Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Mirovina - profesionalna ili opća?

 1. #1
  slavonka2 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2009
  Lokacija
  Sv. Nedelja
  Postovi
  509

  Početno Mirovina - profesionalna ili opća?

  Hm, nisam znala kako drugačije složiti naslov, ali tebam stvarno pomoć kako bi se mom ocu povećala mirovina za 500 kn... da za samo 500 kn mjesečno mi imamo takav problem da ne znamo od kuda krenuti.

  Skratiti ću onoliko koliko mogu i nadam se nekoj pomoći jer sve ideje su dobrodošle.

  Moj otac je u profesionalnoj mirovini i ima mjesečna primanja 1300 kn. To su ujedno jedina primanja njemu i mami. Ne mogu dobiti nikakvu pomoć jer imaju kuću od 60 m2 i nešto malo zemlje iza kuće. Nakon što je operiran prošle godine u svibnju (to mu je ujedno i peta operacija u zadnjih 10g) ide na komisiju na vještačenje da bi iz profesionalne mirovine prešao u opću i svaki put mu je zahtjev odbijen. Operiran je u Zg na Šalati i njegov doktor je napisao dijagnozu da u njegovom slučaju nema mogučnosti poboljšanja zdravstvenog stanja jer će doživotno biti bez desnog kuka te će mu se stanje kao takvo samo pogoršati. Stručna komisija na vještačenju u Sl. Brodu sve je to pobila i priznala da mu invalidnost od 90% ali ne i prelazak u drugi oblik mirovine.
  Uf... pošto se mi kao laici jako slabo kužimo ne znamo ni sami od kuda krenuti. Dr. opće prakse kao i dr. iz ZG se ne mogu načuditi da je odbijen sa dijagnozom i stanjem u kojem je njegovo zdravlje, a nitko nas ne zna uputiti što i kako dalje. Rekli su samo da bude uporan u odlascima na komisiju. Lako je to reći kada znamo da su im mjesečne režije 800 kn i ostalo žive od te zemlje na kojoj mama ostavi svoje ruke i zdravlje da imaju nešto za jesti preko zime, jer tata sa takvim stanjem ne može nositi ni kantu vode, a po definiciji profesionalne mirovine oni vjeruju da on još uvijek može raditi na nekom radnom mjestu u okviru svojih mogućnosti.

  Može li se kako zaobići komisija u Sl. Brodu, ne znam, možemo li nešto napraviti?

 2. #2
  Osoblje foruma mamma san avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  10,967

  Početno

  jeste li se žalili na rješenje? ako da, do kojeg stupnja?

 3. #3
  slavonka2 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2009
  Lokacija
  Sv. Nedelja
  Postovi
  509

  Početno

  Do sada se nismo žalili na rješenje, već je on samo odlazio na novu komisiju nakon određenog roka... mislim svakih 6 mj. Sada sam ja više postala luda od tih odbijenica i odlučila napisati žalbu. U utorak ću dobiti sve papire od tate i bacam se na sastavljanje žalbe. To je ujedno i razlog zašto sam pitala ovdje jer mi nemamo pojma o tome. Tatu samo šetaju po šalterima, nitko ništa ne zna reći a on takav sa štakama hoda bez informacija. Doktori govore jedno, komisija kada dođe nešto drugo i rješenje je svaki put da mu je zahtjev odbijen.
  Nemam pojma ni kako ću sastaviti žalbu, ni do kojeg se stupnja možemo ili imamo pravo žaliti, nismo baš super sa pravnim znanjem o mirovinskom osiguranju, ali dati ću sve od sebe da to napravim najbolje što mogu, jer stvarno žive od mizerije, i što je najgore od svega što on jednostavno ne može ništa raditi sa takvom dijagnozom. Baš sam nesretna.
  Ako znaš nešto što bi nam moglo pomoći slobodno napiši jer naša borba tek počinje.

 4. #4
  Osoblje foruma mamma san avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  10,967

  Početno

  slavonka2, oprosti ali nisam bila na forumu.
  ako još nisi sastavila žalbu, u svakom slučaju savjetujem ti da se obratiš nekom pravniku ili u svojoj firmi ili u neki odvjetnički ured...jako je bitno da se žalba oslanja na propise.

 5. #5
  slavonka2 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2009
  Lokacija
  Sv. Nedelja
  Postovi
  509

  Početno

  Nema problema, žalbu smo sastavili jer nas je rok pritiskao. Potrudili smo se da pozivamo na članke, propise kako zdravstvene tako i pravne. Nadamo se pozitivnom odgovoru. Hvala svakako.

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •