Stranica 66 od 155 PrviPrvi ... 1656646566676876116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga Bubzi,Rominka želim vam sve dobro i da u konačnici završi sretno....Pozdrav

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

rominka i bubzi drzim fige da bude veeelika betaaaa!!!!!!!!!!!!
    jedva cekam ljepe vijesti)))))

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tratinčice, jesi ti na svoju ruku odlučila raditi test 12 dan, ili? jer meni je rekla tek 17? malo mi je to možda dugo čekati....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

može se Romi 14, 15 dana nakon punkcije napravit preliminarni testić, neko odluči čekat, a neko piški, kako kome paše...al da je lako čekat-nije...

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

e rominka ja sam betu vadila 15 dan iako mi je rekla 16. a test sam pisala i 8. i 9. i 10. i 12. malo sam frik ha al to iscekivanje me ubijalo..
    nisam vam rekla za test prije jer nisam vjerovala u ono sto vidim)

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

to su dani poslje transfera!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da ću se udaljiti koji dan jer sam se opet rasplakala za ništa....želim svima plusiće

trantincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

rominka nastoj misliti sto pozitivnije na sve! ja sam se isplakala masu puta a i kad sam cekala betu a ispada za bezveze! cemu trositi energiju za bezveze!
    bit ce kako je sudjeno al ja imam da ce to na dobro izaci!!!!
    mislim na tebe...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

rominka isprazni inbox pp

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hej evo sad sam se registrirala na forum roda. pa vidim da imaš preuranjenu menopauzu. ja imam 26 godina i moja menopauza pojavila se odmah u mom pubertetu ili razvijanju, pijem tablete od 15god. sve pretrage obavila sam u zagrebu, i šalju me u prag. jer nemam jajnu stanicu. jel mi možeš pomoći i objasniti sve o tome ako si išla na umjetnu, unaprijed zahvalna

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bok lana i dobrodošla na forum
    evo ako želiš, možeš mi se javiti na valentinica88@gmail.com, pa ti mogu objasnit postupak Ja sam isto od puberteta na kontracepcijskoj terapiji iako nemamo istu dijagnozu...i tu smo negdje po godištu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kopiram post s prve stranice (tamo su info i o klinikama) za sve novopridošle:
    Postupak za dobivanje plaćenog liječenja doniranim spolnim stanicama u inozemstvu:
    Skinuti sa stranice HZZO zahtjev formular za liječenje u inozemstvu:
    http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskani...o_17012011.pdf
    To treba popuniti liječnik koji ima potpisano ugovor s HZZO-om, može biti i privatnik koji ima ugovor s HZZO.
    Šalje se sa svim nalazima, uključujući i vjenčani list ili potvrdu o izvanbračnoj zajednici na Margaretska 3. Zagreb, Povjerenstvo za odobravanje liječenja u inozemstvu. Oni šalju na 3 konzulatanta i rješenje dođe u roku 2 mjeseca, a može potrajati i duže.
    Potrebno je prvo dobiti rješenje pa onda prilagoditi termin postupka.
    Rješenje vrijedi 60 dana, ali produžuje se na narednih 60 dana pa opet 60.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure, hoćete li nam se pridružiti sutra na kavici?

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

od kada sam postala češka mama ne stignem često poviriti na forum, ali bar svakih par dana preletim ovu temu da vidim što ima novoga i Mpo trudnoća..
    i svaki put se naježim kad vidim da je naša Mare po 6097 ( da, toliko postova ima!) ljubazno odgovorila na svaki upit i nikad baš nikad joj ne dosadi pomoći, dati ruku, iznova i iznova i ne mogu da ne kažem SVAKA ČAST! drage cure, nemate pojma kako smo sretni na toj dobroj vili foruma i ja od srca želim i zazivam Boga da i nju učini majkom što što prije!
    isto tako moram zahvaliti mojoj OKNP koja doduše ne piše toliko postova na forumu ali zove nas masu na tel i isto tako pomaže koliko zna i umije! i kako je trenutno u postupku šaljem milijun ~~~~~~~~

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga prag, čestitam na mrvici Predivna je, predivna

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga prag, hvala ti, i ti i tvoj muz ste posebno dragi, a marija je preslatka, i da-oni koji ne znaju, a vjerujem da ih je malo-nasa oknp je neumorna u pruzanju svih info u govornom obliku.
    marijakr, jesi zvala hzzo? po postojecem zakonu u hrvata-kad se rodi dijete, ispocetka se ima pravo na 6 besplatnih postupaka, zasto to ne bi vrijedilo i za lijecenje u inozemstvu, pozurite prije novog zakona

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mare41 što misliš pod time da se požurimo prije novog zakona, supruga i ja smo počeli intenzivnije pratiti ovu grupu, jer nam je zadnja opcija Prag, trenutno smo još neko vrijeme odlučili pričekati da se u Sarajevu otvori Bacheci klinika radi Micro-Tese, ali ako neće biti uskoro, krenuli bi gore na Tese i naravno dalje na ostale mogućonosti ovisno o rezulattu Tese-a.
    Ako nije problem gdje možemo vidjeti više informacija o našim pravima preko HZZO-a po pogledu mogućnosti liječenja u inozemstvu (znamo samo osnovno prvo zahtjev od MPO specijaliste pa čekati cca 2mj. odobrenje i onda dogovarati postupak vani)

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Što se tiče prava hzzo-a, zar nije da tih 6 pokušaja vrijede ako se dobije odobrenje prije prvog odlaska u Prag? Ja sam shvatila da hzzo ne bi podmirivao troškove transfera smrzlića, kad par ne bi imao od samog početka odobrenje.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

florjan, treba se poslati zahtjev i prijedlog gin spec mpo, povijest bolesti koja pokazuje dijagnozu, nalaz psihologa, vjenčani list/potvrdu o izvanbračnoj zajednici. Ako će im trebati još nešto, jave za par tjedana (ponekad traže dodatnu nadopunu dokumentacije, ovisi o dijagnozi). Podmiruju troškove zahvata i prijevoza u iznosu najjeftinijeg prijevoznika. Vi platite iznos u Pragu, i onda hzzo-u po povratku pošaljete račun koji vam da povrat.
    Odobrenje vrijedi 60 dana, ali ga se može i svakih 60 dana produživati ako zahvat nije planiran unutar tih 60 dana.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala sejla, ali što se u novom zakonu planira promijeniti a da će imati utjecaj na nas koji planiramo Prag?!? Zar će se nešto drastićno mijenjati kada mare41 požuruje prije donošenja novog zakona (koliko ja znam kod nas su banke stanica i sperme prazne zar ne), ne bih htjeli izgubiti neka prava samo zato što nismo navrijeme podnjeli zahtjev, nije problem predati papire pa ih onda produživati kako kažeš do potrebnog termina

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tako je, donacija kod nas još uvijek nije moguća, a i mislim da treba vremena dok sve to krene...Svakako je bolje što prije izganjat odobrenje i produživat po potrebi, nego čekat zadnji čas. Znaju tražit nadopunu dokumentacije pa se može i odužit na više od dva mjeseca. Možete sad u međuvremenu kontaktirati praške klinike, tek toliko, da vam njihovi odgovori pomognu u odluci...
    U svakom slučaju, puno vam sreće želim

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Florjan, evo mm i ja smo u istoj situaciji kao i vi i upravo smo se vratili iz Praga, ali na nas trošak. Odustala sam od zavoda kad su inzistirali da odradim prohodnost jajnika sto mi dr u Pragu nije savjetovala jer je to za postupak nepotrebno. No, to opet ne znaci da im je to pravilo. Kroz neko vrijeme ćeš i u Zg moći odraditi Microtese, čekaju se papiri za rad i promjena u zakonskoj regulativi o zamrzavanju. To će obavljati dr. Ježek sa Medicinskog fakulteta. Ako te bilo sto zanima, slobodno se javi .

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala Romika pratimo tvoje postove i držimo fige kao i svi ovdje (ako nije problem kontakt Email od kontakt osobe u PFC-u znam da sam ga vidio tu negdje ali ga sada ko za vraga ne mogu pronaći), naravno ako će biti nekih nebuloznih zahtjeva sa strane našeg HZZO-a zaobići će mo ih, ali zašto ne iskoristiti ono što nas pripada, što se tiče dr. Ježeka jedna članica foruma je saznala, čini mi se od njega osobno, da na Rebru neće raditi MicroTese nego samo Tese (to isto čekamo od 9mj prošle god. ali niktko ništa ne zna). Zanima me da li će se novim zakonom što mijenjati u pogledu ovih 6 postupak ako je zahtjev odobren prije prvog postupka, to bi bilo malo ružno od ove naše države da to ukinu, ovdje ti nemogu pružiti adekvatno liječenje a onda te sputavaju da to odradiš vani. Nadamo se skorom otvaranju Bacheci klinike u BiH, pa da vidimo i tu soluciju, ali ako neće uskoro biti nekih točnih informacija, najkasnije na jesen bi se uputili put Praga, stoga sakupljamo sve moguće informacije i solucije treba te sve stvari početi organizirati ranije

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

florjan, napisem kasnije detaljnije, al na prvoj stranici ove teme sam stavila info o pfc, uspostavom novog zakona hzzo donacije vise nece placati, a za micro tese zaista ne znam

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

florjan, evo web od pfc klinike: http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/ (oni koji ne znaju-ova beba je naša forumska) a mirnin mail-kontakt mirna@pragueivf.cz
    u prijedlogu novog zakona-za kojeg se ne zna kad će početi (a neće imat s čim počet, jer kako rekoste-banke su prazne) su donacije, pošto hzzo para nema-po zakonu više neće biti dužni plačat to kao liječenje u inozemstvu jer će se (bar teoretski) radit kod nas.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mare
    naša čehinjica nam zaokuplja svu pažnja ali škicamo svakodnevno na naš najdraži pdf..
    što se tiče želje za drugim, to je neminovno...nismo to baš kužili prije ali je tako....
    imamo još 6 eskimića u NMK i to je to što se tiče mpo...
    aBd bude još koja beba ako ne mi smo zahvalni i na ovoj sreći...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas sam 10dpt i mozda san dobila.... Neka slabasna krv se pojavila jutros, vrlo, vrlo malo...roskasto... htjela sam zvati mirnu, ali vidim da vise, barem sada, nema nista....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Romi, ne mora to ništa značit, i dalje su sve opcije otvorene jer ima i trudnica s tim isjcetkom, držim figeeeeeeee (sad bi te nagovarala na test sutra, al bolje da ne nagovaram)

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uf, mare.... Danas je bio minus, mislis da se do sutra moze nesto promijeniti.... Cekat cemo.... Jos malo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

preliminarno se može napravit test 14 dana od punkcije (neki rade i prije), nijelo lijepo vidjet minus, al imali smo na forumu svakavih iskustava-da dan prije bude minus, a drugi dan plus, držim fige da si u toj opciji!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sad se lovim za slamku... Implatacija se dogadja koji dan? lezim, mirujem, cuvam!! Mozda je ipak prerano za test?! Menstruacija bi " trebala" doci 23. I za nju je ovo prerano, ili?kada dodje upoce do menstruacje nakon postupka?!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Romi, većini ne dođe M pod utrićima, nego 3-5 dana nakon zadnjeg utrića, al kako kome...moguće da je rano za test, pričekaj pa ponovi preksutra.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Zvala sam hzzo. Trebam poslat popunjenu i potpisanu tiskanicu. Idem do doktora Baumana sutra,valjda ce potpisat. Budem probala pa ako prode ok. Nisam ni znala da se mjenja zakon,ne stignem nista od kad sam mama

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sretno marija s hzzo-om, nadam se da će proći...dosta su strogi inače što se tiče tih odobrenja, mislila sam da podmiruju transfer smrzlića ako se ima odobrenje za zahvat od početka, a ne naknadno...al evo treba probat, pa

Rominka, drži se, nadam se da je samo bilo prerano za test, i da će sve ispast dobro Držim fige za tvoje mrvice

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj marijakr prvotno napisa Vidi poruku
    Zvala sam hzzo. Trebam poslat popunjenu i potpisanu tiskanicu. Idem do doktora Baumana sutra,valjda ce potpisat.
    super!

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok cure,

Ni ja se nemam čime pohvaliti. Nisam radila test, ali ni ne moram. Osjećam se samo. Cure s negativnim betama znaju filing. U dvije biokemijske, znala sam da se nešto događa i događalo se ali ne dovoljno dobro. Sad čekam kraj tjedna da izvadim betu za Prag. Neću prije da je ne bi morala ponavljati. To mi se fakat ne da. Eto, svibanj je moj. Nisam u bedu.

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pitanje za curke koje su išle na FET u Prag. Što sve treba HZZO-u od papira za odobrenje FET-a? Koliko se čeka odobrenje?
    Dr L. mi je rekla da možemo ponovo u svibnju.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bubzi, kao prvo jako mi je žao čuti Riječi su suvišne, osim da se držiš i da borba nije gotova... uz tebe smo!

Trebaš povijest bolesti, zahtjev i prijedlog za upučivanje na liječenje u inozemstvo (formular koji potpiše gin spec mpo), nalaz psihologa, spermiogram, a rješenje se čeka oko 2 mjeseca ak je sve ok i ako ne traže nadopunu dokumentacije (mi trebali)....
    Javi mi se ako ikako još mogu pomoći!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, potreban je i vjenčani list ili potvrda o izvanbračnoj zajednici.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Bubzi prvotno napisa Vidi poruku
    Osjećam se samo. Cure s negativnim betama znaju filing. .
    draga :grli: :grli:
    i na svu žalost , da, poznajem taj osjećaj, ja ga opisujem kao osjećaj hladnoće unutar utrobe

Rominka drž se

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tupa bol u trbuhu, i osjećaj kao da curim već cijelo popodne, a ono sve skupa tri kapi blesave krvi.... I to ne na ulosku.... Ovo vise psihu muči nego ista drugo :/

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Bubzi prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje za curke koje su išle na FET u Prag. Što sve treba HZZO-u od papira za odobrenje FET-a? Koliko se čeka odobrenje?
    Dr L. mi je rekla da možemo ponovo u svibnju.
    Novi zahtjev za liječenje, zadnji nalaz od dr. L i to je to.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja svoju prvu betu necu docekati.... Ovo mi je bila grozna noc... Tolike bolove jos nisam nikad osjetila, a krvi... Pa slabo je ima, ali je tu i svjeza je....

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala draga OKNP. Ti se vratila? Znači opet mi Bauman mora ispunjavati?
    Rominka srećice što da ti kažem. I ja osjećam pritisak, menga bi htjela doći ali se bori s utrićima. 16 dan beta je stvarno dugo, pogotovo kad si nula bodova.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bubzi oprosti, već imaš odobrenje, ja krivo shvatila i brzala

Curke, držite mi se uz vas smo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Romi, moja preporuka je vađenje bete, jer nikad se ne zna...(bilo je i biokemijskih preko M)...jedino je pitanje kad, nadam se da još ne curiš

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rominka i Bubzi
    Imala sam puno vjere u vase postupke.
    Sejla za svaki postupak preko HZZO drMPO treba nanovo ispunjavati zahtjev za lijecenje u inozemstvu i dati svoju preporuku,bilo da je to FET ili svjezi transfer.Bubzi jos nema odobrenje za FET pa ce od svog dr traziti novo ispunjavanje formulara.
    OKNP dobrodosla u cekalice!!!
    Svima

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

OKNP ti si naša nada i uzdanica! Pusa i puno dobrih vibri!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

OKNP ti ces nam osvijetliti obraz i otvoriti novi val bubzi nista jos nije gotovo! Dr. L mi je dodala vitamin c, strogo mirovanje i povecali smo dozu utrica te pomaknuli betu na petak. Taj njihov optimizam uz mm.... Cini mi se da je njima teze odustati i prihvatiti nego meni. Sada mi je lakse, nema boli, barem ne onako jake. :/

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Romi, da nema onog minusa ja bi to proglasila T...uvijek cure pričaju da su simptomi PMS-a i T isti, držim fige i dalje, skupa s TM i dr L!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •