Stranica 11 od 48 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 2390

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

  1. #501

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Tamo gdje svijetli mali žižak...
    Postovi
    1,123

    Početno

    Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    TSH 0,96 (0,27-4,2)
    FSH 8,9 (3,9-8,8)
    LH 3,6 (2,1-10,9)
    E2 137 (27-122)
    prl 572 (71-566 )
    ATG (antit. štit.) 855,6 (do 115) jer je ranije bilo tisuću i nešto
    Tebi bi E2 i PRL mogli biti visoki zbog štitnjače.
    Terapija za to postoji, za PRL također.... Kad ta dva padnu, pada i E2.

    LH i FSH za tvoje godine su mrak


    Vrlo je moguće da si onaj manjak JS i onakve loše reakcije na ljekove imala zbog štitnjače i prolaktina, nego zbog AMH i/ili godina.

  2. #502

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Tiki_a nemam sto dodati a da nisi vec sama zakljucila. Jedino, visoki E2 zna zamaskirati FSH ali kako su tvoji nalazi od 5.dc mozda je estradiol zato visi. Treba rjesavati prolaktin i stitnjacu, bas me zanima sto ce ti reci dr.
    Kaae to su cijene da zaboli glava...pretpostavljam iz nase platezne perspektive jos i vise.

  3. #503
    tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    4,194

    Početno

    Hm sweety...maloprije pomislim - prolaktin i štitnjača, moguće da je to u pitanju i brzo skinem s dnevnog reda kao pa nije valjda. Sada si me vratila u razmišljanje. Ma taj glupi prl, tzv. hormon stresa sam izvadila samo jednom prije 2 g. jedno jutro nakon turbo stresne noći (problemi u susjedstvu) pa sam pomislila da će mi nalaz biti loš, kad ono ok. A ne mora nužno biti loš zbog stresa..ne znam...A sada iznenađenje, još nisam do kraja svjesna da je stvarno povišen. E2 mi je i ranije bio nešto povišen, ne jako, slično ovome, možda je u nekom periodu i prl bio loš. I antitijela nešto govore...
    Chalie, pitat ću dr-a da vidim možda je u pitanju taj 5. d.c. Hvala cure.

  4. #504
    valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011
    Lokacija
    hrvatska
    Postovi
    470

    Početno

    Hej cure trebam vaše mišljenje!FSH mi je 8,7iu/l u folikularnoj fazi a danas sam dobila nalaz AMH 5,7pmol/l.AMH sam vadila na vv.E sad me zanima jel to ok nalaz s obziro da skupljamo sve papire za HZZO I Prag narvano!hvalaa

  5. #505

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Valiana ovaj FSH je u redu na prvi pogled. Osim FSH bitan je i odnos LH-FSH i razina estradiola koja nekad može maskirati FSH (estradiol i FSH su kao na klackalici, jedan kad je povišen, drugi je snižen i obratno). AMH ti je snižen u odnosu na "normalnu" skupinu ali nije kritično. Koliko ti je godina? Kolika ti je duljina ciklusa?

  6. #506
    valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011
    Lokacija
    hrvatska
    Postovi
    470

    Početno

    Imam 34 godinice a ciklusi su od 24-26dana ali u zadnje vrijeme jako kratki najviše tri dana mi traje menga pitala ginića kaže to je ok.E2-209,LH-4,0,FSH-8,7.PROLAKTIN-444 eto tak piše u nalazu hormoni štitnječe ok.

  7. #507

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Ne znam koje su ref. vrijednosti ali moraju biti na nalazu; E2 mi se čini malo visok za početak ciklusa. Pitala sam te za duljinu ciklusa jer kraći ciklusi upućuju da se spremaju neke promjene, viši FSH, smanjena rezerva...iako za cikluse od 24-26 dana će ti obični gin. reći da su OK, meni čak MPO-vac na početku nije na to obraćao pažnju...ali dio je cijele priče. Najbolje pošalji nalaze svom MPO liječniku pa ćeš vidjeti što će reći!

  8. #508
    valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011
    Lokacija
    hrvatska
    Postovi
    470

    Početno

    hvala sad to sve šaljem u hzzo i u Prag pa nek razmišljaju oni ja sam svoje napravila a sad je na njima da odluče kaj buju s menom!!!

  9. #509
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,677

    Početno

    Odnos FSH:LH ti isto nije onaj redovni, redovni bi trebao biti 1:1. U svakom slučajtu, mislim da si za MPO stručnjaka, pa neka oni odluče što i kako i kojom dinamikom.

  10. #510

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Tamo gdje svijetli mali žižak...
    Postovi
    1,123

    Početno

    Curke, moram vam nešto reći, znate kako kod mene stoje stvari. Nije baš naj, a nije baš ni preloše, nešto između. Ja svašta po nešto MM blagu AT.

    Pitala sam 3 doktor za mišljenje o AMH, ovakve odgovore sam dobila:
    1.) To nema smisla vadit niti obraćat pažnju, bitno je da postoje antralci i O onda se sve da odradit.
    2.) Sa tako niskim AMH nema puno šanse... Razmislite o odustajanju.
    3.) AMH 1.0 je loš, a 2.1 je suuuuper, bitno da ima antralaca.

    E sad, od kad mjerkam meni se antralci vrte između 1-5 po jajniku.
    U ovom sad zadnjem ciklusu gdje mi je vađen AMH 2,1, antralaca ima 3-4 po jajniku, uz prisutne dvije O, različitih veličina s malim odstupanjem, oba ŽT rade. Dr ne zna da li je ovaj manji ostatak iz prošlog ciklusa.
    Ciklus prije je onaj gdje sam vadila hormone koji su unutar referenci ali i dalje u omjeru 3:1, uz onaj E2 koji je luđački visok.

    I sad sam trebala ići u onaj kombinirani postupak sa jačom dozom klomića na koje inače ne reagiram+gonali.
    Slučajno sam još u devetom mj. bila na sistematskom i ustanove mi visoki tlak, a sobzirom na moje trombofilijske mutacije, prešla sam na andol, čisto da probam spustit tlak bez onih jačih ljekova, da mi se ne bi kosilo s postupcima...

    I onda se desi ono čemu se ni u najluđoj varijanti nisam nadala.
    Prirodno trudna uoči postupka.
    Mislila sam još malo čekat prije nego vam kažem, ali vrag mi ne da mira.
    Uspjela sam dobit terapiju heparinom, jer me pere paranoja oko toga još od prošle trudnoće.
    Kako će to ići, budemo vidjeli. Još mi nije jasno, kako se desilo.
    A bome nije jasno niti mojim doktorima. Al' u priči lagano ignoriraju cijelu priču o AMH, jer činjenice govore drukčije.
    Još se ne mogu odlučit dal' sam sretna il' me strah.

  11. #511

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Ajme sweety čestitam!!! Rekla sam ja, vi ste jednom seksom već uspjeli pa što ne bi opet. Čega se točno bojiš? Ja sam sretna zbog tebe

  12. #512
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,543

    Početno

    strah je normalan (bar tako kaže sve trudnice), ajme šta volim ovakve vijesti, čestitkeeeeeeeeeee!

  13. #513
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,677

    Početno

    Jes, sweety !!! Nije sve u brojkama!!!! Čestitam - i sretno!!!!

  14. #514
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,677

    Početno

    To jest, ima nešto i u anamnezi . I kod lijepih brojki, ako je teška (evo, ja), i kod ružnih brojki, ako je laka (ti). Iskreno, koliko je god to nezahvalno bajat... ne bi se iznenadila spodobinoj prirodnoj trudnoći... za koju bi ona sigurno linkala neke nemetale kojih se riješila (dva smajlija, razlčitih uvjerenja, zajedno zagrljena). Pusica spodobi i puno sreće, bilo prirodno, bilo IVF-ovski!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 15:39

  15. #515
    venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    858

    Početno

    sweety čestitam od srca i sretno

  16. #516
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    678

    Početno

    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    To jest, ima nešto i u anamnezi . I kod lijepih brojki, ako je teška (evo, ja), i kod ružnih brojki, ako je laka (ti). Iskreno, koliko je god to nezahvalno bajat... ne bi se iznenadila spodobinoj prirodnoj trudnoći... za koju bi ona sigurno linkala neke nemetale kojih se riješila (dva smajlija, razlčitih uvjerenja, zajedno zagrljena). Pusica spodobi i puno sreće, bilo prirodno, bilo IVF-ovski!
    tvoje rijeci u bozje usi ovaj ciklus sigurno ne, zafrkavam se sa cilestom..a sljedeci mjesec je postupak.
    evo ful sam dobila krila otkako je ova plodna kokos ostala trudna
    slatkice..cestitam jos jednom i sretna sam sto ce cici dobiti pojacanje...

    pokazala si nam da nista nije nemoguce i neka se tvoj trend nastavi!

  17. #517

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Tamo gdje svijetli mali žižak...
    Postovi
    1,123

    Početno

    Cure, najjače ste

    Hvala vam od srca, a nadam se i vama skorašnjem iznenađenju!

  18. #518
    Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    8,599

    Početno

    Cestitam, sweety! Bas lijepe vijesti.

  19. #519
    Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,816

    Početno

    Swety, predivno. Čestitam! Za dalje ~~~~~

  20. #520

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    837

    Početno

    uvik sam govorila da nije sve u brojkama.hebeš statistike.od nijh me samo glava zaboli i izgubin volju za sve.
    Sweety od srca ti čestitam.

  21. #521
    mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    785

    Početno

    Sweety, sretna si!
    Čestitam !

  22. #522
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,491

    Početno

    sweety, čestitam!!! To je zbilja san nas svih!

  23. #523
    Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,414

    Početno

    sweety čestitam !

  24. #524
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    3,141

    Početno

    bravo, sweety!!! cestitam na trudnoci i pobjedi nad brojevima!!! neka bude skolski do kraja!!!

  25. #525
    Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    7,391

    Početno

    Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    bravo, sweety!!! cestitam na trudnoci i pobjedi nad brojevima!!! neka bude skolski do kraja!!!
    X

    sretno - sweety!

  26. #526
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    swetty koje vijesti, čestitam!

  27. #527
    tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    4,194

    Početno

    Draga sweety, pa ovo je prekrasna vijest . Želim ti da što prije sreća potisne strah...

  28. #528
    Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    ISTRA
    Postovi
    5,560

    Početno

    sweety čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. #529
    bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,067

    Početno

    Sweety cestitam

  30. #530
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Postovi
    4,192

    Početno

    Ciao cure, prvo se pridružujem čestitarima - sweety

    A sad vijesti s mojih prvih konzultacija; od postupka ništa do 03/12 (polip - kiretaža ) tako da vam nažalost još ne mogu reći ništa ni o postupku ni o protokolu koji sam dobila.

    Ono što vam mogu reći je da mi je doktor rekao da on FSH ispod 10 ne smatra alarmantnim (znači čak ni ovaj od 9.97 ) ali da to jest znak da su se promjene počele dešavati...nije mi spominjao vađenje AMH, a i ja sam mudro šutila, za ovaj mjesec mi je od šokova ova kiretaža sasvim dovoljna.
    Posljednje uređivanje od Argente : 27.11.2011. at 17:20

  31. #531
    Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    8,599

    Početno

    Argente, i ovaj moj americki doktor uopce ne obraca paznju na FSH ispod 10. Ako se ne varam, mislim da ga ne brine ni ispod 15.

  32. #532
    Mury avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    1,673

    Početno

    Sweety , čestitam . Ma ima nešto u tom andolu, ja sam ga u 06/2011 pila svaki dan jer su me noge jako boljele, i isto zatrudnila da ne znam ni kako, nit sam taj ciklus "ganjala" ovulaciju ( to mi je bio ciklus nakon neuspjelog IVF-a), nije mi bilo ni do čega, kad ono trudna, samo u mene nažalost embrij ostao u jajovodu ! A tebi od srca želim urednu trudnoću!!!

  33. #533

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Drage moje...evo čekala sam današnji službeni "beta dan" da vam javim dobre vijesti ali na kraju....i nisu tako dobre.
    11dpt i 12dpt pozitivni testići, 13dpt beta 212, danas 15dpt samo 392. Porast od nekih 85%, graničan, i moram ju ponoviti u petak.
    Ne moram vam reći kako se osjećam. Da mi je prespavat slijedeća dva dana, uh.

    Sweety jel kod vas već bio prvi UZ? ~~~~~~ svim srcem!

  34. #534
    crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    3,587

    Početno

    sweety cestitam !!!

  35. #535

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Tamo gdje svijetli mali žižak...
    Postovi
    1,123

    Početno

    uh charlie držim fige da krene rasti kako spada, MORA!

    sretno




    bila sam na okvirnog pregledu, da se vidi da li je plod u maternici, više zbog heparina, a ovaj službeni kada se treba vidjet srce, idem u ponedjeljak, pa budemo tek onda znali stanje.

  36. #536
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,491

    Početno

    Charlie, držim fige da se beta nastavi lijepo dijeliti!

  37. #537
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,677

    Početno

    Sretno, charlie!!!!!!!!

  38. #538
    renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    105

    Početno

    ma charli biće to lijeoa beta!
    sretno!!!!!!!!!!!!!!!

  39. #539
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    678

    Početno

    charlie!!!
    neka sljedeci nalaz bete bude po skolski pa cemo onda i cestitati..mora biti sve u redu..

  40. #540
    Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    7,391

    Početno

    cure.. ovo su stvarno divne vijesti, odmah dvije od vas trudne. Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve završi ok... ne mogu naći podatak gdje si išla u postupak i kakav?

  41. #541
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Postovi
    4,192

    Početno

    charlie, držim fige! ajoj kakva neizvjesnost, ali 85% uopće ne zvuči loše!

  42. #542
    Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    8,599

    Početno

    Charlie, sretno! Drzim fige!

  43. #543

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    cure.. ovo su stvarno divne vijesti, odmah dvije od vas trudne. Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve završi ok... ne mogu naći podatak gdje si išla u postupak i kakav?
    Bila sam kod dr. L. u polustimuliranom...

  44. #544
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    678

    Početno

    Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam kod dr. L. u polustimuliranom...
    znaci klomifen + menopur..ili?

    neka bude sve u reduuuu!

  45. #545
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,677

    Početno

    Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    Sa FHS mogu biti zadovoljna, ali ako je veći više od 2,5 puta od LH znak je slabe rezerve js (na granici sam-nije krajnje loše).
    Za E2 pitam za mišljenje, znam da je previsok i da kvari sliku, ali moji su ciklusi kratki, nalaz je 5.d.c. pa pomišljam da sam već krenula prema sredini ciklusa kada E2 može biti nešto veći (utjeha) .
    Prolaktin sam jednom izvadila, bio je ok, i sada ovo. Dal' se bromergon koristi i za takvu vrijednost?
    AMH ću konačno izvaditi idući tjedan, a onda mi više ne trebaju FSH i LH.
    Evo da ti skomentiram, nisam prije vidila.

    Ne mogu potpisat sweetin entuzijazam da su ti hormoni predivni. Loš ti je omjer FSH-LH, ali to si i sama zaključila - i ja imam jednom ulovljen takav omjer, u stvari, meni je još i gori, meni je baš bio, msilim, 3:1.

    I ovaj argument od charlie, stoji - a propos E2.

    Bromergon i stvarno granično povišen prl - to ti ovisi o doktorima. Mislim da dođeš kod dr. R-a, možda bi ti bio skloniji dat bromergon, nego prof. Š. Koja je objektivna granica guideline - beats me.

    Vidiš sad koliko je relativan i nevažan i dobar AMH - ja sam u ove 3 godine ispucala skoro 50 stanica, pa ništa od trudnoće, a mojca je zatrudnila na 3 stanice.

    Doduše, kod mojce ima nešto što iskače iz "loših" okvira - a to je povišen dhea... opet, ti uzimaš dhea, tako da si tu mirna.

    I ja imam povišen prl, isto granično, kljucam po 1 tbl bromergona već možda 3 godine, pa onda to bude previše, pa pola. Uglavnom ga kljucam da imam ovulacije i nemam spottinge, sad kad sam na cycloproginovi s kojom sam oduševljena, onda ne...

    Vidjet ćemo.

    Sretno!

  46. #546
    Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    8,599

    Početno

    Charlie, ima li novosti?

  47. #547
    Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,981

    Početno

    Drage moje,
    dobila sam danas AMH i rezultat je 1,1 (estradiol 144, LH 15,42, FSH 8,54). To je šlag na tortu na dijagnozu mm.

    mislim da se idem zavući u neku rupu i dobro isplakati....

  48. #548
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    Big Blue o kojim mjernim jedinicama se radi vezano za AMH jer čudno mi je kako ti je FSH ko moj recimo (meni je znao biti i gori) a AMH mi je bio 19 i nešto, E2 isto malo visok čini mi se da nemaš kakvu cistu?

  49. #549

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Tamo gdje svijetli mali žižak...
    Postovi
    1,123

    Početno

    Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje,
    dobila sam danas AMH i rezultat je 1,1 (estradiol 144, LH 15,42, FSH 8,54). To je šlag na tortu na dijagnozu mm.

    mislim da se idem zavući u neku rupu i dobro isplakati....

    Da, reci u kojim mjernm jedinicama je AMH....

    Malo je čudno da ti je LH tako visok, FSH relativno neprevisok, a E2 koliko kužim je relativan i individualan.
    Moj je bio duplo veći pa sam imala urednu O na 13dc.



    A kakvo ti je stanje sa antralcima?

  50. #550
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    I za E2 ovisi o kojim se mjernim jednicama radi znam da su mene vratili sa postupka u Mb zbog navodno previsokog E2 jer kao takve vrijednosti ukazuju na cistu a radilo se o drugim mjernim jedinicama u kojima je on ustvari bio normalan i zato je vrlo dobro napisati i mjerne jednice da ne bi bilo zabune
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 16.12.2011. at 18:39

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •