Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo i ja sa mojim niskim amh ponovo krećem u postupak.čekam da dobijem pa opet idemo sa femarom.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Please pomagajte,
    Imam 36 god, moj prvi fsh koji je radjen s 31 god( na moju inicijativu) je bio 28, ali svi ostali hormoni su bili u izneredu.. Prolaktin 1600, jedino je tsh bio normalan.. Rekli su mi da prolaktin moze utjecat na fsh.. Dobijem bromergon , i nakon samo 2 tjedna prolaktin pada na 90.. Doktor se ne moze nacuditi, vadim sve ostale hormone( naravno uz preglede na uz) i svi ok fsh prvi put 8, pa 6... Prolaktin stalno u normali ali s jednom tabletom bromergona.. Preporucavaju se ciljani odnosi, nakon toga inseminacija.. Nikakvih rezultata.. Inace tri god, svaki mjesec sam isla na folikometriju,jer meni nikako nije izlazi iz glave prvi nalaz fsh-a, i uvijek je sve bilo uredu s jajnicima.,U svakom slucaju pred prvi icsi(u austriji) nalaz hormona fsh 25, odustajem od odlaska( iako su mi oni rekli da mogu doci).. Taj put vadila sam hormone 2 dan, i ponovim ih sljedeci dan kad( treci dan ciklusa) kad ono 35.. Pitam svog doktora( koji je jedan od najboljih) u splitu kako je to moguce preko noci? Ne zna odgovor.. Naravno poslje opet kontroliram i fsh 6, ali tsh 4.1.. Uz bromergon dodaju mi eutirox 50 mg, spremam se ponovo na icsi i nalaz fsh 14, ali ovaj put idemo ( dugi protokol-austrija). Folikuli su se prebrzo razvijali, i na kraju dobijene 3 j.s, vracena samo jedna.. Nista od toga. Btw. Ako netko ide u austriju ne preporucujem, meni su nakon tog protokla rekli; vidimo se za mjesc dana?!ali dobro to je drugi par postola.. Prije mjesec dana moj ginekolog mi kaze da su janici izgleda poceli slabije radit.. 9 dan ciklusa endometrij tanak proliferacijski,promjera 4 mm, ovariji sa po 3,4 sitna folkula.. Nazovem isti dan dr. Lucingera i dogovorim se za termin ( prosli tjedan) i on mi kaze da je za mene kratki protokol.. Da btw stvorila mi se cista u lijevom jajniku. I danas potpuni schok, stigne mi nalaz amh 0.2 mikrograma( radjeno u bayeru). Nakon pol sata ridanja, nazovem dr. Lucingera i kazem mu nalaz, nakon kratkog muka i uzdisaja kaze mi da je to jako lose, i da sam bliza donaciji jajne stanice, nego nekim postupcima.. Ali da mozemo pokusat( nekako imam osjecaj, ko da je to rekao da me umiri).E sad zanimaju me vasa iskustva, sta da radim da jos pokusavam.. Da se prijavim za donaciju jajnih stanica.??? Kolko je uopce mogucnost da s ovakim vrijednostima amh - babetine od 100 god, postoji mogucnost trudnoce uz nekakve postupke..??hvala unaprijed na odgovrima, i sorry na predugom pilanju..ali sve babe pilaju

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam 34 godine, u braku sam 3 godine, pokusavamo da imamo bebu ali bez uspeha. Suprug je uradio potrebne analize i kod njega je sve u redu. Zbog problema sa policisticnim jajnicima, a kasnije i diabetes mellitusom tip 2, na terapiji sam Glucophage od 2007 godine, 2x1000mg dnevno. U Klinickom centru Srbije na odeljenju za endokrinologiju su ispitani svi hormoni(estradiol,progesteron,kortizol(profil),pro laktin(profil),testosteron,DHE
    AS,SHBG,TSH,T4,ACTH) i svi su u granicama normale, osim blago uvecanog androstenediona koji je pripisan PCOS.
    Ultrazvucni nalaz, papa i kolposkopija uredni, bakterioloski cervikalni i vaginalni brisevi sterilni. Ciklusi su do pre tri godine bili redovni, ali od tada su postali neredovni od 25-50 dana.
    Zbog vrednosti FSH 13.5 IU/L - referentne vrednosti (2.5 -15)IU/L, sugerisano da se uradi AMH u cilju procene ovarijalne rezerve. Vrednost AMH 3. dana ciklusa je 0.13ng/mL - referentne vrednosti (0.5-5.3)ng/mL.

Kakav je Vas savet u vezi toga, sta bi moglo da se uradi po pitanju zaceca i sta Vi preporucujete?
    Hvala unapred.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

imam 22 god,i nedavno mi je konstantovana preuranjena menopauza.Ginekolog mi je rekao da mi hipofiza nije uredu.Rezultati mojih nalaza su
    Estradiol 69
    FSH 112.9
    LH 50
    Prolaktin 90.0
    Koliko je to lose,i sta mi je ciniti.
    Voljela bih cuti neko strucno misljenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •