Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: uništavanje žohara,mrava i sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno uništavanje žohara,mrava i sl.

imamo ponudu za uništavanje žohara,mrava i sl.u našoj zgradi u kojoj je us sve birtija,trgovina,pekara,bistro brze hrane, e sad me zanima,pošto oni ulaze u stanove ( ti sanitarci) što i kaj tretiraju. zanima me najviše zbog mojih doma alergičara i puzavaca.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve ti zašpricaju tako da moraš brzo potom krečiti, a problem ne riješe. Rađe se raspitaj za otrovne mamce - ti rješavaju cijele kolonije i ne truju ukućane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po onome kaj mije faca rekal prek telefona ispada da moram i oivaj i onaj vikend imat najveće spremANJE I ČIŠĆENJE i pranje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

btw. mi nemamo ni žohare nimrave,ali susedi imaju,
    sad mi imam neke kao crviće koji znaju jako brzo vijugat,često ih znamo nać i ispod šaltera, kaj bi to bilo,inače zna ih bit neko vrijeme, pa nestanu,pa se odjednom opet pojave,onak su vipe prozirni ( poneki i crni) činimi se više plosnati,oko centi-centi i po.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da mi imamo isto kako se toga riješiti?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam takve kukce ,zohare i sl.tretirala sprejom akvacid koj mi se učinio odličnim i dugo nakon toga nisam imala nikakvih gmizavaca po kuči...na spreju pise zastita oko mj,dana a po meni se čini i dosta duze.
    na poslu je stariji objekt ispod kojeg je isto kafić i doslovce se preplavili pod i elemente na poslu - isto smo ih se uspjesno rjesili tim sprejem. a za ovo tretiranje koji idu po kučama / objektima nemam iskustva!!!
    Posljednje uređivanje od genius : 22.09.2011. at 15:30

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    btw. mi nemamo ni žohare nimrave,ali susedi imaju,
    sad mi imam neke kao crviće koji znaju jako brzo vijugat,često ih znamo nać i ispod šaltera, kaj bi to bilo,inače zna ih bit neko vrijeme, pa nestanu,pa se odjednom opet pojave,onak su vipe prozirni ( poneki i crni) činimi se više plosnati,oko centi-centi i po.
    Mislim da je to nešto pod nazivom "srebrne ribice" i hrane se celulozom. Dakle, obitavaju u knjigama, zidnim tapetama i slično. Nisu opasne (osim možda za knjige) i ne znam trebaš li im posebno posvetiti pažnju jer se nikada ne namnože toliko da bi predstavljale problem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad mi tapete nemamo,a one znaju bit ili ispod u zidu,utičnicama, onda se kod nas hrane s parketom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno. Vidi je li ta gamad nalik ovima http://bugguide.net/node/view/79 i ako je slobodno se prestani brinuti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nešto poput ovog http://bugguide.net/node/view/470717, alimi se čini da nisu bili takvi krakovi ( bar ne tak dugački)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bingo! To je to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako odbijem da mi ulaze u stan jel to kažnjivo, dal trebam uopće otvorit vrata i reč : neću ili uopće ne otvaram.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

U stan ih sigurno nisi obavezna pustiti, tu možeš biti mirna.
    Prošle godine su mi se pojavili žohari, koji se ipak sva sreća nisu proširili dalje od jednog kuhinjskog ormarića gdje su imali leglo, jer sam intervenirala svim raspoloživim sredstvima (raznorazni sprejevi, Bomartin kuglice, a na kraju su došli zaprašivali u zgradu, premda ne znam koliko se ostalih susjeda odazvalo). Problem je bio riješen i ove godine ih nema, barem ne kod mene, a svako malo pregledavam i najmanju rupicu u stanu jer zazirem od pomisli da bi se opet mogli proširiti i mučno mi je kad ih se sjetim. Sudeći po onome što sam čula i pročitala, ako susjed ima žohare u kući, imaju ih i drugi, samo ih (još) nisu primijetili, tako da nikad ne možeš biti opušten.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam ih jednom pustio u stan i tu glupost više neću ponoviti. Uglavnom muljaju da špricaju kod svih, jer im je odaziv relativno mali.

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam takve kukce ,zohare i sl.tretirala sprejom akvacid koj mi se učinio odličnim i dugo nakon toga nisam imala nikakvih gmizavaca po kuči...na spreju pise zastita oko mj,dana a po meni se čini i dosta duze.
    na poslu je stariji objekt ispod kojeg je isto kafić i doslovce se preplavili pod i elemente na poslu - isto smo ih se uspjesno rjesili tim sprejem. a za ovo tretiranje koji idu po kučama / objektima nemam iskustva!!!
    di se kupi akvacid??

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možeš ih slobodno pustiti, neće se nikome ništa dogoditi.
    mi smo prije bili u zgradi koja je leglo žohara i dva puta godišnje je išlo špricanje i jedina istina ti je ako ti ne špricaš, a oko tebe špricaju nahrupiće tebi. nama se dešavalo ako nas nije bilo doma pa bi među zadnjima kod nas špricali da smo imali navalu tih beštija.
    nakon špricanja samo bi ih nalazili crkavela po kupaoni i kuhinji i nakon toga mir.
    ono što je bitno napraviti je obrisati podove i usisati, jer nakon špricanje 3-4 dana to ne smiješ raditi.
    i bitno je naglasiti im da po svim kutevima, osobito u kupaoni i kuhinji (ja sam ih tjerala da mi špricaju iza kuhinje kroz onaj otvor za sifon prema zidu), jer oni vole vlažno i toplo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se s ovim što je rekla tashunica. kod mene povremeno špricaju, zato što ih netko u zgradi uzgaja , a ne da špricati. nakon toga sve operem, i postavim BUMORTIN (male rolice koje razmrvim tamo gdje se znaju zavući). bez mirisa su, ne moraju biti na vidnom mjestu (i dohvatu ruke). osjete ih samo živine, nahrane se i krepaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo ljeto smo u podstanarima jer preuređujemo stan
    ja nikada niam vidjela žohare i neki dan se požalim prijateljici kako imam neke čudne zlaćane bube u podtsnarskom stanu - kad ono - žohari...

poludjet ću
    bojim se da ih ne prenesem u uređen stan i kuću u kojoj nikada nismo imali problema

donijela sam i u stan na moru nekoliko komada (tada još nisam znala da su žohari...)

što je aktualno od tih sredstava za uništavanje?!

da iu stanu na moru špricam preventivno s nečim??
    da i novouređeni stan unaprijed s nečim pošpricam?

što da radim sa svojim stvarima koje imam u podstanarskom stanu, a moram ih vratiti kući?? Radi se o odjeći, posuđu, igračkama, tepihu, dječjim krevetima, tehnici ...

Posljednje uređivanje od Vrijeska : 17.08.2012. at 23:19

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Auuuu Vrijeska... Imaš veliki problem. Mi smo SVE stvari koje smo donosili u kuću (imali istu potpuno situaciju kao ti, tj. iz podstanarstva radi preuređenja), ali baš SVE tretirali insekticidom na dvorištu. I strahovala sam još mjesecima jer se ta gamad voli zavlačiti i sakrivati, pa čak i oni paukičasti mladunci njihovi... I kad sam već bila sigurna da ih nema, nakon 4 mj. od selidbe ugledam jednog na hladnjaku!!!! Moram li ti reći da sam ga zatukla do daske... Poslije toga više nije bilo ni jednog, ali znači da je jedan ipak ipak ipak preživio...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeska, kupi bumortin, i rasporedi ga po stanu... to ti je za sad jedina (dugoročna) solucija. probaj ugurati mrvice i u "tehniku", tamo se posebno vole zavući. i možeš ti kaj hoćeš - ali kad ti npr. susjed s balkona stepe "kraljevske" primjerke na prozor , možeš se "slikati".

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kemoboja tratinska (pedesetinešto), 1 kutijica 43kn. bila je 38kn...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cijelu noć nisam oka sklopila ...
    stalno su mi žohari na pameti....
    ovakvu kombinaciju bijesa i panike još nisam doživjela ...

ako u gradu ponestane sredstava za uništavanje, znajte da sam ih ja sve pokupovala ...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da se prikrpam na temu
    mi imamo u kupaoni neke male mušice, onako okruglaste, prozirna mala krilca
    kuća je skroz nova, perem kupaonu redovno, majkemi
    a njih more
    i stalno izbijaju nove
    bile su najprije kod cijevci od mašine koja ima čep na sebi jer se ne koristi, a sad se preselile oko tuša...
    zna li itko što je to?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da se i ja prikrpam s pitanjem o kuhinjskim moljcima...

Namnožili su se u ogromnom broju i nemam blage ideje kako da ih se rješim...ono što reklamiraju od Autana ne pomaže. Ima li tko pozitivnih iskustava u borbi s kuhinjskim moljcima?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo i mene zanima za moljce, i ja sam primjetila da ih ima dosta, vjerujem da je nešto povezano s "vremenom", a ne urednošću...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dok sam živjela u zgradi godinama smo se svi mučili sa žoharima. Meni je bio puko film pa sam odlučila zvati http://www.ekocijan.hr/kontakt.html
    Nakon 2 špricanja u relativno kratkom razdoblju, nestali su. Istina bila sam na zadnjem katu zgrade, na kraju hodnika, dakle, mogla sam se na neki način izolirati od ostatka zgrade... Naklon toga sam preventivno špricala jednom godišnje. Kod susjeda ih je i dalje bilo, meni se više nisu vratili.

Špricali su sve, uključujući i unutrašnojst ormara, kuh. elemenata... uz uputu da nekoliko dana ne perem podove. Sredstvo je bilo ekološko (tako su rekli), imala sam psa... i psa su pošpricali protiv buha. Dešavalo se to oko 1995. g.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i mene zanima za moljce, i ja sam primjetila da ih ima dosta, vjerujem da je nešto povezano s "vremenom", a ne urednošću...
    Definitivno, ja sam primjetila pojavu krajem svakog ljeta (preko godine ih nema)...ali nikad do sad u ovolikom broju. Čini mi se da sam ih neki dan 7-8 "neškodljivo uklonila" muhomlatom.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno, ja sam primjetila pojavu krajem svakog ljeta (preko godine ih nema)...ali nikad do sad u ovolikom broju. Čini mi se da sam ih neki dan 7-8 "neškodljivo uklonila" muhomlatom.
    Isto i kod mene! I nemam pojma odakle jer nemam nikakvih ostataka hrane po kuhinjskim elementima...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i kod mene! I nemam pojma odakle jer nemam nikakvih ostataka hrane po kuhinjskim elementima...
    Dođu ti sa brašnom, grizom, žitaricama....

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Psychoda

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    da se prikrpam na temu
    mi imamo u kupaoni neke male mušice, onako okruglaste, prozirna mala krilca
    kuća je skroz nova, perem kupaonu redovno, majkemi
    a njih more
    i stalno izbijaju nove
    bile su najprije kod cijevci od mašine koja ima čep na sebi jer se ne koristi, a sad se preselile oko tuša...
    zna li itko što je to?
    to je ziher iz roda Psychoda!

detalji:

http://drainflies.org/
    http://www.scribd.com/doc/86095779/DDD-I-HACCP-1
    Posljednje uređivanje od Nuktemeron : 21.08.2012. at 22:58

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Glede žohara u stambenim zgradama to prskanje i nije preefikasno. Uvijek dio stanara ne pusti deratizatore u stanove jer smatraju da su čisti i zaštićeni od nametnika. Još veći problem su oni drugi, kod kojih upravo buja žohi-kultura i otkud se ubrzo po deratizaciji razmile opet ispod pragova, liftovima i odzračnicima po cijeloj zgradi. Užas!
    Posljednje uređivanje od mamalada : 22.08.2012. at 10:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •