Stranica 46 od 49 PrviPrvi ... 364445464748 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Citiraj Djevojka_sa_sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mejan pila sam matičnu od Radoševića, a sad planiram naručit od Vebera, isto je cure hvale, a jeftiniji su.
    MimiDrimi pa nije ti baš taaaako nizak AMH, pogotovo jer je izražen u ng/L. Malo je slabiji, ali nije ono kritično. Važnije je kako izgledaju jajnici. Koliki je broj AFC i koliki ti je FSH... Ja isto imam nizak AMH, ali i dalje više od 10 AFC po jajnicima (oba operirana 2x), a FSH mi je oko 8..
    Djevojko, nije mi AMH u ng/L, već je moj 1.34 pmol/L. AFC je 4 na 3 dan ciklusa, a FSH 5.
    Posljednje uređivanje od MimiDrimi : 01.09.2019. at 17:10

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ti si kažeš popila 3 ture antibiotika prije nego si posegnula za prirodnim lijekom. Ali ona još nije ni probala što joj je dr prepisao, nego joj je bolje nakon par dana geonistina (uglavnom svima i je), i sad je spremna odbaciti terapiju koju joj je dr prepisao jer joj je stars001 s foruma rekla da joj je acidosalus pomogao, kužiš? Ja sam je nor. izliječila iz prve kombinacijom hiramicina i medazola. Ima tu na forumu i više tema o ureaplazmi, tamo je nekom pomogao sumamed, a nekom timijan. Nisam imala namjeru umanjiti značaj tvog iskustva nego joj reći da bi trebala poštovati neku standardnu proceduru, a ne petljati na svoju ruku u samom startu.
    Pa pomogao mi je vise nego te tri ture antibiotika. Ja sam samo iznijela svoje iskustvo i sto mi je pomoglo. Ne glumim dr niti to jesam. Samo sam rekla svoje iskustvo a za to mislim da forum i sluzi.

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

A vaginaleta na prirodnoj bazi joj nikako ne mogu skoditi. Samo pomoći

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

MimiDrimi a sorry, sad čitam i vidim da sam krivo skužila. Ok, da, nizak je, ali dokle god imaš antralaca - možeš pokušavati.
    Što se tiče Acidosalusa - piše na kutiji da se drže u hladnjaku. I ja sam prvi put imala fijasko s raspadanjem, rastopila mi se u rukama. Ja sam za korištenje i propisane terapije i Acidosalus vaginaleta.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Evo update, napokon sam stigla do mog ginekologa koji mi je dao Sumamed da pijem tri dana. Muz se testirao u breyeru i nema bakteriju. Super je sto ga nema doma narednih tjedan dana a i kad se vrati, suzdrzat cemo se od seksa. Koristim acidosalus, veceras ce bit deveta vaginaleta. Sutra ujutro cu popiti zadnji antibiotik i staviti navecer jos jednu i to ce biti zadnja pa ponavljam briseve,rekli ste najbolje nakon dva tjedna?

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Dva tjedna nakon zadnje tablete. Da se tijelo očisti i da nalaz ne bude lazno negativan

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

E cure, jel koja od vas bila na abdominalnim masazama? Ja sam se cula s ovom curom iz Splita, kaze da bi trebalo dolazit jednom tjedno bar mjesec dva da bi imalo ucinka. Jel znate mozda nekog u Zagrebu da to radi?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ja sam bila jednom kod Časne Ljubice u Posušju, na tzv. spuštanju i namještanju želuca, trajalo je sat i pol, bilo je bolno, ali učinkovito za smanjenje moje endometrioze. Sad kako mi se stanje pogoršalo, malo sam guglala abdominalne masaže, rade u ***r studiju u Zg. Ako misliš na one **** masaže? Koje radi i jedna *** iz ST?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 12.10.2019. at 07:35 Razlog: relamiranje

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

je li tko od vas krenuo u postupak za ivf?
    zanima me koliko se ceka, recimo od prvog pregleda pa da dodu lijekovi? i jel se lijekovi sto placaju?
    jer meni su telefonski rekli da se lijekovi narucuju i cekaju pa me zanima koliko otprilike.

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj mejan prvotno napisa Vidi poruku
    je li tko od vas krenuo u postupak za ivf?
    zanima me koliko se ceka, recimo od prvog pregleda pa da dodu lijekovi? i jel se lijekovi sto placaju?
    jer meni su telefonski rekli da se lijekovi narucuju i cekaju pa me zanima koliko otprilike.
    Mi smo isli preko uputnice. Dosli na prvi pregled dala mi papire sta mi sve treba od nalaza i rekla da se narucim kad prikupim sve nalaze. Narucila se. Dosla tamo taman dan prije sam dobila M. I dala mi lijekove i odmah sam krenula s terapijom. Tj. Treci dan ciklusa. Nista nisam placala. Placa se ako se ide privatno

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Pozdrav svima.Fsh mi se smanjio za 50% uz trisequens
    Sad za mjesec dana moram ići vaditi amh,jer je on ključan.Inaće slušala sam na youtube da jako hvale vitex tablete,pa ako netko ima iskustva da mi javi.Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

Citiraj stars001 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo isli preko uputnice. Dosli na prvi pregled dala mi papire sta mi sve treba od nalaza i rekla da se narucim kad prikupim sve nalaze. Narucila se. Dosla tamo taman dan prije sam dobila M. I dala mi lijekove i odmah sam krenula s terapijom. Tj. Treci dan ciklusa. Nista nisam placala. Placa se ako se ide privatno
    hvala ti

Citiraj taichy prvotno napisa Vidi poruku
    Inaće slušala sam na youtube da jako hvale vitex tablete
    za sto ga hvale?

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Hvale ga jer su uspjele zatrudnjeti,ciklus im se popravio ali naravno uz konzumaciju vitamina.Da utjeće na mnoge stvari ali treba ga dulje piti,i da su tablete bolje od kapi.

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

Pozdrav svima.Fsh mi se smanjio za 50% uz trisequens
    Sad za mjesec dana moram ići vaditi amh,jer je on ključan.Inaće slušala sam na youtube da jako hvale vitex tablete,pa ako netko ima iskustva da mi javi.Hvala
    Hvale ga jer su uspjele zatrudnjeti,ciklus im se popravio ali naravno uz konzumaciju vitamina.Da utjeće na mnoge stvari ali treba ga dulje piti,i da su tablete bolje od kapi.
    jesi trisequens uzela u dogovoru s lijecnikom? mene je strah nesto uzeti na svoju ruku bez da se prvo savjetujem.
    javi za amh

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Pitanje-ako u jednom od jajnika nema folikula, može li stimulacija potaknuti da ih taj jajnik proizvede u stimuliranom postupku?

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj MimiDrimi prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje-ako u jednom od jajnika nema folikula, može li stimulacija potaknuti da ih taj jajnik proizvede u stimuliranom postupku?
    Mislim da to stimulacija i radi. Potice jajnike na "proizvodnju" folikula. Ja nisam imala folikule prirodno. Tj. Nije bilo ovulacije. Uz klomifen 2 folikula. Uz stimulaciju 15 folikula dobili

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Citiraj stars001 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to stimulacija i radi. Potice jajnike na "proizvodnju" folikula. Ja nisam imala folikule prirodno. Tj. Nije bilo ovulacije. Uz klomifen 2 folikula. Uz stimulaciju 15 folikula dobili
    Utješila si me sada.
    Posljednje uređivanje od MimiDrimi : 27.09.2019. at 09:55

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

To ovisi o tome ima li jajnih stanica u rezervi ili ne. Stimulacije “podiže” one koje bi otpali u prirodnoj selekciji, ali ne može ih “proizvesti” ako je rezerva iscrpljena. Ciklusi mogu biti anovulatorni kod PCOS (jaja ima), a i kod smanjene rezerve JS. U prvom slučaju adekvatna stimulacija će sigurno dići mnogo “uspavanih” folikula s JS unutra, u drugom neće, jer nema što.
    Ali u svakom slučaju stimulacija će izvući tvoj maksimum, kakav god on bio.
    I ovisi o kojem protokolu se radi, kratki ili dugi agonist, antagonist...

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Argente, da, ovo što si napisala je i moja logika. Na dugom sam od sljedeceg ciklusa, tj od 21. dana ovog ciklusa. Agonist-antagonist-to ne kužim razliku. :/

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Agonist (samo on može biti dugi i kratki) ti je prvo supresija, zatim se uključuje stimulacija. Antagonist je obratno, kreće se sa stimulacijom, a onda se dodaje supresija.

Znači, prvo će ti supresija smiriti jajnike (da ne iskoči koji folikul ranije neplanirano), a onda će stimulacija ravnomjerno i istodobno podići što imaš. Ne mora nužno značiti da je to idealan protokol za tebe, ali budući da je to zlatni standard (bar nekad bio) najbolje započeti s tim.
    Nadam se da su ti dali i junačku dozu stimulacije, znaš li već?

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Agonist (samo on može biti dugi i kratki) ti je prvo supresija, zatim se uključuje stimulacija. Antagonist je obratno, kreće se sa stimulacijom, a onda se dodaje supresija.

Znači, prvo će ti supresija smiriti jajnike (da ne iskoči koji folikul ranije neplanirano), a onda će stimulacija ravnomjerno i istodobno podići što imaš. Ne mora nužno značiti da je to idealan protokol za tebe, ali budući da je to zlatni standard (bar nekad bio) najbolje započeti s tim.
    Nadam se da su ti dali i junačku dozu stimulacije, znaš li već?
    Hvala na objašnjenju. Sad je kristalno jasno. Da, znam... Kad sam išla podići lijekove i vidjela koliko je toga. Decapeptyl, a nakon 2.dana M, uz njega uvodim i Menopur+Bemfola.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj MimiDrimi prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na objašnjenju. Sad je kristalno jasno. Da, znam... Kad sam išla podići lijekove i vidjela koliko je toga. Decapeptyl, a nakon 2.dana M, uz njega uvodim i Menopur+Bemfola.
    Koliko Menopura i Bemfole dnevno?
    Oprosti ako si već napisala, gdje se liječiš (bolnica i dr)?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

(Zanemari ovo drugo pitanje, vidim sad na prethodnoj stranici.)

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Koliko Menopura i Bemfole dnevno?
    Oprosti ako si već napisala, gdje se liječiš (bolnica i dr)?
    Bemfola 300IU, a Menopur 75i.e.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Čini se da nisu štedjeli Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Čini se da nisu štedjeli Sretno!
    Da. Dobila sam zalihu Bemfolu i Menopur od 2-5dc, pa 6dc cu na UZV da vide kak se to sve razvija. Hvala. Prvi mi je posrupak, pa sam sva sluđena.

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Trisequens se ne može uzimati na svoju ruku. Međutim danas mi je doktorica rekla da mi on popravlja kvalitetu života, da nemam valove vrućine i da je normalno da uz njega FSH pada, ali uz njega ne mogu ostati trudna. Tako da sam opet na početku. Meni se sve čini da uz takvu situaciju nema nade ni pomoći već jedino donacija,a na to nisam spremna

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Curke, rjesila sam se bakterije i sad cekam mengu da vidimo jel idemo na postupak u ovom ciklusu. Nisam ocekivala da ce mi sve to biti toliko stresno,a trebala bi biti sto opustenija:/ isla sam na jednu masazu trbuha zasad kod *** u xxx, odlicna cura i preporucam! Recite mi, jel se te masaze smiju radit tjekom/nakon postupka? I koliko folikulometrija da ocekujem prije punkcije? Hvala
    Posljednje uređivanje od Inesz : 12.10.2019. at 07:33 Razlog: reklama

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Taichy ne razumijem kakav je sastav tog lijeka što uzimaš? Možda si krivo shvatila doktoricu. Možda da to uzimaš da ti se FSH spusti, a onda da prestaneš i kreneš s postupkom i stimulacijom? Zašto misliš da si samo za donaciju? Za to trebaš imati niz neuspješnih IVF postupaka. Nisam upratila jesi išla već?
    Majic44 super, dakle valjaju tamo u VPstudiu? Koliko dođu masaže abdomena? I koliko traje 1 tretman? Mislim da se masaže mogu raditi tijekom postupka sve do punkcije, nakon toga ne.. Nitko ti ne može znati koliko ćeš imati uzv prije aspiracije, sigurno 3-4.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Hej hvala na odg, ja sam isto tako racunala bar 3,4 folikulometrije.. Ma cisto da znam zbog troskova. Masaze ti kostaju 300 kn i traju sat ipo.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ako ideš kod privatnika, sve folikulometrije su uključene u jednu cijenu od cca 500,00 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Idem kod lucingera a pise mu u cjeniku da je svaka po 200 kn..

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Uh, kad sam ja bila naplatio mi je samo
    500 kn, a išla sam više puta naravno do punkcije. Ali ja sam išla prije 5 godina.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Bas sam mu danas gledala cjenik i pise da se naplacuju posebno. To s 500 kn bi bilo super al cisto sumnjam..

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

A i kod Podobnika je jedna cijena za sve fm u postupku.

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Meni je fsh 80 a amh 0,007.Nisam kandidat za stimulaciju,svi su me odbili.Dobro sam shvatila doktoricu,fsh opada dok pijem trisequens,a tad hormoni nisu mjerodavni.Kad bi prestala piti te tablete i kroz neko vrijeme izvadila ponovo hormone to bi bilo mjerodavno.Više ne idem doktorima jer svi mi govore isto,ušla si u perimenopauzu i nisi kandidat za stimulaciju jer je fsh previsok.Isključujem se od doktora i od svega i kak Bog da

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

taichy a koliko godina imaš? Žao mi je da su ti takvi nalazi.. jesi kopala ostale nalaze, testosteron, dhea/s, štitna? Da se vidi zašto toliki FSH..

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Ima li tko iskustva na dugom protokolu prilikom uzimanja Decapeptyla od 21 dana ciklusa da mu kasnila sljedeća menstruacija koja se čeka za uvođenje stimulacije?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jesi dobila?
    Meni je kasnila. Došla mi je ako se ne varam nakon 12 dana supresije, na 32 dc umjesto na 28.
    Rekli su mi da će prekinuti postupak ako ne dobijem do 34 dc, ali to se srećom nije dogodilo.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Ja kod Lucija na kraju u blagoj stimulaciji iako je trebao biti prirodan ciklus.. Dajem si gonale, poceli smo sa 150ml,sad 75 ml danas i sutra. Krajem iduceg tjedna bi trebala na punkciju, zasad imam dva dominantna folikula(po jedan na svakom jajniku). Pojavio se i treci folikul od stimulacije ali nisam sigurna hoce li biti u igri. Uzasno se bojim punkcije, doktor kaze da mi nije potrebna lokalna jer imam samo dva folikula al jednostavno nebi htjela osjetit tu bol..

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

Citiraj majic44 prvotno napisa Vidi poruku
    Uzasno se bojim punkcije, doktor kaze da mi nije potrebna lokalna jer imam samo dva folikula al jednostavno nebi htjela osjetit tu bol..
    nije ti potrebna lokalna ili opca?
    mislim da lokalna ide obavezno.

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

On kaze da mi ne treba lokalna jer su samo dva folikula ali ja bi rado da mi to daju jer samo razmisljam o tome kako ce me boliti:/

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

Citiraj majic44 prvotno napisa Vidi poruku
    On kaze da mi ne treba lokalna jer su samo dva folikula ali ja bi rado da mi to daju jer samo razmisljam o tome kako ce me boliti:/
    ajme, ne znam..... to ti je stvarno jako brzo gotovo ali ja sam dobila lokalnu.
    mozda mozes traziti? ipak placas...
    a opet, doktor valjda ima puno iskustva pa zna treba li ti...
    Posljednje uređivanje od mejan : 21.10.2019. at 15:13

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Citiraj mejan prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, ne znam..... to ti je stvarno jako brzo gotovo ali ja sam dobila lokalnu.
    mozda mozes traziti? ipak placas...
    a opet, doktor valjda ima puno iskustva pa zna treba li ti...
    Da, on kaze da ce trajati 30 sekundi doslovno pa da mi nije potrebno. Valjda cu dobit neke analgetike prije, nadam se.. Samo da dodje do transfera, drzte fige!

Datum pristupanja
    Apr 2018

Početno

Jesi dobila?
    Meni je kasnila. Došla mi je ako se ne varam nakon 12 dana supresije, na 32 dc umjesto na 28.
    Rekli su mi da će prekinuti postupak ako ne dobijem do 34 dc, ali to se srećom nije dogodilo.
    Dobila danas. Hvala Bogu. Sutra pocinjem sa stimulacijom, a u petak uzv da vide s cim raspolažem..
    Posljednje uređivanje od MimiDrimi : 20.10.2019. at 20:28

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Što dr Lučinger još uvijek nema mogućnosti pacijenticama pružiti odgovarajući oblik otklanjanja boli pri zahvatima aspiracije folikula na jajnicima?!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 22.10.2019. at 08:20

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Što dr Lučinger još uvijek nema mogućnosti pacijenticama pružiti odgovarajući oblik otklanjanja boli pri zahvatima aspiracije folikula na jajnicima?!
    Mislim da ima lokalnu ali eto smatra da mi nije potrebno. Kuzim da ce trajati kratko ali mislim da nije dobro zbog psihe jer samo o tome razmisljam i nisam opustena koliko bi trebala biti..

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ja bih ti savjetovala da trazis lokalnu. Lako njemu laprdati da ne boli kad nije probao.
    Sve se to da izdrzati, ali zasto bi morala ako postoji nacin da izbjegnes bol. Nismo u 19. st.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih ti savjetovala da trazis lokalnu. Lako njemu laprdati da ne boli kad nije probao.
    Sve se to da izdrzati, ali zasto bi morala ako postoji nacin da izbjegnes bol. Nismo u 19. st.
    X
    Inzistiraj!
    Možda bude samo neugodno, a možda i bude bolilo k’o vrag, ne možeš znati unaprijed. Zašto bi se junačila ako ti nije do toga.

Mislim, i to je već tragikomično, da jedan takav vrhunski stručnjak jedini u državi nema anestezije (sad će je nakon preuređenja i na VV biti, jel’ da?) al ajd, s tim su valjda pomireni svi koji idu k njemu.
    Al bolje išta nego ništa, samo nek on da što god ima!

Datum pristupanja
    Jun 2019

Početno

X
    Inzistiraj!
    Možda bude samo neugodno, a možda i bude bolilo k’o vrag, ne možeš znati unaprijed. Zašto bi se junačila ako ti nije do toga.

Mislim, i to je već tragikomično, da jedan takav vrhunski stručnjak jedini u državi nema anestezije (sad će je nakon preuređenja i na VV biti, jel’ da?) al ajd, s tim su valjda pomireni svi koji idu k njemu.
    Al bolje išta nego ništa, samo nek on da što god ima!
    Sutra imam folikulometriju pa cu mu reci da ipak zelim lokalnu. Mislim ionako mu to placam 500 kn, nije da je besplatno. Ja kuzim njega da je to vrlo kratko jer imam samo dva tri folikula ali ja sam vec danima u strahu od toga. Sam proces je gadan i onda jos secer na kraju ici to na zivo radit..ne znam dali se ista dobije, cula sam da daju tramal/apaurin prije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •