Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Sporazumni razvod braka

 1. #1
  Mama Martina avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Zagreb-Malešnica
  Postovi
  198

  Početno Sporazumni razvod braka

  Da li je netko nedavno predavao zahtjev za sporazumni raskid braka, koji sve papiri trebaju, gdje se predaje? Kako izgleda zahtjev (postoji li kakav predložak)? Imamo dvoje maloljetne djece.

 2. #2

  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Postovi
  833

  Početno

  zahtjev se predaje u sudskoj pisarnici općinskog suda.
  treba njih nazvati da vam kazu tocno kolika taksa se prilaze ( mislim da je 200 kn )
  od papira treba preslika dokumenata, vjencanog lista i rodni listovi za djecu. Također, najbolje je nazvati pisarnicu i provjeriti jos jednom
  kasnije ce vas pozvati u CZSS da odradite tzv. mirenje ( tj. da samo dodjete u CZSS i kazete da ustrajete kod svog zahtjeva)

  neka posebna forma nema, u sporazumnom zahtjevu za razvod braka ( a i svakom zahtjevu inace ) je bitno navesti sve podatke, ime prezime, OIB, datume rodjenja, adrese, za vas i djecu. Kao razlog se obicno navodi: trajno poremeceni odnosi između bracnih drugova. Treba nevesti kod koga ce zivjeti djeca i to je vise manje to.
  Na kraju se pise prijedlog da sud donese slijedecu presudu ( sud ne moze donijeti presudu van onoga sto pise u petitu- tj vasem obrazlozenju, pa navedite sve sto smatrate da je bitno): _________ razvodi se brak sklopljen izmedju _________-u ( mjesto i datum ). Maloljetna djeca ________ i ____________ rodjeni ____, povjeravaju se na skrb :_____________ Dogovori i susreti djece sa majkom/ocem , odrzavati ce se ________ ili po medjusobnom dogovoru roditelja. Otac/majka duzni su sa osnova uzdrzavanja uplacivati mjesecno, najkasnije do 15tog u mjesecu za proteki mjesec, za svako dijete/ukupno iznos od____________ sve dok za to budu postojale zakonske obveze.

  to je vise manje to.

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •