Kada se ide na punkciju jel moram kaj posebno nositi???
Trantincice javi se ~~~~~~~~~~~~~~
Kada se ide na punkciju jel moram kaj posebno nositi???
Trantincice javi se ~~~~~~~~~~~~~~
Eeee evo mene) linalena ne trebas nista nositi na punkciju.tamo dobijes njihovu kosulju u koju se obuces! Kakvo je stanje kod tebe? Koji dan ce bit punkcija?jel sve ok?
Moji embriji idu do blasticasutra u pol 11 je transfer ako sta danas ne iskrsne
![]()
tratinčice i linalena puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tako samo sretna zboga vas, neka to bude to![]()
Linalena drzim fige za ljepe embrije!!!!!!!
)))))))
Rominka sad ce jos malo i tvoj postupak)))
Pa nije samo tako;imas nalaze,samo nisu protumaceni od kvalificirane osobe i nemas preporuku kao sto smo prije postupka imale mi neke.
Ti jednostavno nisi imala vremena otici hematologu ili dr Radoncicu,za koje sam sigurna da bi preporucili heparin.
Odluka je na tebi(i muzu)-jedino ne znam zasto si onda isla na imunoloske i trombo pretrage ako se ne mislis odnositi prema nalazima.
Bez uvrede.Svako dobro!
dobila sam Fraxiparin od transfera, kaže dokica da s obzirom da sam heterozigot nije nužno no ne može štetiti
i Folnu 10mg
Danas oko 12-14 folikula 15-20mm, izvadili mi krv za estradiol, LH i progesteron, sutra ponovo kontrola i možda štoperica
Sve mi se nekako oteglo
Ja shvaćam nalaze itekako ozbiljno no doista trebam nekog stručnog da ih pregleda, moj muž je uvijek malo prema ljekovima oprezan (kada je imao napad bubrežnog kamena nije htio popiti više od 2 voltarena, jer kao nesmije se više)
Sutra ću već probati zorganizirati da me naruče u ZG kod hematologa
Uh i meni se sve nesto oteglo..
Ipak nije sutra transfer vec prekosutra..
Dok kaze da svi 11 dobro napreduju..
joj, cure, jel' to ona dramska napetost prije katarzevibram da jest ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da li vas je aspiracija bolila? daju li oni što za bolove ili si same nosite? uf, imam mali milijon pitanja...
Nikad docekat transfer
U Pfc ti daju anesteziju i odspavas tih desetak min i probudis se sa kao menstrualnim bolovima,nis strasno! Samo sto sam ja bolovala taj dan u sobi jer inace nemam menstrualne bolove pa sa bila sva napacena![]()
Moje cime u sobi su mogle odmah u grad nakon sta su se probudile a ja bila sva bolna..a vjer zavisi i od folikula..
tratinčice, vidim da bih i ja mogla onda preležat. ja u principu i ne osjetim da sam dobila, prođe bezbolno. a kako sa hotelom rješavate to što produžavate ostanak, ili ste preko mirne sve riješili? jeste uspjeli malo grada vidjeti? prekosutra će ti doći brže nego misliš, a onda ćeš iščekivati onih slatkih 9 mjeseci
linalena, pomalo. susrest ćete se kad bude naj naj naj za male anđele![]()
Rominka sve je to relativno al nista strasno! Eto dva dana smo produzili bez problema,rekli smo odmah na recepciji i da ce biti dan duze ili krace i rekli su da nema problema!! Ma obisli svasta nesto po Pragu unatoc hladnoci!
Sad je vrijeme da nam nase dvje mrvice vrate i da idemo svojoj kuci![]()
Tratincice i Linalena zelim vam uspjesne transfere uskoro!!!
Tratinčice i Linalena, vjerujem u uspjeh!!!!! Držite se, još malo...a onda nam se sretno vratite s vašim malim mrvicama![]()
trantincice :Very Happy: za bebice
mi baš tak ne lunjamo, al sada istražujem u koji bi muzej mogli
Mi imali povratnu za petak, a zbog malo sporijeg rasta folikula moramo pomaknuti na ponedjeljak. I jučer mi gledamo CSA airelines da to napravimo i kak što manje nadoplatiti a kad ono taj let u petak otkazan i sljedeći u ponedjeljak tak da nam je izgleda super ispalo
Još da produžimo hotel
Mi smo u Hoffmeisteru, kod dna onih stepenica sa staroga grada, tak da se svuda šetamo
Nama se svidjela izložba voštanih figura, pa ak vas zanima malo prosurfaj da pronađeš ulicu gdje se nalazi (blažen gps kojeg smo imali na mobu).
tratincice i linalena kad sve obilazite u pragu,a blizu grada ste otidite u children church...Simo od Danice vam ima kartu kako do nje nanoge,pa pitajte...
Drage moje,
evo samo kratko da Vas sve pozdravim, i većini da se zahvalim. Ja sam jedna od onih koja je večinom samo čitala forum a jako malo pisala.
I mi smo bili u PFC-u na ICSI ( ja sve ok, a mm oligo), točnije bili smo u 8 mjesecu. To je bio prvi naš postupak, jednostavno nismo se osjećali ugodno u RH, nekako je svaki razgovor što sa ginekologom ili urologom završio jako šturo i bez razumijevanja. I tako nakon čitanja rode odlučili smo se odmah zaputiti u PFC. Nije nam uspijelo u 8 mjesecu, mengu sam dobila i prije vađenja bete i bili smo jako utučeni. Toliko da smo vadili betu i pod mengom)- nada umire zadnja. Bila su nam 5 embrija preostala i dogovorili smo se da ćemo odmah na FET, znači u 11 mj. Pritom da smo u 8 mj u klinici upoznali jako simpatičan par iz Crne Gore sa kojim smo ostali u kontaktu. Eto pogodilo se da smo se u 11 mj. opet vidjeli u Pragu na FET-u i zamislite obje smo ostale trudne i nosimo blizance. Sada smo ušle u 14 tjedan. Eto drage moje nemojte sumnjati u Prag, jer takvu humanost,volju i želju da se svima nama pomogne nismo očekivali, a da ne govorim o stručnosti jer rezultati na ovom forumu govore sami za sebe. Da nije bilo Vas i vašim nesebičnih smjernica nisam sigurna da bi odmah izabrali Prag i eto srećom ostali trudni.
Svima Vam želim svu sreću ovog svijeta i da ostvarite toliko željene trudnoće.
P.S. držite nam fige da se trudnoća odvija uredno)
Ivall, meni poteknu suze na ovakve vijesti! Sretno i tebi i kolegici! Uživajte, i javi nam kako ide, čestitam od srca!
Ivall, čestitam na blizanačkoj trudnoći, predivno!!!!!Želim vam svu sreću da sve i dalje protekne u najboljem mogućem redu!!!! puno pozdrava, lijepo se odmarajte i zasluženo uživajte
![]()
Ival prekrasna vijest i da vam blizančeki donesu puno puno radosti
Mi večeras štoperica, oko 15 folikula 19-20mm
a sutra valentinovo, kažem ja dokici da baš fino jer smo mislili da će taman na valentinovo biti punkcija, a ona kaže : samo se nemojte zaigrati, apstinencija 2 dana je OK ali 1 ne
Ivall krasna prica,a sigurna sam da ih ima jos jer puno cura kao i ti samo cita forume i sakuplja info..Bravo za prasku djecicu! ( koja su se vec rodila i koja tek dolaze)
Veliki pozdrav svima na forumu!
Danas vam se javljam prvi puta iako redovito čitam postove koji se tiču potpomognute u Češkoj.
Ja sam već bila u Pragu u Pronatalu 2009. na donaciji js. U 8-tjednu trudnoće sam išla na čišćenje jer se plod nije počeo
razvijati. Nakon toga sam imala još postupak sa smrznutim al mi nije uspio. Inače sam preboljela Hodgkinovu bolest uslijed
koje su mi uništene sve jajne stanice pa mi je dr. Lučinger preporučio Pronatal. Čula sam se s Pronatalom u 10/2011 i sad čekam
da mi opet nađu donatorku i da uđem u postupak. Moj muž inače sve ok. Čitajući vaše postove zanima me što točno pokriva hzzo
dok im se pošalje zahtjev za liječenje doniranim spolnim stanicama(dal postupak koji košta 4500 eura ili samo lijekove i putne
troškove do Praga)
Ivall prekrasno...bas nisam plakala dugo..al od tvog posta su mi suze krenule..nekako me dirnulo..
Sutra mi je transfer,a ja samo crno mislim,a opet se nadam jer to jako zelim!! Uz sve sam teski emotivac i ne znam kako cu tu betu izvaditi i pogledati rezultat..sad me stisne kad pomislim na negativnu betu..uh boze dragi rijesi nas sve te neplodnosti!!!!!!
Pozdrav svima!
javljam se prvi puta na forum iako redovito čitam vaše postove vezane za potpomognutu u Češkoj.
Ja sam bila već u Pragu 2009.g. i u 8-tjednu sam morala na čišćenje jer mi se plod nije razvio. Inače sam preboljela
Hodgkinovu bolest uslijed čega su mi uništene sve jajne stanice pa sam bila na donaciji js. Ovaj post pišem već peti
put nikako da ga pošaljem još učim ah. Sad trenutno čekam da mi se jave iz Pronatala i da mi nađu donatorku js(čula sam
se s njima u 10/2011) Zanima me što pokriva hzzo dok im se pošalje zahtjev? Dal cijeli postupak koji košta 4500 eura ili samo
lijekove i putne troškove do Praga?
Linalena sretno ti,da bude puno js i da budu odlicni embriji))
A nama na valentinovo transfer..sad dali cemo ga se sjecati po najljepsem poklonu za oboje ili ce...
Uh ne znam..bojim se...
Drage žene (i muškarci), ja sam nova, pa samo da čekiram: Pražani oplođuju sve dobivene js, koliko god ih bilo? I zamrzavaju, također? A na termin se čeka... Uf, to ne znam.
Sada imam plan: frst Kroejšija, pa onda Maribor ili Prag. Ako tko ima savjet, ja ću mu/joj biti zahvalna mnogo.
Pozdrafček!
Monika2208, evo i ja idem na donaciju jajnih stanica i isto u Pronatal!
Dobila sam odobrenje HZZO-a, pokrivaju troškove liječenja i putne troškove (iznos najjeftinijeg prijevoznika). Napišu da pokrivaju i smještaj tri dana, ali čula sam da u praksi to nije baš tako.
Lijepi ti pozdrav i puno sreće dalje!!!!!
monika, kopiram ti post s prve strane za HZZo (PFC i dalje ima cijenu 3800, a Pronatal 4500)
Postupak za dobivanje plaćenog liječenja doniranim spolnim stanicama u inozemstvu:
Skinuti sa stranice HZZO zahtjev formular za liječenje u inozemstvu:
http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...o_17012011.pdf
To treba popuniti liječnik koji ima potpisano ugovor s HZZO-om, može biti i privatnik koji ima ugovor s HZZO.
Šalje se sa svim nalazima, uključujući i vjenčani list ili potvrdu o izvanbračnoj zajednici na Margaretska 3. Zagreb, Povjerenstvo za odobravanje liječenja u inozemstvu. Oni šalju na 3 konzulatanta i rješenje dođe u roku 2 mjeseca, a može potrajati i duže.
Potrebno je prvo dobiti rješenje pa onda prilagoditi termin postupka.
Rješenje vrijedi 60 dana, ali produžuje se na narednih 60 dana pa opet 60. .
Pozdrav, cure! Da Vam se pridružim i u ovoj temi u koju također spadam. Imala bi jedno pitanje na koje mogu odgovoriti cure koje su već bile na konzultacijama u Pragu. Kada se odabire donorica jajne stanica što je bitno navesti u opisu osobe? Kako se vrši odabir? Pretpostavljam fizički izgled, boja kose, očiju, građa...
bok, evo me nova sam, a zanima me potpomognuta oplodnja for single mumms? ima netko kakva iskustva, gdje, kako, koliko..... hvala puno![]()
Cassie, pitaju te za boju kose i očiju, te građu (visinu i težinu)![]()
lina, kako protiče dan pred punkciju? tratincica, čekamo vijesti nakon transfera.....
nove cure pozdrav
eto dan prolazi brzo, jer smo se naime ustali tek u 10
idemo na ručak u Zli časi jer za sam dobila preporuku da ne jedem nekaj teško za večeru zbog anestezije sutra
dokica mi je rekla da bi polsije bila i na Prednizonu, kortikosteroidu, ja sam joj rekla da sa sobom imam Decortin i Dexametazon, pa je ona rekla da je to to , koji da uzimam???
avion prebačen za ponedjeljak bez troška jer su ga oni otkazali, samo da imamo ovaj let tada, to će nam biti 11 dana u Pragu
trantičiceza transfer
isto je lina decortin i dex pa se odluči za jednog (inače, prednison košta kod njih 20-tak kuna, kome će trebati)
Sejla, kako se pripremaš za donaciju, jel uzimaš lijekove?
Nema problema Cassie, javit ću ti se i na pp kad ćeš ih moć počet primat.
Još ništa, tek se čeka točniji termin za 6.mj, a koliko sam upoznata protokol nije dug ni kompliciran, terapija se pije zadnjih mjesec dana pred zahvat, nešto za pripremu maternice.
novim curkama zelim dobrodoslicu i da sto prije postanu mame
tratincice i linalena ~~~~~~~~~~
a ja dobila popis iz HZZO sto mi jos treba da posaljem
HSG ja ga uradila prije par godina jednog jajovoda nemam drugi zacepljen poslala im kopiju a oni traze nalaz koji nesmije biti stariji od 6mj pa zene moje koje ovdi ludzar moram opet proci to bolno iskustvo grrr
ajd sto traze friske briseve i jos nesto nemam ovdi papir (poslije napisem ) a mislim da je papa te mm da uradi spermiogram kojih je uradio vec neznam ni koliko puta i nikad nista nije nadjeno te radio biopsiju i tesu ma stvarno nista ne kuzim vise sve imaju tamo jer smo sve iskopirali i poslali no mene najvise muci ovaj HSG
Doktor mi je spominjao da prije transfera treba maternicu dobro pripremiti da će to vjerovatno prvo biti tablete sa estrogenom i onda slijedi ultrazvuk da se vidi kako djeluju pa se moj ciklus uskladi sa donorkom i onda šibaj u Prag.Oko ili nakon transfera idu tablete sa progesteronom... za čuvanje trudnoće. Tako sam nekako to povezala. moramo se puniti pozitivnom energijom i to nam je jako bitno.![]()
Evo vratila se ja..dvije blastociste su u meni a dvije blastociste zamrznute...
Dok.kaze da je sve super i da bi bila razocarana da ne uspije jer izgleda sve 5..
A kako je sudjeno bit ce..
Oprostili se s Pfc do drugog puta
Sad cu se zaljepiti za krevet a ujutro put hrvatskoj
Beta 01.03.
Linalena vidis super ispalo sto je let otkazansretno sutraaaaa i bolje nis jest i pit bolje ces anesteziju podnjeti
![]()
Muzic mi kupio parfem dok sam bila na transferu a ja njemu velim da ce poklon od mene bit za petnaestak dana na ultrazvuku
Malo smo se nasmijali,a i sretni jer se bar mozemo nadati ovaj mj![]()