Citiraj Djevojka_sa_sela prvotno napisa Vidi poruku
Rikku koliko imaš godina?
Majic44 edometrioza je ozbiljna bolest koja jede rezervu js, a da ne govorim da lasersko uklanjanje endometrioze s jajnika putem koagulacije, uništava epitel jajnika, a time i rezervu js. Svaka operacija šteti jajnicima, plus priraslice nakon operacije. Zato ja odgađam već tri godine odlazak na treću operaciju. To je nezamisliva bol za vrijeme menge (evo danas mi je 2 dc, ja se ne mogu pomaknut s kreveta, umirem), bol za vrijeme plodnih dana, sve do ovulacije, bolno kakanje, piškenje i seks. Užas.. ali alternativa je da odem na operaciju i još više zeznem smanjenu plodnost. Jednostavno ne mogu... između postupaka sam bila na pilulama, tad je bol u utrobi bila svakodnevna, ali neka cista s desnog jajnika se barem povukla. Tu menstruaciju neću nikad zaboravit koliko sam vrištala. Čudi me da su te u Beta+ tako brzo otpisali, koliko imaš godina? Vidim da ti je FSH veći problem od AMH! Moj AMH je 3,6 pmoL, s FSH 8, što je ok. Misim da se trebaš fokusirati na FSH da ga sniziš..
Hej, imam 31. Amh isto nije dobar, 2.6 Za snizavanje Fsh sam citala jedino pomaze dhea. Rekli su mi direktno da mi je ta operacija vjerovatno krivac. Takodjer mi tad sa 22 sugerirali da ostanem trudna a nisam ni decka imala. Doduse nisu mi rekli koliko je to sve opasno. Valjda im je bilo zao jer sam jako mlada tu cistu dobila. Ostala sam u soku kad su mi rekli da sam prakticki u predmenopauzi i da tu nema bas neke pomoci.. Nisam pametna. Idem sad u prvi postupak i iskreno stalno sam u nedoumicama oko svega.. Doduse mislim da je svakome to individualno i da sreca igra veliku ulogu.