Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kada krenuti u bolnicu

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Kada krenuti u bolnicu

Curke moje,
    imam jedno pitanje... čitam tu hrpu raznoraznih postova i nikak da skužim kaj je najbolje

znači prva mi je trudnoća, 21 tjedan sam trudna... za sada je sve u redu da pokucam... i odlučila sam se roditi u Vinogradskoj.... željela bih izbjeći ako bude sve ok naravno, provođenje dugo vremena u predrađaoni....
    znači moje pitanje je kada krenuti u bolnicu? Da li kada pukne vodenjak, moram odmah krenuti u bolnicu ili mogu još ostat doma, ako nisam otvorena? Koliko bi trebala biti otvorena za kretanje u bolnicu?

ajme hrpa pitanja, sorry na gnjavaži

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imas tu temu na porod jucer sam ju bas ja citala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svatko će ti reći svoje mišljenje, a mišljenja variraju od: kreni tjedan prije termina do onih koje idu kad više ne mogu stajati.
    Vrlo je individualno, ovisi o prijašnjem iskustvu i o vlastitoj intuiciji. Najbolje ti je ništa točno ne odlučiti, nego ćeš vidjeti kako se osjećaš kad krene porod. Prije toga pročitaj priče o porodu na koje naiđeš, pitaj svoga liječnika i poslušaj svoj zdrav razum.
    I sve najbolje!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da ćeš sama moći prepoznati kad je vrijeme da pođeš, meni npr. vodenjak nije sam pukao, već su ga prokinuli u bolnici. tako ni tebi ne mora sam od sebe puknuti, mislim pokušavam reći da je teško odrediti neko vrijeme koje bi jednako vrijedilo za svaku od nas, koje bi bilo univerzalno. nismo svi isti i najbolje je po meni pratiti znakove svog tijela. kad sam pomislila da je došao trenutak kad želim da je neko stručan pored mene, tad sam i otišla!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Nama su rekli na tečaju - ako pukne vodenjak onda doći odmah. To se na kraju meni i dogodilo - a to odmah značilo je u roku 2h jer nam je toliko trebalo da mm dođe s posla i još sat do bolnice. I onda sam još 12h čekala do poroda... Ako si blizu bolnice možda ne moraš žuriti.
    S druge strane, kad sam došla u bolnicu, trudovi su bili na 6min a bila sam otvorena 1cm. Tak da nije lako biti pametan.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako pukne vodenjak mora se ići odmah, bez obzira na otvorenost. Ja došla otvorena 4 cm .
    Nemam pojma za trudove, čini mi se kad su na 5 minuta....
    Meni su odmah bili na 5 min, kad sam bila otvorena 5 cm (to kad sam ih počela osjećati nakon puknuća vodenjaka, pukao u ponoć, rodila u 10 ujutro).

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad pukne vodenjak ako je voda bistra, bjelkasta i bez mirisa nije potrebno odmah juriti u bolnicu niti lezati. Sto se pak tice infekcije preporuka je izbjegavati kupanje (tusiranje je OK) i vaginalne preglede u bolnici. Sve ovo vrijedi ako ne dode do prolapsa pupkovine koja je jako jako rijetka kod spontanog prsnuca vodenjaka, U tom slucaju te treba hitno prevesti u bolnicu, i najbolje da si u cetveronoznom polozaju oslonjena na laktove sa kukovima u zraku kako bi smanjila pritisak.

Ovdje na forumu ima nekoliko topika na ovu temu
    Sto kad pukne vodenjak prije trudova?
    Spontano puknuce vodenjaka i prirodan porod

a ako znas i engleski procitaj i ovo
    What happens if my water breaks?
    Inducing labor when the bag of water breaks

Meni je zanimljivo kako na ovom prvom linku svi govore o 48 sati i to ne da moras roditi, nego se porod u tom roku mora 'uhodati' ... naravno ako se rodilja dobro osjeca, ako osjeca bebu, ako ne osjeca pupkovinu u rodnici, ako nema temperaturu i slicno.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Koliko se dana/sati prije poroda bebe smire?
    Smire li se uopće?
    moj je mali baš jako miran danas, a imala sam i lažne trudove (ko da me šrajfilo). sad se tu i tamo premjesti.. ali nježno (do jučer je bez milosti udarao)..
    i osjećam neki pritisak u rodnici (kao pred m), i pojačani mi je iscjedak (bijeli)..

Brinem se zbog mirnoće bebe...

Jel to TO??
    U čet idem na ctg.. joj, nisam pametna

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sto se tice smirivanja bebe to je dosta individualno. Neke bebe se umire pred porod, a neke ne. Obzirom na sve manje mjesta smanjuju pokrete, posebno kad se spuste glavom u zdjelicu.
    Ovaj pritisak u rodnici koji spominjes meni su to bili oni pocetni trudovi.

Ako si uznemirena zbog smirivanja bebe prosetaj do bolnice neka ti naprave UZV i pogledaju protoke kroz pupkovinu, tako ces znati da je sve ok. CTG moze biti jedna jako varljiva sprava, jer daje trenutno i samo trenutno stanje stvari.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Puno hvala na odgovoru!!
    Evo, ja spavala ko top cijelu noć i jutros se probudila ko da nije ništa bilo..
    Čim sam legla u krevet mali je postao jako aktivan, evo i sad me udara bez milosti
    Baš se dobro osjećam

Sutra mi je 38plus4 pa svejedno idem na pregled.
    sve ću to ispričat dr pa nek napravi uzv i sve kaj treba..
    Hm, to za ctg nisam znala.. a ja mislila s tim sam sigurna i sve ću znati..

Hvala još jednom puse

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo iz vlastitog iskustva.
    Trudnovi poceli oko podne i prvo nisam bila sigurna da li su trudovi ili ne. Vazno je mijeriti vrijeme izmedju trudova, meni su prvo bili na 15 minuta. Sve sam pripremila, rucala, otusirala se .... te nastavila cekati da budu na 4-5 minuta. U bolnicu krenuli oko 20 h i jos malo setali oko bolnice, jer sam se bojala da ne lezim predugo u radjaoni. Kada su bili na 3 minute usli na prijem u bolnicu. Tada je uslijedio pregled ( otvorena 3 prsta- premalo,a trudovi na 3 minute), klistir i brijanje i jos jedno sat vremena setanja po hodniku ispred radjaone i cucenja u trenucima trudova (mm bio sa mnom i puno pomogao). Oko 21 h su me smjestili u radjaonu ( tada se trudovi vec bili poprilicno jaki) i dali drip jer se nisam otvarala, te probusili vodenjak. Curka se rodila u 22,35.
    Sretna sam sto nisam otisla u bolnicu odmah cim su poceli trudovi, ali bolnica nam je blizu tako da nisam morala zuriti.

A drugo iskustvo posve drugacije.
    Na pregledu u trudnickoj ambulanti oko 12 h doktor je dijagnosticirao zamucenu plodnu vodu, te su me odmah zaprimili u predradjaonu. Nisam imala trudove niti ikakve druge simptome da cu uskoro roditi. Neki su me doktori htjeli pustiti kuci, ali su rekli da ce me ipak zadrzati do jutra, jer drugi doktor nije vidio zamucenu plodnu vodu.
    Cijeli dan se nista nije desavalo, ali oko 21, 30 h su poceli lagani trudovi ( skoro neprimjetni), da bi mi u 22,30 h pukao vodenjak ( plodna voda je bila skroz zamucena), te je tada krenulo sve vrlo ubrzano i u 23,14 se rodila moja druga curka.
    Da su me pustili kuci vjerojatno bi rodila na putu do bolnice.

Tako da jedino sto mogu reci da je to individualno i nema pravila. Slusaj instinkt i znat ces sama kada je vrijeme krenuti u bolnicu. Ako pukne vodenjak kreni odmah, to je moje misljenje.
    Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, to za ctg nisam znala.. a ja mislila s tim sam sigurna i sve ću znati..
    CTG je uredaj koji prati otkucaje srca i jacinu kontrakcija maternice, na osnovu prislonjenih sondi na trbuh. I time daje samo trenutnu sliku stanja bebe i mame.
    UZV pak moze reci kakvo je stanje protoka krvi kroz pupkovinu, ako su protoci dobri to znaci da beba dobiva dovoljno hranjivih tvari i kisika, kako se protoci ne zaustavljaju samo odjednom ova pretraga nam moze ipak dati neki mir da je sve ok u iducih 24 - 48 sati, dok CTG to ne moze. Isto tako na UZV se moze vidjeti i stanje posteljice sto je isto dobar pokazatelj za stvarno stanje stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •