Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: do kada bolesni?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno do kada bolesni?

K. ide 2 mjeseca u jaslice tijekom kojih je skupio podeblji 'dosje' različitih viroza. Upravo odrađuje treću crijevnu, imao je konjuktivitis, jednu temperaturnu dvodnvenu, a kašljanje i curenje nosa su konstanta. OK, shvatila sam da je to tako. Tješim se da izuzev jedne visoke temperature zapravo nije bio ozbiljno bolestan iako mislim da je mjesec dana ukupno bolestan, a mjesec da je bio zdrav. Vidim svima je tako, ali ono što me zanima je do kada tako. Godinu, dvije? Kakva su vaša iskustva? Kada se te boleštine ipak počnu prorijeđivati. Naravno do jaslica mu nikad ni nos nije curio

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mene ovo zanima. Nađa je pošla u vrtić jesenas, sa pune 3 godine. U proseku je svaki mesec išla po pet dana a 20 dana bolovala. Upale uha, grip, viroze..... Od marta je nešto bolje, bila je slinava čak dva puta a da je samo prošlo i da nije otišlo na uši.... Nadam se da će iduće jeseni biti bolje.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo i našeg izvještaja.
    Krenila u jaslice s 2 godine u 9 mjesecu. Taj prvi period od mjesec dana a adapraijom je dobro prošao. U listopadu 3 tjedna doma, jedan u vrtiću s tri uzastopna konjuktivitisa. 11 i 12 mjesec nam je vrtićki rekord 5 dana. Tjedan ide, tjedan ne ide. Uvijek neko šmrkanje, lagana temepratura, kašalj i to.
    Od nove godine "ludi" napredak, uspješno izdržala 2 tjedna pa pokupila neku crijevnu virozu.
    Onda za 2 tjedna opet konjuktivitis, to je trajalo 2 tjedna dok sve nije prošloi dok nsu bili gotovi kontrolni brisevi pa sam je ostavila cijeli mjesec doma.
    U trećem misecu nakon 2 tjedna vrtića opet neka crijevna viroza, par dana, pa onda opet 2 tjedna zdrava, pa opet jedan dan neka sitna temperatura.
    I evo sad za nepovjerovati cijeli 4. misec je išla u vrtić, i tek je sad pokupila neku upalu uha.
    Dakle, ipak se kreće.
    Kad sam ja prošle godine u 10. pizdila zbog tri upale oka i svega skupa i razmišljala da je ostavim doma (radim od kuće pa se mogu organizirati, čitaj raditi noću i ne spavati danima) doktorica mi je rekla da izguramo tu prvu zimu jer je ona najgora i da mi nema smisla povlačit je iz vrtića jer će mi i sljedeća zima biti ista. Pa smo nekako progurale, i evo napredak se vidi.
    Nadajmo se da će sljedeća zima biti lakša.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidim svima je tako, ali ono što me zanima je do kada tako. Godinu, dvije? Kakva su vaša iskustva? Kada se te boleštine ipak počnu prorijeđivati. Naravno do jaslica mu nikad ni nos nije curio
    iz mog iskustva, to je intenzivno bilo samo 3 mjeseca, dalje se jako prorijedilo,. Nama je sad druga godina u jaslicama i stvarno je puno bolje, mislim da ove šk.godine nisam bila više od 3 x na bolovanju, a 1 je bilo radi ozljede.
    Biće bolje, izdržite

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo krenuli prošli rujan u jaslice sa nepune dvije godine. Razbolio se doslovno za tri dana.
    Raspored je bio sljedeći. Išao je u vrtić tjedan dana onda se dva tjedna oporavljao i tako cijelu ovu zimu. Stalno viroze, upala uha, konjuktivitisi. U veljači je krenuo u novi vrtić (jaslice) i išao je čak dva tjedna zaredom - pa se tek onda razbolio. Na svu sreću od jeseni smo popili samo dva antibiotika i nismo imali crijevne viroze. Ovaj tjedan je doma -strašan kašalj uz blago povišenu temperaturu. Eto...
    Posljednje uređivanje od Kolu : 07.05.2011. at 15:00 Razlog: ispravak

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama je dobrih godinu dana trajalo stalno izbivanje. Samo konjuktivitis je imao 15-tak puta a da ne nabrajam ostale viroze, prehlade, bronhitis, upala pluca...
    Ali doslo je do toga da se sad vise ni ne sjecam kad smo zadnju put bili kod doktora osim za kozice prije pola godine.
    U pocetku je bilo prestrasno, 2 dana vrtica, tjedan dana doma...
    Al to je neminovno i mislim da uopce nema veze s tim koliko je staro dijete kad krene u vrtic.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davno je bilo i pol sam pozaboravljala, ali i kod nas je bilo tako, 3 dana vrtića, evo četvrtak i fibra
    doma 10 dana, opet 3 dana vrtića..........
    1. godina je bila takva, kasnije sve rijeđe
    imali smo sreću da su to sve bile viroze, samo je jednom fasovala streptokoka

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Al to je neminovno i mislim da uopce nema veze s tim koliko je staro dijete kad krene u vrtic.
    istina, ali ipak se to lakše "odradi" s trogodišnjim ili starijim djetetom nego jednogodišnjakom

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

stariji je išao od 18 mj do 2,5 godine u vrtić...prva 2 mj je bilo ok, 1 konjuktivitis..... poslje 8 antb u 6 mj, uvijek upala dišnih puteva, crp i leukociti na gornjoj granici, dnevne bolnice, 5 dana Zarazne i svašta.....malo iza 2. godine odlučila ga cjepiti Prevenarom, otad je imao 2 viroze i popio je 1 antb u 2 godine (sad ima 4)....krenuo je u vrtić prije mjesec dana i dok su tamo djeca kašljala ko teški pušači, zeleni balci do brade njemu ništa :kuckucudrvo:

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam svog cijepila protiv pneumokoka (prva doza), druga sljedeći tjedan pa možda nas to spasi neke viroze

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam svog cijepila protiv pneumokoka (prva doza), druga sljedeći tjedan pa možda nas to spasi neke viroze
    Cjepivo protiv pneumokoka nije cjepivo protiv niti jednog virusa.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Cjepivo protiv pneumokoka nije cjepivo protiv niti jednog virusa.
    i ne pomaže protiv ostalih bakterija. Mo je imala hem. influenzae.
    I ja sam razmišljala o cijepljenju u toj nekoj mračnoj fazi, ali sam ipak odustala.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma znam htjela sam napisati viroze pod navodnicima. mislila sam da će nas to možda spasiti protiv bolesti koje uzrokuje pneumokok pa ćemo možda barem taj dio preskočiti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MI smo završili dva tjedna u bolnici radi upale pluća (bakterijske) i objasnili su mi da to nije moglo spriječiti nijedno cjepivo, Dijagnoza je bila round pneumonia. Da li je pokupila u jaslicama ili negdje drugdje, teško je reći. Nakon toga je dobila streptokoknu upalu grla, e to već vjerujem da je bilo u jaslicama.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kod nas je ovu zimu bilo 5 dana jaslica mjesec dana doma- upale uha i to bakterijske (pneumokok).
    cijepila s prevenarom pa je sada malo bolje.
    dižemo imunitet sa svime i svačime i jedva čekam ljeto i more da se mali oporavi.
    poslije mora planiram ga cijepiti s drugom dozom prevenara i krenuti s dizanjem imuniteta za jesen.
    viroza se ne bojim, grozim se bakterijskih upala.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a što kažu tete u jaslicama? meni su rekli da se često dogodi da znaju koja su djeca bolesna i vide dolje gljivice (od antibiotika) i lagane temperature, skuže da su djeca na antibioticima a roditelji šute i dovode takvu djecu u jaslice. i da se često one same moraju igrati "policajca".

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama je trajalo godinu dana, pa se prorijedilo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    a što kažu tete u jaslicama? meni su rekli da se često dogodi da znaju koja su djeca bolesna i vide dolje gljivice (od antibiotika) i lagane temperature, skuže da su djeca na antibioticima a roditelji šute i dovode takvu djecu u jaslice. i da se često one same moraju igrati "policajca".

tete kažu da je on još super što se sve izdogađalo drugima u grupi - kozice, višestruke upale uha, streptokoki...mi smo još uvijek na virozama. na svu sreću. iako bila je situacija kada je jedna mama došla i nonšalantno pitala koliko je proljeva imao njen mali jer je, eto, za vikend imao svaki dan po 4-5 proljeva pa ga je ona mrtva-hladna poslala u vrtić. naravno da je moj mali drugi dan završio s proljevom i povraćanjem

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u devetom mjesecu krenuli...prosjek tri tjedna vrtić, pa dva doma, sad smo na varijanti četri tjedna vrtić tjedan doma. malo sam se opustila i svatila da kad kod viroze prođe temp, i proljev nakon dan dva može u vrtić. jednom smo imali bakterijsku upalu grla, antibiotik tri dana, i to je sve, ostalo uglavnom crijevne viroze riješavamo doma u hodu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Taman kad sam pomislila da ide na bolje, opet je jedva nakupila šest dana vrtića. Juče me je dočekala uplakana, kaže teta da je bila sva plačljiva od kad su se probudili. I u toku popodneva joj je porasla temperatura. A da nikakve naznake nije bilo (niti joj curi nos, ne kašlje....).

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi se u subotu probudili s temperaturom, prešli granicu od 38,5 u guzi, dala mu čepić, pala temperatura i ništa od tada

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo prošli 4 dana adaptacije u jaslicama, nije bio ukupno ni 5 sati u jaslicama, i već smo završili s temperaturom, gustim žutim šmrljikljima, a na bolovanju smo i ja i MM jer smo i mi odradili temperaturu i gadno povraćanje. I baš si zbrajam i oduzimam: "Naknada za bolovanje minus stambeni kredit i privatne jaslice" ili "Cijela plaća minus stambeni kredit i teta čuvalica". U svakom slučaju sam skoro na nuli, ali možda bi bar bio manje bolestan. Već razmišljam o teti čuvalici, a nismo ni adaptaciju prošli.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tražila sam ovu temu da se malo pojadam, kad gle, i zadnji post je moj. Užas.
    Dakle, ne mogu više... 5., 6. i 7. mj. smo bili bolesni (na godišnjem/bolovanju/ne išli u vrtić) ukupno 8 puta. Onda 8. mj. vrtić nije radio (izmjenjivali se na godišnjem) pa je bio zdrav.

Onda je došao 9. mj. Ukupno sam radila 8 dana. Ostalo privikavanje (na novi vrtić) i bolovanje.
    U 10. mj. sam radila 2 dana.
    U četvrtak je nakon 3 tjedna bolovanja opet krenuo u vrtić. (odrađivali smo 28. virozu (temp./nos), upalu uha...).
    Četvrtak i petak dakle - ja na poslu, on u vrtiću.

Petak noć: povraćanje
    Subota: povraćanje, proljev
    Nedjelja: temperatura

Ne mogu više. Stalno je bolestan. Jadno dijete, ima napade kad vidi usisavač i onu cjevčicu, bilo koji lijek, toplomjer, samo bježi i viče "ne, ne, ne". A ja sam se isto više pogubila koje su kapi/otipina/čepić na redu. Ništa ne jede.

Nemamo baš puno izbora, trebaju nam dvije plaće, bake ne mogu, samo razmišljamo i prezbrajamo imamo li za tetu čuvalicu...

Znam da je tako, i da će to proći. Ali samo sam se došla jadati.
    Samo mislim na dr. Richtera. U pravu je. Žena treba biti do 3. godine doma . Ako ne i do škole. Kad nemamo baku... a da, to je druga tema.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A da, zaboravila sam reći... kad nas je u subotu ugledala dežurna pedijatrica, rekla je: "Pa dobro, što ga ne ispišete" .

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nika ima 6god i u jesen/zimu smo još uvijek obavezno bar 1x mjesečno bolesni

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su svi opet bolesni. Jučer smo išli malo u šetnju. Bilo svi ok. Sinoć opet najstariji 40,2. Pa tome nema kraja. Već preko 2 tjedna su doma, a ja luuuudaaaaa.

A tko je taj dr. Richter? Stalno ga spominjete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Richer ti je alergolog sad radi na rebru.

inače vi ste prošli jučer pored nas u kompletu,( plava kolica) ,kaj ne?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    A tko je taj dr. Richter? Stalno ga spominjete.
    Na nekom portalu je odgovarao roditeljima na pitanja o dječjim bolestima. (ako nešto googlaš zna ga izbaciti). A poznat je po svojem "osobujnom stilu" - bezobraznom odgovaranju roditeljima i blago rečeno konzervativnim stavovima... ("dijete mi je bolesno"... "što ga vodite u vrtić, ženi je mjesto doma" i sl.)

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj bubilo bas vas je uhvatio niz...
    Moj je otkad je poceo ici u jaslice bio samo 3 sata (1h prvi dan i 2 h drugi dan) ... And that's it!
    Ta tri sata su bila dovoljna da sljedeca dva mjeseca bude bolestan
    I tesko je uz podstanarstvo placat i tetu cuvalicu i vrtic ... Mi smo od pedijatrice dobili "zabranu" da sljedecih mjesec dana ide u vrtic.... Nadam se da ce tad izdrzati duze u jaslicama

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Novost je da od jutros rigamo i ja i mm. Jupi.
    To sam se i ja nadala, ako ostane dugo doma, bit će bolje... I, bio je 3 tjedna doma, a četvrtak i petak u jaslicama, i opet nas je sve pokosilo.

Sad mi je fix ideja da moja mama da otkaz, ionako radi za 2800kn. Ja bi sigurno više plaćala čuvalicu. (dobro znam, tu je i mirovinsko i bla bla, nije to samo tako, ali...). Ne znam... kažu svi "proći će to".

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možda probati ako se ikako može da barem do neke dvije-tri godine bude sa čuvalicom pa onda u vrtić. Mislim, da se ne gleda kao na konačno odustajanje nego samo na privremeno rješenje. I mi smo konstantno sa šmrkavim nosom od kad je krenuo i pedijatrica je rekla da se to jednostavno mora "odraditi", ali se tješim da su do sada samo neke manje virozice bez temperature i sličnog dok slušam da je u jaslicama situacija puno gora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je prvi klinjo krenuo u vrtić kad je bio maslo ispod tri godine, i opet je svaki mjesec točno u datum bio bolestan.

Klinka krenulka s 19 u vrtić, bila malo manje bolesna, ali kad je bila to je bil bronhitis, pa par upala uha ( završilo s vađenjem mandule), i na kraju pošto je alergičarka ima i astmu.

Mali klinjo ne ide u vrtić i opet je bolestan

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Richer ti je alergolog sad radi na rebru.

inače vi ste prošli jučer pored nas u kompletu,( plava kolica) ,kaj ne?
    Da

Meni su sad svi samo smrkavi.

Nama nema sanse za tetu cuvalicu jer ih nitko ne zeli cuvati. Morala bih dvije platiti.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bubilo,
    znam za nekoliko iskustava sličnih vašem gdje se problem rješio takoreći jednim odlaskom homeopatu. Mislim da bi vrjedilo razmisliti o tome.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

H. je krenuo u vrtić 12.9. i do sada je odradio samo 5 vrtićkih dana, adaptacija nula bodova. Hvatale su ga temperature, bronhitis sad svi imamo proljev, na poslu me više ne poznaju. Ne znam kako ćemo dalje.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Bubilo,
    znam za nekoliko iskustava sličnih vašem gdje se problem rješio takoreći jednim odlaskom homeopatu.
    A ja znam na metodi vlastite kože da višestruki odlasci homeopatu nisu baš ništa riješili.
    U stvari jesu. Mirne duše mogu napisati: "I to smo probali."

Krenula je s 3 godine. Ovo joj je treća godina. Prva godina je još bila najbolja, druga gora i teža, a i treća nije ništa bolje počela

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Krenula je s 3 godine. Ovo joj je treća godina. Prva godina je još bila najbolja, druga gora i teža, a i treća nije ništa bolje počela
    Izgleda da sam se ja onda prerano poveselila. Te vrtićke boleštine su stvarno opake- još se ni jednom nije dogodilo da je on bio bolestan,a da ja to nisam pokupila od njega sa razmakom od par dana.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, ja se ne sjecam da sam ikad imala crijevnu virizu. Otkako su krenuli u vrtic, upoznah cari te bolestine.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 18.10.2011. at 08:20

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prosle godine je krenuo, s 2 godine i 2 mj.
    Ta prva godina je bila uzasna, katastrofalna i za njega (1-2x mjesecno po bar tjedan dana kod kuce, u principu je gotovo cijelo vrijeme cesce bio kod kuce nego u vrticu), ali i za mene jer sam skupila sve njegove viroze, od kojih su neke bile zesce kod mene.
    Srecom, samo se jednom zakompliciralo stanje i otislo u bronhitis i vrlo lose opce stanje, kad je popio i antibiotik. Ostalo su bile viroze s blagim upalama uha i nadrazenim grlom i smrkavim nosicem.

Ove smo godine startali odmah s dvije viroze (u prva tri tjedna vrtica) koje su, srecom, trajale kratko i lagano su "odradjene". Sad je vec neko vrijeme ok (kuckuckuc, jer se upravo nesto zakuhava, vidim mu po ponasanju i curecem nosicu).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Novost je da od jutros rigamo i ja i mm. Jupi.
    To sam se i ja nadala, ako ostane dugo doma, bit će bolje... I, bio je 3 tjedna doma, a četvrtak i petak u jaslicama, i opet nas je sve pokosilo.

Sad mi je fix ideja da moja mama da otkaz, ionako radi za 2800kn. Ja bi sigurno više plaćala čuvalicu. (dobro znam, tu je i mirovinsko i bla bla, nije to samo tako, ali...). Ne znam... kažu svi "proći će to".
    znam da je jako teško naći riješenje i sigurna sam da ga tražite, samo hoću reći da stvarno ima djece koja su slabijeg imunuteta i kojoj treba da ne idu vrtić godinu dana da bi se potpuno oporavila i mogla krenuti, nije to sasvim rijetka pojava. Porazgovaraj s pedijatricom ozbiljno oko vrtića jer ako je ona medicinski zabrinuta onda je to druga priča u odnosu na dr.Richter folklorne šale koje možeš voljeti , ne voljeti.
    Ja znam dvije situaicje iz prve ruke gdje su ljdui morali odustati na godinu dvije od kolektiva jer je situacija već bila granična, djeca nisu više napredovala, stalno padala na težini od infekcija gotovo bez zdravih perioda, recimo dan, dva. U jednom slučaju je mama ostala doma do kraja godina i poslje je dijete krenulo u drugi vrtić s manjim grupama, a u drugom slučaju su složili neke smjene bake i tata i mama pasu izgurali mislim čak dvije godina tako. Malom je već bilo dosadno doma, ali kadj krenuo s 4 nije više uopće bilo problema - drugo dijete.
    Posljednje uređivanje od pikula : 18.10.2011. at 10:26

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo jošmalo kad je taj moj klinjo krenuo u vrtić s 3 godine, to je bilo u travnju, i do jeseni je svaki mjesec bio bollestan, zamislite svoje klince koji su počeli u jesen.neke stvari treba jednostavno prerasti.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme kad čitam vaše postove hvata me jeza.
    L. je krenula u jaslice sa 13 mjeseci i svi su me plašili kako će situacija biti takva kakvu vi opisujete.

Ali....ona je u 3 godine bila bolesna doslovce 3X,od toga je jednom imala vodene kozice

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo, uspjeli smo se odlijepiti od ležanja po podu i wc-školjke, iako, glavni obrok su i dalje štapići, riža i mrkva . I mališa je bolje, iako kakica je još uvijek više proljev nego nešto drugo, no tu su probiotici, pa će biti bolje. Hvala svima na savjetima (od homeopatije do "vađenja" iz jaslica). Uspjeli smo skombinirati svi po neke slobodne dane i godišnji, da ga ostavimo sad dva i pol tjedna doma, čisto da dođe malo sebi, već je dosta i smršavio, nikako da skupi "5 zdravih" dana.

A nakon toga još ne znam što ćemo. Prvo da svi dođemo malo sebi, pa ću vidjeti, ako ne ide - ne ide. Tražit ćemo tetu, ili nagovarat baku da joj mi dajemo plaću i mirovinsko (bilo bi mi isto ko i teta čuvalica, a opet je to naša baka, a ne netko skroz nepoznat). Ili probati možda s par mjeseci neplaćenog... nešto ću smisliti već. A možda nam napokon krene i na bolje.

A razmišljam si i... kako se državi "isplati" imati toliko bolesne male djece? Ajde, većinu ljekova kupujemo (lupocet, fiziološku, morsku vodu, rehidromix, probitik, sirup ovaj-onaj...)... ali nešto dobiješ i na recept. Pa sva ta silna bolovanja. Dobro, max je 4200kn, ali dosta ljudi ima i niže plaće i dobiju 100%. A koliko dobiješ, ako si 3 tjedna na bolovanju - to se od nekud treba izvući. Pa ako ta djeca budu i općenito boležljivija, osjetljivija - još više opterećuješ zdravstveni sustav. Mislim, naravno da je najveća stvar u svemu tome da dijete (a i roditelji) ne budu bolesni... ali, ako gledam "globalno" - može li se smisliti neki "humaniji" pristup za tu dječicu - da se te (pretpostavljam silne) naknade za bolovanja i lijekove, usmjere u neke naknade koje bi omogućavale mamama da budu doma i duže od godinu dana ako to žele, da rade 4 sata, da grupe u vrtićima budu manje, da postoje neke educirane i, zašto ne i nešto subvencionirane tete čuvalice... a joj, sori. Ja zabrijala. Zaboravila sam di ono živimo. Hrvatska. Krađa. Lopovluk. Privatni interesi. Korupcija. Divlji kapitalizam. Sori, zabrijala sam malo .

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

možda i nisi zabrijala baš. pod takvim sam i ja dojmom nakon večerašnje emisije Misija:zajedno, a i općenito kad god bez pinky naočala malo pogledam oko sebe.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    možda i nisi zabrijala baš. pod takvim sam i ja dojmom nakon večerašnje emisije Misija:zajedno, a i općenito kad god bez pinky naočala malo pogledam oko sebe.
    ja bih neke djelove emisije uzela jako sa rezervom, i čitala između redaka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

se može gdi pogledat emisija

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    se može gdi pogledat emisija
    nisu ju još postavili . inaće HRT-emisija na zahtjev

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo nika nakon ljeta 1,5mj u vrtiću i evo nas doma sa upalom uha i grla na klavocinu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •