Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Smještaj u Pragu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Smještaj u Pragu

Na temi Potpomognuta u Češkoj često se postavljaju pitanja o preporuci za hotele u Pragu, kao i restorane. Čini mi se da bi bilo dobro da postoji posebna tema gdje bi mogli naći potrebne info o smještajima i hrani, razmijeniti iskustva, potražiti pomoć oko rezervacija ili slično, a samu temu bi time mogli rasteretiti pa da ostane otvorena samo za pitanja koja se tiču liječenja.
    Klinika PFC nudi sa svoje strane rezervacije 3 (ili 4) hotela u blizini klinike, kao i Pronatal. A ova možda bude zanimljivo onima kojima nije bitno da su u samoj blizini klinika i/ili onima koji žele sami naći nešto povoljnije.
    Evo, npr. ja preporučam za one koji putuju autom mjestašce Pruhonice-6 km od Praga, hotel Tulip povoljan, besplatan čuvani parking, hrana u hotelu ukusna, a u samom mjestu postoji još restorančića koji nude dnevne menije.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako nasa dobra vila ceska kaze da pisemo mi pisemo....
    Dakle ja bih preporucila hotel dvorac za romanticne http://www.chateauhotel.cz/en/, nije najjeftiniji, ali je presladak. Ima jezero i krasan okolis, ako izuzmemo dio prije samog hotela i staru benzinsku. Sam hotel je lijepo ureden, klima u sobi, fini dorucak i u cijeni je svaki dan uracunat jedan besplatni taxi prijevoz do centra grada. Noćenje za dvoje u svibnju je bilo 50 eura.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, da se i ja pridružim s našom preporukom... Nije romantičan dvorac ali mi smo uživali u boravku...

4 mjesec 2011. - 7 dana 230€ + garaža 6€/dan (ali može se parkirati i spred hotela - besplatno i sigurno). Hotel nije u centru, ali direktnom tram linijom je do PFC-a 15 min, a do Karlovog mosta 20 min (ne sjećam se više brojeva tramvaja). Uglavnom, unutar zone "jeftine karte" , koja se može kupiti na automatu na tramvajskoj stanici 2 min od hotela. Mi smo bookirali preko booking.com - bolja cijena nego direktno u hotelu. HOtel je super - miran, uredan, doručak svaki dan malo drugačiji, restoran u sklopu hotela ima dobar menu i povoljne cijene (i lijepu terasu), a osim čeških specijaliteta imaju i paste, salate ... (kad vam dojade svinjetina i knedličke na milijun načina ). http://www.booking.com/hotel/cz/avio...4a72212a9816b0 ili http://www.hotelavion.cz/en/.
    Sretan put i uspješan boravak u Pragu svim praškim putnicama!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo bili 2x u pragu. prvi put kad smo bili na konzultacijama bili smo smješteni u hotelu pronatal inn koji se nalazi u sklopu same klinike. sobe su uredne, čiste, imaju klimu, tv, frižider ali su jako male i cijena je tijekom cijele godine fiksna 70 eura noć a svaka druga noć ako ostajete duže je 65 eura.
    drugi put smo bili u hotelu michael http://www.hotelmichaelprague.com/ koji se nalazi jako blizu klinike, niti minutu s autom. od prednosti tog hotela navela bih da je puno jeftiniji od pronatalovog pa nas je krajem svibnja došao 45 eura noć a van sezone bude i oko 30-tak eura. uredno je i čisto, hrana ok, doručak švedski stol, parking čuvani ispred hotela s video nadzorom i kamerom, wi-fi prijem u sobama, lijep ugođaj, šuma i park i dječije igralište okolo hotela. jedino je mana što iako ima 4 zvjezdice nema klimu u sobama pa je ljeti vruće u sobama jer se prozori mogu otvoriti samo na kipu i nema frižider. nama je soba bila smještena iznad ventilacije od kuhinje a kako smo prozor morali držati otvorenim znali smo sve što se kuha

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sela, Anđeo s neba, molim vas da napišete svoje dojmove iz hotela Letna - čini mi se dobra opcija

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Daklen,hotel Letna www.prague-hotel-letna.com/ nalazi se na savrsenoj lokaciji u odnosu na
    kliniku PFC a i sam centar grada i to je gotovo jedina ali vrlo vazna prednost.Svi koji ste bili u PFC,znate gdje je Billa na tram stanici Letenske namesty,e pa prodjete nju i raskrsce i skrenete desno pa nakon par koraka lijevo i evo vas u ulicici Na Vysinach.Najvise vremena vam uzme cekanje semafora na raskrscu,inace je do klinike realno i objektivno 5 minuta hoda.Ako vam se ne daje za taxi nakon transfera ili imate vise dolazaka u kliniku(folikulometrije) to moze biti odlucujuce.
    Na raskrscu preko ceste laganom setnjom dodje se do parka Letna sa krasnim vidicima na Prag i Vltavu i za nas novootkrivenim stepenicama i putevima prema dnu ceste i mostu po kojem voze tramvaji za i iz Holesevica prema centru i iz centra.Ovaj smo puta bili pjesacki nastrojeni i u 6 dana,zahvaljujuci fantasticnoj lokaciji potrosili 4 tramvajske karte !!!!!Spustili bi se niz stepenice,propjesacili most i fino s noge na nogu do Namesti Republiky 15 minuta.Pa malo do starog grada,Narodny Trida,Staromestske namesty,pa sve do Charles Square sa svojim krasnim parkom.Drugi puta bi otisli desno od mosta i evo nas za 5 minuta u Pariszkoj ulici pa prema Staromestske Namesty.
    Treci puta smo iz nase ulicice krenuli bocno do parka Stromovka,odsjedili uz jezero sa vodoskokom i meditirali u skladu prirode i ljudske ruke,uzivali u malim patkicama koje su rovale po sasu i gledali majke sa djecom kako im bacaju mrvice kruha.Nesto prekrasno.Onda bi produzili pjesice do Zoo.Ima dosta za hodati,oko pola sata,ali moze se.Sve to pricam u odnosu na hotel Letna da ne bi netko ovo zamjenio za moj praski putopis.
    I vratili bi se opet pjesice.
    Ne bi vjerovali,ali od hotela se ide i pjesice do Starog dvorca!!Odete do Hradcanska metro,to je uz stadion Sparte 10 minuta hoda i onda preko ceste i tu vas ceka znak starog grada do kojeg dolazite kroz rezidencijalnu cetvrt za 15ak minuta.I nakon dvorca lijepo se spustite po stepenicama niz vinograde i za desetak minuta setnje ste na Charles bridge.
    A sam hotel je druga prica.Sobe su velike i prostrane,krevet velik sa cistom bijelom posteljinom(madrac od pjene),ormari izdasni svojom prostranoscu i kapacitetom.Ali..miris sobe je bio izrazit po vlazi i starom tapisonu.Iz stolica sa sjedistem od spage je izletjela obitelj moljaca kad smo na njih stavili torbe.Iz mini frizidera je dopirao cudni miris plina (ima li freon miris?)
    Kupaonica je bila prostrana,zadovoljavajuce cista ali wc papir 1slojni od kojeg smo odmah odustali i otisli kupiti bolji.
    Na recepciji nikad nikog.Ne do vam bog da dodjete na prijavu u hotel iza 18 h jer tada morate zvati neki telefon koji pise na vratima,javi vam se neka Ruskinja koja ne prica bas najbolje engleski i kaze da cekate 5 minuta a onda se ne pojavi vec vam vrata otvore slucajni gosti koji su dolazili u hotel.
    U hotelu uglavnom borave samo Rusi,i nocu smo slusali njihov kricavi smijeh i ciku kad bi pijani dolazili iz pivnica.Budilo me to barem 2 puta po noci.
    Dorucak-jednom rijecju katastrofa.Nikad u zivotu nisam vidjela da netko na tanjur izreze 6 kockica lovacke i 4 snite trapista,4 kocke paradajza i 6 feta krastavaca i ponudi gostu.Bilo je cornflakesa,marmelade i vocnog jogurta ali to je bilo tako otuzno i jadno...No sto bi covjek htio za 38 e na dan za dvoje zar ne?Barem je kava bila dobra.
    Tv programi su opet posebna prica.Mislim da je to jedino zdanje u Pragu osim psecih kucica koje ne nudi ceske tv programe!!!Navecer smo gledali jedino BBC jer su u ponudi kabelske bile jos 4 ruska programa,poljska VIVA,neki njemacki program bez glasa, 1 talijanski i 1 francuski.
    OH my god!!
    Kad je Andjeo pisala da su tv programi losi,nisam mogla vjerovati jer jednostavno nisam dozivjela jos tako nesto u nijednom hotelu.
    Eto toliko,nadam se da vam nisam ipak bila predosadna jer sam otisla u sirine i meridijane,ali mozda netko rado procita ovaj post.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Inace sve preporuke dajemo hotelima hotelaramis.cz/en/ i www.plazahotelalta.com/ koji su nesto udaljeniji u odnosu na Milady Horakove i PFC,ali nemaju mana.U zimskom periodu
    nisu preskupi,recimo cca 40 e dan,ljeti su oko 50 do 60 posto skuplji.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, ja te rado čitam, al sigurno ću zaobići taj hotel u širokom luku.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Za restorane najvise je bilo preporuka od Milivoja,a ja ovdje izdvajam www.kolkovna-restaurant.cz/?pg=fotogalerie-savrsena hrana,ne preskupa u odnosu na kvalitetu,ugodan ambijent-2009.najbolji ceski restoran.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Sela, ja te rado čitam, al sigurno ću zaobići taj hotel u širokom luku.
    Haha,Mare sa odmakom od 10ak dana hotel se ne cini grozan,mozda sam kriva ja koja znam cijepati dlake.
    Mozda netko ne bi primijetio moljcice kako prelijecu,mozda netko ne bi osjetio miris iz mini frizidera jer ga ne bi ni otvarao.
    Moram napomenuti da su nam kompletno presvukli posteljinu vec 3.dan boravka i sto se kreveta tice,tu nema zamjerki.
    Dovoljno je bilo uticnica,rasvjeta odlicna,strop je bio zvjezdano nebo-mozes ga palit djelomicno kako ti odgovara,lampice uz
    krevet...
    Predzadnji dan naseg boravka primijetili smo za doruckom vise ljudi,pa je zena za pultom(sva istetovirana sto mi nije bilo ugodno vidjeti,
    al ajd necu ovdje siriti svoje predrasude) narezala jednu vrst salame vise.Tako da ih je ukupno bilo dvije.Vrste.
    Sve u svemu ocjenu hotelu je tesko dati,u necem je dobar,u necem zakazao.
    Ako je nekom bitno da je blizu klinike PFC,mozda bi mogao proci....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma meni je super da imamo svakakva iskustva tako da se može probrati ono što odgovara potrebama-lokaciji, cijeni...Meni npr Art hotel nije opravdao svoju nešto višu cijenu, a plaćeni parking na otvorenom na samom nogometnom stadionu nas užasnuo (iako smo shvatili da tamo navijači nisu zainteresirani za razbijanje nedužnih auta). Sela, ili milivoj ako nas čita-bilo bi zanimljivo ovdje napisati linkove restorana koje je milivoj preporučio.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Sela, neće nas Letna vidjeti, no Plazu uzimamo u uži izbor za zimski postupak

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Sela, neće nas Letna vidjeti, no Plazu uzimamo u uži izbor za zimski postupak
    Necete pozaliti-profesionalna, preljubazna usluga na recepciji je takodjer znacajka ovog hotela kao i preobilan,raskosan i raznolik menu
    dorucka.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

svim novim curama bih preporučila stranicu www.booking.com gdje se može naći povoljnih ponuda pogotovo last minut spuštenih cijena. jedino je mana čeških hotela što zvjezdice koje imaju nisu garancija jer im očigledno nešto ne štima kad je u pitanju ta kategorizacija hotela. jer kako objasniti da hotel s 4 zvjezdice nema klime??
    zato je dobro da što više nas koje smo već bile u pragu napišemo svoja iskustva kako bi nove cure znale bolje prosuditi kod odabira...

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://upravdu.com/
    ovdje sam najbolje jeo u Pragu...preporučam juhu od luka u kruhu (oprez porcije su grande, znate da su i mene iznenadile, a ko me upoznao zna da to nije lako )
    http://www.kolkovna.cz/index.php?show=contact&place=12
    visoko drugo mjesto, čak bolji interijer, vrhunska klopa(gulaš) normalne cijene...preporučila nam jedna domaća Pražanka...
    Flek je standard samo što je pomalo turistički...koljenica definitivno bolja U Pravdu...

kopiram stari ali vrijedeći post...
    Posljednje uređivanje od milivoj73 : 22.09.2011. at 14:35

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok ljudi, kako se i sama spremam u Prag, malo gledam i procjenjujem. Ovaj link sam sačuvala jer je netko na forumu pohvalio Hotel U divadla. Kako ga sad više nitko ne spominje evo linka pa molim iskusne Pražanke ili tko zna za njega komentare. Meni se čini dosta povoljan.
    http://www.booking.com/682234e8fdebc682

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na web adresi www.tripadvisor.com/ nadju se jako dobre i aktualne recenzije hotela po svijetu.
    Na toj sam stranici svojedobno nasla da hotel U divadla jako hvale turisti engleskog govornog podrucja.Izgleda da je taj hotel dobar
    izbor,a povoljan je,kao i svi,ovisno o periodu i sezoni-sad dolaze mjeseci(novembar do aprila) kad su cijene 50%-60% nize nego u ljetnoj sezoni.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

mi smo sad krajem 08 mj.10 dana bili u hotelu pronatal inn. hotel ima samo 8 soba i jako je uredan. samo PRAG cijene su prva noc 70 eura,a sve ostale 60 eura.i sad idemo u 10 mjesec i samo idem u pronatal hotel. jer onaj mir,tisinu opustanje nista mi nemoze platiti,a uz to uvjek sam na dohvat ruke klinike.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Belvedere

Parkhotel

Art hotel

Idemo krajem 11og na konzultacije, mislili smo doći u petak navečer, prespavati 2 noći i u ponedjeljak imamo kozultacije u 13.00 i onda doma.
    Važno nam je da u sobi imamo internet, da je blizu i da ima parking, te kakav takav doručak. Što mislite o ova 3?????

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pikiram na Park...malo skuplji parking ali za 3 dana nije strašno...
    mislim da je najpovoljnije rezervirati preko Mirne...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

linalena, sve što si navela možete dobiti u Parku za 50+11eur (parking) preko Mirne
    koliko me sjećanje služi za Belvedere, 47+7 eur, ali nema internet u sobi ili je kriminalno spor

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

linalena, bila sam u sva 3, sve ti je to na kraju isto ili slilčno, sva 3 su ok sa super doručcima. Art i Park imaju priključak na internet u sobama, a Belvedere u predvorju (a u sobi se posebno plaća-možda oko 10 eura). Belvedere je jako blizu klinici, al preko ljeta je velika buka u sobama, preko zime je manja kad su prozori zatvoreni. I ja, ko milivoj, preporučam najviše Park. Inače, ko si želi skratiti put do doma za 270 km (krenuti predvečer iz Praga pa prespavati usput) preporučam: http://www.vcelarskydvur.cz/en
    Posljednje uređivanje od mare41 : 07.10.2011. at 08:30

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E stvarno ste odlična ekipa, hvala Vam puno i s obzirom da idemo autom mogli bi donjeti koju gajbu pive i medene pite pa nekaj zorganiziramo
    Internet nam je jako važan zbog muževljevog posla a nekada i zbog mojeg

I hoćemo rezervirati preko Mirne

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za friške putnice (i putnike) u Prag... prije nego krenete sami proučavati grad ... nama je ova besplatna tura (sami odlučujete da li i koliki "tip" ćete im dati na kraju) bila baš super - išli smo kad smo bili za vikend na konzultacijama (subota-nedjelja - svaki dan jedna tura...) http://www.praguetiptrip.eu/
    Sretan put svim putnicama!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koliko0 vam treba otprilike vremena i para za vožnju od Zagreba do Praga??
    Da li su ceste lože za vožnju u zimskom periodu?? pa da nam zbog toga treba duže

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.viamichelin.com/web/Routes
    odlična stranica za planiranje puta...
    ekipa iz zg će reći preciznije za cestu ali mislim da nije neka ali je prohodna zimi...
    ima 700 km u jednom pravcu(pa računajte koliko vam vozilo troši) i oko 20 eura vinjeta...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

linalena, autoput do Praga (ili od Brna ili od Jihlave) je najlošiji u Europi, ko da sjedneš na vlak drndavac, a po zimi zna biti samo jedna traka očišćena (ovisno koliko jako pada snijeg taj tren). Mi smo negdje na 7 i po sati vožnje, s par kratkih stajanja, uključujući 3 stajanja za kupnju vinjeta. Loš je tečaj na pumpama i za kupnju vinjete, bolje je plaćati u krunama.
    slo vinjeta oko 15 eura, a ove druge dvije zajedno oko 15.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 08.10.2011. at 19:51

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi ćemo, kad budemo išli opet, vraćat se preko Ceskog Krumlova, spavanje 25 eura, pa javim...

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bok svima!
    Vratila sam se iz Praga, i vidim da spominjete hotel "U divadlu".
    Bila sam tamo i ne bih ga preporučila, pogotovo onima koji se liječe u Pronatalu.
    Ova klinika daje jako šture podatke o tijeku postupka, tako da je nemoguće
    planirati točan broj dana boravka u Pragu. Stroga je hijerarhija liječnika i
    ostaloga osoblja i izgleda je dr-M jedini ovlašten pacijentima davati bilo
    kakve obavijesti o tijeku postupka i trajanju.
    Znači, o svemu što vas čeka podatke dobivate tek kada ste već u Pragu na
    konzultacijama.

U divadla daje jako povoljan aranžman preko booking.com, ali...
    Oni drastično mijenjaju cijene. Konkretno, soba nas je preko tjedna
    koštala 38Eura, a preko vikenda je dosegla cijenu i do 170 eura.
    Rezervirala sam za 5 dana, očekujući da će mi odobriti produljenje.
    Ma kakvi. Dan prije transfera morali smo napustiti sobu i tražiti drugi hotel.
    Produljiti nisu htjeli jer su fulirali da su puni i da je cijeli Prag pun.
    Još su napomenuli da su cijene u Pragu jako skočile i da ako i nađemo sobu,
    nećemo proći ispod 100 eura noć.

Strašno su neljubazni, i kak bi naš narod rekao " cig..."

Ako ne želite neugodne stresove, dernjavu u gluho doba noći oko hotela
    iz obližnje krčme koja je pored kladionice, izbjegnite taj hotel.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moram dodati na simicv da sam se začudila na komentar za U divadla jer je druga forumašica ga baš hvalila..onda sam se sjetila da je to bila naša nova mama - blizanac i našla njen post pa citiram: ''Pozdrav svima ja sam bila 20.01 u Pronatalu smjestili smo se u hotel Michae cjena je bila 50eura za nas dvoje sa doruckom,tu smo nocili i ujutro na punkciju,dok sam ja lezala mm upozna nekog Njemca i on mu kaze za hotel Udivadla cjena za dvoje 25eura sa doruckom ,taj dan odmah smo presli u taj hotel ima i parking internet tv,cisto super,a do Pronatala 7min autom.l''
    e sad...
    ništa nije crno ni bijelo, svatko od nas može doživjeti istu stvar u potpuno drugom svjetlu.
    ali kad već pišem osvrt na simicv post moram dodati da na forumu od nas Pronatalki jedino simicv nije zadovoljna..
    ja sam imala apsolutno drukčije iskustvo s klinikom i osobljem. išla sam na donaciju j.s. i za ET je bilo bitno uskladiti se s donorkom. radili su meni uzv i njoj. sve smo se dogovarali preko e mail-a o terapiji, vremenu polaska. donorka je imala 13-ti dan stimulacije uzv i padao je na nedjelju, dr je došao napraviti uzv i odmah su mi javili da je procjena dr da treba još koji dan prije štoperice i da će novi uzv biti u utorak, u ut su mi javili da će punkcija biti u četvrtak, tako da smo mi odmah u srijedu krenili na put. s danicom smo stalno bili u kontaktu i ona nam je prenosila što je dr rekao, dakle dr odlučuje a ona je zadužena za suradnju. dakle, simicv sve je išlo preko danice i dr me nije zvao i slao poruke. sve je uredno išlo. danica nam je točno rekla u četvrtak da budemo na recepciji u 8h, muž je dao spermu, i rekli su da smo free i da će nam javiti porukom kakvo je stanje u lab-u. i da će ET biti u ponedjeljak kad opet budemo na recepciji u 12h. i sve je upravo tako bilo. danica je poslala sms koliko se oplodilo stanica. u pon kad smo došli nismo čekali, odmah u salu, nakon samog postupka dr dao odmah otpusna i bio s nama da odgovori sve što imamo pitati. ja ne znam što više tražiti od tih ljudi??

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Olea djelomicno da ti odgovorim u vezi avio karata.Kod rezervacije karata bitno je da znas dan odlaska i dan povratka,a sve promijene ako su moguce
    (uglavnom jesu) se naplacuju cca 100e .Znaci ukoliko jos ne znas dan odlaska ni povratka(nisi napisala ni koliko biste dugo ostali u Pragu) po
    meni se ne isplati.Kupnja karata u zadnji cas uglavnom znaci najvise cijene(tarife).Sad govorim u ime OKNP,ali ona je jednom kupila preko
    www.ebookers.com/;naisla je na izuzetno povoljne karte(ali je morala mijenjati datume odlaska i povratka uz nadoplatu).
    Posljednje uređivanje od Sela : 18.10.2011. at 10:17

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga Prag

Simic ima 45 godina i 15 godina bezuspješnoga liječenja, i nitko ne voli takve slučajeve.
    Jedino je dr. lučinger bio fer i rekao :"pa zar nismo uspjeli ti pomoći."
    Mardešić ima jako puno novca i svoj posao radi ležerno i korektno. Ali propusta ima.

Ti si uspjela, super. Ali ima cura koje još nisu uspjele i koje su prošle grozne
    havarije, i želimo im olakšati iskustvom cijelu priču.
    Prag nije jeftin sport.

Za U divadlu molim te pročitaj komentare i na booking.com, da ja ne bih ispala babaroga.

Kada sam ukazala na grešku, zbog koje je popušena ustavna tužba,bila sam ogorčena,
    jer si neke cure ne mogu priuštiti Prag.

Jako je teško biti sa našom dijagnozom, no kada se tome pribroji siromaštvo, očaj je
    bolan do nepodnošljivosti.

Meni je drago što ste uspjele i što niste u kategoriji onih koje se još trude,
    ali ovo je forum onih koji pokušavaju, i traže pomoć.
    I moraju dalje i nakon negativnih beta. Do uspjeha, sa što manje stresa i što jeftinije.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

simicv u pravu si.
    svi imaju pravo izraziti svoje mišljenje bez obzira kako je i ja volim pročitati i dobre i loše strane, naravno, pa za to i služi forum!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Neznam za hotel u Pragu, ali moja draga prijateljica iznajmljuje apartman u samom centru Praca (kod starog mosta): http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/prague/41563

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Maxime, hvala na info, prekrasno izgleda...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mare41: Prijateljica sve radi s ljubavlju - vidi se iz uredjenja. Ako te zanima, slobodno mi se mozes javiti na PP ...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Maxime, hvala ti, da idemo prvi put svakako bi, a ovako nam je jedini cilj da što jeftinije prođemo, al hvala.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav svima,
    Evo da se javim,vratili se iz Praga koji nas je odusevio.
    Odmah na pocetku zelim pohvaliti tim PFC stvarno su dragi i susretljivi i covjek se tamo osjeca kao gost a ne pacjent za razliku kako nas tretiraju u hr bilo u bolnici ili privatno.
    Ipak smo isli avionom i pravi je uzitak bryo stigli odmorni za razliku kada smo se tumbali autom 9 sati.
    Zahvaljujem ovim putem jednoj nasoj dragoj clanici ciji muz nam je jako pomogao za rezervaciju karata avionom.
    Kada smo sletili docekao nas je gos.Simo jako drag covjek i yajedno sa jednim parom prevezao nas do hotela Belvedere kojeg nam je Mirna rezervirala.
    Covjek nam je lijepo objasnio sta bi bilo dobro obici u Pragu,gdje fino jesti i promjenio nam je eure u krune jer mjenjacnice uyimaju puno manji tecaj.
    Dopratio nas je do sobe i rekao da ga slobodno zovemo ako bilo sta trebamo.
    Stvarno je ugodno kada ti netko nudi pomoc ako trebas.
    Znam da ce netke od vas odmah pomisliti da to sto rade nije besplatno ali nije sve kroz novce jer covjek nam je nakon dva dana dosao opet ptomjeniti novce i odvezao nas u centar i nije nam nista racunao za prijevoz.
    Hotel je ok,samo dva dana nije bilo uopce interneta a kada su otklonili kvar bilo ga je samo u predvorju kod recepcije besplatno a u sobi smo placali 5 eur dnevno jer nam je trebao zbog posla, a kako smo cijeli dan obilazili Prag navecer nam se nije dalo ici u predvorje vec je bilo udobnije u sobi,to mi je jedina zamjerka i da na tv bilo 6 tv programo od kojih 5 ceskim ali nije strasno.
    Dorucak ok,obilno fini strudli od jabuka i kolaci od snjiva koja sam jela svaki dan nisam mogla odoliti i stalno nose i dopunjavaju a ne kao kod nas ako dodes poslije pola 9 nema vise nista.
    Kako smo otisli malo ranije zbog uzv i stimulacije prije transfera smo obisli sve katedralu,karlov most,crkve,sat ...i sve je stvarno jako lijepo.
    Vrijeme nas je posluzilo i bilo je suncano tako da nam je godila setnja i stvarno od hotela da centra Paladium lagane setnje 15 min.
    U Paladiumu naravno nisam mogla zaobici HM,CA i druge ducane i naravno nesti potrositi.
    Poludila sam kako je tamo vruce a mi kako smo isli pjeske ja sam se dobro obukla da se ne prehladim strample,carape,potkosulja tako da sam tamo prokuhala.
    Na najgornjem katu centra smo par puta jeli nije lose tipa brze hrane,a u nedjelju smo se pocastili pravim ruckom u Kolkovne juhica,buncek,krumpir,salatica i ya desert nije bilo vise mjesta jer mm nije htio da narucimo jednu porcio a svi su preporucivali jer su velike,a on jako gladan tako da na kraju nismo mogli sve ni pojesti.
    Platili smo nekih 50 eur ali je bilo jako fino.
    Poslije kada nam se nije dalo hodati jeli smo u pizzeriji Ricardo pokraj pfc i stvarno im je pizza fina a ni tjestenina nije losa.
    Jednom smo rucali u pivnici preko puta hotela meni nije bilo nesto sada ne znam jel zato sto se nismo najbolje sporazumili sa konobarom koji ne prica eng.,a mi ceski neznamo a jelovnika nije bilo tako da smo dobili nesto kao becki sa kuhanim krumpirom,a ja htjela kredle i gulas ali eto.
    Billa je bila odmah blizu tako da smo tamo kupovali sokove za u sobu i grickalice.
    E ja se raspricala o hrani,u biti mi smo tebali biti smjesteni u hotelu Park ali taj vikend su oni imali nekih problema sa grijanjem pa nije bilo tople vode i onda nas je Mirna uputila u Belvedere.
    MM je stalno gundao kako takav hotel u centru Praga pa da nema besplatni internet,a jedan burger king u centru dozvoli free internet.
    Koliko sam vidjela cijene su kao i kod nas.
    Kako smo se vraratili par dana ranije Mirna nam je puno pomogla jer smo kod nje isli isprintati aviokarte i stvarno je cura draga i ljubazna kao i svi tamo.
    Mozda avion izade malo skuplji nego prijevoz autom ali ugodaj se ne moze usporedivati.
    U svakom slucaju zadovoljni smo samo da ovaj puta uspije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovo je dosta povoljna ponuda, za one koji mogu ukomponirati postupak u Pragu na ovaj način: http://www.ponudadana.hr/zagreb/ponu...ign=newsletter

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pošto mi je danas jedna draga "čehinjica" rekla da unatoč više posjeta Pragu, još uvijek nije obišla Praško djetešce, evo da i ovaj doživljaj Praga podjelim s vama.
    Prije svega, ne bi htjela nikoga uvrijediti, pa se unaprijed ispičavam ako je ovaj moj post u suprotnosti s nečijim vjerskim ili inim mišljenjima...
    Ovo je samo jedan od naših doživljaja Praga...
    http://www.pragjesu.info/en/museum.htm Dakle, u crkvi Sv. Ante Padovanskog i Naše gospe od pobjede u čijem sklopu se nalazi i samostan karmelićanki, nalazi se statua malog Isusa, o kojem brinu sestre karmelićanke i mijenjau mu "haljinice" koje dolaze iz cijelog svijeta. U sklopu svetišta je i muzej posvećen Praškom djetešcetu, koji je jedan od simbola grada.
    Kažu da se djetešcetu mole za pomoć razni, a poglavito oni koji mole za svoje djetešce. Kad smo muž i ja u našem lutanju Pragom naišli i na ovu crkvicu, upravo je bio jedan par pred oltarom s malom bebicom, i ja sam si pomislila hoćemo li i mi ikada našu bebu držati u zagrljaju... Ne znam kako da vam to objasnim, ali u toj crkvici, u svim tim danima stresa i straha, osjetila sam barem na trenutak jedan mir...
    U samostanu sam od karmelićanki kupila amajliju malog Isusa, koju od tada nosim sa sobom, i koja, vjerujem, čuva naše praško djetešce, od susreta s kojom nas dijeli još kojih 40-ak dana .
    I jednog ću se dana vratiti u Prag, sa svojom bebom u naručju, pred taj oltar... možda će neko od vas tada sjediti u klupi i gledati nas... i povjerovati da se ova sreća može dogoditi i vama.
    Od srca vam svima to želim!
    Eto... pa ako imate vremena i volje... kad ste u PRagu - prošećite, do još jednog od mnogih praških sights http://www.pragjesu.info/en/access.htm, ako zbog ničeg drugog, onda zbog prekrasne barokne arhitekture, a ako se tako osjećate, kod karmelićanki možete ostaviti i svoju molitvu malom Isusu...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

patuljčica, baš mi drago ovo čitati, obavezno ćemo ići tamo drugi put (nadam se ne dogodine).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E da, mogu napisati da smo ovaj put išli peko Linza, kilometarski nešto kraće, a vremenski svaki put na isto dođe, na ovoj ruti je 30 tunela, koji se posebno naplaćuju (jednom 7,5 eura, a nakon toga 4,5 eura), dakle, manje je autoputa (još se gradi), više naseljenih mjesta, a meni najljepši krajolici, i svakako, ko se odluči, treba skrenuti u Ceski Krumlov.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jako lijepo napisano Patuljchice!Ja cula za tog infanta,ali mm nije htio previse po crkvama pa onda nismo isli.
    Zadovoljili smo se molbom sv.Nepomoku i "draganjem" njegovih skuta na Karlovom mostu.U principu,dva puta mi je
    ispunio zelju.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kad smo već kod molitvi u Pragu za djetešce sjetih se kako sam prošao Karl(in)ov most uzduž i popreko i pomolio se ispred svih onih statua svetaca...
    nisam baš toliko pobožan tip nego sam se htio pomoliti svetom Anti ali nisam bio siguran koji mu je kip pa sam išao metodom što je sigurno, sigurno je
    btw. ovih dana je dobar tečaj za kupovinu kruna ako kome zatreba...
    mare~~~~~~~

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav svim Čehinjama i Česima Samo sam htjela skrenuti pozornost na ponudu na Kolektivi (750kn za 365 dana putovanja po Europi - besplatan smještaj, nadoplata samo za doručak i večeru)

Unaprijed se ispričavam ako kršim pravila foruma ovim reklamiranjem, ali vjerujem da će informacija dobro doći onima koja svoja prava ne mogu ostvariti unutar granica RH.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj _plavusha_ prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svim Čehinjama i Česima Samo sam htjela skrenuti pozornost na ponudu na Kolektivi (750kn za 365 dana putovanja po Europi - besplatan smještaj, nadoplata samo za doručak i večeru)

Unaprijed se ispričavam ako kršim pravila foruma ovim reklamiranjem, ali vjerujem da će informacija dobro doći onima koja svoja prava ne mogu ostvariti unutar granica RH.
    Malo proucih ovu ponudu kolektive, realno nije lose za nekoga tko stalno putuje. Medutim, taj dorucak i vecera, dnosno obavezna potrosnja je po danu, znaci od 30 do 80 eura, s tim da konkretno u ceškoj za te novce pronades pristojan hotel s doruckom. Ako je dorucak plus vecera recimo 30 eura to je za dvoje 60 eura (doruck i vecera u tri slijeda), a u pragu nades smještaj za 25 eura za dvoje s doruckom. Dobro zvuci na prvu, ali nisam sigurna da je za nas ponuda super, ako mislis samo nekoliko puta iskoristiti mogucnos smjestaja. S tim da treba racunati da u nama potrebnom terminu mozda nece biti mjesta, a i mislim da treba rezervirati 6 tjedana prije, sto je vrlo tesko uskladiti s nasim "ciklusima" . Sve u svemu dobro zvuci, ali pogledajte na ovoj stranici sve uvjete, a klikom na popis hotela i određeni hotel imate cifru koju morate potrositi pa racunajte. http://www.connexgroup.net/holidaypl.../hr/index.html

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prošli put smo bili jakoo zadovoljni smještajem u Parkhotelu
    no kada ćemo ići u postupak mislimo si uzeti Belvedere s obzirom da ima neki fitnes centar pa si mm zamislio da malo troši kaalorije dok se ja odmaram u sobi (nije baš za samostalno hodanje)
    nama je zapravo najvažniiji internet, za Belvedere kaže da ima bežićni, no zanima nas koliko je to točno i da li je taj intenet uredu (ono da se mogu pročitati mailovi, prosurfati vijesti, da se može poslati neki malo veći poslovni file..)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

linalena, da nisi nešto zamijenila?? nema ti toga nabrojenog, u sobama se internet plaća, a u predvorju gdje ima interneta nije nešto...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma daj, stvarno smo nekaj zabrljali
    ali to ovaj moj, se prravi da zna engleski

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Extol Inn ima sve to, a nije puno daleko (malo je), daj ukucaj u booking s uvjetima da ima welness i internet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •