-
Otkad sam čula da je snimljena serija Olive Kitteridge, htjela sam je pogledati jer mi je knjiga istog naslova bila izvrsna.
Ni serija me nije nimalo razočarala!
Divna je: divna mi je fotografija i boje, divan mi je Maine, čak i ta njihova retro kuća; o glumi da ne govorimo.
Iako se malo toga događa, a ugođaj je prilično melankoličan, uživala sam svih otprilike 4 sata koliko traje i kad sam završila, došlo mi je da je odmah počnem gledati ispočetka.
Jako sam zadovoljna koliko je pažnje posvećeno detaljima, npr. kako glumci koji glume sina u dječaštvu i kao odraslog čovjeka međusobno sliče, kako se neke slike grada i kraja podudaraju s onima u knjizi, kako su iščitali iste bizarne pojedinosti iz knjige kao ja (npr. što je to s Olive i hulahopkama?
)
Jedino Frances McDormand nije onako nezgrapna koliko bi Olive trebala biti, ali to nadoknađuje više nego poštenim poslom u igranju lika.
Ovo je jedna od onih stvari za koje čovjek poželi da prvi put čuje za njih pa da ga tek čeka prvi susret.
Ipak, ako vas zanima i čitanje i gledanje, ja bih preporučila prvo knjigu, pa seriju.
Posljednje uređivanje od Jurana : 10.02.2015. at 15:59
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma