maya5 prvotno napisa
Pozdrav svima. Nova sam, iako pratim ovaj forum koliko stignem.. Zahvalna svima koji dijelite svoja iskustva. Sada vas molim za pomoć i savjet.
Imam 36 godina, suprug 44. Kod njega sve super, kod mene niska rezerva (AMH 0.6 pmol/L) i hipotireoza, ostalo ok. Iza nas su dva pokušaja u Mariboru - prvi IVF je bio lani u 11. mjesecu (Menopuri + Cetrotide, ET 3. dan, beta < 1.2) te stimulacija u 2. mj. ove godine (6 antralnih folikula, nisu se razvijali očekivano, stimulacija prekinuta 8. dan). U 3. mj. u planu je bio novi protokol, ali granice su zatvorene i sve je stalo. Prethodno smo odlazili u Rijeku 2 godine i tratili vrijeme - u stimulaciju nikada nisam krenula zbog ponavljajućih cisti na jajnicima, da bi u Mariboru konačno ustanovili da je razlog bio Duphaston (davali su mi ga 6-7 godina za regulaciju ciklusa, bez njega jajnici ok). Filozofija u Mariboru bila je da itekako ima smisla pokušati, da smo svi ionako nastali iz jedne stanice i da nam treba barem jedna kvalitetna. Nikada nisu bili nerealni, već imaju i određenih uspjeha u slučajevima poput našeg. Doktorica za poželjet i cijela atmosfera ohrabrujuća, što nam je neopisivo mnogo značilo.
Sad, kako je od 3. mj. prošlo pola godine - a vrijeme mi ne ide u prilog - nedavno smo bili privatno u Zagrebu, kod doktora često hvaljenog i na ovom forumu. Čim je vidio nalaz AMH, preporučio je donaciju, o dosadašnjim pokušajima nije baš htio slušat, ali ga je zanimalo zašto baš Maribor. Zašto ne sve silne klinike u Zagrebu. Sve što sam pitala, bilo je nebitno. UZV 2 min, kaže nema antralnih, endometrij tanak, nema smisla sada pokušavat (što i stoji). Na kraju mi je rekao da odem privatno vadit niz parametara koje nisam mogla vadit (nisam bila natašte + popila terapiju) i da se javim kad i ako dođe mjesečnica, ali da odmah trebam znati da on igra samo "na sigurno". Sve skupa 10-ak min, plati i doviđenja. Ja sam od tog pregleda emocionalno i psihički toliko potonula da se tamo ne želim vraćati. Naglašavam da ni na koji način ne dovodim u pitanje stručnost i kompetentnost navedenog doktora, ali ne mogu si priuštiti trošenje vremena na ziheraše. Da je kod mene išta ziher, sada bih djecu spremala za školu.. Inače, kod mene je situacija često takva da ne bude ništa pa kroz mjesec dana nekoliko folikula i tako ukrug. U Rijeci je bila ista priča - ako je nalaz bio "oskudna folikulogeneza" (npr. dva folikula lijevo, tri desno), ne ide se u stimulaciju jer se njima ne da trošit vrijeme. Godine su mi trebale da skužim koliko je propuštenih prilika tu bilo..
Sada tražim MPO-ovca koji ima strpljenja pratiti me koji mjesec, koji ne odustaje na prvu i koji neće propuštati prilike. A ne njurgat jer nemam 20 folikula na svakom jajniku.. Znam da ih ima dobrih (i ovaj kod kojeg smo bili je sigurno dobar, pomogao je mnogima, samo nije za mene), ali svejedno molim vas iskusnije za preporuke - kod koga ići u našoj situaciji? Vjerojatno ima sličnih iskustava.. Može privatno, može i po bolnicama, preko HZZO-a (garancije ionako nema nigdje).. Nisam nerealna (barem pokušavam), ali bitno mi je znati da sam učinila baš sve.