Rikku suosjećam, i ja crkavam radi endometrioze 10 godina. Meni kad su je dijagnosticirali prilikom operacije mioma, 2009. godine s 26 godina, su rekli da ako ne rodim u roku 6 mj., da nikad neću moći imati djecu. Ja sam tad tek diplomirala i tražila posao, a i nisam imala partnera. Odplakala sam svoje i krenula dalje, vjerujući da će se sve nekako posložit. S 30 mi se bolest vratila, (2013.) opet posvuda kao i prvi put (oba jajnika, crijeva, cijela zdjelica) i opet sam završila na operaciji. Tada sam već bila u vezi sa svojim suprugom tako da smo onda krenuli u pokušaje, a 2014. i u IVF postupke. Nažalost radi oštećene i pojedene rezerve js, moj amh je isto koma, embriji su uvijek lošiji i evo nakon 5 godina i 5 stimuliranih nikad nisam ugledala plus. Endometrioza mi se vratila opet 2016. i ja već 3 godine umirem s njom iz mjeseca u mjesec, jer ne preporučaju novu op. Mogla bih sve izgubiti. Ne znam više ni kako da živim ni šta da radim. Probala sam sve alternative ovog svijeta, prehrane, čajeve, uspijela sam smanjit endometriom sa 7,5 cm na L jajniku na 1,5 cm, i povuklo se dosta sa crijeva kad sam bila na masaži abdomena kod Časne Ljubice u Posušju. I sad tako zivim i hodam u postupke, a svaki uzv za mene je noćna mora. Raspitivala sam se o donaciji i znam da i single žene imaju pravo preko hzzo. Ne odustaj od svojih prava! Pitaj cure na temu - Potpomognuta u Makedoniji, ima single curka koja je išla na donaciju preko hzzo.