Ja mislim da ni za jednu trudnoću taj TSH preko 3 nije OK a ne za IVF trudnice, meni je dr. endokrinolog rekao isto držati ispod 3 a da nije ni znao da sam bila na IVF-u
Cure, nemojte se toliko birnuti za štitnjaču jer vam stres jakooo utječe na to. Probajte se smiriti, isto trudna 15t, 3 godine imam Hashimoto,ogromno visoka antitijela, 2 čvora u gornjem desnom režnju, terapija mi je 75mg+12.5mg svaki dan (prije bila svaki drugi). Beba je sasvim OK i sasvim školski primjer. Zadnji nalazi TSH 2,98 fT4 11,11. I sve je OK. A TSH mi se instant digao čim sam ostala trudna za 0.7. Nadalje, hormoni vam mogu ovisiti i o godišnjim dobima, tako mi je recimo u zimi terapija jača a s proljećem i ljetom se smanjivala. Idem u Leptir na kontrolu svaka 2 mjeseca, ili po potrebi. Ne znam jel vi osjećate kad nešto ne štima sa štitnjačom, ali ja da. Recimo, ne dignu me ujutro hormoni ili me dignu al me ne drže kroz cijeli dan, ili počnem osjećati knedlu u grlu i tak. Moj dok.kaže da je ne liječena štitnjača problematična za trudnoću, a liječena je sasvim OK. I kod aposlutno zdravih trudnica se hormoni štitnjače mogu poremetiti jer njezin rad poraste za skoro 30%, poznajem barem 3 žene koje su bile na terapiji tokom trudnoće a nakon poroda ništa (subkliničke hipotireoze). I super bebe.
nanimira, iskreno u ovom trenutku mi je jasno ("ne brine me") situacija s bebom, jer prema svim pokazateljima beba bi trebalo najnormalnije proči kroz tu trudnoću. Brinem se za sebe, jer itekako osjećam kad mi se poremente hormoni i vrlo mi teško padaju te promjene.
i ja zadnjih par dana imam neke čudne osjećaje, od neke slabosti do naglog lupanja srca, blage vrtoglavice...al ušla sam u II tr. pa je možda i zbog toga...isto idem vadit hormone pa provjerit što se događa... baš smo se zezali kod doktora zadnji put da je jako glupo osobama s problemima štoitnjače govorit da se ne brinu i eventualno od njih tražit da budu strpljive i smirene hehe, ali moramo - nema nam druge![]()
jedno pitanje... kako to ide poslije poroda? da li se može euthyrox uzimati s dojenjem? ja sam i dalje na dozi od 50, idem jednom mjesečno na kontrolu, sad na iduću idem za 10-ak dana. Osjećam se ok, osim povremenog niskog tlaka. Samo me zanima kako to ide nakon poroda, jer ne želim da mi adaptirano uopće bude opcija?
Može se uzimati dok dojiš.
Aha, prošli put sam išla dva mjeseca nakon poroda na kontrolu, samo što tada nisam uzimala ništa jer je bila uredna, samo sam u redovno kroz trudnoću i poslije kontrolirala. Ostale informacije ću pitati na idućoj kontroli. Hvala.
Hm... ovako.. Rodjena sam sa hypotireozom.. i niz godina mi je terapija sve vise rasla,sada imam terapiju 175 Eutyrox,23 godine su mi i u 6 tjednu sam trudnoce..posto sam tek saznala za trudnocu tek sam i izvadila krv na koje me pretrage slao ginekolog.. sad cekamo nalaze.. stvar je u tome sto me malo strah kako ce se sve odvijat,primjetila sam vec malo neke promjene..ludo lupanje srca,pospanost i umor..i sad se pitam jeli to normalno.. iskusne mame sa tim..molim vas uputite mi neke informacije,barem dok ne odem na slijedecu kontrolu.. hvala![]()