Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Kako razmaženu mačku prilagoditi na dolazak bebice??

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Kako razmaženu mačku prilagoditi na dolazak bebice??

Surfala sam po forumu, i nisam našla odgovor na ovo pitanje, i zato sam otvorila novu temu..

Naime, jedini ljubimac koji je u našoj kući je mačak Čupko, star godinu dana, 6 kg, žuti i čupavi...

Moj problem je da je on toliko razmažen da cvili na svaku sitnicu, kad mu daš krivu hranu, kada mu nešto ne paše, kad mu kupiš whiskas od govedine, ne od piletine...
    To vam je mačka koja neće jesti ono što vi jedete za ručak, jedino ako nije meso...bira piletinu, u njoj se utapa, umjesto mlijeka pije vodu (barem tu štedi).. obožava kuhana jetrica, a prasetini da ne pričam (neki dan nešto slavili i imali odojka, pa ono što je malo ostalo narežem mu ja jutros, ovaj se guti u tome..)
    Naime isto tako, voli se nositi kao malo dijete, cape vam stavi oko vrata i tako vas zagrli i prede...
    Mene ujutro dolazi probuditi kraj kreveta, da mi da do znanja da je u kući i da ga pustim k sebi, i onda dok ga uzmem, ispruži mi se preko cijelog trbuha i tako leži sa mnom...

moji ga roditelji obožavaju, ali dolazi beba uskoro, i ne bih htjeli da je on zapostavljen, pa me zanima ima li itko iskustva sličnih da mi malo pomogne da u ova tri tjedna naviknem mica macu da ću se kroz neko vrijeme malo baviti s njom, jer on stalno cvili za mnom..

Strah me da ne pobjegne od nas kada beba dođe...

Hvala unaprijed...

p.s. nemojte misliti da sam luda, al taj mačak je svima u kući prirastao srcu, otac dok zove s terena prvo pita kako smo mi, i onda kako mu je mačak....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih ti preporučila da paziš na bebicu i mačku, jer mačke se vole smjestiti na toplo,
    pa bilo to i mala beba, što je opasno za disanje, jel'. (to je samo mala mjera opreza za koju bolje da znaš nego da ne znaš)

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

to znam...pošto su zasada vrata od bebine sobe zatvorena još nije istraživao tamo... al mislim da hoće...

roditelji me zezaju, samo ti treniraj na mačku, uskoro će bit pravi trening... a ja stvarno ne bih htjela da se mačka uvrijedi i pobjegne kada Noa dođe na kakti njegov teren...

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bi ju pustila van da lovi miseve pa da vidis kak vise nebude razmazena hahahha
    Salim se, volim macke ali mislim da kad ti dodje beba da ce ti najbitnija biti njegova sigurnost pa makar to ukljucilo da se macka uvrijedi i pobegne.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi ju pustila van da lovi miseve pa da vidis kak vise nebude razmazena hahahha
    Salim se, volim macke ali mislim da kad ti dodje beba da ce ti najbitnija biti njegova sigurnost pa makar to ukljucilo da se macka uvrijedi i pobegne.
    Draga Demi, ide on van, samo što za 10 minuta nakon što nuždu obavi evo ga natrag, ja mislim da on nikada nije vidio kako miš izgleda... jednostavno je od početka takav (frendica ima njegovog brata, ista stvar )..

Naravno da će mi sigurnost djeteta biti najbitnija, ali ipak ne bi htjela da pobjegne mačak jer su i moji dosta vezani za njega.. prije njega smo imali mica macu koja je doživjela 18 godina, i možeš misliti koji je šok bio kada je uginula...

sad mi žao kaj mačke ne mogu govoriti, da mu ja lijepo pojasnim neke stvari...pokušat ću s onime što rade s pesima u vrijeme kada beba dolazi, privikavaju ga do 3 tjedna prije i maknu ga iz kuće kada beba ulazi prvi put u kuću, i uvedu ga tek nekoliko sati nakon toga, kao govore da psi označavaju svoj teritorij blablbalaa... ma joj nemam pojma... samo neću da pobjegne...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Naravno da će mu biti čudno i zanimat će ga to nešto novo.

Ali posložit ćeš si ti prioritete koji će ti se dogoditi rođenjem dijeteta
    Teško ti je to ovako prije objasniti, jednostavno ćeš osjetiti.
    Nećeš ti manje voljeti mačka ili sl. ali i on će dobiti svoj red, htio on to ili ne.
    A ti ćeš to odraditi u hodu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nemoj se uvrijediti ali ja jednostavno nemogu zamisliti da mi macka bude u kuci a imam malu bebu,ma koliko god macku voljela u kuci nebi bila tu su dlake i dlake a djete ce na tome lezati...uf

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj se uvrijediti ali ja jednostavno nemogu zamisliti da mi macka bude u kuci a imam malu bebu,ma koliko god macku voljela u kuci nebi bila tu su dlake i dlake a djete ce na tome lezati...uf
    ma nikakva uvreda.. dobro je što je mačak pretežito u doljnjem dijelu kuće, a moj prostor i bebin prostor je gore na katu...

kao što kaže oka prioriteti će se posložiti...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da će mu biti čudno i zanimat će ga to nešto novo.

Ali posložit ćeš si ti prioritete koji će ti se dogoditi rođenjem dijeteta
    Teško ti je to ovako prije objasniti, jednostavno ćeš osjetiti.
    Nećeš ti manje voljeti mačka ili sl. ali i on će dobiti svoj red, htio on to ili ne.
    A ti ćeš to odraditi u hodu

Ovako mislim i ja. Mačak će nužno biti malo pogurnut sa strane, ali on će se na to prilagoditi. I htjet će se povući da sačuva svoj mir. Mislim da ne trebaš previše brinuti. I ja imam jednu mačju razmaženku za koju sam puno puta mislila da ona ne bi ovo ili ono, a ipak se snašla i prilagodila. Mačke su pametne.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 21.02.2011. at 13:22

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam imala sličan problem: mačku staru 8 godina, bezobraznu (grize kad joj dojadi maženje), razmaženu.
    Ja sam od onih kojima je sve prirodno i dlake su samo dio priče.
    Ne smetaju me, ali sam pazila da mačka ne ide blizu djece, bar dok su bili bebe. Kao što je spomenuto, znam za opasnost od gušenja, jer je mačkama milo leći na toplo i meko (npr prsa bebe ili lice).
    Maca je dobila zabranu ulaska u sobu beba, dok su bebe bile u zajedničkom prostoru, maca je liijepo išla u šetnju ili u hodnik, garažu i sl.

To je fakat pitanje prioriteta.
    Na početku je naravno bila ljubomorna, jer je beba zauzela njeno mjesto, ali sad su već sagradili svoj neovistan međusobni odnos, pa se vole ili ljute, kako kada i kako tko.
    I dan danas ponekad imamo problema jer nekoga ugrize (ona ne grebe, već grize), ali sad je veći problem jer maltretira peseka (maltezera)

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala sličan problem: mačku staru 8 godina, bezobraznu (grize kad joj dojadi maženje), razmaženu.
    Ja sam od onih kojima je sve prirodno i dlake su samo dio priče.
    Ne smetaju me, ali sam pazila da mačka ne ide blizu djece, bar dok su bili bebe. Kao što je spomenuto, znam za opasnost od gušenja, jer je mačkama milo leći na toplo i meko (npr prsa bebe ili lice).
    Maca je dobila zabranu ulaska u sobu beba, dok su bebe bile u zajedničkom prostoru, maca je liijepo išla u šetnju ili u hodnik, garažu i sl.

To je fakat pitanje prioriteta.
    Na početku je naravno bila ljubomorna, jer je beba zauzela njeno mjesto, ali sad su već sagradili svoj neovistan međusobni odnos, pa se vole ili ljute, kako kada i kako tko.
    I dan danas ponekad imamo problema jer nekoga ugrize (ona ne grebe, već grize), ali sad je veći problem jer maltretira peseka (maltezera)
    tako nešto i ja mislim, ne dopustiti mačku da se uopće približi toj sobi za dijete.. ako se hoće nosat okolo, nek ga tata nosa... ja ću grliti i ljubiti svoju bebicu uskoro.. a kada budem mogla, posvetit ću i njemu pažnju naravno...

ma ni kod nas nisu problem dlake, zato postoji usisavač, a mačak ima posebno mjesto gdje spava i koje nije promjenio otkad je u kući, tako da se ne vere previše po kući, jedini domet mu je relacija košara-zdjelica-košara...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne brini, mačke su jako snalažljive, prilagode se na svaku situaciju. I mi smo imali stare mace, naučene na mir i vlastiti komod, a onda su došla djeca, jedno po jedno...

Puno ovisi o njihovom karakteru, kod nas je samo jedna mačka uvijek vrlo pažljiva prema djeci, neće ih ogrebati ni ako što je baš gnjave, najviše što im učini je da ih udari šapom, ali bez izvučenih kandža.

Međutim, ostale mačke nisu tako pažljive i bez pardona ogrebu djecu, čak i kad im dosadi njihovo maženje ili su jednostavno nervozne. Nadam se da nećete imati takvih problema, jer tu onda nemate previše izbora.

E da, naše mačke nisu stalno u kući, to su vrtno-kućne mačke (osim ove fine, ta je više kućna, manje vrtna).

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    E da, naše mačke nisu stalno u kući, to su vrtno-kućne mačke (osim ove fine, ta je više kućna, manje vrtna).
    e takva fina ti je i ovaj moj.. a imamo još dvije tigraste koje glavu u kuću promolit neće i jedu sve šta stignu, ovaj je izbirljiv, mama mu je čak neko vrijeme i hrenovke kuhala jer je samo to htio jesti.. a šta da kažem, nadam se da će se brzo priviknuti i biti normalan, a ne poludit.. jer stvarno ne bih htjela da nam ode nekamo se odskita... sad je kakti vrijeme parenja, njega to uopće ne zanima.. samo ždere i spava... čak smo pomislili da je gay...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma dok god ti ne budes vristala,isla udarit isl macu kad se priblizi bebi sve OK...
    pod nadzorom im odobri kontakt (naravno neces ostavit samu bebu i macu u prostoriji),ova ce je ponjusit i produzit,mislim da im male bebe nisu previse interesantne...stovise,kad proplace on ce uhvatit crtu..
    izdvoji par min dnevno da pomazis Cupka,naravno manje ces se moci baviti s njime u startu ali neka te zamjene roditelji (tati eto to nece cini mi se bit problem.. pa se nece osjetit zapostavljeno!
    Vidim da ne brines za dlake,ali dodat cu ti da je dokazano da su bebe izlozene kucnim ljubimcima manje sklona alergijama,a kasnije se ne bi cudila da brze i propuze od silne zelje da ga copi za rep!
    ja uzimam macu 2mj prije nego sto beba dodje,imat cu pravi training sa cetveronoznom bebom dok ne dodje prava!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pa uzmi ju prije, zašto čekat tek 2 mjeseca prije poroda.. jedino ako čekaš neko leglo da se omaci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    to znam...pošto su zasada vrata od bebine sobe zatvorena još nije istraživao tamo... al mislim da hoće...

roditelji me zezaju, samo ti treniraj na mačku, uskoro će bit pravi trening... a ja stvarno ne bih htjela da se mačka uvrijedi i pobjegne kada Noa dođe na kakti njegov teren...
    moje su macke bile zainteresirane za bebu i nikad niko nije izveo nista agresivno. macak je jedino mahnito pokusavao ubaciti se u koljevku koju su nam utrpali matsovi starci i u kojoj mali nikad nije lezao jer mi je bila ogavna

nisu mi jasne ove kombinacije sa pripremanjem zivotinja na dolazak bebe. pa ti si alfa i zivotinje bi se trebale sloziti sa tvojim odlukama, tako i sa dovodjenjem novog clana

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    nisu mi jasne ove kombinacije sa pripremanjem zivotinja na dolazak bebe. pa ti si alfa i zivotinje bi se trebale sloziti sa tvojim odlukama, tako i sa dovodjenjem novog clana
    jesam ja sam alfa, al dok imaš cvidretu od mačka malo je teže to... taj cvili dok me nema po sat vremena kraj njega tako da ne znam šta će biti dok ću izbivati duže vremena...
    dijete mi je naravno na prvom mjestu, a ova cvilidreta će se valjda naučiti sama nositi s time..

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    moja vec 13 mjeseci lezi s tim dlakama i nis joj ne fali. maltene ni kihnula nije od kada se rodila, a kamoli da bi joj nekaj drugo bilo.

a kaj se tice teme. moje je misljenje da ti bas nije pametno ne pustati macku u prostoriju za bebu, nek se malo upozna s novim stvarima i bolje da ih sad pogleda, nego kasnije kad ces imati pune ruke posla. imas jos mjesec i pol i stigne se sve pocistiti prije nego s bebom dodes doma, uostalom i kad beba dode nece biti samo u svojoj sobi nego svugdje po kuci.
    mi smo nasoj sve dozvolili da pogleda, posnjofa, a prije nego smo dosle doma zakoniti je sve sterilizirao no nije nas steriliziranje dugo drzalo cim smo usle u kucu spustili smo as i pozvali macu da pogleda bebu, malo je ponjuskala i otisla. naravno, svaka macka ima drugaciji karakter i treba dok se ne vide reakcije nadgledati situaciju. iz mog iskustva mogu reci da suzivot beba i maca nije problematican. moja mala je naucila pokazati gdi je maca prije nego gdi su mama i tata a maca s izuzetkom fiksacije na podne puzzle kad skuzi da je nesto od male, a ne obiteljsko, to vise ne dira.
    a i gle, kak ce se svi drugi clanovi obitelji prilagoditi dolasku bebe tak ce i maca. a i beba ce se s vremenom nauciti na nju i naci ce one svoj nacin funkcioniranja..
    imas i negdje na rodinim stranicama kako pripremiti kucnog ljubimca na dolazak prinove, meni je ful koristilo....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

je,cekam leglo,tek ce se omacit za mjesec dana....
    i onda koliko god on htio (a i ja) necu ga pustat u sobu da ga naucim spavat na krevetu pa da ga onda deloziram kad beba dodje...od starta cu ga navikavat na njegovu kosaru!

ma stray,je mi smo gazde i sve to stoji ali ja bi isto da sto manje promjene osjete zivotinje kad dodje prinova....

tajuska,aj nam daj koju fotku da vidimo taj duo ako imas??? obozavam fotke malih beba i djece sa ljubimcima!!!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku

tajuska,aj nam daj koju fotku da vidimo taj duo ako imas??? obozavam fotke malih beba i djece sa ljubimcima!!!
    moja maca je jedna gospoda u srednjim godinama i ne voli izlaganje javnosti

joj, mali macici....predivni su!
    sretno s tim zajednickim nespavanjem nasa je delozirana jedno tri tjedna prije dolaska bebe i mislim da je nama to teze palo nego njoj. jedno dva mjeseca smo svaki dan iznova odlucili da je konacno dosla vecer da je izbacimo iz sobe i svaku vecer bi odustali... doduse, zalomi nam se da ne zatvorimo dobro vrata pa nam se usulja po noci, ali kak se mala do nedavno budila po milijon puta, nije maca imala zivaca za takvo spavanje pa bi brzo smugnula u mirniji dio stana.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    moja maca je jedna gospoda u srednjim godinama i ne voli izlaganje javnosti

joj, mali macici....predivni su!
    sretno s tim zajednickim nespavanjem nasa je delozirana jedno tri tjedna prije dolaska bebe i mislim da je nama to teze palo nego njoj. jedno dva mjeseca smo svaki dan iznova odlucili da je konacno dosla vecer da je izbacimo iz sobe i svaku vecer bi odustali... doduse, zalomi nam se da ne zatvorimo dobro vrata pa nam se usulja po noci, ali kak se mala do nedavno budila po milijon puta, nije maca imala zivaca za takvo spavanje pa bi brzo smugnula u mirniji dio stana.
    bijah cijeli tjedan prošli u bolnici (miš još nije vani ..)
    Reakcija razmaženog mačka je bila sljedeća:
    - prvi dan, ne cvili, dolazi mama kući s posla ima šta vidjet, pokakan radijator kraj košare.. naravno nema mene da ga pustim van, a babu ne doživljava, ili oni njega.. navečer cvili, ništa mu se ne može.. hoda od vrata do vrata..
    drugi, treći dan - ista priča, samo što je mama bila kući jer je na bolovanju, pa ga je barem pustila van, skakao po kauču, išao gore na kat, tražio mene, i cvili, kupili su mu neku novu hranu kao potplatu, ono šta sad reklamiraju, odbija hranu, neće jesti, počinje se stalno tražiti van..
    navečer u četvrtak vraća se sav šepavi... (naravno ja još u bolnici, niko mi nije to rekao)

i dolazim ja u petak, upadam u kuću, a on trk takav šepav kraj mojih nogu i cvili, cvili, cvili.. morala sam ga uzet, i baci mi cape na rame, prestane cvilidretat, i počne presti...
    onda sam mu ja dala tu novu hranu, pojeo kad si reko keks... a dok sam skužila da šepa, ajmo u auto kod veterinara na liječenje, nije se pomaknuo tamo...

I eto kak da ja sad njega maknem dok beba dođe... ovo mu je bio trening i opet sve po starom..
    mislila sam da će se ljutit na mene što me nema, da me neće ni pogledat, a on stalno za mnom hoda...

sub,ned, i danas, opet ista priča dolazi me buditi u sobu da ga doživim da se probudio...
    ajme bit će ljubomore za par dana dok Noić dođe... al morat ću nekako ugurat i ovog razmaženka u raspored ali kak

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Volim životinje, volim mačke itd...,ali vjeruj mi mačak ti neće biti niti na kraj pameti dok ti dođe dijete.
    Poletjet će daleko na drugo mjesto. Lijepo ti njemu odredi novu gazdaricu (mamu ili koga imaš) da se brine o njemu,
    do daljnjega. Ako mame nema doma, nabavi mu pijesak i wc u kući....

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Volim životinje, volim mačke itd...,ali vjeruj mi mačak ti neće biti niti na kraj pameti dok ti dođe dijete.
    Poletjet će daleko na drugo mjesto. Lijepo ti njemu odredi novu gazdaricu (mamu ili koga imaš) da se brine o njemu,
    ma znam da mi neće bit nakraj pameti cunjat mačka...
    pijesak ne pomaže, pokušali smo, draža mu ravatla s cvijećem, od van na 10 minuta, sve raskopa i evo ga na vratima cvili da ga se unutra pusti, taj ni po ljetu ne želi biti vani..

ma jooooooj i ja sam paranoična... pa bebu dobivam začas

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andynoa, a što bi bilo da imaš starije dijete?

posložit će se sve u novi raspored, ne brini.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    andynoa, a što bi bilo da imaš starije dijete?

posložit će se sve u novi raspored, ne brini.
    jao ne znam ...
    mislim da bi bilo još gore... a ja sam paničar pa sad...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma on ce ti sigurno bjezat od sobe kad Noa pocme plakat,vidjet ces! malo ljubomore ce biti u pocetku ali morat ce prihvatit novu situaciju!
    ajme,jos malo pa vise nisi duplic....

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ma on ce ti sigurno bjezat od sobe kad Noa pocme plakat,vidjet ces! malo ljubomore ce biti u pocetku ali morat ce prihvatit novu situaciju!
    ajme,jos malo pa vise nisi duplic....
    nemoj mi željet da se Noa plače, jer to ja prva ne bih htjela... jer sada dok sam bila u bolnici sva sam se tresla dok je bebica zaplakala, a ti mu ne možeš pomoći jer moraš čekati primalju da dođe, a njih nigdje, pogotovo preko noći... (to su mi rodilje pričale, a ja slušala svaku večer kak neki bebač plače....)
    a mačak ma ne znam, i ovak 22 sata u danu spava, preostala 2 jede... tako da sve što dalje ide neće biti problema... neka cvilidreta koliko ga je volja.. Noa ima glavnu ulogu za par dana..

da još malo, i vjeruj sad imam milijun pitanja, a ne baš toliko odgovora...
    počela se bavit širokim povijanjem plišanog zeca koji je otprilike veličine ko beba i tako...

sad slijedi ono dosadno čekanje, rekla sam da ću otić u knjižnicu i podići knjigu "U isčekivanju Godota" možda mi brže prođe vrijeme (nisam ju od srednje vidla ...

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

za početak, mačkama se ne daje mlijeko (osim ono za namjenjeno za mačke) ako ne želiš proljev
    ne znam da li je micek kastriran, ako nije preporučila bi isto što prije.

dalje, ja za mjesec dana očekujem ne jednu, već dvije prinove koje dolaze u naš dom u kojem već godinama obitavaju, je jedna već tri mačke i dva velika psa.
    o razmaženosti neću pričati puno, to nema svrhe.

i psi i mace su cijepljeni, higijena se održava na normalnom nivou, o dlakama se brine philips sa 500 W usisne snage na cijevi (čupa pločice) i rotirajuća četka. spašava život, majke mi
    sve životinje idu van, dakle redovno im se apliciraju sredstva protiv vanjskih i unutarnjih parazita, što je po meni izrazito bitno za suživot sa malim ljudskim leglom koje dolazi
    svi imaju svoje potrebe i zahtjeve koji će morati i dalje biti zadovoljavani, vrlo vjerojatno u manjem opsegu nego prije, ali mislim da tu neće biti problema u suživotu "nakon beba" jer mislim da je ionako sve u našoj glavi, bar ovaj dio sa problemima.
    mačke se u pravilu klone male djece, jer ne vole njihove nagle pokrete, glasove i piljenje u oči. pa kad bebe krenu sa gibajnem i glasanjem, tu nema brige. u prvim danima će imati pristup u sobu kada sam ja unutra, kad nisam ja u sobi, neće biti ni oni.
    mačja radoznalost je ipak mačja radoznalost i ne treba je previše sputavati i da se držati u granicama normalnog.

krevetić je složen već i na mjestu i tu smo već počeli sa "zabranjena zona" treningom i nakon početne zainteresiranosti za novo potencijalno mjesto za spavanac, odustali su od njega skroz.

dosta sam razmišljala o suživotu svog potomstva i životinjskog carstva, naravno potaknuta tuđim komentarima i općim zgražanjem nad dlakama, mačakama koje po noći guše djecu, bolestima, psima koji odjednom polude i grizu sve živo itd., itd..... ali ma koliko se trudila i čitala o utjecaju životinja na razvoj i zdravlje djece, nisam našla niti jedan dobar i pravi razlog da svojoj djeci uskratim sreću i zadovoljstvo odrastanja uz kućne ljubimce.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dragoness hvala ti na odgovoru...

Maca ide na kastriranje idući tjedan....

Mama ga je sad ovaj tjedan dok sam opet bila u bolnici privikavala na zabranjena zona igru i uopće ne ide gore kraj sobe... tako da mi se smiruje strah da će nešto biti...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je suživot ljudi i životinja sasvim normalan i oduvijek imamo pse, mace, ptice, ribice, a bilo je i zečeva, kornjača...Dok je beba jako mala treba malo više paziti, ali ja nisam imala problema Brzo svi nauče gdje je kome mjesto. Nikad bolesti, nikad ugriza ( a radi se o goodinama). Bitna je higijena, usisavanje, isčešljavanje dlake i pranje ručica nakon diranja životinja.

Tko voli životinje, taj će naći način. A gledati puzavca kako se lovi za psa da se digne, a ona(ženka) to strpljivo pušta je neprocjenjivo. Uz nadzor. I najrazmaženija maca je puštala mojima da ju glade( više čupaju ). Meni se čini da životinje vole onoga koga voli i njihov gazda i nekako podijele ljubav na nove članove čopora.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se.
    andynoa, plač bebe je najnormalnija stvar, ne bi bilo normalno da dijete ne plače.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas nije bilo nikakvih problema. Čim smo stigle iz bolnice, dopustila sam maci da ponjuši malenu. Dva puta sam je našla u bebinim kolicima, malo sam vikala i nikad više nije ušla u njih. Ponekad kad malena zaplače, dođe provjeriti što je, ali uglavnom uopće ne obraća pažnju na nju.

Ne znam što će biti kad malena počne puzati/hodati, pa kad se baš budu susretale, ali za sad nema nikkvih događaja između njih dvije.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas nije bilo nikakvih problema. Čim smo stigle iz bolnice, dopustila sam maci da ponjuši malenu. Dva puta sam je našla u bebinim kolicima, malo sam vikala i nikad više nije ušla u njih. Ponekad kad malena zaplače, dođe provjeriti što je, ali uglavnom uopće ne obraća pažnju na nju.

Ne znam što će biti kad malena počne puzati/hodati, pa kad se baš budu susretale, ali za sad nema nikkvih događaja između njih dvije.
    Lijepo, lijepo... ma i ja mislim da će biti sve u redu.. samo da se naviknu..

ja moram na drugi način rješiti puzanje Noe u budućnosti jer sobica je na gornjem katu, a stepenice nam nemaju vrata, pa ćemo izmišljati neku ogradu ili zatvorena vrata na stubištu jer ak mi otpuže dolje ... jao si ga meni...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti volis zivotinje kak izgleda neko tko ih ne voli?

otkud ti toliko besmislenih ideja na temu sto i kako sa mackom kad dodje dijete?

kao netko tko je trudnocu i porod i dovodjenje djeteta u kucu prosao sa 2 macke i 1 psom odgovorno tvrdim da je gore napisano budalastina

uredno sam imala vremena i za psa i za macke, sto vise sebastian je udobi od 10 dana poceo samnom setati psa. kad je mali imao 4 mjeseca stigao na j ei stenac hrvatskog ovcara kojeg smo koristili kao zivu ogradu da mali ne padne sa kreveta

po toj logici zene koje imaju vise djece ne bi trebale imati vremena za stariju djecu kad stigne beba?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas je isto tako, sobe su na katu i stepenice(bez vrata) vode dole u dnevni boravak. Vidila sam u katalogu Turbo limača da oni imaju nekakva vrata zaštitna baš za takve stvari... ali nama D. preko dana spava u kolicima u dnevnom, tako da je u sobi samo noću..ma o tom,po tom..

Htjela sam reći u vezi mace, ja sam moju pronašla na sred prometne ceste kad je imala oko mjesec dana, svu zaprljanu, punu buha, bolestih očiju.... i sve smo to riješili, sad je to prava mica od skoro 2 godine i stvarno sam ju obožavala, ali kad dobiješ bebu...., kao što je Oka rekla, sve to ode u drugi plan, maca mi je i dalje draga( vidiš da sam je stavila za avatara ), ali to je neusporedivo...
    Meni je puno, puno olakšalo to što smo na vrata stavili ona vratašca za mace, tako da ona sama ulazi i izlazi kako joj padne napamet, to što joj dam jesti mi je jedina (i trenutno dovoljna) briga oko nje!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi imamo psa u kući, koji je isto tako jako razmažen, kada nam dođe beba, pas više neće moći biti s nama, dobit će vani toplu kućicu i dalje ćemo mu priuštiti sve što smo i do sada, ali u kući neće više moći biti...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma bit će ti to sve okej. prilagodit ćeš se u hodu. ja isto imam razmaženu macu pa sam dobila i razmaženo dijete i sve je okej. moja maca uživa kad malac ode spavati i odmah skoči na mene, a dok je budan zna da je ona druga. ispočetka je bila malo zbunjena, ali sve je došlo na svoje. ja sam svoju izbacila iz naše sobe i kreveta pa je preživjela (jer mali spava s nama pa nisma htjela riskirati)

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ich123 prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo psa u kući, koji je isto tako jako razmažen, kada nam dođe beba, pas više neće moći biti s nama, dobit će vani toplu kućicu i dalje ćemo mu priuštiti sve što smo i do sada, ali u kući neće više moći biti...

voljela bi čuti opširnije objašnjenje zašto ? ne želim nikome nametati svoj pogled na svijet, ali me stvarno jako zanimaju razlozi. obično je glavni razlog za ovakve primjere jako krivi i neutemeljen, jer su sva dosadašnja istraživanja pokazala da bebe koje rastu uz pse imaju bolji imunitet, nemaju alergije ni astmu, a utjecaj psa na psihofizički razvoj djeteta je neprocjenjiv i nezamjenjiv.
    ja sam se naslušala svega i svačega - rijetko ko me nije pitao a šta ću sad sa životinjama kad dolaze djeca.... i dobro znam te face i kolutanja očima na moj odgovor koji većini nije bio po volji.

vjerojatno vas je dosta vidjelo ovaj već legendarni filmić sa youtube-a :
    http://www.youtube.com/watch?v=zA8yvnjjUxE

to su psi i dijete od frendice. žive u stanu i sada već imaju i drugo dijete.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i ja bi voljela znati zašto budeš peseka selila...

i sad razmišljam dok ovo čitam, ja se brinem za svoju micu koja je u kući.. a kako mame koje imaju gospodarsko imanje, pa im djeca odrastaju sa kokicama, kravicama i ovčicama, pogotovo dok prohodaju i počnu lovit kokice po dvorištu...

ja sam odrasla sa gicama i zečevima pa smatram da sam dobro ispala (imam naravno svojih mušica i bubica, al ko ih nema).. jest da su gice bile u svinjcu, al dok sam bila veća stalno sam skakala na vrata da vidim šta one tamo rade... i zečeke odmalena hranila, isto imali i peseka i sve u redu... samo su te sve životinje bile vani, ne u kući ko ovaj moj razmaženko...al opet sve mi se čini da on se on neće na bebu niti obazirat, jer mu je glavni domet zdjelica i mjesto za spavanje, tu i tamo prošeta po kući...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dragoness filmic je fenomenalan! Kako on pjeva bebi, nevjerovatno!
    Ja sam isto protiv "izgona" ljubimaca iz kuce kad dode beba. Nasa macka je kucna, nije moja nego je od svekija ali je po cijeloj kuci. U moj stan joj je zabranjen ulaz od prvog dana iako ona pobjegne kad joj se pruzi prilika. Kad smo Svena donjeli iz bolnice odmah smo joj ga pokazali. On je jedina osoba kojoj ona dozvoljava da ju gnjavi, iako je on jako njezan prema zivotinjama, ali vozi po njoj autice, igra se s njenim repom...mene bi, recimo, za tako nesto odma ogrebla jer ne voli fizicki kontakt. Razmazena je do boli, svojeglava, ponekad i luda ali, kazem, prema Svenu je divna.
    Jaaaaako bi voljela da Sven odrasta uz psa ali nazalost dvoriste nam nije ogradeno a ja psa na lanac nedam. Svekiji pak nedaju da pas bude u kuci. Ja sam odrastala uz pse i macke i imam predivne uspomene s njima. Sad svoju i Svenovu potrebu za druzenjem sa psom ispunjavam kod susjeda koji imaju predivnog ovcara

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Koksy, a dal ste razmišljali o boxu za pesa, i kućicom unutra.. tako neće biti na lancu.. pogotovo ako imaš prostora za box 5x5 kakav smo mi napravili za našu Lenu (iliti Lassie - škotski ovčar).. jer mi isto nismo imali ograđeno dvorište kao sada (ipak živici treba vremena da se poveže i naraste...)

Ali eto i ona nas je napustila nakon 12 godina života s nama... i bili smo bez životinje do ove mica mace, jer su roditelji rekli da se previše vežu za njih... što im ja vjerujem sada u potpunosti...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa i nemamo bas toliko mjesta jer s prednje strane kuce ima cvijeeecaaaa neopisivo puno, sve svekrvino a sa straznje strane ima nekoliko vocaka i nesto malo slobodnog prostora na kojem je Svenov pjescanik, bit ce i ljuljacka i tako...5x5 tesko da bi moglo. A sve manje je mucenje zivotinje. Moji susjedi, ne ovi iz prethodnog posta, drze jadnog psa u metar na metar boxu koji je skoro pa cijeli zatvoren, skoro da nema svijetla. Uzas! Prije toga je bio na lancu duljine metar i pol. Srce mi se steze svaki put kad ga vidim...A imaju stvarno veliko i ogradeno dvoriste.
    Posljednje uređivanje od koksy : 12.03.2011. at 19:47

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

jadan pes.. kak mogu bit takvi... uffff.. svakvih ljudi ima...
    ne bi ni mi sad imali mjesta za tako veliki box, jer je umjesto boxa sagrađena velika peka sa svim primjesama, i napravila si mama ravatlice za začine...

ajme imaš pjesčanik, a kamo ću to stavit??

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma za pjescanik ti treba stvarno malo mjesta. Nas je mozda malo veci od metra. Oko metar i pol. Unutra ima oko 40-50 kg pijeska i to je Svenu i vise nego dovoljno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eh da, s pjescanikom i macom moras biti oprezna, vole ga zamjenit sa svojim wc-om. Tako da ga mi pokrivamo cim se Sven ne igra.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dragoness prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno vas je dosta vidjelo ovaj već legendarni filmić sa youtube-a :
    http://www.youtube.com/watch?v=zA8yvnjjUxE

to su psi i dijete od frendice. žive u stanu i sada već imaju i drugo dijete.
    Ovo mi je genijalan filmić, ali nisam do sad znala da je ovdje snimljen, sad tek vidim da je na stolu Vindijino mlijeko Super kako se beba umiri, a on sav ozbiljan i važan odlazi

Moj glas je svakako za ljubimce, i bez puno dramatiziranja. Redovito čišćenje od glista i cijepljenje, druženje pod nadzorom i ostale mjere opreza. Prednosti su po mom mišljenju zbilja velike.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je genijalan filmić, ali nisam do sad znala da je ovdje snimljen, sad tek vidim da je na stolu Vindijino mlijeko Super kako se beba umiri, a on sav ozbiljan i važan odlazi

Moj glas je svakako za ljubimce, i bez puno dramatiziranja. Redovito čišćenje od glista i cijepljenje, druženje pod nadzorom i ostale mjere opreza. Prednosti su po mom mišljenju zbilja velike.
    filmić je prekrašan stvarno...
    a i ovo za cijepljenje i čišćenje i to potpisujem.. ma bude moj macan u redu...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

????????????????????????? kako je razmaženko reagirao na Nou???

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

jaaaoooooooo skače na prozor od sobe (soba na gornjem katu, izlaz na terasu) i mjauče... jučer popodne smo malo bili na zraku vanka na terasi a mačak stoji ko kip i gleda u nas dvoje... jer njega više nitko ne nanaša pa je ljubomoran...
    mama nosi Noića i hoda s njim, on hoda za njom ... kupamo ga navečer, on leži pred vratima od sobe i spava, dakle čuva ga...
    jutros dok je jeo (mačak), spustili smo se nas dva malo dolje, da nas prababa vidi jer ne može na kat, a on je stajao i dalje ko kip, Noa malko zakmeči, on uši na pol 6 i bulji u njega, i hoda okolo u krug...

mislim da će bit dobro, ipak smo tek treći dan doma, nama treba prilagodba, a bome i malom ljubomorku...

ja sam ga samo malo podragala da mu se javim, ovaj mi je odmah pružao capice za vrat da se objesi ko nekad, reko ne može mali...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A siroče...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •