Drage moje,
Prošli tjedan sam pisala na forumu kako mi mali ima grceve, prducka, kako cvili. Mlada sam mama, i stvarno nisam znala što i kako. Ali zato vi PAZITE. Ja mu nisam izmjerila temp tih dana, jer su mu rukice bile hladne (a to je jedan od znakova da ce biti temp). A ja mislila da je ok to. U srijedu oko 3 popodne mi je došao muž s posla i oboje smo se čudili što je Krševanu, zašto neće u vodu,a vani je bilo 31 stupanj, a mi živimo u potkrovlju pa je grozno. Tili ga malo rashladit jer se obožava kupati.
Izmejrili smo temperaturu i ŠOK. 39,7. Odmah zvali pedijatra- obiteljski prijatelji i on ga je pregledao doma i dao čepić za temp, uputnicu i pravac na pedijatriju u bolnicu.
Temp je pala na 38,7. Krševan je bio blijed, samo cvilio, napinjao se, svaka žila na tijelu mu se vidila.
Nalazi su pokazali da je urinoinfekt, eserihija coli i da mu je ušla u krvotok. Doktorica nam je rekla da smo došli u zadnji tren u bolonicu. Nalazi su bili katastrofa. Isplakala sam dušu, krivila sebe, jer me bilo strah gurnit vrh toplomjera u guzu., a sad to svaki dan u bolnici bez ikakvog problema radila.
Dobivao je terapiju, išli na uvz bubrega (u trudnoci se ispostavilo da ima na desnom pijelonu lagano proširenje 5mm), i sad se pokazalo da na oba bubreg ima lagano proširenje. Kaže dokt da nije zabrinjavajuće, redovno ćemo to kontrolirati.
Kako je dobio eserihiju coli, NITKO NEZNA. Ja je nisam imala u trudnoći. Možda u rodilištu jer je u subotu došla od frendice mi mala stara 12 dana isto sa eserihijom coli u pupku i 40 temp.
Ne mogu vam opisati tu bol koju sam osicala, i sad mi se plaće . Tek sam sad postala svjesna da imam dijete, da ga volim naj više na svitu, da bi život dala za njega. I shvatila sam kako je teško biti roditelj i gledati svoje bolesno bespomoćno malo stvorenje.
Pazite na svoje bebice. Mi smo došli danas doma nakon 8 dana, još par dana moramo svako jutro na terapiju, pa nalaze napraviti, pa onda možda opet nastavak terapije i moramo redovno na ultrazvuk.
PAZITE IH, MAZITE I UŽIVAJTE.