Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tabularna izjava

 1. #1
  ana.m avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2004
  Lokacija
  Zagreb,wild west
  Postovi
  9,209

  Početno Tabularna izjava

  Dakle trebam otići do bilježnika s već pripremljenom tabulranom izjavom...Ništa mi konkretno nisu rekli kako ta izjava treba izgledati, osim što znam da treba pisati da smo prodavatelja isplatili u cijelosti. Dakle, ima li netko tko zna da mi pomogne, bar da mi kaže otprilike kako ta izjava izgleda, što od podataka mene i prodavatelja mora sadržavati?
  Guglala sam primjerak po netu, ali nisam našla.

  Hvala!
  Posljednje uređivanje od ana.m : 20.09.2011. at 10:49

 2. #2

  Datum pristupanja
  Apr 2006
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,648

  Početno

  ma daj... ja sam našla na netu prije nekog vremena i isto sama napisala i prošlo,.... ajd idem potražit..

 3. #3
  ana.m avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2004
  Lokacija
  Zagreb,wild west
  Postovi
  9,209

  Početno

  Meni sve neke bedastoće izbacilo ili ja ne znam tražiti...

 4. #4

  Datum pristupanja
  Apr 2006
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,648

  Početno

  http://www.napravi-sam.com/CMS/0091/...aspx?EID=13304

  Evo, ovo mi lijepo izgleda... a mogu ti ja svoju skenirat kad dođem doma...

 5. #5
  ana.m avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2004
  Lokacija
  Zagreb,wild west
  Postovi
  9,209

  Početno

  IZJAVA
  Kojom ____________, JMBG _____________, na adresi ________________________kao prodavatelj nekretnine koja se nalazi u zgradi na adresi ________________broj _ u ________, koja je sagrađena na kat. čest. br. ________ kat. općine _________i to stan koji se sastoji od __________________i ostalih prostorija ukupne površine ______ čm i sve upisano u Općinskom sudu u ___________na zemljišno-knjižnom odjelu broj pod ul. _____/ zk.ul. ____, a uključuje i suvlasnički dio zemljišta i zajedničkih dijelova i uređaja zgrade povezanih stvarnim pravima s vlasništvom posebnog dijela nekretnine temeljem čl. 68 i 370 st. 4. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima izjavljuje kako nema više nikakvih potraživanja od strane kupca:_____________, JMBG ______________, na adresi ________________ i da je za prodanu nekretninu isplaćen u cijelosti i to ______________EUR (slovima: __________)
  u kunskoj protuvrijednosti kako je to i ugovoreno Ugovorom o kupoprodaji nekretnine od dana__.0__.2005.god.
  Na osnovu ove izjave prodavatelj dopušta da se u zemljišnim knjigama koje se vode kod Općinskog suda u _________________, kao i u drugim javnim knjigama, bez ikakvog daljnjeg pitanja ili odobrenja prodavatelja upiše pravo vlasništva na gore navedeni stan na ime i za korist kupca.
  Ova izjava je napravljena u 6 (šesti) primjerka od kojih 1 (jedan) pripada prodavatelju, 4 (četiri) kupcima a 1 (jedan) primjerak ostaje kod javnog bilježnika.
  U Zagrebu, ___.0__.2005.god.
  Pero Perić
  ___________________________
  Evo ja našla ovo

 6. #6

  Datum pristupanja
  Feb 2010
  Lokacija
  Istra
  Postovi
  3,791

  Početno

  ana ovo gore je dobra tabularna, to sigurno prolazi u zemljišnim knjigama. Jedino jedna promjena - bilježnik ovjerava 2 kopije, a ostalo ti načini ovjereni preslik. Više ne ovjeravaju veći broj originalnih dokumenata.

 7. #7
  slavonka2 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2009
  Lokacija
  Sv. Nedelja
  Postovi
  509

  Početno

  OPĆINSKI GRAĐANSKI SUD ZAGREB
  ZEMLJIŠNO-KNJIŽNI ODJEL
  Ul.___________________
  10000 Zagreb
  Zagreb,___________________

  T A B U L A R N A I Z J A V A
  kojom “ALTUS”d.d. Zagreb, _________ zastupan po direktoru Ivanu Vidiću, dipl.ing. dozvoljava da se u zemljišnim knjigama koje se vode kod Općinskog suda u Zagrebu, kao i u drugim javnim knjigama, bez svake daljnje suglasnosti upiše pravo vlasništva na stanu u Zagrebu, ___________, koji nosi oznaku: stan br.2, III.kat, u stubištu broj 1, ukupne površine 61,50 m2, i sastoji se od dvije sobe, kuhinje, predsoblja, kupaone, WC-a i lođe, a nalazi se u stambenom objektu izgrađenom na kčbr. 658/12 k.o. ________ na ime i u korist:
  MARKO RALIĆ
  iz Zagreba, _____________
  koji je stan imenovani kupio od “ALTUS”d.d. Zagreb,_________ kupoprodajnim ugovorom br.________ od ______ godine. Ovjerenog kod javnog bilježnika -------- pod OV-12310/2011 brojem.  “ALTUS”d.d. Zagreb
  Direktor:


  Javnom bilježniku nosiš dva primjera potpisana i ako je pravna osoba mora biti žig. Bilježnik ovjerava oba primjera a jedan zadržava sebi, nakon toga pravi ovjerene preslike u količini koju vi želite, ali imate JEDAN original. Osoba koja daje izjavu mora ići kod bilježnika sa valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom, jer se ona mora potpisati u knjigu. Eto.

  Za tabularnu..., neki napišu šturo - dvije rečenice skoro i ok, po meni što više podataka, to bolje. Nek se u detalje zna o kojoj se nekretnini radi, jer od viška informacija na papiru problema nema, ali ako ne napišete sve - onda može biti problem, ne daj Bože. Ako postoji ugovor jako puno podataka se može s njega prepisati jer on u cijelosti opisuje nekretninu (barem bi trebao)

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •