Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kako "rastrančirati" pile?

  1. #1
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno Kako "rastrančirati" pile?

    ... ja u zadnje vrijeme kupim cijele piliće, pa komadam.
    Posljednje uređivanje od apricot : 28.07.2011. at 22:11

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja ne znam rasjeći pile na komade
    jadno to pile koje bih ja nožem dohvatila

  3. #3
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    I ja kupujem cijele piliće i trančiram. Pa pakiram batke, dobatke i krila u jednu vrećicu, prsa u drugu, a ostatak u treću i to mi bude za juhu.

  4. #4
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja ne znam rasjeći pile na komade
    jadno to pile koje bih ja nožem dohvatila
    ja sam mislila da sam jedina

  5. #5
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam rasjeći pile na komade
    jadno to pile koje bih ja nožem dohvatila
    apricot nije teško naučiti!
    najprije odvojiš prsa od kosti, zarim batake,pa krila
    ostanu ti leđa
    nema mudrolije puno
    meni je to isto bilo noćna mora, iskasapila bi ga nemilo
    a onda kad je krenuloooooo, samo što ne koljem

  6. #6
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Samo lociraj zglobove

  7. #7
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Samo lociraj zglobove
    takoe!

  8. #8
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    apricot nije teško naučiti!
    najprije odvojiš prsa od kosti, zarim batake,pa krila
    ostanu ti leđa
    nema mudrolije puno
    meni je to isto bilo noćna mora, iskasapila bi ga nemilo
    a onda kad je krenuloooooo, samo što ne koljem
    meni je ovo nuklearna fizika

  9. #9
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo nuklearna fizika
    nije vjeruj,

    kad sam ja to savladala nema ko ne može,
    probaš polako i temeljito i onda to ide...

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i treba imati dobar nož
    a moj muž ih sve trpa u perilicu i istupljuje
    valjda se boji imati oštre noževe u kući :-?

  11. #11
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Ne treba.
    Ja nemam takve. Jedva paradajz prerežem.
    Kupi pile, ja ću ti održati tečaj komadanja pileta tupim nožem

  12. #12
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    apricot i moji su tupi i to me živcira baš,
    ipak lakše ide kad su fino oštri
    i mm ih voli držati nenaoštrene

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba.
    Ja nemam takve. Jedva paradajz prerežem.
    Kupi pile, ja ću ti održati tečaj komadanja pileta tupim nožem
    e, valja!
    čim kupim, zovem te!

  14. #14
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja imam čak i one škare. koristim ih za sve drugo. mislim da bi i meni trebala demonstracija.

  15. #15
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Evo, rezačice pilaća , kod ne dobijete demostraciju u živo http://www.youtube.com/watch?v=om35LkkwS2w


    ili ako volite da vam je kurda ćelav http://www.youtube.com/watch?v=om35LkkwS2w
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.07.2011. at 13:17

  16. #16
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    kurda= kuhar (ništa prosto, samo sam se žurila u tipkanju da stavim još jedan link )
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.07.2011. at 13:18

  17. #17
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    hvala, sirius. mislim da ću se odvažit za jedno probno trančiranje gledajući ovog prvog kostolomca. ako nastane masakr, uvijek mogu skupit sve dijelove i skuhat juhu za cijeli tjedan, jel tako?

  18. #18
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    hvala, sirius. mislim da ću se odvažit za jedno probno trančiranje gledajući ovog prvog kostolomca. ako nastane masakr, uvijek mogu skupit sve dijelove i skuhat juhu za cijeli tjedan, jel tako?
    Tako je.
    Ali ja vjerujem u tebe, možeš ti to.

  19. #19
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Čoksa, mislim da je ovaj još bolji (to je trebao biti drugi link) http://www.youtube.com/watch?v=zW5BF...eature=related

  20. #20
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Kako dobar video! možda se i ja sad odlučim.. oduvijek mi je to bio čisti SF

  21. #21
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    skupila se kritična masa dovoljna za jednu finu radionicu!
    Cubana (kao netko tko poznaje anatomiju i zglobove) u ulozi predavačice.
    Mi ostale... bolje da šutim!

  22. #22
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ovaj drugi je bolji. mislim , video. navuko me da pogledam i kako kreknut kokos
    prvo pile koje mi dođe u ruke...

  23. #23
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    He he he... Iz djetinjstva pamtim mamine radne subote kad smo brat i ja ručali sami s tatom i kad nam je bilo dopušteno da jedemo kao stari Slaveni... To je značilo da se pečeni picek ne reže nego trga. Nema boljega od toga. Ponekad to dozvolim svojoj djeci (kad smo u velikoj gužvi i kad kupim gotovu pečenu piletinu - ta se lako raspada i klinci uživaju dok to kasape...)

    Inače, nema nekog problema u rezanju piceka, bilo sirovog ili pečenog. Bitan preduvjet je oštar nož, a nakon toga dolazi malo prakse. Ja opipam da vidim gdje je otprilike zglob, pa onda režem polako i po potrebi korigiram rez. Škare za piletinu imam i baš si mislim kako bi se toga mogla riješiti jer ih uopće ne koristim. Pri prvom velikom spremanju kuhinje razmislit ću o tome.

    Nije problem izrezati piceka, ali da vidite veselje kad od firme za Božić dobijem puricu, onak pravu zagorsku veeeeeliku, pa to treba izrezati jer je preogromna za naše potrebe. To je pravo kolinje... Odavno sam mrknula mužu jednu pilu za željezo (ionako je koštala cca 10 kn u Šumoopskrbi) i prenamijenila je u pilu za kosti. To reže i zaleđene piceke i purice ako mi se slučajno potrefi kakva donacija jer takve stvari baš ne kupujem.

  24. #24
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    uglavnom koristim nož i jako mi dobro ide s njim,iako u roditeljskom domu imam skare ,pa sam i ja počela razmisljati da ih kupim,iako mislim da bi onda nastao masakr..... sa skarama mi se čini jos jednostavnije,al jelte praksa?????

  25. #25
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    nekako sam znala da će Peterlin naići i samo podići obrvu na ove naše mesarske dileme.

  26. #26
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    nekako sam znala da će Peterlin naići i samo podići obrvu na ove naše mesarske dileme.
    Ma ni govora... Ja sam ipak gradsko dijete i npr. ne znam zaklati i očistiti piceka, ali bez brige, da mi se pruži prilika upustila bih se sasvim sigurno i u to... Ako se jednom odselim nekamo izvan grada, sigurno ću imati i domaće piletine!

  27. #27
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Ja ih samo ne bih znala ni mogla lišiti života. Kad su onako kao što jednom reče Mukica mrtve (i očišćene ) nemam nikakvih problema da ih konfekcioniram (negdje sam pročitala da se to istranširano meso zove konfekcija ). Oštar nož, blago poznavanje ptičije anatomije, i dva tri specijalna zahvata
    Volim domaću piletinu.

  28. #28
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ni govora... Ja sam ipak gradsko dijete i npr. ne znam zaklati i očistiti piceka, ali bez brige, da mi se pruži prilika upustila bih se sasvim sigurno i u to... Ako se jednom odselim nekamo izvan grada, sigurno ću imati i domaće piletine!
    Bez obzira koliko volim domaće - povlačim crtu kod domaćeg klanja pilića.. Taj miris (čitaj:neviđen smrad) pofurenih pilića - ajme i ove sekunde ga osjetim koliko duboko mi se urezao u mozak

  29. #29
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i treba imati dobar nož
    a moj muž ih sve trpa u perilicu i istupljuje
    valjda se boji imati oštre noževe u kući :-?
    bolje oštre nego tupe

  30. #30
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam rasjeći pile na komade
    jadno to pile koje bih ja nožem dohvatila
    ja sam mislila da sam jedina
    pa zar nema posebno bataka, zabataka i svega ostalog za kupit? čak i onih fuj smežuranih nogica koje u vire iz lonca na ručku kod svekrve

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ima
    ali je ovako puno jeftinije, kužiš?
    osim ako nas Cubana ne odere (ko pile) za cijenu radionice

  32. #32
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ima
    ali je ovako puno jeftinije, kužiš?
    osim ako nas Cubana ne odere (ko pile) za cijenu radionice
    piletina je precijenjena
    sutra jedem veprića i medu :D

  33. #33
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Ajme Peterlin.
    Ja se sječam kad sam bila malena pa je baka klala piceke, ja sam uživala kada su oš onako bez glava pokušavali trčati, sad se ježim od same pomisli, isto tako vadila sam iznutrice u hranila našu Lesi...
    Sad kupim raztrančirano, jer rijetko jedemo bilo kaj osim prsa, eventualno mali jede batke, a domaći piceki , odnosno njihov miris, mi se gade zbog prije nevedenih situacija.

  34. #34
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    A onda kad se usavršimo možemo probati ovo: http://www.youtube.com/watch?v=WHmyAoY-HrA&feature=related
    Z
    nam trančirati pile, dugo to već radim, ali me svaaaaaki put muče te kosti koje ovi gore lome. I sada jedva čekam trančiranje novog piceka da isprobam.

    Inače, samo trančiranje i nije neka velika mudrost.

  35. #35
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    nemam problem sa piladi(ma)
    prosječno (domaće) pile od 3kg istranžiram za pet-šest minuta; imam oštre noževe koje MM oštri i ne peru se ni vrelom vodom, a kamo li u suđerici
    odsiječem batake (skupa sa krarabatakom, to ne dijelim), krila, skinem bijelo meso i na kraju ostane "školjka" sa vratom, od koje bude superodlična supa
    kosti nikad ne lomim, nego "otključavam" zglobove; ako su kosti polomljene supa bude mutna

    ne volim tzv. "konfekcijske" piliće, niti već isječene komade piletine; to kupujem samo kad nemam otkud da kupim domaće

    za nevolju bi znala obaviti i pripremne radnje koje idu prije tranžiranja mesa, a nakon trčećeg pileta

  36. #36
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Kupujem po 10 kom od poznatih koji hrane pa najednom sve rastrančiram i upakiram.
    Odvajam i kožu, slažem manje paketiće posebno za juhu, posebno bijelo pa karabatke, batke i krilca,
    Paketići su manji pa poduplam prema potrebi i stvarno je vrlo lako naučiti.

  37. #37
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    evo jedne teme u kojoj sam ful dobro homeskulana

    kompletna obrada pilica, a bogami i onih velikih, sa stekdozom...

  38. #38
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e sad baš iz inata neću!
    kad ste sve takve face!

  39. #39

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    ne znam trančirati piceka i uopće se ne trudim naučiti... za to imam muža, stručnjak je u tome....

  40. #40
    Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    čardak
    Postovi
    3,285

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam trančirati piceka i uopće se ne trudim naučiti... za to imam muža, stručnjak je u tome....
    potpisujem
    s tim da MM i nije takav stručnjak, al sasvim mu dobro ide

  41. #41
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    ja ga trančiram,ako baš moram...ne ispadne extra dobro,no nije ni najlošije
    najčešće malo trepćem i onda to MM odradi , on to radi super

  42. #42
    MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    293

    Početno

    Moj je djed bio mesar, a korjeni su ostali.....nemam s tim problema....da je i bilo koje drugo meso

  43. #43
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    . Taj miris (čitaj:neviđen smrad) pofurenih pilića - ajme i ove sekunde ga osjetim koliko duboko mi se urezao u mozak
    Moja sveki hrani piliće koje joj mi pomažemo poklat, do sada sam se izvlačila na sitnu djecu ali ove godine me dovatilo. Dakle dobrih mjesec dana nisam mogla piletinu pogledat, bljak..nije toliki problem to čišćenje,krv,prljavština nego taj smrad...bljuc

  44. #44
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    od ovih priča o klanju, noćas sam sanjala bezglave piliće kako trče oko mene

    a moja baka je u slavoniji imala piliće i pure, sjećam se ko danas tog smrada i njihovog kokodakanja :ajmemeni:

  45. #45
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Kupujem po 10 kom od poznatih koji hrane pa najednom sve rastrančiram i upakiram.
    Odvajam i kožu, slažem manje paketiće posebno za juhu, posebno bijelo pa karabatke, batke i krilca,
    Paketići su manji pa poduplam prema potrebi i stvarno je vrlo lako naučiti.
    X

    A mužu kad bih dala on bi iskopao prsa i ostatak dao komšijskom cuki, tako da ga ne puštam u ostavicu dok je kofekcioniranje u toku.

    Vejerujem da bih i ja za nevolju, iako mi se ipak čini da ne bih, mogla odradit i ovo prije "mrtvi i očišćeni".

  46. #46
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ima
    ali je ovako puno jeftinije, kužiš?
    osim ako nas Cubana ne odere (ko pile) za cijenu radionice
    Ja???
    Pa ja se za jednu kavu prodam

    A brijem i na volonterski rad
    Posljednje uređivanje od Cubana : 29.07.2011. at 12:13

  47. #47
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    heheh i kod nas se kolju piliči na veliko oko 30-50 kom.po danu..kad se uhoda ide to i nekako vise ni nerazmisljam o tom smradu,,jedino o pogrbljenim leđima. a piletinu obozavamo..

  48. #48
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Ma joj.

    Treba kupiti pile. Valjda. Osim ako ga ne dobijete od rodbine i poznanika. Onda ga treba pomirisati. Pa frknuti nosom jer nista... u tom stanju... ne mirise dobro. Osim ovog americkog, to ne mirise uopce jer je tretirano nekakvim tamo amonijacima koji ubijaju smr..pardon, miris svjezeg, sirovog mesa.


    Nakon toga pogledate to pile sa svih strana. Pomazite ga malo po ledjima itakoto. Pa razmislite o receptima. Pozeljno konzultirati internet i kuharice.

    Onda ga lijepo zamotate natrag i smrznete.

    Pa odmrznete nekad kasnije. Jos jednom provjerite recepte i internet i prijatelje i poznanike. Pa gledate koga biste pozvali na rucak da to sve pojede odjednom.

    Napokon stavite pile u neku posudu i ispecete u pecnici. Cijelo. Eventualno odrezete guzicu i vrhove krilca i malo vrata, ako bude (tu uglavnom ne bude nicega sto nije cisto meso, jel). Od tih ostataka pokusate neki drugi put napraviti juhu. Losu, jer siroto pile nema ni masti ni koze ni ... bivseg zivota. Ovo peceno se moze napraviti s krumpirom, a moze i bez. Meni je, ako se vec mora dogoditi, najbolje s prerezanom narancom u prsno-guznom kosu, preliveno soja sosom.

    I onda se to nerastrancirano pile ispece. Pa ga malo bocnete. Pa ga krenete rezati skarama. Pa se raspadne u stopedesetosam komada.

    Malo ga pobockate vilicom. Pa kao pojedete nesto. I drugi isto tako.

    I onda se ostatak tog sirotog pileta povlaci danima u frizideru. Malo pojede maca.

    Na kraju ga dovrse rakuni.









    (Jel se vidi da bas ne volim piletinu? )

  49. #49
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Kad pile nije integralno

  50. #50
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Nisam gledala filmice na jutjubu, pa ne znam sta rade s pilicima, samo sam se htjel nadovezati na gospoju vještičicu, sve se moze izrezati kroz zglobove, nema potrebe lomiti kosti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •