Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: godišnji odmor za 2011.g.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno godišnji odmor za 2011.g.

Dragi moji!
    Imam li pravo od 26.04.2011. zatražiti korištenje godišnjeg odmora za 2011.g? Poslodavac tvrdi da mi nije dužan dati novi godišnji odmor ukoliko se ne radi o otkazu ugovora. Zar nisam s 1.01.2011. stekla pravo na go?
    Da proširim pitanje - ostala sam u drugom stanju (treća beba) i bila sam toliko fer da najavim poslodavcu mjesec i pol dana ranije odlazak na bolovanje kako bi mi pronašli adekvatnu zamjenu. Usmeno smo dogovorili da ću koristiti stari i novi go prije odlaska na bolovanje. Kada sam predala pismeni zahtjev, USMENO mi je rečeno da na stari go imam pravo, ali mi novi nisu dužni dati. Da se radi o otkazu ugovora imala bi pravo korištenja razmjernog djela, nekih 8 dana od mogućih 30. Kako je to moguće nakon 10 godina provedenih kod poslodavca. I nije riječ o malom privatniku, već o renomiranoj trgovačkoj firmi.
    Molim čim hitniji savjet....

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

imaš. pročitaj malo zakon o radu. tamo nije naznačeno da nemaš pravo, ako si normalno radila prošle godine.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

imaš potpuno pravo
    ja sam eto upravo iskoristila go za 2011,i počeo mi od petka porodiljni

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da se nadovežem sa svojim problemom, tj. nedoumicom!
    Naime, na komplikacijama sam od 10/2010 i trebala bi roditi krajem 6/2011, što znači da u 2011 neću uopće raditi, tj., prvi dio će biti komplikacije, a drugi porodiljni! Ženska u kadrovskoj mi je nešto spominjala da po novom Zakonu mogu prenositi godišnji na sljedeću godinu iako nisam bila ni jedan dan na radnom mjestu! Sad meni nije jasno što to točno znači, da ga moram iskoristiti do 30.06.2012. ili mogu i kasnije?!? Nekako mi nema logike da mogu i kasnije....ali možda netko zna točne podatke!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ingas - Možeš koristiti godišnji odmor za 2011 ali onda kada ti to odredi poslodavac!

Samo dva dana imaš pravo koristiti kada ti želiš.

Mali princ - Imaš pravo koristiti godišnji, ali do 30.6., nakon toga propada.

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

A jel postoji onda mogućnost da prekinem porodiljni mjesec dana ranije, pa koristim godišnji? Mislim da će mi ipak biti više nego ona trakavica od drugih 6 mjeseci!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naravno, ukoliko prekineš porodiljni prije 30.6. (ili ti završi porodiljni do tog roka) moraju ti omogućiti korištenje godišnjeg. Ukoliko prekidaš porodiljni pripazi da ti ostane više od 30 dana, inače ti HZZO neće dozvoliti prekid.
    Mislim da je najbolje da sve to izneseš i objasniš poslodavcu pa da se dogovorite.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

prekineš roditeljski dopust ranije i odeš na godišnji. poslodavac ti mora dati suglasnost. to nosiš u hzzo. ako ostaneš na godišnjem dulje od 30 kalendarskih dana radi ti e novi (nepovoljniji) obračun naknade, a u slučaju da odeš na manje od 30 dana (recimo 29) sve je po starom. ja isprobala i radi. iskoristila sam cijeli godišnji a ostala na istoj naknadi. znači u godini smiješ dva puta prekidati roditeljski. to ti je sasvim dovoljno da iskorištiš stari godišnji za 2011. godinu. ja sam rodila 25.08. 2009. i vratila se na posao 05.10.2010.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U 01.06.2010. vratila se sa rodiljnog dopusta. Sada sam ponovo trudna, radi kompikacija u trudnoći dr mi želi otvoriti bolovanje, i smatra da se više neću vraćati na posao. Termin kraj 11.2011. Pomislila sam da prvo iskoristim godišnji od 30 radnih dana (ne računaju se subote i nedjelje, tako da to bude i 1,5 kalendarski mjesec)), a da tek idem na bolovanje. Radim na fakultetu gdje imamo kolektivni godišnji od sredine 7 do početka 9 mj., ako otvorim godišnji sada, kompliciram kolegama jer dok sam ja na godišnjem ne mogu dovesti zamjenu na moje radno mjesto. Tako da bi za fakultet bila bolja varijanta da sada otvorim bolovanje, prekinem ga u 7 mj. radi otvaranja godišnjeg, pa u 9mj.ponovo na komplikacije.
    Zanima me kakav utjecaj na isplatu naknada bolovanja na teret HZZO, porodiljnu i rodiljnu naknadu u slučaju:
    1)otvorim prvo godišnji od cca 1,5 kalendarskog mjeseca, a onda bolovanje, do 45 dana prije porodiljnog (neprekinuto bolovanje)
    2) otvorim bolovanje od 2,5 mjeseca, pa godišnji od 1,5 mj, pa ponovo nastavak bolovanja.
    Ukrako pitanje? Koliko prekid bolovanja od 1,5 mjeseca utiče na prosjek od 6 isplaćenih plaća? Plaća mi je 5000kn.
    Unaprije hvala
    Katica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •