i od tada ispada da tako s njim cijelo vrijeme razgovaramo).

Danas mi je pak brat predbacio da zbog naseg nacina komunikacije malac ne zeli pricati (dan prije bio je kod mame, inace to nikad nije niti natuknuo). I to me poljuljalo. Ponukalo na preispitanje. Ali hvala ženici kaj je pronašla ovu temu. Umirio sam se.

Svako ima svoj tempo.

Bojala sam se da mi nitko neće odgovoriti na temu ali zbilja je lakše kad čuješ tuđa iskustva, lako nas je poljuljati kad su nam djeca u pitanju i podrška dobro dođe.

Fana, hvala na uputama. Mi radimo sve navedeno ali za neke stvari nisam bila ziher - neverbalna komunikacija npr. Jedna mama mi je spustila da naravno da mi dijete ne priča kad ju ne potičem nego ja "skužim" što ona želi pa joj dam dok je ona svoju trenirala na način da joj "ne popušta" i ne da dok mala ne izgovori.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •