Znam da su danas svi "nabrijani"oko novih cijena, tribine i svega (i ja sam), ali me uz živciranje o tome koliko bi mogla plaćati vrtić čeka i prijava za upis po prvi put, a puno toga ne kužim. Pa ako neko nađe vremena za ovu temu...
Dakle, u koliko se vrtića ja mogu prijaviti i ako se prijavljujem u više vrtića kršim li time nekakav pravilnik, zakon, što već? Prije 2 tjedna zovem u vrtić da pitam znaju li već datum upisa. Neko na telefonu mi veli da ne znaju, a da ne znaju ni uvjete upisa jer su im najavili razne promjene, između ostalog to da se može prijaviti u samo jedan vrtić.
Danas opet zovem (još ne znaju datume upisa, nek nazovem u srijedu), i pitam usput za uvjete, a sad mi netko drugi na telefonu veli da se nikad nije ni smjela predavati molba u više vrtića i da mogu samo prema prebivalištu. Kako onda to svi rade? I znači da onda ni ne trebam razmišljati o tome da predam papire u vrtić koji mi je bliže firmi, ili onaj bliže baki koja ga ipak može pokupiti prije 18h jer mm i ja to nećemo moći.
Ili su to svi uvijek radili, pa ako prođe prođe?
I da, usput pitam da živim točno na sredini između dva vrtića, u ulici koja je između dva kvarta i pitam da gdje ja spadam onda, ima li neki popis ulica uz vrtiće? (ko za glasanje, župu i sl.) E to ne znaju, i ne znaju gdje mogu provjeriti.