Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Upis u ZG vrtić prema prebivalištu - što to znači?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Upis u ZG vrtić prema prebivalištu - što to znači?

Znam da su danas svi "nabrijani" oko novih cijena, tribine i svega (i ja sam), ali me uz živciranje o tome koliko bi mogla plaćati vrtić čeka i prijava za upis po prvi put, a puno toga ne kužim. Pa ako neko nađe vremena za ovu temu...

Dakle, u koliko se vrtića ja mogu prijaviti i ako se prijavljujem u više vrtića kršim li time nekakav pravilnik, zakon, što već? Prije 2 tjedna zovem u vrtić da pitam znaju li već datum upisa. Neko na telefonu mi veli da ne znaju, a da ne znaju ni uvjete upisa jer su im najavili razne promjene, između ostalog to da se može prijaviti u samo jedan vrtić.

Danas opet zovem (još ne znaju datume upisa, nek nazovem u srijedu), i pitam usput za uvjete, a sad mi netko drugi na telefonu veli da se nikad nije ni smjela predavati molba u više vrtića i da mogu samo prema prebivalištu. Kako onda to svi rade? I znači da onda ni ne trebam razmišljati o tome da predam papire u vrtić koji mi je bliže firmi, ili onaj bliže baki koja ga ipak može pokupiti prije 18h jer mm i ja to nećemo moći.

Ili su to svi uvijek radili, pa ako prođe prođe?

I da, usput pitam da živim točno na sredini između dva vrtića, u ulici koja je između dva kvarta i pitam da gdje ja spadam onda, ima li neki popis ulica uz vrtiće? (ko za glasanje, župu i sl.) E to ne znaju, i ne znaju gdje mogu provjeriti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam da li se nešto promijenilo u zadnjih par godina (moja djeca su već školarci), ali kad smo njih upisivali, to je značilo da PREDNOST pri upisu imaju djeca s područja navedenog vrtića, a ne, recimo, iz suprotnog dijela grada. Tako su ih i upisivali. Ali npr. naši kolege su upisali klinca u vrtić blizu firme, nitko nije pravio problema (iako prije deset godina još nije bilo ovakve navale kao sada).

Inače, detalje o cijeloj toj priči imaš na službenim stranicama Grada Zagreba. Sad bi već trebali imati i zahtjev za upis i opis kompletne procedure. VIdi ovdje: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210

Sretno!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala Peterlin.

Još nema novog zahtjeva za upis, a što se tiče prebivališta u pravilniku stoji samo ovo:
    Članak 5. Roditelj odnosno skrbnik podnosi zahtjev za upis djeteta u određeni program Dječjeg vrtića u pravilu ako stanuje na području na kojem djeluje Dječji vrtić odnosno ako ima interes za izabrani program koji nudi Dječji vrtić.

Očito teta koja se danas javila baš i nije informirana, i očito da nema baš nekog strogog kriterija oko toga.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i mene zanima sve gore navedeno, upisujemo se u jaslice prvi put.
    uz sve to, zanima me i kakva je situacija s potvrdama za zaposlenje kod roditelja koji su samostalna zanimanja (npr. lijecnici, odvjetnici, novinari, sudski tumači) - tko njima moze izdati tu potvrdu tj. što priložiti kao uvjerenje zaposlenja?
    Puno hvala ako netko zna odgovor.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sofie prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me i kakva je situacija s potvrdama za zaposlenje kod roditelja koji su samostalna zanimanja (npr. lijecnici, odvjetnici, novinari, sudski tumači) - tko njima moze izdati tu potvrdu tj. što priložiti kao uvjerenje zaposlenja?
    Puno hvala ako netko zna odgovor.
    mm je jedan od ovih i sam sebi je izdao potvrdu o zaposlenju sa potpisom i službenim žigom, prihvatili su je u vrtiću bez problema

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Peterlin.

Još nema novog zahtjeva za upis, a što se tiče prebivališta u pravilniku stoji samo ovo:
    Članak 5. Roditelj odnosno skrbnik podnosi zahtjev za upis djeteta u određeni program Dječjeg vrtića u pravilu ako stanuje na području na kojem djeluje Dječji vrtić odnosno ako ima interes za izabrani program koji nudi Dječji vrtić.

Očito teta koja se danas javila baš i nije informirana, i očito da nema baš nekog strogog kriterija oko toga.
    Nema novog, ali u starom zahtjevu koji je na navedenom linku traži se podatak u koje se još vrtiće daju dokumenti, dakle to nije zabranjeno.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    mm je jedan od ovih i sam sebi je izdao potvrdu o zaposlenju sa potpisom i službenim žigom, prihvatili su je u vrtiću bez problema
    Hvala puno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad sam stariejg upisivala rečeno nam je da možemo predati u 2 vrtića, da ne možemo predati nikako osim u svibnju dok traju upisi, da nemam izgleda jer po mjestu stanovanja ne pripadamo tamo a liste su duge..

Ugl..nakon hrpe poziva došla sam do pročelnice za predškolski odgoj koja je tad rekla da možemo predat papire bilo kad tokom godine, da se tokom školske godine okuplja povremeno neka komisija i gleda se jel ima mjesta, i ako ima mjesta upisuju se nova djeca.

MI smo predali papire u veljači u 5 vrtića (različiti kvartovi), stariji tad nije imao ni godinu dana. Kad smo donjeli papire nitko ništa nije rekao. Nakon 2 tjedna su me zvali iz jednog da su upisali dosta djece i da smo sad 2. na listi i jesmo li još zainteresirani za njihov vrtić.
    Kako se do svibnja nije ništa pomaknulo papiri su ušli u redovan upis. Primljeni smo u svih 5 (1 koji nam najmanje odgovara bio je po mjestu stanovanja a taj nam je skroz izvan rute i zbog toga nam ne odgovara nikako).
    Kod svih je bilo isto pravilo, ukoliko se ne dođe na uvodni sastanak, nitko se ne javi, smatra se da smo odustali. Kako smo dobli mjesto u vrtiću kojeg smo htjeli nazvala sam ostale vrtiće i rekla da idemo u drugi vrtić i mogli su pozvati neko dijete sa liste čekanja.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mozda malo prekasno odgovaram, ali i mene je mucilo sto to znaci "prema prebivalistu". i ja sam na medji par kvartova u zg. nakon zvanja par vrtica, dobila sam i neke konkretnije odgovore, pa mozda pomognu i nekom drugom.
    u jednom vrticu su mi objasnili da nikad nije doneseno nikakvo pravilo koje ulice potpadaju pod koji vrtic, nego koliko sam shvatila to odokativnom metodom odredjuje vrtic pri upisu.
    u drugom su mi rekli da nemam bas neke sanse jer mi je ulica dosta daleko od njih, a obicno su puni.
    dakle, moj savjet bi bio da nazovete vrtic koji vas zanima i pitate kakve su vam sanse da dobijete mjesto ako zivite u toj i toj ulici.
    sretno!

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Znači ove godine se stvarno moramo držati pravila predavanja papira u samo jedan vrtić? Hoćete li se toga držati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

danas bilo na radiju da se obavezno predaje samo u jedan vrtać i da obavezno treba napisat još 2 u koje bi se eventualno išlo. Kao da su sad umreženi, i da bude izbacivalo računavo ili što već ak si predalu više njih. Pošto ove godine malca ne dam u vrtić, samo pratim da bum pametnija nagodinu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nije kasno Yicha, mislim da je tek sad postalo još više aktualno, s ovim "predati u samo jedan vrtić".

Ja sam danas išla u drugi obližnji vrtić (u prvom nisu znali gdje moja ulica spada), pa su mi i oni rekli da nema popisa ulica, nego se gleda kao u krugu 1km od vrtića. Na moje da su mi oni ipak malo bliži (a zapravo i draži) su samo slegnuli ramenima u stilu "Pa dobro, onda predajte nama, ne znam što da vam kažem, nama dolaze i iz skroz drugih dijelova grada, da se mene pita, to bi bilo prema mjestu rada, a ne stanovanja, roditelj brže pokupi dijete s posla nego u kvartu gdje živi... bla bla bla"

A ovo drugo pitanje, za samo jedan vrtić sam isto već postavila na drugom topicu:
    http://forum.roda.hr/threads/64778-K...86#post1883286

Nema puno odgovora... a pitala sam i danas u vrtiću, što misle o tome. Pa su mi rekli da je to ideja od prošle godine, da su trebali biti umreženi, ali da ionako još nisu. A to je zbog toga što roditelji predaju i po 7 zahtjeva u vrtiće, i svi ih moraju obrađivati...

A pitam ja, a što biste vi napravili na mojem mjestu? Isto bi predali u više vrtića, jer razumiju roditelje u potpunosti, i očekuju da će roditelji to raditi i dalje, bez obzira na ovu odluku.

Dakle... ko tu koga? Jesu umreženi ili nisu? jelena.O na kojem su to radiju rekli? Ima li još negdje ta vijest?
    Vidim sad na forum.hr da je par ljudi napisalo "I predat ću u 3 vrtića...Niš mi ne mogu".

Ja sama još nemam pojma... Predala bih u jedan (i napisala dvije rezerve), a kaj ako izvisim, a kaj ak će svi predavati u 10 vrtića, kaj ako ovo, kaj ako ono... Opet su sve ostavili na "svačiju savjest", ko i sa svim onim propustima oko određivanje cijena vrtića gdje su moguća svakakva "namještanja"... Eh moj Lovriću

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je jučer bilo na sljemenu, jedino to slušam.
    e sad ovo o 1 km, baš i nema veze s vezom, jer naša mala (prevelika za centrali objekt koji je 100 m od kuće) ide u područni cca 1.5 od nas.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a kaj s tim da primaju prijave djece koja navršavaju godinu s 31.08.??? kaj mi koji smo rođeni do kraja 2010. nemamo uopće pravo prijave?!?

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj s tim da primaju prijave djece koja navršavaju godinu s 31.08.??? kaj mi koji smo rođeni do kraja 2010. nemamo uopće pravo prijave?!?
    Pitaj jele blond, ona ima blizanke rođene 01.09. - ma, užas...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imaš pravo prijave ali ti neće ni pogledati papire. Tako je meni bilo i s jednom i s drugom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imaš pravo prijave, i "u teoriji" čekaš da dijete napuni godinu dana pa ga onda dovedeš... ako ima mjesta. A nikad nema. Mi smo rođeni u 5. mjesecu 2010. i sad do 1.9. idemo u privatne jaslice jer naravno nigdje nema mjesta, a niti nas ne žele uzeti "tako kasno u godini" jer od 6. mjeseca počinju godišnji, spajanje grupa, mijenjaju se tete... pa ne žele da dijete od godinu dana prolazi prilagodbu u takvm uvjetima, i ne bi ga uzeli, čak i da ima mjesta.

Iako, znam za curu koja je rodila u ožujku 2010. i predala je tad odmah u svibnju papire, i ove godine je curica krenula u jaslice u ožujku. Ne znam točno koji vrtić, ali neki kod Doma sportova. Kažu da nisu imali baš nikakvu vezu. Predaj papire svakako pa možda se posreći. Mislim da ti ih moraju uzeti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa to me zanima da li ce uopce primiti papire..kad su bas specificirali da je natjecaj za upis otvoren za djecu koja ce do 31.08. Navrsiti godinu dana. Prosle godine to nije pisalo....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ili moram cekati do listopada kad navrsi godinu, pa onda predajem....?!?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pa to me zanima da li ce uopce primiti papire..kad su bas specificirali da je natjecaj za upis otvoren za djecu koja ce do 31.08. Navrsiti godinu dana. Prosle godine to nije pisalo....
    Pisalo je sigurno jer je K lani bila u toj "grupi" koji nisu napunili godinu dana do 31.8., a bilo je i prije jer mi je bila ista situacija i s D.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ili moram cekati do listopada kad navrsi godinu, pa onda predajem....?!?
    Predaj papire pa probaj nešto prije rođendana pitati u vrtiću kakva je situacija.
    Nadam se da je u tvom kvartu situacija bolja, jer po situaciji kod nas i mom osobnom iskustvu ništa do 1.9. sljedeće godine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Predaj papire
    Stavit će vas na listu čekanja
    I lani je bila ista situacija (sa tim naglašenim 31.8.)
    Iz iskustva bliske osobe znam da je moguće upasti tokom godine sa te liste ako se neko dijete ispiše i oslobodi mjesto - nju su zvali u sred godine, s time da je ona prije navršenog 1. rodjendana zvrcnula nekoliko puta i doista se par djece ispisalo (više nije bilo mogućnosti čuvanja mjesta, to se dosta postrožilo)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima do kada traju upisi u jaslice/vrtić?
    Odnosno jel se do petka predaju papiri ili...?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

do 27.5.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Nije kasno Yicha, mislim da je tek sad postalo još više aktualno, s ovim "predati u samo jedan vrtić".

Ja sam danas išla u drugi obližnji vrtić (u prvom nisu znali gdje moja ulica spada), pa su mi i oni rekli da nema popisa ulica, nego se gleda kao u krugu 1km od vrtića. Na moje da su mi oni ipak malo bliži (a zapravo i draži) su samo slegnuli ramenima u stilu "Pa dobro, onda predajte nama, ne znam što da vam kažem, nama dolaze i iz skroz drugih dijelova grada, da se mene pita, to bi bilo prema mjestu rada, a ne stanovanja, roditelj brže pokupi dijete s posla nego u kvartu gdje živi... bla bla bla"

Ovo o krugu jedan km ne hoda. Svaki vrtić zna s kojeg podrućja mu djeca pripadaju. Nama je vrtić 100 m od kuće, ali mi eto ne spadamo u taj već dalji, udaljen nekih 3 km. Ja bih predala u sve vrtiće u blizini, ako je gužva djeca koja ne pripadaju po mjestu prebibališta u taj vrtić automatski otpadaju. To je čak prvi kriterij koji gledaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •