Meni treba oko 45 minuta od trenutka kad je pocnem buditi do trenutka izlaska iz kuce
Sve sto trebamo napraviti je probuditi se, wc, umiti, oprati zube, pocesljati, obuci i izaci van. I cesto traje preko 45 minuta pa propusti dorucak, ili stigne u zadnji cas dok vec praktcno odvoze kolica (pa zgrabi snitu kruha ako je to za dorucak)
U pokusaju da ubrzam pricu sebe spremim cijelu (osim cipela + demonstrativno oblacenje majice da naglasim da sam vec spremna) prije nego je uopce pocnem buditi. Glumim da cu izaci van (otkljucavam vrata). Prijetim. Molim. Naredjujem. Brojim do tri. Stavljam u kaznu... Nemam pojma sto vise, svako jutro izmisli nesto kreativno da oduzi spremanje uz konstantno uvjeravanje "evo sad cu" koje nikako docekati.
Prvo place da "gasim svjetlo" (tj spustim rolete) da se ne probudi. Onda cendra bar 10 minuta. Donesem joj bracu, to je obicno razbudi ali sad se opet hoce igrati s njime pa mu nosi igracke i sl i opet prodje bar 15 minuta prije nego uopce izadje iz kreveta. Onda muke po jutarnjoj higijeni... nemam pojma kako moze jedno pisanje, umivanje i 1-minutno pranje zubi trajati 15 minuta ali trajeeeee... Zadnje je obicno nesretno oblacenje - prije se trudila sama oblaciti, a sto je starija to vise od mene ocekuje da ja nju obucem, da joj 1000x kazem obuci cipele - nece. Ponekad joj obucem npr. tenisice i onda dobije slom zivaca jer hoce cipele (i obrnuto naravno) pa ih skine, pa suze, pa pusi nos... Dok joj navlacim strample ona npr oblaci tatine rukavice ili mi skida gumicu za kosu, ili nesto trece i ne slusa me nista... Pred sam izlazak obicno se sjeti da hoce ovo ili ono nositi u vrtic, pa onda rasprava ako odabere nesto sto ne dam (npr. nasu bateriju ili lego kockice i sl). Bar deset puta joj kazem da ce ostati bez dorucka ako se ne pozuri pa se danas dosjetila i trazila bananu prije izlaska valjda da ne ostane gladna. Uz sve to beba naravno u pozadini urla jer lezi vec 45 minuta bez moje paznje...
Uglavnom, to spremanje za vrtic mi je stresni uvod u dan nakon kojeg se uvijek osjecam jadno i nesposobno da ne mogu dijete od malo manje od tri godine u nekom razumnom roku spremit za vrtic i tako svaki dan
Da li vama ide brze? Ako da - kako? U cemu grijesim?