Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj sin je jako spretan. Vozi balance bike od drugog rođendana, može s mjesta skočiti pola metra, zna napravit kolut naprijed, skakati na jednoj nozi, stepenicama hoda kao odrasli, olovku drži skoro pa školski, slaže toranj od kockica koliko god ih imamo. Pelena se ostavio s dvije i pol godine (otprilike tad smo prestali dojiti). Ponaša se dosta razumno, čini mi se, nema tantruma, nikad s tim nismo imali problema. A što se knjiga tiče, čitamo mu jaaako puno, već ima svoje dvije police sa knjigama.
    Ali za govor, kao da mu fali čip. Jednostavno ne može ponoviti riječi, nikad nije ponavljao kao što to znaju klinci ko papigice.
    Ima li djece koja nikad ne progovore?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE]
    Citiraj Fana prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je jako spretan. Vozi balance bike od drugog rođendana, može s mjesta skočiti pola metra, zna napravit kolut naprijed, skakati na jednoj nozi, stepenicama hoda kao odrasli, olovku drži skoro pa školski, slaže toranj od kockica koliko god ih imamo. Pelena se ostavio s dvije i pol godine (otprilike tad smo prestali dojiti). Ponaša se dosta razumno, čini mi se, nema tantruma, nikad s tim nismo imali problema. A što se knjiga tiče, čitamo mu jaaako puno, već ima svoje dvije police sa knjigama.
    Ali za govor, kao da mu fali čip. Jednostavno ne može ponoviti riječi, nikad nije ponavljao kao što to znaju klinci ko papigice.
    Ima li djece koja nikad ne progovore?[/QUOTE]
    Ima ona koja ne čuju dobro. I ona koja imaju neuroloških problema.
    A koliko govori? Koliko rijeći upotrebljava?
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.01.2011. at 18:26

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bok Mrvna, evo mene ovdje (sjećaš me se iz "drugog prozora?")
    moja Elena ti je progovorila sa 2 godine...
    naime, mis mo imali malo drugačiji problem... ona je počela nakon 18 mj. ispoljavati da će biti ljevoruka... i onda je jedan vikend dospjela kod bake i dede koji su ju forsali na desnu ruku i dijete došlo doma totalno isfrustrirano i ušokirano i prestala pričat i ono što je znala... bilo mi je čudno... dok nisam obavila razgovor sa mm-starcima... koji su oni počeli u stilu - jesi ti primijetila da je ona ljevak, pa imat će problema, pa treba to ispravit! tlak mi skočio na 500! odmah sam znala u čemu je štos!
    onda sam ja njima lijepo objasnila da se to ne smije i zašto se ne smije, jer sam taman prije svega toga pročitala opsežan stručni članak o ljevorukosti, funkcioniranju mozga i sl.
    od tada je nama trebalo 6 MJESECI da se to dijete vrati u normalu!
    a kad se opet oslobodila, počela je otpočetka, mama, tata, Nina, beba, papa, da' mi, osu to i sl. Sad ima 4 godine i prilično joj dobro ide, još samo da svladamo š, č, dž i ž, jer izbacuje jezik prema van, ostalo sve govori i čita slova, jedino ih piše naopačke!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, moj sin je ljevak. Ali i ja sam ljevak pa sam jako rano progovorila.

kisica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj Adrijan sada ima 2 godine i 7 mj., rođen je u 35om tjednu, krvarenje I.st + distoni sindrom
    Sa 6 mj. progovorio je baba, sa 7 mama i tata...do godine i pol izgovarao je samo 5 riječi. Bili smo kod neuropediatra (redovno), logopeda, psihologa..svugdje je bilo sve u redu. Ali što god ja rekla, on me nije doživljevao u smislu da ponavlja riječi zamnom. Unazad 3 mj. kao navijen je, mama, tata, deda, ciko (striko), baka, baba, teta, krava, teje (tele), vavkić (pas), mačka, kokoš, jaje.. priča jaaako puno i gotovo sve, čak i rečenice tipa Mama, ta (Mama, šta radiš) ili obuj mi cipeje, ta je ovo, necu tutu tavi pejene, sad pokazuje na slike i pokazuje sebe i govori To je Anijan..neki dan sam pjevala kukunku, sad ju pjeva i on..doduše ne čisto i ne baš svaku riječ, ali kuži se što pjeva..međutim neke mame oko mene govore da on treba ić logopedu.

Sad se i ja dvoumim oko toga, iako je moje mišljenje da sasvim dobro izgovara s obzirom da je tek počeo pričati i da već slaže rečenice. Ali eto, zanima me dali se još netko nalazi u sličnoj situaciji?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=sirius;1799565]

Ima ona koja ne čuju dobro. I ona koja imaju neuroloških problema.
    A koliko govori? Koliko rijeći upotrebljava?
    Napisala sam gore popis riječi koje upotrebljava. Ovo sa sluhom, napravljen je test u bolnici nakon rođenja, nije nikad imao upale ili ozljede uha. Čuje. Osim ako možda postoji nešto što ja kao laik ili logopedica ne možemo detektirati, možda niskotonce ili visokotonce da ne čuje, ne znam, lupam bezveze.
    A što se tiče neuroloških problema, on je neurorizičan jer je imao krvarenje drugog stupnja pri porodu. Ugrušak se povukao, neropedijatrica nas je proglasila "zdravima". Rekla logopedica da bi moglo biti od krvarenja. Ali da ima djece koja ne govore a nisu imala krvarenje i da nije nužno to dvoje povezano.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE=Fana;1799596]
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Napisala sam gore popis riječi koje upotrebljava. Ovo sa sluhom, napravljen je test u bolnici nakon rođenja, nije nikad imao upale ili ozljede uha. Čuje. Osim ako možda postoji nešto što ja kao laik ili logopedica ne možemo detektirati, možda niskotonce ili visokotonce da ne čuje, ne znam, lupam bezveze.
    A što se tiče neuroloških problema, on je neurorizičan jer je imao krvarenje drugog stupnja pri porodu. Ugrušak se povukao, neropedijatrica nas je proglasila "zdravima". Rekla logopedica da bi moglo biti od krvarenja. Ali da ima djece koja ne govore a nisu imala krvarenje i da nije nužno to dvoje povezano.

Sad tek vidim da je tvoj post prije moga. Kao što sam i napisala u onom predzanjem postu, postoji mogućnost (vrlo realna) da bude sklon perfecionizmu ako je napredniji od vršnjaka te da ćeka da poveže rijeći na svoj naćin.
    Što se tiče doživljaja zvukova i tonova , osim darovitosti moj sin ima i ADHD, i tek sada (sa devet godina) on nam je rekao da ga jako iritiraju zvukovi. Zapravo su ga zvukovi oduvijek jako iritirali, od kad je bio beba. Njemu su pozadinski zvukovi (auto na cesti, šuškanje papira tri klupe dalje) jedanko važni kao i učiteljica koja priča pred razredom. Davno smo bili i na testiranju iz senzorne integracije, ali tamo su mu svi testovi bili u normali, tako da postoji i neka treća dimenzija doživljaja zvuka.
    Kao što sam i napisla prije on je kasno progovorio, ali ja to nisam doživljavala kao problem , obzirom da je komunicirao ne verbalno.
    Sad kad imam mlađu kćer vidim koliko je on zapravo jako malo prićao u toj ranoj dobi.
    On sad priča normalno, zapravo priča i puno više od vršnjaka (i onda kada ne bi trebao ).

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja i dalje šizim...jutros sam bila s njim ujutro prije posla i taman kad sam ga krenula obuć, došla je dadilja i preuzela i on me zove: mama. Htio je da ga ja obučem. Mislim da mi nije rekao mama barem 2 mjeseca. E pa sad vi recite. On očito može govoriti. Tu i tamo kaže NE, MA DAJ, NJAM NJAM. Ali to je ono, jednom dnevno jedna riječ. Luda sam. S 2 g. ga vodim logopedu i gotovo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •