Stranica 36 od 49 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    123beba,
    ne znam koliko ti je godina. AMH od 6, 4 pmol/L spada u smanjenju rezervu.

U nedavnom stimuliranom si dobilabsamo 1 stanicu?
    Možda da ti Dr na VV proba s nekim protokolom koji se primjenjuje kod niske rezerve i lošeg odgovora jajnika...
    Imam 33 godine... Jučer sam sa dr dogovorila da ćemo jedan ciklus odomiriti, a onda u veljači ići u prirodnjak da vidimo kako ću reagirati na klomifen...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ina33 - baš te je lijepo čitati opet ovdje.......

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

-u postu #1767 je link na NaPro Fertility Care sustav praćenja plodnosti u kojem se opisuju 3 slučaja u kojima su zatrudnile i rodile žene ekstremno niskog i vrlo niskog amh čiji partneri su imali uredne nalaze spermiograma.

Ovdje je jedan vrlo zanimljiv znanstveni članak o izgledima za ostvarivanje trudnoće u ivf postupcima kod žena ekstremno niskog i niskog amh. Članak je osobito ohrabrujući za mlađe žene:

Ongoing Pregnancy Rates in Women with Low and Extremely Low AMH Levels. A Multivariate Analysis of 769 Cycles

-181 žena i 769 ivf ciklusa:

-249 ciklusa kod žena čiji je se amh manji od 0,2 ng/ml (manji od 1, 4 pmol/L) označen kao ekstremno nizak i

-520 ciklusa kod žena čiji je amh od 0,2 ng/ml do 1 ng/ml (od 1, 4 pmol/L do 7,14 pmol/l) označen kao nizak amh
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3868467/

"IVF protocols

The following treatment protocols were included: a long agonist protocol in which ovarian suppression was achieved with a mid-luteal single dose of gonadotropin-releasing hormone (GnRH) analogue (Decapeptyl depot 3.75 mg microcapsules) or a daily dose of Decapeptyl 0.1 mg (Ferring Pharmaceuticals, Israel) or with a daily nasal spray (Suprefact, 600–900 mg/day; Sanofi-(kršitelj koda)is, Thailand). Ovarian stimulation used HMG (Menogon or Menopur; Ferring Pharmaceuticals, Israel) or recombinant FSH (follitropin alpha, Gonal-F, Merck Serono or Follitropin beta, Puregon, Organon Schering Plough) 15 days after verification of complete ovarian suppression. In the antagonist protocol, ovulation induction started on day 3 of the cycle with HMG or recombinant FSH. GnRH antagonist treatment (0.25 mg/day, Cetrorelix, Cetrotide, Merck Serono or Ganirelix, Orgalutran 0.25 mg/day, Organon Schering Plough) was started when a follicle of 13 mm was present. In the flare-up protocol, daily Decapeptyl 0.1 mg was initiated on day 2 of menstruation and followed by ovarian stimulation with HMG or recombinant FSH. The initial dose of ovarian stimulation was dependent upon patient age, body mass index and prior treatment history. When three leading follicles reached 18 mm in diameter, patients received human chorionic gonadotropin (Ovitrelle 250 µg; Merck Serono). Oocyte retrieval was performed with transvaginal ultrasound-guided needle aspiration. The ongoing pregnancy rate was defined as the number of pregnancies confirmed by ultrasound scan and continued for at least 21 weeks after embryo transfer. Cycle cancellation criteria: A failure to obtain a minimum of one mature follicle (16–20 mm. This criteria was applied for all patients."

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bez da čitam link na članak, to je i neko odokativno laičko-formusko iskustvo: mlađe žene (tipa ispod 35) s niskim AMH-om će lakše ubost onu jednu kvalitetnu stanicu, dok je kombinacija godine (tipa 38+) i niskog AMH-a vrlo često put u donaciju/posvajanje (ako su žene realne i ozbiljne oko toga da ishod svega bude dijete, a ne utjeha "I did my best") ili čudo iz kućne radinosti, prije nego iz IVF-a - jer AMH govori samo o količini (malo), a godine još i o kvaliteti (malo, i to malo vjerojatno upitne kvalitete) jer IVF-u ipak treba nešto malo, ali kvalitetno, bez toga je relativno besmislen. I to ako nema ničeg drugog u priči - endometrioze, spermiograma. I zerica sreće uvijek dobro dođe.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.12.2015. at 13:46

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Besmislen u smislu ogromnog truda, troška, emotivnih uloga, za minimalnu šansu, to želim reći.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    /posvajanje (ako su žene realne i ozbiljne oko toga da ishod svega bude dijete, a ne utjeha "I did my best")
    uf.. ina33, da je to barem tako, no ishod posvojiteljskog puta na zalost nije uvijek dijete, koliko god mi bile realne i ozbiljne
    puno je okolnosti koje se ipak moraju realno sagledati, od nerada, netransparentnosti sustava, nemogucnosti da se uopce dodje u priliku biti biran i izabran kao posvojitelj...
    nije ovo ta tema, znam, no ne bih ja bas na taj nacin idealizirala put potencijalnih posvojitelja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    uf.. ina33, da je to barem tako, no ishod posvojiteljskog puta na zalost nije uvijek dijete, koliko god mi bile realne i ozbiljne
    puno je okolnosti koje se ipak moraju realno sagledati, od nerada, netransparentnosti sustava, nemogucnosti da se uopce dodje u priliku biti biran i izabran kao posvojitelj...
    nije ovo ta tema, znam, no ne bih ja bas na taj nacin idealizirala put potencijalnih posvojitelja
    Apsolutno se slažem i zadnje mi je na umu idealizirati posvajanje. Željela sam reći ovo: žene, imate ograničeno vrijeme na raspolaganju, ograničene snage (posvojenje je teška, možda i teža bitka od MPO-a, kako za koga) - dobro promislite i nastojte da vam se stvari ne dogode... nego da budu vaša odluka. Znam da je sad ovo rečenica od "milijun dolara", ali to bih ja nekako htjela prenijeti ljudima, ako mogu čuti iza granice godina i različite faze u tom iskustvu. A opet, realnije je da će netko, ako digne granice onoga što mu je prihvatljivo, posvojiti (plus mora imati sreće i biti vrlo borbeni tip, čini mi se), nego da će dobiti svoje dijete s tipa AMH-om oko 1 i godinama oko 40 i još tipa 7-8 godina neuspjeha u anamnezi.... u tom smislu razmišljam.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.12.2015. at 15:06

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Dobila sam nove nalaze - FSH 8.3, LH 4, TSH 2, Estradiol visok (>700). Ako zanemarim estradiol (koji je bio ocekivan, ali isto tako ne i najgori do sada) - ovo su najbolji nalazi koje sam do sada imala. Daleko je od bajnog, ali ako usporedim sa FSH 19 - ovo je vise nego duplo bolje.

Odlucili smo se na jos jedan protokol sa suspresijom (Decapeptyl) jer mi suspresija u ovom trenutku moze samo pomoci. Idemo probati uhvatiti vise od jedne js.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Visoki estradiol koci fsh, tako da je upitno koliki je

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Visoki estradiol koci fsh, tako da je upitno koliki je
    Svjesna sam ja toga da su to losi nalazi, ali i dalje su to najbolji nalazi do sada (i Estradiol je bio visi na zadnjem nalazu). Nazalost, kada si sa one strane granice bilo koja vrijednost na granicite tjesi. Ne da ocekujem da ce sada se dogoditi neko cudo, ali ispucat cu jos to sto imam na umu i onda idem na druga rjesenja. Ovo je trenutno igra u produzetku utakmice...

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

drage moje
    Evo samo da prenesem svoje iskustvo ako ce ikome biti od koristi
    Sa svojih 37 god prvi put sam se obratila dr za pomoc nakon neuspjesnih prirodnih pokusaja. Pokazalo se da je muzev spermiogram katastrofa, vise se ni ne sjecam one duge rijeci iz dijagnoze, ali sve je bilo lose - od morfologije, pokretljovosti do broja. ICSI jedina opcija.
    Nakon prve stimulacije, dobijemo nula JS. Mene dr posalje na vadenje hormona, FSH 18, AMH jako nizak (ne sjecam se vise tocnog br).
    Druga stimulacija s max kolicinom gonala - 1 JS. Transfer 3. dan, nista.
    Dr mi, off the record, preporuci da pijem DHEA-u da popravim kvalitetu JS. I ja ga poslusam, no ciklusi mi se posemere pa su iskrsli jos neki dogadaji, uglavnom godinu dana nakon drugog postupka, krecem u treci.
    Jednaka kolicina gonala i bingo 2 JS. Obje oplodjene ICSIjem, na transferu 5. dan, jedna blastocista, jedna morula, obje vracene.
    Pretpostavljamo da se blastocista, a ne morula primila (nikad necemo saznati i podijelila. Danas dvije godine poslije imamo jednojajcane blizance
    Nikome nista ne sugeriram, samo hocu svima koji prolaze teske dane dati malo nade (koju sam i ja ocajnicki guglala gdje god sam stigla), nije gotovo dok nije gotovo. Evo nas, od izgubljenih slucaja do duplog blagoslova

PS Samo da jos pripomenem da se i kod mene pri posjeti doktoru, doduse stidljivo i izmedu redova, vec pocela spominjati donacija, no.....

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Mapmap prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje
    Evo samo da prenesem svoje iskustvo ako ce ikome biti od koristi
    Sa svojih 37 god prvi put sam se obratila dr za pomoc nakon neuspjesnih prirodnih pokusaja. Pokazalo se da je muzev spermiogram katastrofa, vise se ni ne sjecam one duge rijeci iz dijagnoze, ali sve je bilo lose - od morfologije, pokretljovosti do broja. ICSI jedina opcija.
    Nakon prve stimulacije, dobijemo nula JS. Mene dr posalje na vadenje hormona, FSH 18, AMH jako nizak (ne sjecam se vise tocnog br).
    Druga stimulacija s max kolicinom gonala - 1 JS. Transfer 3. dan, nista.
    Dr mi, off the record, preporuci da pijem DHEA-u da popravim kvalitetu JS. I ja ga poslusam, no ciklusi mi se posemere pa su iskrsli jos neki dogadaji, uglavnom godinu dana nakon drugog postupka, krecem u treci.
    Jednaka kolicina gonala i bingo 2 JS. Obje oplodjene ICSIjem, na transferu 5. dan, jedna blastocista, jedna morula, obje vracene.
    Pretpostavljamo da se blastocista, a ne morula primila (nikad necemo saznati i podijelila. Danas dvije godine poslije imamo jednojajcane blizance
    Nikome nista ne sugeriram, samo hocu svima koji prolaze teske dane dati malo nade (koju sam i ja ocajnicki guglala gdje god sam stigla), nije gotovo dok nije gotovo. Evo nas, od izgubljenih slucaja do duplog blagoslova

PS Samo da jos pripomenem da se i kod mene pri posjeti doktoru, doduse stidljivo i izmedu redova, vec pocela spominjati donacija, no.....
    Kako mi je ovo dalo snage za dalje! Hvala ti sto si podijelila snama svoje iskustvo i dala nam vjetar u leda!
    Ja sam jucer saznala da mi je AMH 10.04pmol/l sa svojih 25g. Muzev spermiogram je isto tako los (37g), ne pretjerano los ali los.. Vec sam pocela padati u depresiju ,i pitati se hocu li ikad biti majka.. Bas je tesko..
    Iduci tjedan (ako budem strpljiva do tad) nosim nalaz od AMH dr Turudic, neznam kakvu ce mi sada stimulaciju dati s obzirom da mi je nizak AMH ..

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

evella, tvoj AMH je nizak za tvoje godine, ali to je i dalje brojka o kojoj neke od nas ovdje mozemo samo sanjati (meni je sa 29 bio 1,5pmol, a nazalost ima i puno gorih slucajeva). Što se tiče nalaza tvog supruga(oligozoospermija ako se ne varam?), to je za IVF čisto uredan nalaz AKO je kariogram supruga dobar. Nama sa takvim nalazom su rekli da bi i AIH bio prihvatljiv kada bi samnom bilo sve u redu. Iz našeg iskustva ti mogu reći da nam to nije predstavljao nikakav problem i svaki puta smo dobili oplođenu jajnu stanicu - ako je jajna stanica bila zrela. Tebi su godine na tvojoj strani tako da što se toga tiče - bez depresije, samo hrabro naprijed, vjerujem da ti se sada sve čini previše, ali korak po korak, nemoj odmah razmišljati kao da ti i ostali pokušaji nisu uspjeli. Nažalost ne polazi svima odmah sve od ruke. Ono na što trebaš obratiti pažnju je eventualno kariogram - vidim da ti je Inesz ostavila pitanje na temi vezano za spontane trudnoće (mi smo na kariogram išli tek nakon što smo dobili triploidne embrije, prije nam to nisu spominjali, ali možeš se raspitati). Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj zongoloni prvotno napisa Vidi poruku
    evella, tvoj AMH je nizak za tvoje godine, ali to je i dalje brojka o kojoj neke od nas ovdje mozemo samo sanjati (meni je sa 29 bio 1,5pmol, a nazalost ima i puno gorih slucajeva). Što se tiče nalaza tvog supruga(oligozoospermija ako se ne varam?), to je za IVF čisto uredan nalaz AKO je kariogram supruga dobar. Nama sa takvim nalazom su rekli da bi i AIH bio prihvatljiv kada bi samnom bilo sve u redu. Iz našeg iskustva ti mogu reći da nam to nije predstavljao nikakav problem i svaki puta smo dobili oplođenu jajnu stanicu - ako je jajna stanica bila zrela. Tebi su godine na tvojoj strani tako da što se toga tiče - bez depresije, samo hrabro naprijed, vjerujem da ti se sada sve čini previše, ali korak po korak, nemoj odmah razmišljati kao da ti i ostali pokušaji nisu uspjeli. Nažalost ne polazi svima odmah sve od ruke. Ono na što trebaš obratiti pažnju je eventualno kariogram - vidim da ti je Inesz ostavila pitanje na temi vezano za spontane trudnoće (mi smo na kariogram išli tek nakon što smo dobili triploidne embrije, prije nam to nisu spominjali, ali možeš se raspitati). Sretno!
    Znam da je moj AMH jos relativno dobar i da uvijek postoji gore od goreg... Valjda sve mi prolazimo faze u kojoj mislimo da nam je vec dosta,tako je upravo meni sada..
    Kariogram smo napravili nakon treceg spontanog, on je uredan kao i svi ostali nalazi.. Jedno smo sada otkrili da je AMH nizak.
    Koliko sam shvatila , AMH znaci da cu jedino imati malo jajnih stanica ali to nemora znaciti i da se nece oploditi? Ja bih cak pitala dr da me prebace na ICSI , zadnji put sam imala samo jednu oplodenu js od 4 i nisam pitala dali imam ja pravo reci koliko bi jajnih stanica vratila ili to odlucuje dr ? Sto se tice mene i mm ,mi bi pristali cak i na 3js..

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Da, AMH znaci manje jajnih stanica - ali nema veze sa time hoce li se jajne stanice oploditi - to ovisi o kvaliteti jajnih stanica, metodi stimulacije (bitno je da jajne stanice budu zrele) i na kraju ovisno o metodi IVF-a - i o embriolozima. Nazalost na SV. Duhu daju jako malo informacija uopce o jajnim stanicama, embrijima, ja bih osobno voljela da mi daju vise informacija da mogu donjeti realnu odluku. Što se tiče toga koliko bih ih vratila - nisam sigurna da li je kod nas moguće vratiti 3 - ali to ti se ne preporuča zbog mogućnosti višeplodne trudnoće i to ako je i moguće preporučuju samo starijim ženama sa dokazanom lošijom kvalitetom stanica. Mislim da niti ne možeš birati da li bi ICSI (neka me drugi isprave ako griješim) pogotovo zato što je suprugov spermiogram ok.

Nisam našla nigdje koje su ti vrijednosti ostalih hormona? Pretpostavljam da si vadila i hormone štitnjače s obzirom na spontane. To je sve ostalo ok?

Za sada bih ti ja preporučila da se posvetiš sebi, da uložiš maksimalni trud u svoje zdravlje, fizičko i psihičko i probaš još jednom stimulirani/polustimulirani IVF (tu svakako poslušaj doktore s obzirom da si imala hiperstimulaciju i sa ove 4js!). I nadam se da će ti se sreća osmjehnuti pa da će biti više od jedne oplođene.

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj zongoloni prvotno napisa Vidi poruku
    Da, AMH znaci manje jajnih stanica - ali nema veze sa time hoce li se jajne stanice oploditi - to ovisi o kvaliteti jajnih stanica, metodi stimulacije (bitno je da jajne stanice budu zrele) i na kraju ovisno o metodi IVF-a - i o embriolozima. Nazalost na SV. Duhu daju jako malo informacija uopce o jajnim stanicama, embrijima, ja bih osobno voljela da mi daju vise informacija da mogu donjeti realnu odluku. Što se tiče toga koliko bih ih vratila - nisam sigurna da li je kod nas moguće vratiti 3 - ali to ti se ne preporuča zbog mogućnosti višeplodne trudnoće i to ako je i moguće preporučuju samo starijim ženama sa dokazanom lošijom kvalitetom stanica. Mislim da niti ne možeš birati da li bi ICSI (neka me drugi isprave ako griješim) pogotovo zato što je suprugov spermiogram ok.

Nisam našla nigdje koje su ti vrijednosti ostalih hormona? Pretpostavljam da si vadila i hormone štitnjače s obzirom na spontane. To je sve ostalo ok?

Za sada bih ti ja preporučila da se posvetiš sebi, da uložiš maksimalni trud u svoje zdravlje, fizičko i psihičko i probaš još jednom stimulirani/polustimulirani IVF (tu svakako poslušaj doktore s obzirom da si imala hiperstimulaciju i sa ove 4js!). I nadam se da će ti se sreća osmjehnuti pa da će biti više od jedne oplođene.
    Hormoni su svi ok, evo tu cu napisati:
    FSH 3,6
    LH 5
    3 E2 89 TSH 1
    6 PROLAKTIN
    dr kaze da je sve uredu. Ja bi isto da nam daju malo vise informacija, meni obicno nakon sto pitam koliko spermica imamo odgovore,ali vjerovatno ni to nebi da ne pitam svaki put.. I onda me zivciraju kad mi u postupku kazu- "ma joj ti si mlada ,sad ces ti odmah biti trudna.." Znam da to ne misle lose,ali ja pokusavam ne razmisljati o trudnoci i onda ne zelim ni da mi kazu da mi nije problem ostati trudnom.. Od zadnjeg spontanog je proslo godinu dana, u meduvremenu smo pokusavali i prirodno i isli smo u postupke -i nista.. Tako da si uopce vise ne zelim davati nade,pocela sam biti jako tuzna kada dobijem ,pa cak se dobro isplacem.. Tako da, sto si manje nade dajem -to mi je lakse prihvatiti poraz..
    Ma ja bi tako voljela da niti jedna ne prolazi ovo sto mi prolazimo..Ali ovo je samo jos jedna borba u kojoj ce svaka od nas izaci kao pobjednica

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

ZONGOLONI kako si uspjela sa FSH 19 sići na 8???? Nazalost ja se vec par ciklusa borim s visokim FSH....svi drugi nalazi su vise manje ok osim AMH koji je 8. Ali taj FSH me koči ....

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj angie17 prvotno napisa Vidi poruku
    ZONGOLONI kako si uspjela sa FSH 19 sići na 8???? Nazalost ja se vec par ciklusa borim s visokim FSH....svi drugi nalazi su vise manje ok osim AMH koji je 8. Ali taj FSH me koči ....
    Moj najlosiji nalaz je radjen u najtezem periodu mog zivota gdje sam bila pod jako velikim psihickim pritiskom nevezanim za ovaj dio problema (imala sam jako tesku obiteljsku situaciju koja je zavrsila tragicno). Tada mi je dr. Bauman rekao da s obzirom na situaciju i moje godine da je više nego moguce da stres pogorsava situaciju i da je isto tako moguce da se hormonska slika s vremenom popravi. Uz to prvih godinu dana mi je doktor prepisivao raznu hormonsku terapiju - moram provjeriti stare povjesti bolesti da ti mogu reći što točno mi je dao u kojem periodu, bilo je tada raznih problema i sa gubitkom menstruacije i doktor je mijenjao terapiju prema mojim siptomima i trenutnoj krvnoj slici.

Ona druga glavna stavka je sto nakon tragedije sam nekako stala na noge i odlucila se posvetiti konacno sebi, a ne drugima. Inace sam pobornik zdravog zivota - planinarim, bicikliram, trudim se jesti zdravo. Nakon godine dana je FSH bio 10.

Ali isto tako moras imati na umu da mi je i Estradiol skocio jer se opet aktivirala endometrioza i zbog toga je vjerojatno FSH prividno manji nego što je. Ono što ti možeš je svakako probati poboljšati kvalitetu života i ne dozvoliti da te nešto drugo psihicki tišti, to ti može donjeti samo dobro. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala ti na konkretnom i opsirnim odgovoru . pretpostavljam da je i meni stres u pitanju....vec sam tri ciklusa na terapiji Trisequens. Uvela sam tjelovjezbu i smokve u maslinovu ulju vidicemo ovaj ciklus hoce li biti ikakvog pomaka.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Cure imam pitanje. Kako da smanjim fsh. Prije tri god mi je bio 15.4 ove g sam ga vadila bio mi je 11 a dok je rekao da mora biti ispod 10. I dal je isti 4dc ili moze biti nizi kad se vadi 2dc? Pomagajte hvala.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj antony34 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure imam pitanje. Kako da smanjim fsh. Prije tri god mi je bio 15.4 ove g sam ga vadila bio mi je 11 a dok je rekao da mora biti ispod 10. I dal je isti 4dc ili moze biti nizi kad se vadi 2dc? Pomagajte hvala.
    antony34 jel ides negdje privatno ili preko HZZO-a na postupak??
    Pitam te jer nisam cula da u drzavnim klinikama traze takav FSH ispod 10....ako ides u drzavnu.

4 dc je malo kasno da se vade hormoni.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kad je FSH povišen, kao kod tebe, on varira od ciklusa do ciklusa.
    Povišeni FSH znak je da hipofiza pojačanim stvaranjem tog hormona nastoji održati funkciju jajnika čija je rezerva pri kraju ili iscrpljena.
    FSH se ne može smanjiti nekom terapijom.

Antony, koliki ti je AMH, koliko imate problema pokusaja iza sebe, koliko transferiranih embrija?

Bolje he radit fsh 2. Dc, Tad je niža vrijednost.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 08.02.2016. at 12:07

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Prosle g mi je amh bio 2.6 a prosli mj mi je bio 4.4 s time da sam fsh radila 4dc. Sad ga moram rediti 2dc tako su mi rekli. Imala sam 3 transfera. I da imam mutaciju pai ako sam dobro napisala.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Antony, kako FSH varira, liječnik vjerojatno nastoji uhvatiti ciklus s nižom vrijednošću. Sretno!

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

I meni je dr. R rekao vaditi 2 dc FSH i ostale hormone.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

U petrovoj mi je dok rekao da mora biti nizi od 10. Sad me hvata panika ako nebude nizi ode jos jedan ciklus. A igrom slucaja je bilo da sam vadila 4dc jer sam dobila za vikend. A zanima me dali dhes tablete mogu sniziti fsh. Uzimam ih nekih dva mj to mi je soc gin preporucio.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

U petrovoj mi je dok rekao da mora biti nizi od 10. Sad me hvata panika ako nebude nizi ode jos jedan ciklus. A igrom slucaja je bilo da sam vadila 4dc jer sam dobila za vikend. A zanima me dali dhes tablete mogu sniziti fsh. Uzimam ih nekih dva mj to mi je soc gin preporucio.
    Iskreno neznam dal dheas tbl.mogu sniziti fsh.
    Al znam da se prije uzimanja treba cekirati.

Puno i svakakvih iskustava ima o dheas pa budi pod nadzorom svakako. Ja se osobno nisam usudila piti iako mi je tocno na pola u ref.vrijednosti.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je agnus castus (iliti vitex pms free) znao snizit fsh.cak se i odnos izmedju fsh/lh poboljsao. Pila sam cijeli ciklus

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Moj FSH je 4 ciklusa povisen,od 16-19. Vise sam bila izludila...i doktorica me stavi u postupak sa FSH 16.4 ,dobili smo 6.js od toga se 2 oplodile i vracene 3.dan kao 8stanicne. Danas mi je 10.dan od transfera i moja beta je 124

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Moj FSH je 4 ciklusa povisen,od 16-19. Vise sam bila izludila...i doktorica me stavi u postupak sa FSH 16.4 ,dobili smo 6.js od toga se 2 oplodile i vracene 3.dan kao 8stanicne. Danas mi je 10.dan od transfera i moja beta je 124
    Bravo angie17, cestitam.
    Ti si bila prije na sv.duhu???

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala draga <3 da bila sam na sv.Duhu jer se odjel humane rep.u Splitu renovirao...sad napokon rade.

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala draga <3 da bila sam na sv.Duhu jer se odjel humane rep.u Splitu renovirao...sad napokon rade.
    Ja sam isto u st kod dr.marušić, kod koga si ti, koje si lijekove imala i kako si reagirala na njih mislim vidim da je dobro odreagiralo ja sam na čekanju do 3 mj

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja kod dr. šunj.. poznato ? Molim Vas za malu pomoc? Ima li iko iskustva s AmH blizu granice smanjene ovarijske rezerve i takodjer FsH tako a da je isa u postupak ? I jos nesto.. Jel mozda znate kako ide s bolnicom i nevjencanim parovima u potpomognutoj ? Hvala

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj saraLaughs prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kod dr. šunj.. poznato ? Molim Vas za malu pomoc? Ima li iko iskustva s AmH blizu granice smanjene ovarijske rezerve i takodjer FsH tako a da je isa u postupak ? I jos nesto.. Jel mozda znate kako ide s bolnicom i nevjencanim parovima u potpomognutoj ? Hvala
    imam ja moj AMH je 1,84 a FSH 34 tak da je zbilja meni zabrinjavajuće a doktorima gotov pa nemoguće al me dr.pustila u postupak iako je naglasila da će postavljat pitanja ostali dr a u postupak u 3 mj čekam mc a šta se tiće bolnice neznam koliko sam informirana da se dođe i isti dan ide a nevjenčani parovi treba izjava od javnog bilježnika da živite u izvanbračnoj zajednici nešta sami ispišete oib i potpis to odnesete ovjerit i 100 kn nez ako te šta još zanima tu smo uvijek neko nešta zna

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Buba38 Hvala ti... to s javnim biljeznikom nesto sam vidila u ovom papiru sta mi je dr dala.. zadnji ulomak - i najmanje se vidi..

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Molim te... U St-u si isla u postupak ? Taman tila pitati ima li iko iskustva s KBC-om Split. Bravo za uspjeh i betu -

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

angie17 cestitam! to je zbilja odlican uspjeh za takve vrijednosti hormona, jako mi je drago kada se nekome poklope zvijezde! Na kojem si protokolu bila i koji doktor te vodio?

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

A vidim da si ti u Splitu, jos jednom bas mi je drago i sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala cure <3 bila sam pacijent dr.Mrsica i kada sam dosla sa zadnjim nalazom mog dr.nije bilo pa me primila dr.Marušic,a posto mi je bio drugi dan ciklusa odmah me je stavila u postupak. I dobro da je sve se nekako nabrzaka odigralo. Primila sam 42 menopura i 4 dana orgalutran. Na terapiju sam super reagirala bez ikakvih nuspojava,dobili smo 6 js iz 6 folikula, ali su se samo 2 oplodile ,kaze embriologica da su one 4 ipak bile nezrele :/

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koje su ti vrijednosti Amh i Fsh?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    Koje su ti vrijednosti Amh i Fsh?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
    Nalazi od prosle godine.. AmH 6.92, fSH 8,5. Sad u ovom ciklusu cu radit nove...

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Uz te nalaze imam jos i moguci hidrosalpkins na lijevom jajovodu- dijagnoza nije potvrdjena.. Zato sta se na LpSc ceka do jeseni.. Ameni vrime curi..kako nema smisla , tako sam za HsC polipa cekala godinu ipo,, da bi on u medjuvremenu navodno sam otisa tokom ciklusa..al ona je to vidila tek na samoj operaciji..al bar znam da je sluznica maternice ok - Spermiogram uredan.. To je sve od nalaza koji eventualno nisu bas najbolji i moje godine 35. Najvise zbog tog me salje u postupak jer nema smisla nakod dvi godine pokusavanja prirodnim putem da ostanem na tome. Citala sam tu da s tim hidrosalpkinsom nije najpametnije ici na MPO al dr.kaze da to ne smeta.. Sad sam u nedoumici.. otic privatno po jos jedno misljenje? Ali kako dobit pravi odgovor onaj strucni a da mi privatno ne naginje isto na potpomognutu -uz placanje ? Zelim reci da..ok je da krenem u postupak u bolnicu al bi tila vidit jer to s jajovodom moram rjesiti ili ne ? da zbog tog nebi bilo neuspjesno uz itekako manje sanse..ako u bolnici nema nista prije jeseni, jel iko zna privatno di se to moze napraviti ? HVALA VAM... <3

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Buba38 ti si dva puta vadila nalaze...prije i poslije operacije.
    Koliko vremena je proslo izmedju ta dva vadjenja??

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    za Fsh znam da varira a za ovo drugo mislim da je to to.. Vidit cemo , ponavljam nalaze.. jer ih imam od prosle godine.. Jel mislis da se u godinu to moze srozati ? -

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sorry na citatu namjenjeno drugoj osobi.. odgovorila ja -

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

za Fsh znam da varira a za ovo drugo mislim da je to to.. Vidit cemo , ponavljam nalaze.. jer ih imam od prosle godine.. Jel mislis da se u godinu to moze srozati ? -
    Da i ja sam bila u šoku iako ni prvi nalazi nisu bili nikako baš dobri al drugi su me dotukli jel za godinu dana je amh opo a fsh skoćio al ti draga moja najbolje kod nekog specijaliste odma jel kako sam vidila da si 35 g ja sam 39 i nadam se ipak nećemu nema očajavanja nego u akciju a čekanja svi čekamo

Buba38 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

sara79 točno godinu dana je prošlo od 1 do 2 vađenja prije sam vadila jel sam trebala krenit u postupak i sve bilo spremno a onda su mi otkrili da imam subseptum pa operacija pa 3mj spirala a onda vađenje spirale pa novi nalazi i zasad je sve ok osim tih hormona jel je meni prognoza preuranjena menopauza zato je valjda pao amh tak

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure gdje se moze na uputnicu izvadit inhibin b??
    VV neradi provjerila, rebro isto ne.

saraLaughs avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ovo je tvoj post od prije i vidim da si napisala da je znao fsh biti i 13. Nazalost vidis i sama da varira pa ga cekiraj sada da vidis kakvo je stanje. Da iz godine u godinu moze biti sve gore. Jesi odstranila ovaj polip vec??
    Dok sam docekala ulazak u bolnicu polip ke navodno nesta sam od sebe tokom ciklusa.. /jer mi na samom ulasku u bolnicu nisu rasili UZV nego se vodili po starom nalazu/ tako da su mi samo na obradu poslali uzorak sluznice maternice u nalaz je uredan / Nakon toga sad u zadnjem posjetu dr uocio je taj moguci hidrosalpkins lijevo/ al za LPSC nema nista do jeseni.. Pa me stavila u postupak ipak. A FSH varira, vidim..zapravo je meni vec odavno los.. jos od dvadesetih .. Najavljen mi je raniji ulazak u menopauzu zbog toga. A sta da kazem.. Ovih dana cu napravit nove nalaze pa cemo vidit .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •