Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kad kažete dvostruko ovuliranje, jel mislite na na dva sazrijela folikula u trenutku ovulacije pa jedan ovulira drugi ostane cista ili oboje prsnu isti dan ili budu punktirani? Ili mislite na ovulaciju tipa 12. dc jedan folikul pa onda 15dc drugi folikul? Ako mislite ovo prvo nema logike da bi to utjecalo na smanjenje rezerve jer što je jedna js više ako ionako u svakom ciklusu propadne hrpa js? Ako bi bio ovaj drugi slučaj onda bi to već moglo utjecati na smanjenje rezerve jer bi valjda za svaku ovulaciju propao pripadajući set jajnih stanica. Ali taj drugi slučaj mi nekako nije vjerojatan. Kaae što kaže tvoj dr?

Klomifen: ja imam dva skroz različita iskustva. Na samom početku mog MPO puta kad smo još bili "idiopati" imala sam jedan klasičan klomifenski postupak, 2 Klomifena dnevno od mislim 3.dc, bez prethodnog UZV. Rezultat: na 7.dc na prvoj kontroli jedan jedini ogromni folikul i tanak endometrij, rađen je AIH nakon dva dana i ništa.
    Drugi klomifenski postupak je bio nedavno, uz Gonale, uz UZ kontrolu 3. dc na kojoj se već vidio vodeći folikul (ili cista, što god) pa sam dobila mini dozu Klomifena 1x svaki drugi dan uz dodatak 1 Gonala zadnja tri dana. Rezultat 3 js, očito ne baš sjajne jer nismo imali niti jedan 8stanični embrij 3. dan. Btw nikad prije ni poslije nisam imala 3js, samo po 2.

U MB uopće više ne koriste Klomifen.

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Klomifen: ja imam dva skroz različita iskustva...
    vidiš, kod mene potpuno isti slučaj. prvi susret s klomifenima, na samom početku mpo puta bez nadzora, 2*1 tbl/dan, kod mog soc gina, završio je sa 2 ciste po 8cm!

sada je osim tih 6 folikula bila i jedna cista od 4 cm, ali i 3 stanice. endometrij je bio tanak ali sam ga pojačala estrofemom.

ja sam predlagala femaru ali dr je bio više za klomifen, ne znam zašto.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Kad kažete dvostruko ovuliranje, jel mislite na na dva sazrijela folikula u trenutku ovulacije pa jedan ovulira drugi ostane cista ili oboje prsnu isti dan ili budu punktirani? Ili mislite na ovulaciju tipa 12. dc jedan folikul pa onda 15dc drugi folikul? Ako mislite ovo prvo nema logike da bi to utjecalo na smanjenje rezerve jer što je jedna js više ako ionako u svakom ciklusu propadne hrpa js? Ako bi bio ovaj drugi slučaj onda bi to već moglo utjecati na smanjenje rezerve jer bi valjda za svaku ovulaciju propao pripadajući set jajnih stanica. Ali taj drugi slučaj mi nekako nije vjerojatan. Kaae što kaže tvoj dr?
    Ne kaze (jos) nista. Sumnja je pocela, jos prije podosta godina, dok sam imala produzene, ali redovite i ovulatorne cikluse, zbog duzine trajanja menstruacije. Trajala je osam do devet dana. Prvo cetiri ili pet, dan slobodno bez kapi krvi i onda jos jedna cijela menga. U to vrijeme su samo redovni ginici sumnjali na moguce dvostruke ovulacije, ali nikoga, pa ni mene, nije bilo osobito briga jer mi trudnoca nije bila ni na kraj pameti. Reproduktivac, ovaj americki, je uzeo pricu u obzir, ali nije se jos oglasio konkretno o tome, a ni o cemu drugom. (Nevezano, ali trenutno sam jako ljuta na bolnicu jer su mi poslali sve pretrage na osiguranje sa sifrom 'postupak' umjesto 'dijagnostika' pa imam pred sobom, a i u blizoj buducnosti, racune za novcanik Bill Gatesa... uh.)

Sto se klomifena tice (u ovim krajevima Clomid), daje se sakom i kapom. Kad sam razgovarala s redovnom ob/gyn tetom, prije nego me poslala ovom reproduktivcu, pocela je pisati recept samo tako, bez da je bilo sto znala o meni, osim da sam nekad davno (a pricamo o poprilicnom broju godina) imala te produzene, ali ovulatorne cikluse. No eto, zakljucila je da su anovulatorni, iako sam godinama bila na antibebi i htjela me nakljukati hormonima. Jos uvijek zapravo ne znam zasto. Nije me ni pogledala, ono, ni golim okom, a kamoli recimo nekim ultrazvukom. Niti jedan laboratorijski test nije imala. I po stranim forumima vidim da klomifen ide odmah, cim se pojavis kod nekog doktora i kazes da bi ti dijete, a da ga nisi uspio napraviti u zadnjih 5 minuta/5 dana/5 mjeseci/20 godina. Nakon toga, sakom i kapom ide metformin. Naravno sve bez pregleda i dijagnostike jer to kosta puno... previse.

Malo mi je muka od cijelog sustava ovdje (zbog gorespomenutih racuna), no svejedno se nadam da cu 21.09. otici na taj UZV antralaca i imati neke vijesti - zapravo je rijec i o redovnom razgovoru s doktorom, a povodom ovih zadnjih laboratorijskih pretraga. Frka me samo da me ne opale po dzepu za taj UZV, s obzirom da ce ga raditi sam doktor, koji je ujedno i predstojnik klinike (pola sata razgovora s njim kosta oko $250... tako da... uh, ocekujem cetveroznamenkastu cifru za kopkanje pod haubom, nazalost).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •