deeeyoo prvotno napisa
Ja kao roditelj imam obavezu i želju učiniti sve što je u mojoj moći, da mi djete bude sretno i zdravo. Nakon što sam pročitala masu knjiga i članke po internet stranicama, pogledala koje kakva informativna videa, ... odlučila sam da svoju djecu (više) neću dati cijepiti. Uz sve te informacije, moj osobni osjećaj je taj, da s ubrizgavanjem tog otrova (sorry, drugačije ne mogu nazvati) svojoj djeci ne činim ama baš ništa dobroga, za mene je to čisto nasilje prema djeci. Ne štiti ih uopće od bilo kakvih bolesti (od kojih neke više i ne postoje po Europi, možda u Africi, jer su se uvjeti života jesnostavno na puno bolje promjenili), a rizik da obole od autoimunih bolesti, raka, diabetesa, MS, astme, epilepsije, itd. je prevelika! A i još nitko nije uspio dokazati da cijepiva zaista štite od bilo kakvih bolesti!
Kao što rekoh - svako radi po svojoj savjesti ono što smatra najboljim za svoje djete. I to bi se trebalo prihvačati, kao što ja nikoga ne napadam, jer cijepi svoje djete. Moja djeca su u inozemstvu rođena, tamo ne postoji obaveza cijepljenja. Sada, kada očekujem 3. djete, koje će odrastati u HR - neću dopustiti da ga cijepe. Potpisat ću bilo koji papir! (btw: zanima me, da li bi i jedan pedijatar potpisao da će preuzeti odgovornost ako se djete - dugoročno gledano - razboli zbog cijepiva!?)