Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pravo na produženje rodiljnog dopusta za djecu rođenu nakon 37 tt

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Pravo na produženje rodiljnog dopusta za djecu rođenu nakon 37 tt

Drage mame, koje ste rodile nakon navršenog 37 tt, NEMATE pravo na produljenje rodiljnog dopusta do planiranog termina poroda.
    Naime, prošlog mjeseca sam išla produljiti porodiljni za onih yx mjeseci na koje imam pravo. Teta me je poslala u pravnu službi jer kao imam pravo na ta tri tjedna koliko su curice ranije rođene. Super, ja se ponadala. Da bi mi stiglo doma riješenje u kojem me odbijaju, jer se dijeca nakon navršenog 37 tjedna ne smatraju prerano rođenima!!!

...krhko je znanje...

Samo da znate, i da se ne nadate

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da se to ni prije nije priznavalo.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma u tom i je bed jer se je priznavalo . Kuma ima identičnu situaciju, klinac rođen 37+1 (2009, ljeto) i priznali su joj.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

koja je to nepravda. Ja sam rodila u 36.-tom tjednu i priznali su mi produženje mjesec dana i to prije mjesec dana. Tako da ne mogu vjerovati koja im je to sada politika. Pa to znači da su po toj njihovoj logici meni trebali produžiti odnosno priznati samo tjedan dana prijevremeni porod.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da to ne priznaju od 2009. i novog zakona

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Malac rođen 37+2 u proljeće 2009. - nisu mi priznali produljenje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    koja je to nepravda. Ja sam rodila u 36.-tom tjednu i priznali su mi produženje mjesec dana i to prije mjesec dana. Tako da ne mogu vjerovati koja im je to sada politika. Pa to znači da su po toj njihovoj logici meni trebali produžiti odnosno priznati samo tjedan dana prijevremeni porod.
    da, nevjerojatno

ja sam rodila sa 35 tjedana i normalno su mi odbrojali do 40 tjedana i za toliko mi produžili, ne do 37 tjedana

a kad rodiš sa 37 nemaš pravo na ništa, kao u terminu si

nevjerojatno koje su to rupe

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ni sa starijom curicom (rođena 2003. sa 37+3) nisu priznali produljenje, godinu iza toga su počeli priznavati svima pa su prije nekog vremena opet ukinuli

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, sad više nisam ni ljuta, ali....

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja sam pisala zahtjev za produljenjem PD jer mi je kći rodjena s 37+2tt,a na onom pravilniku što su mi dali u HZZO-u piše da imam pravo tražiti produljenje ako je beba rodjena prije 38tt,što sam i priložila uz zahtjev,a oni me glatko odbili da se zakon promjenio...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam rodila blizanke 24.12.2007.god., dva mjeseca ranije od termina poroda. uzela sam porodiljni do njihove treće godine, hzzo mi je odobrio produljenje porodiljnog za vrijeme za koje su prerano rođene. ali iznenadila sam se kada su mi porodiljni prekinuli tri godine nakon njihovog rođenja, što znači 23.12.2010. godine, bez obavijesti. zvala sam hzzo i pričala s njihovom pravnicom koja mi je objasnila da je tada zakon bio drugačiji i da mi se onda porodiljni nije produžio vremenski nego sam za dva mjeseca dobila veću naknadu ( a dobila sam u 1. i 2. mjesecu 2009. godine umjesto 1663,00 kune 2600,00 kuna, što znači da sam za dva mjeseca dobila niti 2000,00 kuna više- sveukupno). Ne znam zašto mi onda nisu dali plaću kao u prvih šest mjeseci porodiljnog, kako su oni to izabrali. U trudničkoj knjižici od te trudnoće piše da se porodiljni dopust produžava za ono VRIJEME za koje je dijete prerano rođeno. Ali ne znam kome da se obratim kada mi njihova pravnica kaže da to nije istina. Molim vas ako netko nešto više zna da se javi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •