Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je klinjo 2g i 10mj, njegov NE govor me zabrinjava jer je nedonošče i uvijek postoji taj rizik. Sve razumije i dobro se neverbalno sporazumjeva. U govoru koristi svega 10-riječi i onomatopeju (ću-ću čujem valjda 100x dnevno - djete jako voli vlakove). Tu i tamo kaže neku riječ ali jednom-dvaput i gotovo. Ali osjećam pomak unazad mjesec-dva, neke riječi je počeo svakodnevno koristiti, a od nekih koristi samo prvi ili zadnji slog (miki=ki, plesati=pe, patka=ka...). Al, bar nešto. S tri godine moramo na Goljak na pregled s logopedom i psihologom zajedno ako do tada ne progovori.
    Seka blizanka je počela govorit oko 1g, al išlo je dosta sporo, tek negdje oko 2,5g je počela slagati rečenice.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj nećak do 2 godine nije ni jednu riječ izgovorio, a sada u 5. osnovne je najbolji đak na školi. Čita jako puno, sav je super i pametan. Tako da mislim da to vjerojatno ništa ne znači.

S druge strane moja curka od 17 mjeseci slaže već neko vrijeme rečenice od 5-6 riječi, pjeva si neke jednostavne pjesmice tipa, beba, beba, duda teba itd... Počela je s 9,10 mjeseci mljet. U tome je totalno napredna. Uvijek sam joj puno pričala i sve objašnjavala po cijele dane, ali nisam sigurna da je do toga.
    Valjda svako dijete ima svoj razvoj i to je to...
    Mislim da nemate razloga za brigu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •