Stranica 112 od 288 PrviPrvi ... 1262102110111112113114122162212 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,551 do 5,600 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage moje, stiže report, tradicionalno od mene, svakih 4 tjedna

Kako mi dugo čekati između 2 pregleda, to nije moguće... jel svim trudnicama tako? Ne mogu od uzbuđenja dočekati tih 4 tjedna da prođu, da vidimo svoju sreću na TV-u u ordinaciji

Ali nekako smo strpljivo dočekali i jučerašnji pregled. Na 20+1.
    Sa 19+0 sam počela osjećati žiganje i migoljenje po trbuhu, pa mi je bar zadnjih tjedan dana bilo zanimljivije nego prethodnih 3.
    Nekako sam i euforična jer smo dogurali već do pola, nadam se da će sljedećih 19 tjedana brzo proći.

Prvo smo imali vaginalni UZV pregled - da vidimo situaciju s posteljicom. Bolje je stanje nego zadnji put, ali i dalje je djelomično preko ušća. I dalje se nadamo da će se pomaknuti prema gore. Pomalo. Bude.

Nakon toga UZV preko trbuha. Beba je savršena, u svojim idealnim mjerama i terminima (čak i malo naprednija, ali sve u uobičajenim granicama). Svi organi i dijelovi tijela na svom mjestu. Mljacka i miče usnama i tako je simpatična. Na trenutke je bježala od UZV-a, valjda je u svojoj zaigranosti htjela malo uzbuđenja s igrom skrivača?
    Djevojčica
    Obavila je i foto session za vas, slobodno pogledajte fotku.
    I već sada - tako mala - ima barem dva obožavatelja - svoje sretne roditelje!
    A kako će ju tek tata razmaziti. To samo njih dvoje znaju.

Idem nas sad počastiti a onda malo maženja i pričanja, kažu da sad čuje mamin glas

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moe bravo za curku! prekrasna je!
    uh,potpuno te razumijem, je dugo je između pregleda, mi isto s nestrpljenjem očekujemo ponedjeljak i pregled na ravnih 12tt, jedva čekam da vidim kako su narasli!

to ste bili na 3d ili 4d uzv? to ste išli privatno ili ima tvoj ginekolog?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moe, predivno, baš dirneš i čestitke na sjatkoj curici
    Imaš pravo, kao da živimo od uzv-a do uzv-a, da se gledamo, čujemo koliko smo narasli i kako napredujemo....da mogu najrađe bih ju svaki dan gledala što izvodi-zijeva, mljacka, štuca, mlatari rukicama i nogicama.....a svakodnevno (i noćno ) osjećanje tih malih pokreta i udaraca-neprocjenjivo

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    Moe bravo za curku! prekrasna je!
    uh,potpuno te razumijem, je dugo je između pregleda, mi isto s nestrpljenjem očekujemo ponedjeljak i pregled na ravnih 12tt, jedva čekam da vidim kako su narasli!

to ste bili na 3d ili 4d uzv? to ste išli privatno ili ima tvoj ginekolog?
    Hvala ti!
    Privatno obavljam trudničke preglede. A ovo je mislim 4D.

Obavezno javi nakon pregleda kako napreduju mrvice
    Čuvaj se!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala sejla!
    Baš tako - dobro si napisala - živimo od UZV-a do UZV-a
    Kad je tebi termin?

Da nisam napisala - procijenjena težina joj je 389g
    I moram obaviti OGTT do idućeg pregleda. Gdje ste to obavljale (u Zagrebu)?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moe, čestitke!
    ja u startu ko nemajka-znam da im je dobro, i da rastu i bez uzv, ili mi je dosta uzv-ova, do 13. tjedna 7...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala sejla!
    Kad je tebi termin?

Prema z.m. termin mi je 7.3....ali nekako imam osjećaj da će ipak biti ranije....a možda me baš iznenadi pa bude i kasnije, tko zna
    Ja sam ogtt vadila u svom domu zdravlja.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kako mi dugo čekati između 2 pregleda, to nije moguće... jel svim trudnicama tako? Ne mogu od uzbuđenja dočekati tih 4 tjedna da prođu, da vidimo svoju sreću na TV-u u ordinaciji

Sa 19+0 sam počela osjećati žiganje i migoljenje po trbuhu, pa mi je bar zadnjih tjedan dana bilo zanimljivije nego prethodnih 3.
    Nekako sam i euforična jer smo dogurali već do pola, nadam se da će sljedećih 19 tjedana brzo proći.

Prvo smo imali vaginalni UZV pregled - da vidimo situaciju s posteljicom. Bolje je stanje nego zadnji put, ali i dalje je djelomično preko ušća. I dalje se nadamo da će se pomaknuti prema gore. Pomalo. Bude.

Nakon toga UZV preko trbuha. Beba je savršena, u svojim idealnim mjerama i terminima (čak i malo naprednija, ali sve u uobičajenim granicama). Svi organi i dijelovi tijela na svom mjestu. Mljacka i miče usnama i tako je simpatična. Na trenutke je bježala od UZV-a, valjda je u svojoj zaigranosti htjela malo uzbuđenja s igrom skrivača?
    Djevojčica

Idem nas sad počastiti a onda malo maženja i pričanja, kažu da sad čuje mamin glas
    jooooooj preslatka je..... a ja isto ne mogu dočekati....do pregleda...men dr naručuje svaka 3 tt.....
    a tko će dočekati 12.2.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kada se može najranije na 3d ili 4d uzv?
    i što je to OGTT?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moe bebica je prava manekenka .

joj, tako ni ja nisam mogla dočekati uzv-ove i svima sam govorila da bi najradije bila cijelo vrijeme prikopčana na jedan... a sad su mi pregledi pregusti, bila u petak i danas idem opet. nadam se da će se uskoro nešto i pokrenuti .

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    moe, čestitke!
    ja u startu ko nemajka-znam da im je dobro, i da rastu i bez uzv, ili mi je dosta uzv-ova, do 13. tjedna 7...
    Bome...
    Kako tako puno?

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Prema z.m. termin mi je 7.3....ali nekako imam osjećaj da će ipak biti ranije....a možda me baš iznenadi pa bude i kasnije, tko zna
    Ja sam ogtt vadila u svom domu zdravlja.
    Znači još sitno brojite. Divno. Sretno!

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    jooooooj preslatka je..... a ja isto ne mogu dočekati....do pregleda...men dr naručuje svaka 3 tt.....
    a tko će dočekati 12.2.
    Hvala ti.
    Ti i beba, mora se.. dan po dan

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    kada se može najranije na 3d ili 4d uzv?
    i što je to OGTT?
    Ja nisam tražila ali mi je napravio sada te snimke u 4D-u.
    OGTT je testiranje imaš li trudnički dijabetes. Mislim da svi obavezno idu na to oko 24. tt.

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku

joj, tako ni ja nisam mogla dočekati uzv-ove i svima sam govorila da bi najradije bila cijelo vrijeme prikopčana na jedan... a sad su mi pregledi pregusti, bila u petak i danas idem opet. nadam se da će se uskoro nešto i pokrenuti .
    Hvala ti.
    Upravo to, ja bih kućni ultrazvuk

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure, ogtt rade svi ili samo oni koji imaju graničan guk?
    moe, sad vidim odgovor za ogtt, a ne znam, tako me tražili-uzv svaki tjedan...
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.01.2013. at 12:28

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mare, mislim da se svima radi ogtt. jer može guk natašte biti uredan, a nakon opterećenja povišen. i da, u trudnoći vam je granična vrijednost za guk natašte već 5.1.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ogtt rade svi ili samo oni koji imaju graničan guk?
    moe, sad vidim odgovor za ogtt, a ne znam, tako me tražili-uzv svaki tjedan...
    A sad dalje tijekom trudnoće nastavljaš svakih 4 tjedna pregled + ultrazvuk ili?
    Kod mene je GUK bio normalan u 2 puta:
    prvi put 4.85 i drugi put 4.63
    (4.40 - 6.40 je referentno)
    pa sam svejedno upućena na OGTT. Mislim da sve trudnice idu.
    Negdje sam vidjela da su sad pomakli donju granicu, tako da će sad još više žena imati dijagnozu trudničkog dijabetesa.
    A dobro - ako me to i zadesi i bude dijagnosticirano - neću se pretjerano buniti (iako sam obožavateljica slatkog), to je onda još 16 tjedana do poroda. Lagana dijeta Bar će kile biti pod kontrolom (to me tješi).

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moe meni je dr. rekao da će mi na ovom pregledu dati uputnicu za ogtt na Vuk Vrhovcu. na pregled idem u petak s 22+2. ne znam jel se baš mora na VV al tako mi je rekao. obični šećer sam vadila u DZ i bio je ok.

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Djevojčica

Moe, ajme, malecka je preslatka! A sve što si napisala, prekrasno si napisala!
    Moja djevojčica ima 2 i pol mjeseca i prekrasno nam je s njom, al moram priznati da se često sjetim kako je bilo lijepo kad je bila u buši, kad se razgibavala! Nitko sretniji od mene....Pogotovo nakon prvih pokreta.... Tako da sam uvjerena da će se i tebi ti prvi trenuci urezati u pamćenje! A što se razmaka između pregleda tiče - i meni je bilo užasno dugo, jer bi svoju mrvicu mogla gledati 24 sata na dan!
    Uživaj u svakom danu svoje trudnoće, jer kad rodiš, ponekad će ti jako faliti upravo ti trudnički dani! Sretno do kraja! Puse maloj bebolini!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moe,curka je predivna cestitam!!

A ja sam jedna od rekoderki sto se tice pregleda i UZV-a..svaki tjedan idem jedanput..sada evo svaka dva..dosada sam ih imala valjda 15,ak ne i vise..a trudna sam 16 tjedana..
    Ali lijepo je vidjeti kako bebica napreduje..

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

curke, pa vi imate sve redom prave manekene i manekenke
    samo nek lijepo rastu

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

moe, curka je prava manekanka! predivno!

Meni je moja dr. rekla da će me poslati na Vuk Vrhovac na OGTT obzirom da se tamo nalazi baš nekakav zavod za dijabetes (ili nešto slično), a i vidjela sam da tamo ide hrpa trudnica baš na to. Inače nisam sigurna da moja dr. šalje svaku trudnicu no meni je odmah na početku rekla da ću morati ići obzirom da mi je tata dijabetičar.

Ja vam jedva čekam naš uzv... Tek tamo oko 20.2. i čini mi se da je to taaaaaaaaaaaakoooooooooo daleko... Moja dr. baš i nije neka za česte preglede. Zadnji uzv kod nje mi je bio u 12 tt i idući je u 20 tt. U međuvremenu 2 vaginalna pregleda bez uzv i to je to. A baš bih htjela vidjeti svoju mrvicu...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ajme Moe curka je preslatkauzivajte i mazite se

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sutra idem na uzv nakon mjesec dana,kao da je prosla godina,morat cu si kupit neki kucni uzv jer razmaci traju kao godina

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala svima na komplimentima od Mini-Moe.
    Maše vam!

Želimo vam strpljenje i smirenost u čekanju UZV-ova.
    Posljednje uređivanje od Moe : 31.01.2013. at 08:48

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala sejla!
    Kad je tebi termin?

Ogtt ti je najbolje raditi na VV...tako je meni dr rekao.oni su specijalisti i ukoliko ti je s ecer povis en odmah dobijes upute i terapiju...a ako ides u dz, a povišen ti je secer opt ce te poslati na vv.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Ogtt ti je najbolje raditi na VV...tako je meni dr rekao.oni su specijalisti i ukoliko ti je s ecer povis en odmah dobijes upute i terapiju...a ako ides u dz, a povišen ti je secer opt ce te poslati na vv.
    potpisujem!
    tako je i kod mene bilo. OGTT pokazao povišen šećer oko 24 tt, pa sam do kraja trudnoće na VV radila GUK profile i pazila na prehranu. Sve je prošlo bez problema. Samo se treba držati uputa. Sestre koje rade u trudničkoj ambulanti su fakat super i sve lijepo objasne...
    I da - nek vas ne prepadnu gužve - trudnice imaju svoju ambulantu, i u principu se ne čeka dulje od 20ak min! I ne treba se posebno naručivati.

Sretno slatkice!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

patuljchica Matea je predivna

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam se radi gestacijskog dijabetesa kontrolirala u Petrovoj, tamo je referentni centar za dijabetes u trudnoći. isto sam na dijabetičkoj dijeti, radila profile i kontrolu jednom mjesečno i sve je ok. sada više ne idem tamo na kontrolu jer sam u terminu pa se kontroliram u bolnici u kojoj planiram roditi.

kristina1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Samo da se javim da sam 24.01. u 23:33 rodila curicu tešku 5.040g i 55cm,došle smo doma i sada se mazimo i pazimo! Svim pikalicama,čekalicama želim da što brže ostvare svoju sreću,a trudnicama što ljepšu trudnoću i brzi porod!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kristina, čestitke na vejikoj curki

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    patuljchica Matea je predivna
    Hvala!
    Možda se jednog dana upozna s tvojim princom!

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kitty još malo pa ćeš uživati u svom čudesnom princu...Ajme, kako je brzo prošlo. Sretno!

Ostale curke čitam vas i mislim na vas kad stignem i želim vam svima sretne trudnoće. Nadam se da ću vam se jednog dana i ja opet pridružiti jer oni su stvarno čudesni...

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Destiny child
    kristina1977 čestitam na veeeelikoj bebici, uživajte!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kristina1977 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se javim da sam 24.01. u 23:33 rodila curicu tešku 5.040g i 55cm,došle smo doma i sada se mazimo i pazimo! Svim pikalicama,čekalicama želim da što brže ostvare svoju sreću,a trudnicama što ljepšu trudnoću i brzi porod!
    Čestitke kristina1977!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kristina cestitam na kcerkici

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj kristina1977 prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam od srca

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Kristina, čestitam na tvojoj velikoj princezi!!!!!! Uživajte, mazite se i pazite!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure divno vas je čitati.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

joooj boli me glava dva dana već......samo lijeva strana......već sam luda....popila jedan lupocet,ali mi nije pomogao. ne znam više šta da radim.....
    od danas sam na skidanju sa utrića....3x1......da se i tog riješim više...
    danas sam po zm 11 tt....a po punkciji 11+4....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo me cure s bolničkog pregleda, nalaz (na 34+2): portio skraćena, smekšana, CC uloživ do UU koje drži.
    Kontrola za dva tjedna, do tada preporučeno mirovanje da što dulje izdržimo bez daljneg otvaranja...

svima

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me cure s bolničkog pregleda, nalaz (na 34+2): portio skraćena, smekšana, CC uloživ do UU koje drži.
    Kontrola za dva tjedna, do tada preporučeno mirovanje da što dulje izdržimo bez daljneg otvaranja...

svima
    još malo izdržite 2U1...pa ćete se maziti

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mare, mislim da se svima radi ogtt. jer može guk natašte biti uredan, a nakon opterećenja povišen. i da, u trudnoći vam je granična vrijednost za guk natašte već 5.1.
    a koliko je normalno kad nisi trudan ?? meni je bio 5 i kazu to je odlicno

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kristina1977 cestitke na vejikoj djevojcici, uzivajte!
    Sejla onda sad laganini dok bebuska jos malo ojaca, pa cete se onda grliti i ljubiti...
    Sanda mene je u par navrata glava rasturala po par dana, nisam pila nista, znam da to sto smijem piti nece pomoci, pa cemu onda...
    Ali bi mi pomoglo masiranje sinusa, sljepoocnica, iza uha i korijena vrata odzada sa crvenom tigrovom masti.
    Moe, kao i uvijek, dirljiv mjesecni izvjestaj i preeedivna slikica jos ljepse djevojcice. Malcice zavidim i jedva cekam da i ja vidim nasega Klempica

A ja sam se jucer potrgala od smijeha na post jedne forumasice kako su se njeni blizanci negdje oko 20-tog tjedna pretvorili iz leptirica u male vjeverice . Moj se malisa, taman s ulaskom u 20 tt pretvorio iz titrajuceg misica u malu kung fu pandu! Neku vecer je bio toliko zivahan da je kooonacno i tata mata lovio nogice po trbuhu .
    I sad sam sigurna da sam ga pocela osjecati krajem 15 tjedna i to zato sto je mali divljak!

Pusa svim okruglicama i njihovim bebicama i posebne ~~~~~~~~~~~~~ za malog borca Strategije! Neka raste i jaca...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Kristina1977 cestitke na vejikoj djevojcici, uzivajte!
    Sejla onda sad laganini dok bebuska jos malo ojaca, pa cete se onda grliti i ljubiti...
    Sanda mene je u par navrata glava rasturala po par dana, nisam pila nista, znam da to sto smijem piti nece pomoci, pa cemu onda...
    Ali bi mi pomoglo masiranje sinusa, sljepoocnica, iza uha i korijena vrata odzada sa crvenom tigrovom masti.
    Moe, kao i uvijek, dirljiv mjesecni izvjestaj i preeedivna slikica jos ljepse djevojcice. Malcice zavidim i jedva cekam da i ja vidim nasega Klempica

A ja sam se jucer potrgala od smijeha na post jedne forumasice kako su se njeni blizanci negdje oko 20-tog tjedna pretvorili iz leptirica u male vjeverice . Moj se malisa, taman s ulaskom u 20 tt pretvorio iz titrajuceg misica u malu kung fu pandu! Neku vecer je bio toliko zivahan da je kooonacno i tata mata lovio nogice po trbuhu .
    I sad sam sigurna da sam ga pocela osjecati krajem 15 tjedna i to zato sto je mali divljak!

Pusa svim okruglicama i njihovim bebicama i posebne ~~~~~~~~~~~~~ za malog borca Strategije! Neka raste i jaca...
    pa da skužila sam da ne pomaže,tako da sam samo jedan popila i to jučer popodne.....stavljala sam hladne obloge malo ležala i prošlo mi je...preporodila sam se......

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

.... cure moje jučer sam izašla iz bolnice, bila sam 3 dana zbog ctg-a nadzora, pali su otkucaji babinog srca kad sam imala trud(koji nisam ni osjetila) pa me gin. poslao u bolnicu, ali tamo je ctg bio uredan svaki put...ne znam puno o tome pa sam prepala kad je rekao da moram ostati u bolnici!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    trudna ili ne trudna vrijednosti ogtt - a su iste ... Tako da ti je 5 ok... Meni je u trudnoci bio 5,1 a isto tako jei sad i prije trudnoce

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mari mar bitno da je ipak sve u redu, drži se i sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uf, mene je nakon danas počeo strah....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    .... cure moje jučer sam izašla iz bolnice, bila sam 3 dana zbog ctg-a nadzora, pali su otkucaji babinog srca kad sam imala trud(koji nisam ni osjetila) pa me gin. poslao u bolnicu, ali tamo je ctg bio uredan svaki put...ne znam puno o tome pa sam prepala kad je rekao da moram ostati u bolnici!
    oooooooooooooooo neka vas dragi Bog čuva........

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    izvan trudnoće su referentne vrijednosti od 4.4 do 6.4.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    trudna ili ne trudna vrijednosti ogtt - a su iste ... Tako da ti je 5 ok... Meni je u trudnoci bio 5,1 a isto tako jei sad i prije trudnoce
    nisu iste referentne vrijednosti za trudnice i izvan trudnoće. 5.1 natašte je u trudnoći gornja granica, a nakon opterećenja 8.5.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mari mar, za tebe i bebicu ~~~~~~~~~~~~~~ da vam srca kucaju snažno još puno, puno godina!

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo nam je dan poceo sa placem(
    molim vas koliko mozete uplatite maloj Nori....svaka minuta je bitna za spas zivota lipe srecice,a to mi bar ovdje znamo koliko znaci....

Stvar je stvarno hitna....drzimo joj fige!

http://m.dalmacijanews.com/article/?...ticle-id=46843

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •