super milasova, bravo za veselu mrvu![]()
Da,punkcija-14 dana..
Sad sam usla u 13 tj.i nekako sam mirnija
Sejla,tvoja buba je vec velika..proletilo vrijeme
Venddy,nadam se da se kod tebe smirila situacija i da ces se jos druziti sa,svojom bebicom 2u1
Mare,draga,samo uzivaj sa malenim ribicama
Mury,kako si ti?
Milasova, tako mi je drago! Želim ti da od sada pa nadalje uzivas u svakom trenutku trudnoće i da dalje sve protekne bez ikakvih problema!
Kayra, baš mi je žao... Drži se... Grlim...
Mury vas sve pozdravlja i poručuje da je sve super, malo je gledaju i kontroliraju u bolnici, valjda samo na dan, dva.
Kyra...jako mi je zao...jako
Milasova radujem se da je sve u redu...sto isto zelim venddy,strategiji,mury...svima koje zaboravih...
Mare drago mi je sto te ribice slusaju...uzivaj draga...Veliki poljubac ima saljem kao i Sejlinoj gimnasticarki...
Meni je danas punih 15 nedelja...polagano se priblizava i 5 mjesec...puno je lakse sada...mucnine su uglavnom prestale...
Evo i mene sa 1.UZV. nisam mogla izdrzati do utorka. Uglavnom, bebica ima 3 mm, sto odgovara 6 tjedana, i treperi !!
Jako sam sretna i prestravljena u isto vrijeme :))
drage moje,
hvala Bogu da su vaše bebice super i da rastu.
Kayra žao mi je što je tako završilo. Želim vam sretnu trudnoću čim prije
.
mi smo danas 18+1 i već neko vrijeme osjetim svoju bubolinu. ovaj tjedan sve češće i jače. bogme je nemirka. neopisiv osjećaj, drage moje. uskoro nas čeka veliki uzv i nadam se da će sve bit uredu.
pozdrav svima i sve, sve najljepše u ovoj godini od srca vam želim!![]()
Isla sam ranije jer me cesto probada u jajnicima i napuhnuta sam kao zaba.
sanda, cekamo lijepe vijesji!
anab. predivno!
eto ga na, vidis da je sve u redu? Nek tako i ostane!
Sejla, senzibilizacija se, koliko ja znam, u pravilu ponavlja pred kraj trudnoće (piše ti i na onom papiru iz Petrove "ponoviti u 8 mj.t."). Ja sam isto ponavljala, a i sto sam krvna grupa +. Ako se dobro sjećam objašnjenja moje doktorice - nije point u Rh+ nego u onim drugim parametrima koji se kod ovog testa provode, a koji se u trudnoći mogu "pošeremetiti". Ma sad si već "velika" trudnica pa će ti to vađenje krvi u Petrovoj brzo proći (možeš se bez grižnje savijesti švercati)
Svim drugim trudnicama, velikim i malima, sretnu i veselu Novu godinu želim, sa mirnim trudnoćama i prekrasnim bebicama!
Naša carica je ovih dana navršila godinu dana i u uživamo u svakoj sekundi provedenoj sa njom!
Ljubi vas sve mama praške čudilice!
Hvala patuljchice! Idem to obavit u pon, al me baš zanimalo zašto se mora ponavljat tj. može li se nešto u nalazu od 13tt promijenit ak je tad bio ok...A za švercanje što veliš bih trebala još i jastuk stavit da se vidi da sam u 32tt, inačePusa Mateici za rođendan
MalaMa, super za prva javljanja, vidjet ćeš šta te još čeka kad mrva naraste i postane snažnija(moja se već lijepo jutros naskakala i bilo je je na sve strane, hehe)
pipi73, drago mi je da su prestale mučnine, sad mi uživaj![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 04.01.2013. at 09:04
sanda bravo za!
jesam ti rekla da je sve ok, a ti nećeš slušat!
sad se ljepo opusti i uživaj
btw 10mm !!!pa to je "kapitalac"!
koji ti je to tjedan/dan?
ja sam došla oko 10h i ubrzo je prozivao za uzv, ali to je bio onaj zadnji dan prije g.o. 21.12. pa nije bilo punkcija, mislim da su bila samo 2-3 transfera i možda koja beta... ne znam kako je inače kad su "u punom pogonu"...
Posljednje uređivanje od medonija : 04.01.2013. at 12:44
Inace i sestre kažu da se dođe oko 10, a kad je puni pogon zavisi koliko je punkcija i transfera jer nakon njih idu cure za uzv. No mislim da najkasnije do 11 već mozes biti gotova. Sretno! I da, čestitam na srceku!!!!! Predivno!
Baš sam na temi odbrojavanje pročitala da je Amyx sinoć rodila curicu i dečka pa da i sa vama podjelim tu radosnu vijest! Nadam se da su mama i kikaci dobro! Čestitam!!!!
bravo za Amyx...l
i ja se nadam da je sve ok...
ma ja pitam jer da znam krenuti na put,ako je od 8 onda moram krenuti oko 2 ujutro...ako je od 10 onda kasnije....a mi ćemo krenuti ipak da budemo tamo od 8....jer tek se vračaju sa go....pa možda neće biti punkcija i transfera....
Pa imaš pravo... Vjerovatno još neće biti punkcija no možda je najbolje da u pon nazoves sestre i pitaš kada da dođeš.
Ovdje je raspoloženje dobro, pa da i ja podijelim sa vama svoju sreću.
Na 16+1 smo obavili još jedan redovni trudnički pregled.
Posteljica je smještena sa stražnje strane maternice, djelomično pokriva ušće, no rečeno mi je da se ne opterećujem s tim, da je važno to zabilježiti da možemo na idućem pregledu usporediti, a da će se dotad vjerojatno podići. MMu i meni su zabranjeni odnosi radi te spuštene posteljice, a ja sam se odlučila i dalje čuvati nekih pokreta, čučanja, dizanja teškog i slično.. Rekao je također da se ne iznenadim ako bude malo krvarenja i brljavljenja i da nije ništa zabrinjavajuće dok ne postane obilno - to se može dogoditi radi spuštene posteljice. To što se ne bih zabrinula hahah, mislim da bi preletila do prve bolnice da krene brljavljenje. Srećom dosad u trudnoći nemam ta iskustva.
Obzirom da mi je iz krvne slike željezo na donjoj granici - dobila sam preporuku za nabaviti i trošiti ekstra željezo. Moj CRP o kojem sam pisala negdje ranije je ok. Do idućeg pregleda imam ponovno napraviti krvnu sliku.
E sad onaj važniji dio...
Beba je savršeno dobro, raspoložena je i neprestano u pokretu. Izrotirala se nekoliko puta tijekom pregleda. Ruke i noge živahne, gura prst u usta, pokazala nam je i prstićem prema gore (thumb up), valjda nam daje znak da joj je super ispod maminog srcaU jednom trenutku je imala palac u ustima, a već u drugom trenutku ručice preko genitalija. Pokretima usana je odavala dojam kao da nešto žvače, mljacka. Konačno su i proporcije tijela uobičajene, nije glava prevelika u odnosu na tijelo kao u ranijim stadijima trudnoće. Noge su dužinom prerasle ruke (isto su dosad bili podjednake dužine). Doktor je rekao da je sve razvijeno kako treba za ovaj stadij, mali mozak, jetra, mokraćni kanal, glavna vena iz srca, leće oka, usne, nosić, prstići, glavne kosti.. ma jednostavno - savršeno malo biće. Zvuk srca mami i tati kao pjesma. Sa 145 otkucaja u minuti
Sve cure koje ste prošle ovo što pričam znate kakva je to neizmjerna sreća gledati to savršenstvo;
Koje ste u fazi čekanja - želim Vam da što prije doživite ovakve predivne emocije.
Iako sam prilično osjetljiva i cmoljava na ovakve "scene", začudo tamo se držim jako dobro i nasmijano, a glavna zanimacija mi je (dok doktor objašnjava što je što) - kriomice pogledati u supruga kako zaljubljeno gleda u naše malo čudo na monitoru.
Sad nestrpljivo čekamo sljedeći pregled sa 20 tjedana trudnoće, i nadamo se da će mala glumica/mali glumac biti opet tako dobro raspoložen i zabavljati nas svojim nastupom na monitoru u ordinaciji.
Nadamo se da će mama i prije sljedećeg posjeta doktoru osjetiti bebine pokrete![]()
hej curke moje.. prvo da čestitam od srca našoj amyx!!!! nadam se da će nam se uskoro javiti da čujemo kak je bilo i kolike su bebice.
ja jučer bila na pregledu mi smo ušči u 35tjedan.. na ctg se očitavaju trudići non stop pa sad dokad budemo izdržali.. na uzv smo vidjeli dva mala prašćića
jer su bebe navodno već oko 2600g !
ja sam jako zadovoljna jer sad znam da će s njima biti sve baš dobro!
a ja sam kao balon, jako mi je teško jedva se krećem.. al još malo tješim se..
svima kisač!!
amyx čestitam od, uživajte svi skupa!
tikice78, mi smo tu negdje sa terminom, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da još izdržite 3u1.
Moeza uzv, prekrasno! moja posteljica je isto straga, i do negdje 21.tt je bila niže ali se nakon toga podigla i sve je ok.
sanda1977 bravo za srčeko i sretno sutra!
čestitam našoj amix na curici i dečku
također čestitka anabanana i sanda na vašim malim![]()
Dr. je na početku rekao da je beba sakrila da se ne vidi, kasnije kad je mogao možda vidjeti mi više nismo pitali.
Čula sam da je on od onih koji nisu voljni davati prognoze dok nisu 100% sigurni. Tako da se nadam da će idući put na 20 tjedana biti 100% siguranjer smo prilično znatiželjni.
čestitam amix na curici i dečku...da su zivi i zdravi ...mami sto brzi oporavak
Moe i tebi draga cestitke od srca...ispred nas ste tacno 7 dana....
Vrijeme leti draga tikica78..uskoro ces zagrliti najvoljenija bica na cjelom svijetu...
sanda bravo za,uzivaj sada
Danas sve same lijepe vijesti na forumu tako da ne kvarim dobro raspoloženje neću o svom stanju. Pusa cure i samo hrabro dalje![]()
Moe i tikice,![]()
strategija, drž nam se i čuvaj dječicu![]()
strategija, napisi ipak, sad se brinem
amyx, cestitam i ovdje!
sanda, uzivajte
moe, divno te citati
pipi, puno pusa saljem
alo, krol, javi se
javljam se mare....
evo nas,sezdesetak dana do poroda,beba (kuc,kuc ,kuc) zdrava,prava,citava,zena se pati sa pritiskom,osjecajem gusenja i trnjenjem ruku ali muskipodnosi sve tegebe....
polako krecu kucne pripreme za dolazak najdrazeg stvorenja,sujevjerna je pa neda nista kupovati ,samo me vuca od radnje do radnje i razgleda i rezervise....u svakom slucaju ...zanimljivo i meni potpuno strano i neobicno gledati one minijaturne stvarcice za bebe,jednostavno mozak mi ne moze prihvatiti da ce to tako maleno biti![]()
lako ce tata placat kad ce trebat, a stalno ce trebat, jel ima povisen tlak? pije tablete?
ima....pije methildopu.....3x1....tlak 160/100 ali metildopa to drzi na 130/80
strategija, brines me, pisi sta bi
svima ostalima pusa, radujem se s vama
Strategija, svi smo mi radosni kada ima lijepih vijesti na forumu, ali mislim da nam je svima ovaj forum drag jer smo tu jedna za drugu i kada je teško... Javi nam se! Grlim!!!!!
Prespavala sam noć tako da je u glavi samo mrvicu lakše a srce i dalje mi puca.... Jučer ujutro mi je iscurila plodna voda. Jedna bebica je već skroz dolje spuštena i gotovo da nema plodne vode. Druga je ima dovoljno i s njom je sve u najboljem redu. Primam nove antibiotike i cilj je što dulje izdržati samo da ne dođe do infekcije. Ako je netko čuo za pozitivan ishod situacije kao moje neka mi se javi! Pusa svima!