Stranica 27 od 31 PrviPrvi ... 172526272829 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jao jedan komentar ispod iskonovog članka me podsjetio...

kaže mm da je neki njegov frend imao na fejsu komentar da što se crkva buni, i isus je začet mpo-om jer kažu nije bilo seksa

nali77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovako, moram priznati da sam ovu temu tek nedavno otkrila, ali naravno da sam u tijeku što se tiče ovog sramotnog zakona i reakcija na njega preko medija.
    Na brzinu ću vam samo reći da smo mm i ja 3 godine se borili, prošli 3 postupka ivf-a u Rijeci da bi na kraju prirodno zatrudnila između postupaka i dobila čudesnu djevojčicu koja sad ima 9 mjeseci.
    Bez obzira na moj put, stalno čitam sve što je vezano za mpo, jako sam na to osjetljiva. A pogotovo me jaaaako me dira sve ovo što se sad događa i čitajući vaša pisma suze mi idu niz lice.
    I zato, ja sad iz ovih stopa idem napisati pismo i poslati ga.
    Drage cure, želim vam svima da izdržite ovaj teror i da konačno dođete do svoje sreće.
    P.S. skidam kapu ženi koja je jako lijepo odgovorila onom de*ilu teologu. Svaka čast!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imate i moju podrsku hrabre zene! Mi smo nakon duge neplodnosti dobili djecu prirodnim putem ali je MPO nesto na sto sam i dalje osjetljiva i nesto sto dobro razumijem.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, šaljite mailove i na tiskovni@zg-nadbiskupija.hr. Ja poslala sa naznakom da se i moj mail objavi u Glasu koncila ili nekom drugom katoličkom tisku, pa da vjernici Katolici čuju i stranu priče onih kojih se direktno tiče zakon o MPO, a ne samo da čuju trkeljanja onih koji nemaju žive veze sa MPO. Poslala sam im mail i dobila naravno glupi odgovor, i opet ga poklopila...više mi se nisu javili....jer nemaju valjda što reći...a prije toga slala i slala mailove na svoga župnika koji mi nije odgovarao, pa sam onda našla ovaj mail...
    Posljednje uređivanje od Mury : 12.07.2012. at 17:09

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Jako je žalosno da je u cijeloj ovoj priči struka ostala nijema i prešutno prelazi preko svih ovih neistini kojima je liječenje neplodnosti ovih dana izloženo.
    Struka je nažalost nijema (čast jako rijetkim pojedincima) zadnje tri godine

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    ma da u politiku RH trebaju se mijesati Vatikan,Turska,Srbija,Kazahstan............ma mislim .drzave sam nabrojala tek tako ali očito svatko sebi daje za pravo

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Posljednje uređivanje od daddycool : 13.07.2012. at 12:49

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vrci dobar link, ali objasni ti to nekima neću stavljati pridjeve da opet ne dobijem opomenu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nije tema za humor, ali S.Mareković je dobro spustio tim "vjernicima" koji su protiv MPO:
    http://webcafe.net.hr/forwarduse/kom...01207120421503

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Frendica mi kaže da je u Večernjaku od riječi do riječi nešto što sam ja napisala na svom facebooku?? samo kratki kmentar o načinu skupljanja peticije

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

aj kopraj to tu, pls

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo i očitovanja struke: http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...su/625579.aspx
    Doktore Kniewald, hvala vam, nadamo se da će se i ostali povesti vašim primjerom!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

DR.Kniewald moj naklon

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Linice daj link pls

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Odlično dr. Kniewald. Hvala vam na još jednom zalaganju za istinu.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala dr Kniewald!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala dr.Kniewald

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

hvala dr.Kniewald bili ste i ostali ČOVJEK
    Posljednje uređivanje od laky : 12.07.2012. at 23:50

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Naš dragi biolog je opet s nama. Hvala!

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Drage moje, mail je poslan, na sve adrese.Pozdrav!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala još jednom biologu Kniewaldu koji je jedini u ovoj kaljuži dezinformacija i laži imao hrabrosti reći istinu!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Veliko hvala dr. Kniewaldu, najbolji ste!!! E kad bi barem pola MPO lječnika išlo Vašim stopama, većina nas bi već sada imale svoju djecu u naručju...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kopirat ću cijelo pismo, on piše naravno u svoje ime, no naglašava kako VLADA - Ministarstvo zdravlja nije prihvatilo niti jednu primjedbu koje je Hrvatsko društvo kliničkih embriologa uputilo Ministarstvo a vezane su za novi zakonski prijedlog o medicinski potpomognutoj oplodnji:

HUMANI genetičar i pionir na području asistirane humane reprodukcije Alfred Kniewald očitovao se "o igrama koje prelaze sve granice dobrog ukusa sa zakonom o medicinski pomognutoj oplodnji". Također je iznio kritike na pogrešne i loše koncipirane dijelove zakona. Pismo prenosimo u cijelosti:

Država smo "izuzetne" demokratske slobode u kojoj se uglavnom javne optužbe i uvrede ne sankcioniraju.

Vrlo glasne su diskusije i rasprave kompetentnih, ali još češće nekompetentnih ljudi vezano za novi zakon o medicinski pomognutoj oplodnji. Potonji naklapaju o valjanosti Zakona o MPO, zagovaraju smiješne, alternativne metode liječenja s kojima je u najboljem slučaju moguće liječiti eventualno 10 posto parova. Takve metode liječenja, rekao bih, potječu iz žablje perspektive neprofesionalaca koji donose nestručne procjene (a ne znam s kojim pravom i hrabrošću) bioloških zbivanja te svojim nekompetentnim izjavama i poluinformacijama obmanjuju i zavode široku masu.

Te iste nestručne, no medijski vrlo eksponirane osobe, po raznim tribinama i u javnosti dijele meni osobno razne epitete kao npr. "predator" te tvrde da svjesno "ubijam" 30 posto živih bića, tj. ranih embrija prilikom odmrzavanja!!! U razvijenim demokracijama bih mogao tužiti ove pojedince za ovakve izjave.

Uistinu sam razočaran u Sustav, u ignoranciju Vlade prema konstruktivnim prijedlozima, dopunama i izmjenama nekih nedorečenih ili pogrešno koncipiranih paragrafa Zakona koje je Ministarstvo zdravlja primilo od struke - embriologa, razočaran sam blasfemijom klera te ekshibicionizmom određenih udruga (I ja sam bio embrij, Hoću tatu i sl.)

"Zakon je preglomazan, 'razvodnjen', nedorečen i tendenciozan!"
    Kratki osvrt na predloženi Zakon koji je preglomazan i "razvodnjen" u 63 paragrafa, nedorečen i tendenciozan.

- zakonskom se odredbom određuje broj jajnih stanica koje se smiju oploditi

- određuje se povrat ranih embrija u jajovode (umjesto u maternicu!)

- vraćanje, ne samo sjemena i ranih embrija, već i "jajnih stanica" u maternicu žene, što je nonsens!!!

- "kryo-pohrana", kao nemedicinska usluga pada i dalje na teret poreznih obveznika i na taj način ne obvezuje par u postupku najmanje pet godina, što inače u svijetu nije praksa, tamo se ta usluga plaća

- sam naziv Zakon o MPO je nedorečen; s obzirom na to da se radi o kompleksnom sustavu te suradnji biologa i medicinara, bilo bi ispravno dati mu ime "biomedicinski pomognuta oplodnja - BMPO"

Naveo sam samo nekoliko primjedbi na prijedlog Zakona o pomognutoj oplodnji od sveukupno tridesetak koje je struka - Hrvatska udruga embriologa poslala Ministarstvu zdravlja. Niti jedna od poslanih primjedbi nije uvažena ili uvrštena u konačni prijedlog Zakona o pomognutoj oplodnji koji je jučer bio u Saboru na raspravi, niti se Ministarstvo na iste primjedbe oglasilo na bilo koji drugi način.

S dubokim poštovanjem prema svim parovima na putu prema ostvarenju svojeg najuzvišenijeg životnog cilja - osnivanja obitelji, a prema kojem se očitujem s respektom, ostajem uz srdačan pozdrav.

Alfred Kniewald

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno hvala dr.sc., biologu A. Kniewaldu

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i očitovanja struke: http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...su/625579.aspx
    Doktore Kniewald, hvala vam, nadamo se da će se i ostali povesti vašim primjerom!
    U medijima je istupio dr Kniewald koji je biolog;
    Biolog dr Kniewald stalno istupa oko problematike medicinski potpomognute oplodnje. Dr Kniewald, hvala Vam!

Javnosti se i ovaj put obratio biolog, dakle samo jedan dio struke, drugi dio struke su liječnici koji ustrajno godinama šute.

Zašto ugledni liječnici koji nas liječe šute u javnosti?

Tu i tamo u javnosti se oglase dr R. (hvala dr. R) i
    tvorci zakona prof. Š. i prof. V.
    Ova dvojica profesora istupaju ne da bi stali na stranu neplodnih parova i svojih pacijentica već da bi branili zakon kojeg su napisali.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 13.07.2012. at 08:04

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dr. Kniewald hvala Vam što se borite za istinu i što cijenite svoje pacijente.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj duboki naklon dr. Kniewaldu. Respect!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dr. Kniewald

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pismo od anddu danas u tiskanom vecernjaku...rasplakalo me opet

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

DR.Kniewald HVALA VAM

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala vam dr. Kniewald , nadam se da će se još netko od doktora oglasiti!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jeste li glasali u anketi u večernjaku? nije zgorega glasati...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li glasali u anketi u večernjaku? nije zgorega glasati...
    Ja stvarno ne znam za što bih glasala ako kažem da ne podržavam ispast će da sam na strani "embrijevaca" ali u biti ne podržavam ga u ovom obliku

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je anketa za jednostavne odgovore - ako ne podrzavas novi, ostaje nam stari

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

OK, hvala što si razjasnila

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A istina, ovdje si praktički prisiljen reći "da", ali od silovitog napada Embrija, desnice, Vatikana itd. malo se izgubilo iz fokusa što nam sve ne odgovara u novom zakonu, a toga je puno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja mislim da je to kao i pisanje pisama
    rijetko se tko u svom osobnom pismu osvrne ma loše strane zakona
    odgovara se na na ove nehumane napade...

tako je i s anketom...ako prevladavajuće bude protiv svi čitatelji će dobiti poruku da je više protivnika mpo.-a nego zagovornika (oni ne kuže detalje iz zakona) ...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jasno bHany, sve 5, naravno da glasamo "za".
    Samo toliko smo ogorčeni zbog prevare naše vlade i struke da nam je muka podržati ovakav zakon makar i na ovom nivou.
    Nakon što se riješimo "embrijevce" nastavit ćemo s "našima".

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dragi i dobri nas dr Kniewald, gdje ste opet doktori? cega se sad bojite? ja mogu pretpostavit da je nonsens branit se od napada gluposti, koti su ispod vase struke, al dajte se oglasite s par rijeci postovanta prema vasim pacijentima, kao sto je napravio dr kniewald

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo mare, kao da si naručila

u mojim očima je porastao jako visoko (pa makar i kasni, stao je u ovom općem ludilu na stranu svojih pacijentica...kao liječnik i deklarirani katolik)

http://ladylike.hr/kolumna-vise/gine...tac-katolik-35

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

istovremeno

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Vam dr. Kniewald!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko vidim,prosao zakon...

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

88 glas0va ZA,40 i nešt0 pr0tiv

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

88 za 45 protiv 2 suzdrzana

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

"Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Narodnim novinama, osim
    odredbe članka 49. stavka 5., koja stupa na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske
    Europskoj uniji."

Ako netko sazna kad će biti objavljen u narodnim novinama, neka javi..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

dr. Kniewald

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

upravom sam htjela zaljepiti link-kasnim

Petak 13. 07. 2012. 10:27 Povratak »
    Srijeda je, 17 sati, upravo sam se vratio u stan, sjedim ispod aircondition-a (ljeto se maksimalno trudi da mi pokaže svoje vrline). Jutros sam pročitao sav dnevni tisak, maloprije pogledao sva tri dnevnika. Najčešća vijest i najpročitanija riječ dana je bila - umjetna oplodnja. Nikad kao ovih dana. Na ručku za susjednim stolom, na prvoj stranici dnevnih novina, u drugoj vijesti u svim dnevnicima na dalekovidnici (televiziji, odmah nakon odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici, laka im zemlja), u redu na blagajni u supemarketu...

Neću dužiti - ja sam ginekolog, subspecijalist humane reprodukcije i „radim“ umjetnu oplodnju. Umoran sam od tumačenja svakom u restoranu, na blagajni, benzinskoj crpki, sinoć na terasi kafića što je to, kome to treba, kako se radi, kakve su reakcije, kakve su razočaranja, sreća? Ah, i da, katolik sam. Kršten, pričešćen, krizman, vjenčan u crkvi. Tražit ću i posljednju pomast kada osjetim da je došao trenutak, prije nego što odem tamo gdje Svevišnji odredi da mi je mjesto. Otac dva sina, prirodno zanijeta. Želim prekinuti taj umor i reći što o tome mislim.

Ispričao bih Vam svoje 20godišnje iskustvo u radu sa „neplodnim“ ženama (udatim ili ne) koje godinama čekaju osjetiti mučninu, prvo micanja („leptiriće“) djeteta u maternici, sa parovima koji iščekuju prvi plač svoga djeteta, prvi zub, prvu riječ, prve korake, ospice, prvi dan u školi, prvi dječji zagrljaj, prva razočaranja u ljubavi... Nije mi niti najmanja namjera ulaziti i diskutirati o pravno, moralno-etičkim, vjerskim i inim aspektima „umjetne oplodnje“. To ću prepustiti onima koji vole sebe vidjeti u Dnevniku, na prvoj stranici novina, koji uživaju kada ih nepoznati potapšaju po ramenu, kada im kumica na placu doda 2 krumpira više jer je on/ona „onaj/ona pravi/a“. Dat ću tu šansu onima koji se preko ove teme bore za političku poziciju i svoje mjesto pod hrvatskim suncem, koje im ta pozicija garantira. Usput rečeno, svi oni imaju djecu koja su začeta „prirodnim“ putem - blago njima.

Moja iskustva su obogaćena, uz hrvatska, životom i radom u Moskvi, na studiju, i Los Angelesu, na znanstvenom usavršavanju. Dva suprotna politička, gospodarska, vjerska, moralna, kulturna i sva moguća kontradiktorna sustava, koji život čine takvim kakav on i jest.
    Liječio sam bjelkinje, azijatkinje, latinoamerikanke, srednjoazijke, afrikanke, nekoliko eskimki. Sve su bile drugačije, svaka je imala svoju priču, osobnost, probleme, navike, kulturu.... Ipak, sve ih je vezivalo jedno - nisu mogle SPONTANO, PRIRODNO zanijeti. Svakoj sam pristupao apsolutno jednako. Saslušao bih ih, kao i njihove partnere, primjenio sve dostupne, suvremene dijagnostičke metode. Terapiju prilagodio njihovom zdravstvenom stanju, uključujući socio-ekonomske parametre, i dobi. I zajedno sa njima iščekivao rezultate našeg zajedničkog truda. Sve su željele dijete.
    Gledao sam ih izravno u oči, pratio mimiku, osjetio stisak ruku. Bio sam ponosan, i još uvijek sam, što su samnom podijelile svoje najintimnije tajne i što sam baš ja odabran da im pomognem. Uz svu danas primjenjivu medicinsku tehnologiju nekima sam i pomogao, mnogima i ne. Ali sam siguran da sam dao apsolutno sve od sebe, svo znanje, ljudskost i humanost da zajedno sa njima dodjem do njihovog cilja - djeteta, najvećeg bogatstva. NIKADA neću zaboraviti osmjehe tih žena, suze u očima, drhtavi glas kojima se žele zahvaliti, pogled na izlasku iz ordinacije. Hvala im i obećajem da se neću profesionalno mijenjati. Ni uz sve pritiske politike, crkve, moralnih guru-a, liječničkih lobby-ja!!
    Onima koje nisu uspjele zanijeti pak obećajem da ću sve svoje moralne i profesionalne karakteristike iskoristiti da i u njihovim očima vidim suzu radosnicu.

Ovo nije moja ispovjed. Ovo je moj način podrške onima koji ustraju u borbi za srećom. Ovo je moj izraz revolta svima koji vole biti na prvoj stranici novina. Nema predaje! Ne obazirite se na ništa. Odredite svoj cilj, upregnite sve ljudske snage u smislu ostvarenja tog cilja, radite na tome svakodnevno i - uspjeh je zagarantiran!

Sretno Vam bilo! A vjernicima - Bog neka bude uz Vas.

Prim. dr. med. Gordan Crvenković

OSTALI ČLANCI
    Ginekolog, otac, katolik
    10 mitova o seksualnosti!
    Kontracepcija nakon 40.-te...?
    Kada je pravo vrijeme za ginekološki pregled?
    Trudnoća nakon tridesetpete

Modni Mačak kao mama
    ... piše Alma Draganić-Brkić
    Kako mukte na more?
    ... piše Ivana Horvat
    Ginekolog, otac, katolik
    ... piše Prim. dr. med. Gordan Crvenković
    Kako se najradije opuštate?

Čitam knjiguUz dobar filmSa svojim dragim/dragomRekreacijomU shoppingu

Pogledaj više » GALERIJA

Simultanost geneze ili...
    Put oko svijeta u pola...

MODA I LJEPOTA

Bikini!
    100 po 100
    Veličina, itekako je bitna!
    Volim ljeto, volim sebe
    Boho Chic
    ZDRAVLJE

Izbaci stres iz svog života!
    Kad termometar pokaže 38°C +
    Ljetna kuhinja
    Recite NE cigareti
    Važnost prijateljstva
    ONA I ON

Seks u mislima...
    Poljubi me nježno - Svjetski dan poljubaca
    Spavaća soba i ostale prostorije
    Gospodin džentlmen
    Volimo li da su naši muškarci ljubomorni?
    OBITELJ

Svaki kutak je važan
    Organizacija je pola posla
    Klinci – najvjernija publika
    Zabava za klince bez televizije
    Snovi
    KARIJERA

Mobbing
    Nikola Tesla - ekscentrični genij
    Kako do povećanja kućnog budžeta?
    Mala plaća - izazov današnjice
    Pionirka avijacije - Amelia Earhart
    DRUŠTVENI ŽIVOT

Bogato ljeto u Zagrebu
    Trenutak zahvalnosti
    Put oko svijeta u pola sata
    Skupe navike
    Hommage ljudskoj prolaznosti by Sanja Šantak

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    evo mare, kao da si naručila

u mojim očima je porastao jako visoko (pa makar i kasni, stao je u ovom općem ludilu na stranu svojih pacijentica...kao liječnik i deklarirani katolik)

http://ladylike.hr/kolumna-vise/gine...tac-katolik-35

Lijepo. Hvala mu, a posebno dr. Kniewaldu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •