nisam gledala ali vidim da traje vec skoro 50 minuta .......... Milinovic vec govorio
Neću gledat - ionak mi je muka. Naravno da imamo najliberalniji zakon, povećao se broj djece, k nama dolazi cijeli svijet...bla...bla...bla....
ne babe rode, samo rode? aj javljajte šta govore...
kaze Milnovic da u HR "ima zamrznutih 10500 embrija - zivih bica" - i to HDZ nece dozvoliti!!
ajoj, koliko si opet dao materijala Ministre za izgovorene neistine)
kaze Mirando Mrsic da ce SDP u sljedecem sazivu Vlade promijeniti Zakon .... i evo nase kolegice - Petirke......
Nešto pametno je rekao jedino Mirando Mrsić za sada. Kratko i jasno. A i Pusićka se bori kao lavica (doduše nisam baš sigurna dal zna 100 posto kaj priča ali bori se.)
evo mene moji stalno prekidaju, ne stignem u miru slusati Sabor)
Evo ispada da je Mili još libearalan-kaže Petirka u svom literarnom sastavu da čemu mijenjati ovako odličan zakon. Pa imamo ionako 11 tisuća živih bića (misli na zamrznute embrije) čija je budućnost neizvjesna?!
u petak ce glasati o dopuni Zakona, HDSSB ce biti za zakonske izmjene u petak.
Ministre Milinoviću izgleda da ste vi jedini koji niste pročitali dotični zakon ni prvi, ni drugi a ni treći puta!! - citiram neku ženskicu iz SDP-a. Buahahaha!!! Ne znam kak se zove ali ona mi se sviđa.![]()
Mislim da bi mi opet mogle počet zatrpavat gore navedene mailovima, nekima like, a nekima zbljuv
Ženskica se zove Romana Jerković. Definitivno najbolji govor danas!
Ajoj Ministre, koliko opet neizgovorenih poluinformacija ajoj, ajoj.... i sad recitirao pjesmu Jinxa
recitirao je jinxe jer je u prvom govoru Vesnu Pusic upitao "na cemu si ti?" na sto je ona naravno digla glas. nevjerovatno sto si dozvoljava!!!
a evo... vjerojatno nazalost za prave promjene i posten i liberalan zakon s uspjesima na kraju dana kao u inozemstvu ipak treba cekati promjenu vladajucih
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...5/Default.aspx
Zamrzavanje zametka
Jedan od primjera diskriminacije pacijenata je, dodaje, i Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji će, kako najavljuje, promijeniti u roku od šest mjeseci.
- Pozvat ćemo struku koja će iznijeti što o potpomognutoj oplodnji kaže medicina dvadeset prvog stoljeća. I nakon što stav stručnog povjerenstva prođe Ministarstvo i Vladu, promjene ćemo uputiti u saborsku proceduru, po brzom postupku, kako bi naši građani imali zakon primjeren drugom desetljeću dvadeset prvog, a ne prvoj polovici dvadesetog stoljeća.
Definitivno ćemo, dakle, ukinuti ograničenje o oplodnji samo tri jajne stanice, dopustiti zamrzavanje zametaka, te ukinuti sadašnje malteriranje parova koje uključuje psihološka testiranja i ovjere kod javnih bilježnika - zaključuje prof. dr. Ostojić.
prestrašno ja neznam tko vodi više ove luđake, onaj frajer neki Ivan...užas.....jedino nam može pomoći promjena vlade drugo ništa.....
Sjećam se razdoblja kad je poštovani ministar Milinović cjepio sebe i svog punca cjepivom protiv svinjske gripe da nam svima dokaže da je bezopasno, možda bi sada trebao i svoju ženu potvrgnuti stimulaciji i folikulometriji da dokaže kako to uopće ne boli i da nema potrebe za zamrzavanjem embrija :bljuv:
gosp.Milinović upravo ima riječ....
onaj Ivan je Bagaric - nemam rijeci a ni za Milinovica, upravo je citirao - citao pismo takozvane STRUKE, ako je to opet Simunic, kao uvijek do sada, Simunicu srami se...... vjerujem da ce vas Milinovic opet nagraditi s ugovorom s HZZO-om pa cete pored svog posla u Petrovoj i Vasoj poziciji tamo imati 100 osiguranih postupaka medicinske oplodnje na teret HZZO-a u Vasoj privatnoj poliklinici... i d
Ta takozvana struka se dobro zna tko je ...ne mogu oni dizati ruke protiv onih koji im osiguravaju dobar posao u njihovim klinikama.....igraju se s našim životima....može ih biti sram .....
evo Bagaric opet spominje struku koja je osim lijecnika i drugi, biolozi, bioeticari, psiholozi, pravnici. Sram Vas moze biti Bagaricu.... sram, jer taj dio struke NIKADA nije konzultiran.............. eh, necete vise dugo............
STRUKA, a kako to da SVI strucnjaci u HRvatskoj SVI do jednoga osim SImunic sute, zar to nije dovoljan pokazatelj kako Vas nitko ne podrzava ali Vas se svi boje......
I Milinovic je citao pismo struke i potvrdio da ce nas traziti savjete i da cemo biti u nekoj vrsti task force za Europsku uniju (valjda misli ESHRE) za zamrzavanje jajnih stanica...... eh, bas cu pitati ESHRE jel Hrvatska uopce kontaktiran ili obrnuto......
Gospodine Milinovicu, lijecnik koji je apsolutni broj 1 u Europi, MPO lijecnik iz Belgije je nas zakon nazvao najrestriktivnijim u Europi i opasnim po zdravlje zene i djece rodjene iz MPO
Moj mpo put je započeo sa ovim zakonom (prije smo kenuli u obradu), i završit će sa ukidanjem zakona. Za mene je prekasno, al za druge nije, svakako će se promijenit.
Gosp.Bagarić je sada izjavio da smo neplodni zbog nepažnje,spolnih bolesti i jer se kasno ženimo .....
Karmela Caparin (HDZ)-na indirektan način nam poručuje da smo neplodni radi promiskuiteta, abortusa i spolnoprenosivih bolesti. A te spolnoprenosive bolesti oštećuju vaginu-koja onda nije spremna primiti zametak!
Za ovakvo neznanje se već u osmom razredu dobije čista jedinica. A zastupnica Caparin je završila medicinski fakultet, specijalistica infektologije. Sramota!
Posljednje uređivanje od Inesz : 05.10.2011. at 13:12
ajme meni..bravo mi!!!
pa ne znam kaj se bunimo,pretekli smo sa izvrsnim rezultatima i Njemačku,Belgiju,Italiju itd...
ja stvarno ne kužim kaj bi mi htjeli...
![]()
Zašto se svaki put kad se ja uključim u slušanje sabora priča o prevenciji neplodnosti, seksualnoj odgovornosti, promiskuitetu i sličnom?
Gade mi se, povraća mi se i imam još neke riječi koje se na Rodi ne upotrebljavaju...
Ministre i pomoćnici, gorit ćete u paklu u kojeg vjerujete za ove boli koje nam nanosite i laži koje ponavljate.
Čestitam svima koji će imati sreću da uđu u IVF priču kad trenutno vladajući ne budu na vlasti.
Ma nije mi jasno, mediji prenose da će SDP glasati za izmjene jer je to ono što su tražili!!!!!! A jadni li smo gdje živimo
Baš me zanima tko je glavni drug dealer ovim našim desno orijentiranim saborskim zastupnicima,
vjerojatno taj isti opslužuje i tu tzv. STRUKU.
Izgleda,iz viđenog,da frajer ima stvarno prvoklasnu robu.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...mu-ste-vi.html
"Evo, došli smo do trenutka kada mijenjamo zakon. Mijenjamo ga pod utjecajem struke, ali mijenjamo ga i pod utjecajem svih onih kojima je uskraćena ova zdravstvena zaštita', kazao je Mrsić." - da se nismo bunili ne bi nas uvažili.
Posljednje uređivanje od mare41 : 05.10.2011. at 13:58
Ja ću se zahvaliti gospodi što će mi omogućiti oplodnju SVIH jajnih stanica po postupku-a ne dobijem ni jednu!!
Čitam vas i sama sam sebi zahvalna što sam svjesno odlučila NE gledat taj cirkus! Gledala sam ga već nekoliko puta i stvarno mi je bilo dosta gadarija za cijeli život.
Sad čitam u Jutarnjem na netu da je ministar izjavio da 70% parova koji idu u Sloveniju idu zbog donacije js
A tamo donacija za strance nije dozvoljena
Umirem od smijeha, jedva čekam da ja njemu zapjevam ''A sad adio''
Posljednje uređivanje od Gabi25 : 05.10.2011. at 15:24
Samo me jedno zanima kome ce se to odobravati zamrzavanje embrija jer ocigledno po ovom novom zakonu embriji ce se zamrzavati samo "Teskim slučajecima", a tko su to teski slučajevi i tko ce to odlucivati kome se mogu zamrznuti embriji a kome ne?
Gledala sam danas tu lakrdiju od Sabora i mogu samo reci jedno JADNO I ZALOSNO!!!!!
Da mi je samo znati gospodine Milanovicu kome se po jednom postupku aspirira 20 i vise jajnih stanica i da su sve toliko dobre da se mogu sve oploditi?
Gospodine Bagaric SRAMI TE SE.
Oprostite stamparska greska Gospodin Milinovic.
Mene zanima iz ovog članka na t portalu
Jel to neka greška u komunikaciji ili misle raditi transfere i više od 3 zametka!?Zakonom bi se uredili slučajevi kada se kod muškarca ili žene tijekom postupka medicinske oplodnje utvrdi nedostatak spolnih stanica. Tada bi se na prijedlog liječnika specijalista ginekologije, koji provodi postupak uz odobrenje Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju, dopustilo da se u jednom postupku može unijeti i više od tri zametka, uz mogućnost zamrzavanja 'viška' zametaka.
Ako netko želi pogledati snimku, objavljena je na http://itv.sabor.hr/video/, odite na arhiv -> 6. saziv -> 24. sjednica Hrvatskoga sabora -> 05.10.11. 09:45 (03:26:55) -> PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 873
Btw, čini se da su opet citirane/ni neki forumaši? Mojca?