Hvala vam svima puno na savjetima i odgovorima. Za sada ipak izgleda da nam neće trebati.. Dogodilo se čudo i unatoč jako lošim nalazima - trudna sam. Nakon više od godinu dana truda, nadanja i čekanja..
Hvala vam svima puno na savjetima i odgovorima. Za sada ipak izgleda da nam neće trebati.. Dogodilo se čudo i unatoč jako lošim nalazima - trudna sam. Nakon više od godinu dana truda, nadanja i čekanja..
Ola svitu jutros sam bila na transferu i vratili su 2 embrijića (3.dan). Od 10js 4 su bile nezrele a samo njih dva su bili kvalitetni pa nemamo šta za friznit. Eto nekako se nadam da su nam ovi dobitni lotto, a sada čekanje.
Kyra Ars sritno i javljaj nam kako napredujete!
xena~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da skakućemo ovdje za 14 dana.
Mare0309 to su lijepe vijesti, čestitam!
xena.mbk želim ti da uspije ovaj put. Sad malo mirovanja i ne puno razmišljanja.
Meni je m. uranila tjedan dana i poremetila planove. Ovaj sam tjedan planirala izvadit još jednu krvnu pretragu i otić kod genetičara, mislila sam imat ću tada nove informacije i krajem tjedna s prvim dc krenut u postupak. Dugo sam razmišljala i ipak odgodila za idući mjesec. Nisam spremna. Tri IVF-a odradili smo praktički mjesec za mjesec, odlučili smo se odmoriti kroz ljeto, ali ja sam još iscrpljena psihički i fizički. Pa tri-četiri tjedna brzo će proći.
Xena sretnooo.....
Sretno vam drage splitske cure!
Kyra, odmori se. Znam kako je kad godine stisnu, ali raditi 3 IVF praktički jedan za drugim, velik je atak na organizam. Odmori se i oporavi... i onda kreni naprijed.
Posljednje uređivanje od Inesz : 17.09.2012. at 09:00
Loly draga jesam idem otprilike u 11mj. ovisno o ciklusu, sad polako radim ponovo pretrage tako da imam sve friško.....jedva čekam krenuti po novom zakonu![]()
Corina i ja se nadam postupku u 11. mj ukoliko mm nađu na biopsiji bar nešto spermija..![]()
Hedoniza, apsolutno te razumijem. Glavu gore, nema razloga za paniku. Što više pozitivnih emocija i sve će proći brže nego što misliš. Meni se situacija okrenula na bolje tek kada sam isključila glavni izvor stresa /posao/, opustila se i jela isključivo zdravo uz nadopunu prehrane raznim prirodnim pripravcima za jačanje imuniteta. Sretno !
Xena.mbk - sretno, nadam se da će ovaj postupak biti uspješan !
Mare0309 - koje lijepe vijesti, čestitam !
I ja se krajem tjedna spremam na pregled pa ako Bog da krećemo s postupkom![]()
Loly draga ma hoče sigurno....... ma vidim ja da mi pijemo kavicu u Virusa
u 11 mj kad budemo skupa u postupku
Posljednje uređivanje od corinaII : 18.09.2012. at 18:50
mare0309 čestitam, a ti xena - čuvaj se i trudi se što manje mislit na sami postupak, čitaj, piši, kukičaj....
Ajme Loly pa to bi bilo super mogli bi na kavicu![]()
Draga zelja dobro nam došla i čim prije otišla na temu trudnice, većina cura na ovom forumu uključujući i mene su iz CITO-a ali ima i ih i sa Firula, znam da medena8 čeka bebicu sa firula a i minnie mouse je sad friško kod njih pa pročitaj njihove postove ili im pošalji pp. Što prije krenite u akciju i sritno vam!
draga zelja, ja sam u istoj situaciji ko i ti, ali doslovno istoj. bili smo kod privatnika a sad idemo u kbc. trenutno vadimo nove nalaze jer su nam stari od prošle god. nakon tri i pol godine ozbiljno smo se uhvatili toga. ja još nisam napravila HSG.ako ti ja mogu nekako pomoć slobodno pitaj. pusa!!!
u utorak razgovor i dogovor, nadam se femari u već idući ciklus, najkasnije u 11 mjesec, pošto sam već prikupila nalaze....ima li koja cura iz Zadra da putujemo zajedno autom pa smanjimo troškovnik???
anabanana jesi li ti u privatnoj poliklinici ili kbc?
opet Cito..volila bi i ja u KBC, ali sa dijagnozom oligoastenoterato, naglaseno na terato, trebam IMSI, a to jedino Cito nudi. Vec smo bili, uspjelo ali gadno zavrsilo..nadam se boljoj sreci ovaj put
ma sigurno će ovaj put biti bolje, prvi put je tu stres i šok od nepoznatog. šaljem ti puno pozitivnih vibrica da ti prođe sve u redu![]()
E, draga moja-........prvi put ??
Moja ce curica idući mjesec napunit 4 godine...dobili ju nakon 8. pokušaja.2 hiperstimulacije sa po 25-30 stanica, 4 prirodnjaka, samo 1. put FET, i 2 puta stimulacija ali nista oplodjeno(to je bila većinom sve nesretna Petrova iz koje sam pobjegla glavom bez obzira).
Nakon 2 godine smo otišli u Cita po drugu bebu, imala sam missed AB sa 12tj. i 5 dana. Onda dobila ugruske koje sam liječila do pred par mjeseci.sad sam dobro, osim sto od svih lijekova imam konstantnu upalu želuca, sad radim na tome.
pozz svima i ako ima koja cura iz Zadra za 10-11.mjesec, nek se javi u inbox![]()
Hvala vam od srca na lijepoj dobrodošlici
Javim se u PP da se ovdje sve ne izmiješamo![]()
Heyy..i ja baš sutra idem vadit briseve jer sam ih radila prije godinu dana. Onda smo baš u istoj situacijiJa sam HSG radila 25.03.2011. i nalaz je u redu..ali opet ništa
Jeste li vi već krenuli u kbc?? Kod kojeg doktora ste?? KISSSS![]()
Cure, gdje se u Splitu na uputnicu može napraviti spermiogram? Može li na Higijenskom?
Cure drage, ima li koja iskustva sa prirodnjacima i neki dobar savjet ? Moj prvi je neslavno zavrsio, noc prije punkcije desila se spontana ovulacija .... Sada opet cekanje
![]()
Hvala cure! Je li to centralni laboratorij ili?
Anja&ja, nažalost ne znam... Ja sam sva tri puta imala polustimulirane, od 12 do 21 Menopur, iako dr. P. to zove i naplaćuje kao prirodni. Davao mi je i Cetrotide, mislim da je to za sprjecavanje prezrijevanja stanice+Ovitrelle. Ali ako si sasvim u prirodnjaku, ne znam...![]()
Draga želja i jojo i ja sam na firule pa ako treba kakva info slobodno se javite a željice trebaš imat više postova da bi ti se mogla slat pp. meni je dr.Budimir nakon hsg-a radio laparoskopiju ali meni je jedan jajovod začepljen pa sam tek nakon toga krenila u postupak. Ponovila nedavno briseve jer nalazi ne smiju bit stariji od godinu dana i našli mi opet (nakon 6god.) ureaplazmu,popili antibiotik i evo jutros bila na kontrolni bris pa ako nalaz bude negativan idem lovat doktora da se dogovorim kad krećem u treći (dobitni naravno) postupak. Puno sreće svima,strpljenja i čeličnih živaca naravno![]()
Hvala ti, Kyra Ars.
Ovo je trebao biti cisti prirodnjak - samo Ovitrelle, ali nisam imala srece. Strpljen spasen kazu, a doci ce valjda brzo i sl. ciklus kada cemo ipak ici sa stimulacijom...
Jesam li dobro razumjela da i ti planiras novi postupak nakon ove pauze i nalaza ?
draga sissy meni ti se ureaplazma vraćala 3 puta, kupi 100% sok od brusnice i popij 1dc dnevno, to ti super pomaže a i lipo je za pit, bolje je od bilo kojih tableta. ja sam ti sad u fazi da ponovno vadim sve nalaze pa ću se naručit u dr budimira. ako mi negdi zapne šaljem ti porukuicu![]()
draga sissy75 ja sam imala ureaplasmu i 3 vraćala mi se stalno dok nisam krenila s napitkom od crnog vina i češnjaka (čak sam 4 doze popila kako su mi stalno govorili da je to tvrdokorna bakterija) i evo već 8 mj sam čista, a bilo je ovak: otkrijem da je imam - tura antibiotika - 1 ciklus bez nje - drugi ciklus se vrati i tak 3 puta. Malo je gadno za piti al kad se navikneš ok je...
Drag citašice, MM ima sljedeću dijagnozu već duže vrijeme: oligoasthenoteratozoospermia (valjda sam dobro napisala) Trenutno se držimo Maribora, al vidim da Cito ima IMSI (morfološki odabir najboljih spermija). Da li je kome od vas rađen već IMSI? Rezultati?
Drage sissy i jojo..kako sam nova na ovom forumu i još se ne snalazim najbolje ubih se tražeći kako mogu poslat privatnu poruku,al hvala na informaciji
Reci mi kako si zadovoljna odrađenom laparoskopijom kod doktora Budimira i s njim općenito?! Ja sam HSG radila već u Cita,tako da mi to ne treba ponavljat..možda će me on odmah lijepo poslat na laparoskopiju...i iskreno ja bih to voljela...pa ću te onda malo ugnjavit pitanjima
Ja sam danas radila papa test,a u ponedjeljak ću briseve tako da imam friške nalaze.
Pišite kad mognete...ljubim vaass![]()
Planirala sam u ovom ciklusu ponovno u CITO, ali mi je ustanovljen niski feritin i genetičarka kaže da je bolje da ga popravim prije idućeg IVF-a. A poslala nas je i da ponovimo sve pretrage, briseve, urinokulture, spermiogram... Tako da ću se sad malo pozabaviti time, a u ožujku smo u Mariboru.
Medena8, hvala ti...
Kyra Ars, sretno u svakom slucaju !
Moram priznati da me svih ovih godina nitko od dr nije uputio na genetska ispitivanja. Kada se to preporuca, kod uzastopnih neuspjeha ili ? Moze li se raditi na vlastitu inicijativu odnosno moze li se to uraditi u nekoj privatnoj klinici u ST ? Ako moze, recite mi u kojoj i koja je cijena. Hvala![]()
Ajme moje Splićanke, kod vas je veselo i radno, tako da vas ne stignem popratiti! Mislim da će mi trebati dobrih sat, dva za evidenciju splitskih postupaka...
Xena, čestitke na uspješnom transferu, kad je ß?
Anja&ja - žao mi je za foliku koji je pobjegao; kad dalje? opet prirodnjak?
Ako imate volje i vremena, samo mi se kratko javite na odbrojavanje, da lijepo upotpunim našu forumsku statistiku, a da i curke malo zavibraju i za vas
Ovdje je zadnja lista, pa škicnite: http://forum.roda.hr/threads/75867-O...E-3-2012/page3
Sretno![]()
Hvala ti Anja...
Feritin mi je sasvim slucajno spomenula medicinska sestra mog socijalnog ginekologa i dala uputnicu. Radi se u centralnom laboratoriju u KBC-u, gotovo je sutradan, tako da mislim da nije neka skupa pretraga. Trebalo bi pitati u Analize. Preporučam da napraviš KKS, serumsko željezo, B12 i feritin, a za sve ti uputnicu može dati i liječnica opće prakse.
Genetičarka nizak feritin dovodi u vezu s neplodnošću (imaš temu feritin i neplodnost). Zapravo, mislim da je sve trebalo napraviti prije ulaska u postupak, i bez posebne indikacije, posebno s mojim godinama... Ali što ćeš, bolje ikad nego nikad...
Što se tiče genetičarke dr. Čulić možeš se naručiti na broj 021/556-363 ili 556-362, uputnicu će ti dati soc. ginekolog.
Draga Kyra, hvala ti puno na odgovoru i konketnim informacijama ! Bas si me obradovala i dala mi novi elan......Planiram izvaditi ove nalaze pa ćemo vidjeti što dalje .... i kada sa postupkom.
Big Blue, jeste - pobjegao jeBio je to 1. prirodnjak, sl. bih trebala krenuti sa stimuliranim. Iz tvog potpisa vidim da si uspjela
. Iskrene čestitke, nadam se da se dobro osjećaš !
Ah ta brzina, " konkretnim informacijama" naravno !
Hvala cure na savjetima za uništenje ove beštije,bacam se na traženje domaćeg vina
Želja- ne znam da bi te slao na laparoskopiju ako je hsg bio dobar,meni je zbog začepljenih jajovoda
rađena,otvorio mi je desni jajovod a lijevi mi je sljepljen skroz. Budimir je zakon iako su ti oni u vječnoj
žurbi ali kad se sjetim boravka u bolnici imam samo riječi hvale za njega. Moraš se samo naoružat strpljenjem jer su velike gužve a njih malo
jojo- samo se javi na pp za bilo šta a za ulovit Budimira javi se sestri Zdenki jer ti ona pogleda raspored i kaže ti di ti je najbolje ga ulovit, gledaj izbjeći ambulantu četvrtkom ali ako je prvi put možda češ morat tamo
Draga BigBlue čestitke na srčekima a još čekam za javljanje na odbrojavanju jer nemam još nikakve konkretne datume a osim toga tamo se opako dere po rakijici pa sad hmhm![]()