Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: jaslice/vrtić i NEcijepljeno dijete

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno jaslice/vrtić i NEcijepljeno dijete

drage mame, ima li ovdje neka od vas koja nije cijepila svoje dijete i upisala ga je u redovni vrtić? ako ima, molim vas da mi kazete kako to funkcionira, ako funkcionira. zanima se samo da li cu morati plaćati privatni vrtić zbog svoje odluke o necijepljenu, pa da se financijski pocnem pripremati

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni sin nije cijepljen uopće (ima tri godine) a kćer samo djelomično. Nisam imala nikakvih problema pri upisu u vrtić ali upisivala sam ih zajedno pa sam automatski bila ''više na listi''. Mislim da ti to zapravo od vrtića do vrtića ovisi. Svako toliko se traže kartoni cijepljenja, uredno se pravim englez, nitko me nikad ništa ne pita

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala, to me je zanimalo- jel prolazi to s engleskim?
    tako sam i ja mislila, bumo vidli...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivala, imaš li ti kakav problem da klinci nisu uredno cjepljeni, jer samo medicinski razlog može bit ovakav alergije,epilepsije i slično, pa se to drugačije tretira ili cijepi. Inače se obavezno traži cjepni katron

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj sin mlađi krenuo je u jaslice s 13 mjeseci, a da nije primio pola propisanih cjepiva (u dogovoru s pedijatrom, rođen je dosta prije termina).

Djeca su zaštićena jer su ostali cijepljeni. Mog sina su cijepili, samo s pomakom od nekoliko mjeseci, čak i godine dana. Nije bilo nikakvih posebnih problema, zdravstvena voditeljica vrtića znala je da dijete nije cijepljeno prema kalendaru i zašto. Kasnije je sve to odrađeno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naglasila si sama da ipak treba bit dooobar razlog za necjepljenje i vrtić

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije bilo nikakvih posebnih problema, zdravstvena voditeljica vrtića znala je da dijete nije cijepljeno prema kalendaru i zašto.
    mislim da je ovo bitno, da zdravstveni voditelj bude upoznat da dijete nije cijepljeno i ne vidim zašto bi se netko pravio englez ako je načisto s tim zašto nije cijepio

po meni je propust i voditelja da nema cjepni karton, a do to ni ne zna/ ili zna, a nije joj bitno, pa ti misliš da se praviš englez, a u stvari se ona pravi

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

J. nije ni jednom cjepljen zbog naših privatnih gledišta i stajališta glede cjepljenja. Nismo se nadali da ćemo ga uspijeti upisati i zahtjev smo dali tek onako, da vidimo kaj će se desiti. Na naše čuđenje na kraju je ispao veći problem naš izbor vegetarijanstva, makar J nikad nije imao problem sa krvnom slikom i uvijek ostavlja dojam veselog, komunikativnog i zdravog djeteta. Krenuli smo u 9.mj. i zadovoljn smo državnim vrtićem iznad svih očekivanja!

Milina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Vala prvotno napisa Vidi poruku
    J. nije ni jednom cjepljen zbog naših privatnih gledišta i stajališta glede cjepljenja. Nismo se nadali da ćemo ga uspijeti upisati i zahtjev smo dali tek onako, da vidimo kaj će se desiti. Na naše čuđenje na kraju je ispao veći problem naš izbor vegetarijanstva, makar J nikad nije imao problem sa krvnom slikom i uvijek ostavlja dojam veselog, komunikativnog i zdravog djeteta. Krenuli smo u 9.mj. i zadovoljn smo državnim vrtićem iznad svih očekivanja!
    Moja su djeca sva redovito cijepljena ali maleni najmlađi ima problem s nutritivnom alergijom i zbog toga nije mogao pohađati vrtić, tako da sam imala dadilju i imam je još uvijek jer ja moram raditi. Ma u vrtiću mi se čini ponekad rade previše problema oko najobičnijih stvari. Tako da sam se ja potrudila naći drugi izlaz i pokazao se odličan jer kada su kretali u 1. raz nije mi bio problem jer dadilja je tu.... Plačam je 2200 za cijeli mj. i plačam joj 600 kn njene doprinose koje si je prijavila kao poljoprivrednik a djeca su mi na sigurnom,toplom, imaju skuhano, čuva ih u mojoj kući... i zvrsna je.... ima 56 god. Mogu o njoj samo najbolje, s nama je već 6 god.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene zanima dal negdje u zakonu piše da se dijete koje ide u vrtić/jaslice mora cijepit kolko puta i protiv ćega.
    Ili to ovisi o dokrotu koji daje papire za vrtić

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da i da

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Piše ovdje: PROGRAM ZDRAVSTVENE ZAŠTITE DJECE, HIGIJENE I PRAVILNE PREHRANE DJECE U DJEČJIM VRTIĆIMA

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zdravstvo_djeca.asp
    Zadaća dječjeg vrtića je:

– provjera dokumentacije o cijepljenju djeteta

– upućivanje roditelja, skrbnika odnosno posvojitelja djece na obvezu cijepljenja, ako ono nije obavljeno.

Upis djeteta u dječji vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... a o kontraindikacijama srećom odlučuje djetetov liječnik pa se svodi na isto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da li je velika alergija kontraidikacija, i gdi se to može nać

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U knjigama na medicinskom fakultetu.

I na još nekoliko mjesta.

npr. ovdje:
    http://www.cdc.gov/vaccines/recs/vac...-guide-508.pdf
    ovdje:
    http://www.immunize.org/catg.d/p3072a.pdf
    pa ovdje:
    http://www.cdc.gov/vaccines/recs/vac...onceptions.htm
    itd....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Djeca su zaštićena jer su ostali cijepljeni.
    eh, kad bi barem svi prestali cijepiti svoju djecu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije fer prema ostaloj djeci da se ne zna da dijete nije cijepljeno, ljudi moraju znati na čemu su. Što ako svi računaju na tih 90 posto procjepljenosti, a kad ono 68%- da se samo jednom djetetu nešto dogodi ne bih mogla mirno spavati
    S našim odgodama su uspoznati svi nadležni liječnici i zdravstvene službe,pa i nastavnici i odgajatelji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pikula a protiv ćega tvoji nisu cjepljeni?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    u ovome definitivno piše da je kontaindikacija, pa kaj sad?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    nije fer prema ostaloj djeci da se ne zna da dijete nije cijepljeno, ljudi moraju znati na čemu su.
    ... jer bi necijepljeno dijete moglo pričati proste viceve i tako ugroziti njihovu djecu koja su teorecki zaštićena od zaraznih bolesti jer su od zaraznih bolesti cijepljena, ali ne i od prostih viceva. C! Nema logike.

Čemu ono (navodno) služe cjepiva?

Necijepljeni koji ugrožavaju cijepljene Pa tim smiješnim cjepivima stvarno treba sva pomoć ovog svijeta kako bi se uopće pokazalo da nečemu služe

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    računaju na tih 90 posto procjepljenosti, a kad ono 68%
    Mujičinoj ekipi nije promaklo da je najslabija procijepljenost u Vukovarskoj županiji, a i tamo je debelo preko 90%. Procijepljenost nije apsolutno nikakav kriterij ikakve zaštite, osobito nakon izbacivanja živih cjepiva. Imunitet krda se odnosio na širenje cjepne zaraze u populaciji - i ništa drugo.
    Nema živih cjepiva - nema imuniteta krda.
    Nema prstića - nema čokolade.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bezveze pričaš davore.
    Kolektivni imunitet se postiže i nekim mrtvim cjepivima i nekim živim cjepivima. Uopće tu nije bitno je li cjepivo živo ili mrtvo, već o tome tko ili što je rezervoar bolesti, izvor bolesti i put prijenosa. Tako nema kolektivnog imuniteta za tetanus (cjepivo mrtvo da ne može biti mrtvije), niti za silvatični oblik žute groznice (cjepivo živo da nemre biti življe).
    No, to tek toliko da malo demonstriram tvoje nerazumijevanje.

A što se tiče ugrožavanja cijepljene djece od strane necijepljenih..... nije ni to tako bezveze kao što ti misliš kad se tako (a bez pokrića) nadmeno ceriš.
    Jer u stjecanju bolesti osim imuniteta razne drugi čimbenici imaju utjecaja. Slikovito se to može prikazati Wogralikovim lancem
    Jedan od čimbenika je količina uzročnika. To možeš shvatiti i kao intenzitet izlaganja.
    Uz niski intenzitet izlaganja, i neka osrednja imunost stečena osrednjim cjepivom će biti dovoljna.
    A uz brojna izlaganja uzročnici imaju veću šansu probiti osobni imunitet i zbog toga oni koji se ne cijepe, ako obole pa postanu trajni izvor infekcije za okolinu, doista ugrožavaju i cijepljene, a ne samo necijepljene.
    I to uopće ne demantira činjenicu da cjepivo štiti u normalnim okolnostima. Ali u posebnima se može dogoditi da štiti slabije. Nije li ti makar to logično?
    Nema nikakve kontradikcije tu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.05.2012. at 21:12

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apsolutno mi je logično: cjepivima treba sva pomoć ovog svijeta da bi pokazala ikakvu zaštitu.
    Ovi gornji primjeri su ti zabavni, a i naučio sam zgodno ime za psa Ona priča s rezervoarom se odnosi na Vogralika - greška u tipkanju - svima se događa. Sreo sam se već s time i nisam ostao paf. Nažalost taj model baš nikako ne objašnjava epidemije npr. zaušnjaka među cijepljenima. Model s relaksacijskim oscilacijama o kojem smo onomad pričali nema problema s takvim ograničenjima. Stvarno je šteta što su nam struke toliko udaljene. Uz malo dobre volje ... gdje bi nam bio kraj...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Epidemije zaušnjaka "među cijepljenima" se javljaju jer među njima ima i necijepljenih ili samo jednom cijepljenih. I u tim epidemijama nesrazmjerno više oboljevaju necijepljeni nego cijepljeni. (a za solidnu zaštitu ipak su potrebne dvije doze i ne pružaju doživotnu zaštittu. Ali kad bi dovoljno velik stanovništva primio dvije doze, nestao bi virus mumpsa iz cirkulacije i ne bi se ni necijepljeni imali od koga zaraziti. U Finskonj su uspjeli nakratko posve eliminirati mumps)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ona priča s rezervoarom se odnosi na Vogralika - greška u tipkanju - svima se događa. Sreo sam se već s time i nisam ostao paf.
    Nije to nikakva mudrost zbog koje treba ostati paf.
    To je jednostavna činjenica da ako se želi prekinuti cirkulacija uzročnika u populaciji treba negdje prekinuti lanac.
    I odatle proizlazi ideja o kolektivnom imunitetu.
    Međutim, ni jedan imunitet nije apsolutan, već uvijek ovisi i o količini uzročnika. Jer ako jako puno uzročnika uđe u organizam na odgovarajući način, može dovesti do bolesti i kod nekoga tko je i cijepljen i prirodno prebolio neku bolest.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    u ovome definitivno piše da je kontaindikacija, pa kaj sad?
    mujice, kaj sad? imam li ja pravo onda na odgodu ili nekaj drugo, ili ću ovisit o sklopu doktorice

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne znam kako je kod vas, ja sma imala problem. Dete je imalo alergiju na belance, nije proimilo mmr, a izbila je epidemija zauski. Pedijatar je zabranila da krene u vrtic i krenuo je tek kad je primio vakcinu. Medjutim, neki pedijatri su pustali decu iako nisu u to vreme... zavisi od njih. Generalno pisano pravilo kod nas je da mogu u kolektiv samo deca kod kojih ima medicinskih razloga sto nisu cepljena, medjutim ne postuje se striktno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mujice, kaj sad? imam li ja pravo onda na odgodu ili nekaj drugo, ili ću ovisit o sklopu doktorice
    U čemu je zapravo problem? U potvrdi o sistematskom od doktorice? Koliko se sjećam, na onom papiru ima samo opcije DA ili NE za redovno cijepljenje. Ne piše objašnjenje zašto nije, ako nije.
    Pokaži med. sestri na razgovoru u vrtiću papire iz kojih se vidi da je dijete alergičar.

Usput, jeste upali?
    Posljednje uređivanje od jurisnik : 30.05.2012. at 13:21

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jesmo upali, sad vječamo od kad će ić

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi isto imamo potvrdu pedijatrice zašto nije cijepila dijete (MoPaRu, ostalo je cijepljena).
    Ali mi je isto tako rekla da će mi to vrijediti dok sam kod nje, a za školu ćemo se morati snalaziti kako znamo.
    Nije alergična, ali ima nešto što može proći kao kontraindikacija za cijepljenje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovisi o tumačenju dokotrice. A uvijek možeš potražiti i drugo mišljenje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo danas o nekim od poslovnih novina (više se ne sjećam točno kojim - sve su mi nekako iste na žutom papiru i pišu tračeve) vele da je 'Rvacka na 17. mjestu nekakve opskurne medicinske liste i to zahvaljujući visokoj procijepljenosti (!?), uvođenju računala () i velikom broju transplantacija bubrega (!?)

Dakle, ako te sklepetaju u mraku i uzmu ti bubreg - to je pitanje nacionalnog interesa i nečije bolesne težnje da zauzmemo 16 mjesto i potisnemo Njemačku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer bila kod gastričke, ona je rekla da ga definitivno ne bi cjepila bar ne s tak visokom alergijom, moramo dogovorit s alergologicom, koja će ga u slučaju kad će se cjepiti i cijepiti

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mi smo danas dobili potvrdu od pedijatrice za vrtic na kojoj nista ne pise o cjepljenju, samo da je dijete zdravo i sposobno za polazak.

Na drugom papiru mi je napisala sve isto + razlozi necijepljenja:nisu dolazili.

Budem predala samo taj jedan, a drugi ako budu inzistirali. Ta nece ga valjda izbaciti iz vrtica zbog toga? Ili hoce?

Dajte jos koje iskustvo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš ja sam dobila samo jedan papir, na kojem piše cjepljenje uredno istina nama fali samo Mo-Pa-ru, a za njega imamo specijalističku odgodu.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo danas dobili potvrdu od pedijatrice za vrtic na kojoj nista ne pise o cjepljenju, samo da je dijete zdravo i sposobno za polazak.

Budem predala samo taj jedan, a drugi ako budu inzistirali. Ta nece ga valjda izbaciti iz vrtica zbog toga? Ili hoce?

Dajte jos koje iskustvo.
    mi smo u Splitu prominili ukupno 3 vrtića/jaslica bez ijednog jedinog cjepiva bez ikakvih problema (vrtići unutar iste organizacije), u Istri još jedan, trebala je samo potvrda da je dijete zdravo, te da je cijepljeno ili ne,a ako nije iz kojih razloga - to piše pedijatar ......međutim za zadnji vrtić u Istri me nisu prestali svako jutro pitati osim potvrde da je dijete cijepljeno i Karton cijepljenja (tad smo već u njemu imali cijela 2 cjepiva + ono što dobiju pri upisu u 1. razred).... čini mi se da je to stvar dosljednosti vrtičke organizacije, nema pravila

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku

Dajte jos koje iskustvo.

Rivendell kako je prošlo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vila, a kako je vami prošlo?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi jos nismo upisali vrtic, sljedece godine

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Rivendell kako je prošlo?
    Predali smo taj jedan papir, od tada je prošlo evo 2 i po mjeseca i nitko ništa nije pitao. Danas su pitali da donesemo karton cijepljenja, tako da ću im morati reći da nije cijepljen, nije mi problem, dapače, dobro je da znaju ako se neka bolest pojavi u vrtiću da on ostane doma.

No mene i dalje zanima, da li oni mogu odbiti primiti dijete tj izbaciti ga, ako nije cijepljeno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mi se vise necemo cijepiti(zadnje dobila s 6 mj) i u vrticu nista nisu rekli da bi jju izbacili.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi se vise necemo cijepiti(zadnje dobila s 6 mj) i u vrticu nista nisu rekli da bi jju izbacili.
    Koji je razlog, ako smijem pitati? Ne znam rade li razliku između djece koja se ne smiju cijepiti i one koje roditelji nisu dali cijepiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da bi razliku trebali raditi

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Daj obrazloži zašto?!

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kada sam prije godinu i pol dana upisivala djete u obićni državni vrtić, ovdje u Zagrebu, nitko nije pitao da li je cijepljen (a nije, niti će ikada biti).
    Još sam ja tetu pitala da li će biti problema zbog toga, ona mi je samo odmahnula rukom i rekla da to njih ne zanima. Njoj samo treba potvrda od pedijatrice da je on zdrav i da može krenuti u vrtić.

Ja kao roditelj imam obavezu i želju učiniti sve što je u mojoj moći, da mi djete bude sretno i zdravo. Nakon što sam pročitala masu knjiga i članke po internet stranicama, pogledala koje kakva informativna videa, ... odlučila sam da svoju djecu (više) neću dati cijepiti. Uz sve te informacije, moj osobni osjećaj je taj, da s ubrizgavanjem tog otrova (sorry, drugačije ne mogu nazvati) svojoj djeci ne činim ama baš ništa dobroga, za mene je to čisto nasilje prema djeci. Ne štiti ih uopće od bilo kakvih bolesti (od kojih neke više i ne postoje po Europi, možda u Africi, jer su se uvjeti života jesnostavno na puno bolje promjenili), a rizik da obole od autoimunih bolesti, raka, diabetesa, MS, astme, epilepsije, itd. je prevelika! A i još nitko nije uspio dokazati da cijepiva zaista štite od bilo kakvih bolesti!

Kao što rekoh - svako radi po svojoj savjesti ono što smatra najboljim za svoje djete. I to bi se trebalo prihvačati, kao što ja nikoga ne napadam, jer cijepi svoje djete. Moja djeca su u inozemstvu rođena, tamo ne postoji obaveza cijepljenja. Sada, kada očekujem 3. djete, koje će odrastati u HR - neću dopustiti da ga cijepe. Potpisat ću bilo koji papir! (btw: zanima me, da li bi i jedan pedijatar potpisao da će preuzeti odgovornost ako se djete - dugoročno gledano - razboli zbog cijepiva!?)

Koliko znam, postoje mogućnosti izbjegavati obavezno cjepljenje. Navedete kao razlog da vam to vjera ne dozvoljava! :D To pali npr. u Americi...

Jedan od puno tih izvora informacija je bilo i predavanje gospođe Petek-Dimmer. Ovdje ga imate (u 12 djela) čak prevedenog na hrvatski: http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado
    (nadam se da smijem stavljati link.)

E, da. Zanimljivo je, da moj stariji sin (8), koji je 3 puta cijepljen, ima astmu. Tih je, strašno osjetljiv/plačljiv, bojažljiv,... Dok je moje necijepljeno djete puno energije, samopouzdanja, glasan je, hrabar,... I osim prehlada i vodenih kozica, do sada, hvala Bogu, nikakvih bolesti nije imao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    E, da. Zanimljivo je, da moj stariji sin (8), koji je 3 puta cijepljen, ima astmu. Tih je, strašno osjetljiv/plačljiv, bojažljiv,... Dok je moje necijepljeno djete puno energije, samopouzdanja, glasan je, hrabar,... I osim prehlada i vodenih kozica, do sada, hvala Bogu, nikakvih bolesti nije imao.
    Nije ti baš neki veliki uzorak za usporedbu. Moje su cure cijepljene sa svim po kalendaru cijepljenja, pa su rijetko bolesne i pune energije. I nikad nikakva reakcija na cjepivo nije bila.

Kod nas prilikom upisa u vrtić nitko nije spominjao cijepljenje samo smo morali donijeti potvrdu od pedijatrice da je dijete zdravo i da može u vrtić.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ti baš neki veliki uzorak za usporedbu. Moje su cure cijepljene sa svim po kalendaru cijepljenja, pa su rijetko bolesne i pune energije. I nikad nikakva reakcija na cjepivo nije bila.

Kod nas prilikom upisa u vrtić nitko nije spominjao cijepljenje samo smo morali donijeti potvrdu od pedijatrice da je dijete zdravo i da može u vrtić.
    mi smo kod inicijalnog razgovora nakon predaje papira morali odmah donijeti knjižicu cjepljenja...to mi je trebalo i 2007 za kćer i sada 2012 za sina...
    btw, sad povremeno zatraže da se donese ista radi provjere

(potvrdu da su zdravi smo morali donijeti prvi dan vrtića)
    neznam jel bilo nekoga bez cjepljenja i kakva je bila reakcija...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jedan od puno tih izvora informacija je bilo i predavanje gospođe Petek-Dimmer. Ovdje ga imate (u 12 djela) čak prevedenog na hrvatski: http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado
    (nadam se da smijem stavljati link.).
    Stvarno si se educirala, nema šta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne želim te vrijeđati, ali ti moram reći da nisi u pravu. Tvrdnje koje iznosiš nisu točne.

Ja kao roditelj imam obavezu i želju učiniti sve što je u mojoj moći, da mi djete bude sretno i zdravo. Nakon što sam pročitala masu knjiga i članke po internet stranicama, pogledala koje kakva informativna videa, ... odlučila sam da svoju djecu (više) neću dati cijepiti. Uz sve te informacije, moj osobni osjećaj je taj, da s ubrizgavanjem tog otrova (sorry, drugačije ne mogu nazvati) svojoj djeci ne činim ama baš ništa dobroga, za mene je to čisto nasilje prema djeci. Ne štiti ih uopće od bilo kakvih bolesti (od kojih neke više i ne postoje po Europi, možda u Africi, jer su se uvjeti života jesnostavno na puno bolje promjenili), a rizik da obole od autoimunih bolesti, raka, diabetesa, MS, astme, epilepsije, itd. je prevelika! A i još nitko nije uspio dokazati da cijepiva zaista štite od bilo kakvih bolesti!

Kao što rekoh - svako radi po svojoj savjesti ono što smatra najboljim za svoje djete. I to bi se trebalo prihvačati, kao što ja nikoga ne napadam, jer cijepi svoje djete. Moja djeca su u inozemstvu rođena, tamo ne postoji obaveza cijepljenja. Sada, kada očekujem 3. djete, koje će odrastati u HR - neću dopustiti da ga cijepe. Potpisat ću bilo koji papir! (btw: zanima me, da li bi i jedan pedijatar potpisao da će preuzeti odgovornost ako se djete - dugoročno gledano - razboli zbog cijepiva!?)
    Veće je odgovornost pedijatra ako ne cijepi dijete, a ono se razboli, jer su šanse daleko veće za to, nego da cijepi a dijete se razboli zbog cijepljenja, mogućnost je manja.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •