Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 323

Tema: HOLA KOCKE - probajte!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jučer opet pravila al sam ovaj put umjesto ploški babana (prošli put sam ih narezala na biskvit, pa mi se krema malo odvajala od biskvita-valjda nije mogla proći u njega od babana)smiksala tri babane štapnim mikserom i kad se krema skuhala umješala u to i prelila.mmmmmmm upravo papam, okus je mrak. :D
    ovaj put sam gledala i na sat, sve zajedno (kad su namirnice spremne na kuhinjskoj plohi)mi je potrebno pol sata za kolač. smiksam sve za 10-tak min., pečnica se grije na 200 do tad, dok se biskvit peče na laganoj vatri kuham kremu, nakon 15-tak min vadim biskvit iz pečnice, prelijem i to je to!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT: pužiću jaaaako ti je sladak ovaj avatar!!!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala rene2 , to je stara slika, moram novu neku staviti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nista narocito, nakon 5 strana (pretpostavljam hvalospjeva) jer nisam stigla sve iscitati, ocekivala sam nekakvu rapsodiju na nepcima, a kad tamo - obican kolac...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Radila sam ih nekoliko puta i stvarno su mi odlične, ukusne i tope se u ustima. Prednost je što se zaista jednostavno naprave i nije skup kolač, a stvarno je ukusan.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam ga jučer radila. Super je. Poanta je u tome što se stvarno brzo napravi, ne moraš ni vagu vaditi ( 8) ), a svima se sviđa. Jučer je "krema" bila još malo mekana, a danas je baš kako treba. Uvijek ću ga raditi dan ranije.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

D oakle napravila ga i ja danas. Lijepo se ispekao, dobro se nadigao, kako treba. Malo kreme mi je pobjeglo ispod ali ok. Stavila ga u frižider i kad sam ga nakon 3 sata išla probati imala sam što vidjeti. Spustio se katastrofa, ostao nabijen. Mislim okus kreme je super ali biskvit kako se spustio ostao tvrđi, ne onako rahli. Nemam pojma što mu se dogodilo, vidim da ste ga i vi stavljale u frižider, valjda ga je onako vrućeg ubio hladni friž.
    Ali ipak mužić papa i kaže da je super okusa, samo malo gumenast
    A ja razočarana

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Nemam pojma što mu se dogodilo, vidim da ste ga i vi stavljale u frižider, valjda ga je onako vrućeg ubio hladni friž.
    Ja ga stavljam u frižider, ali tek nakon što se ohladi na sobnu temp. Ni za frižider nije dobro stavljati vruće u njega.

Nedavno sam radila tortu, kremu sam napravila na isti način i pustila da se ohladi, povremeno miješajući da se ne napravi korica. Kad se ohladila, dobro sam ju promiješala, pa onda 2/3 upotrijebila za filu, a 1/3 ponovno otopila i prelila kao glazuru. Savršeno je izgledalo, jedina zamjerka je bila da se fila malo odvajala od biskvita - kupila sam gotove kore pa sve mislim da sam ih trebala malo više namočiti ili premazati marmeladom prije nego sam ih mazala kremom. No bez obzira na to, bila je odlična.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ništa, morat ću ponoviti

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mljac-mljac, kak je ovo fini, brzi i griješni kolač!!! Takve najviše volimo! Ko još nije probao, neka se uhvati miksera, jer je stvarno se isplati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj kikic prvotno napisa
    Nemam pojma što mu se dogodilo, vidim da ste ga i vi stavljale u frižider, valjda ga je onako vrućeg ubio hladni friž.
    Ja ga stavljam u frižider, ali tek nakon što se ohladi na sobnu temp. Ni za frižider nije dobro stavljati vruće u njega.
    Ja isto čekam da se ohladi na sobnoj temperaturi prije stavljanja u frižider. I kremu malo ohladim prije nego ju izlijem.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ga uopće ne stavljam u frižider.
    Ohladim ga na sobnoj, iznesem u verandu (tamo je oko 10°C) i tamo čeka sutradan.

I da, stvarno mi je puno bolji kad ga pravim navečer za sutradan!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa
    ajvi, vrhnje se stvrdne kao krema. Ja prelila preko biskvita, stavila foliju i stavila na balkon. Ispadne super, a jednostavno je.
    ja i moji kolači! tako jednostavno a ja ipak uspijem zabrljati ali najprije pozdrav svim forumašicama. rado čitam sve što nađem na rodinim stanicama ali "recepti" su mene i moje najmilije posebno uveselili. nakon što smo isprobali štapiće sa sezamom mmm, odlučili smo osvojiti još koju poslasticu. i tako se odlučismo za hula kocke...samo što su naše bile hopla kocke u prvi mah činilo se da je sve otišlo nizbrdo i da našem kolačiću nema nade.tada sam poučena iskustvom jedne od forumašic (kojoj je totalno propao)ipak uspila spasiti stvar. uh prava borba! kad sam shvatila da se krema s hopla vrhnjem za šlag neće stisnuti, izlila sam iz biskvita što se izliti dalo,ohladila kremu da se hopla stisne, izmiksala je,razmazala po tako nasupanim biskvitu i posula s preprženim lješnjacima.
    i sve je dobro kad se dobro svrši kolač je bio toliko dobar da... ne znam što reći ...ta krema i sočan biskvit, komadići lješnjaka mmmm....
    p.s.jako me podsjeća na ledov kornet od čokolade. ko ga voli... ekice
    [/list]

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni zvuci super, pa cu ga uskoro i napraviti. jedino me zanima "ostro brasno"....jel to Gustin? Kod mene u USA nema niceg drugog osim gustina i obicnog brasna. Sta da upotrebim??????? :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni zvuci super, pa cu ga uskoro i napraviti. jedino me zanima "ostro brasno"....jel to Gustin? Kod mene u USA nema niceg drugog osim gustina i obicnog brasna. Sta da upotrebim??????? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj manja prvotno napisa
    gustin se koristi kad se rade neke fine krema, toliko znam o tome. a radije stavi glatko brašno, tj. obično mada će s njim biskvit biti onako malo teži sabijeniji ali ako ne može bolje...i tako će biti . eto tako bi ja na tvom mjestu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e da i drago mi je da ti se svidila ideja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prebacujem sa topica koji će biti zaključan:

Citiraj manja prvotno napisa
    Kolac je super!!! Probala sam sa obicnom pavlakom, ne Hola, jer je nema u USA i fenomenalne su......mlajccccc

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pravila sam u subotu, uz muffine i čupavce i ovo čudo od prejednostavnog i prefinog kolača mami za rođendan!
    cure, hvala na receptu, od sad zauzima časno mjesto u mojoj bilježnici za kolače :D
    čak je moj tata rekao da mu dam recept, on će to sam praviti

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo, bilježim se i ja u klub hola čokoljubaca! mmmmmmm...u par dana već sam ga dva puta pravila...prvi put mi je ispao super, a drugi ne tako dobro kao prvi...moram na popravni

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, jos jedna pohvala, za jednostavnost pripreme, ukus, izgled

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    nista narocito, nakon 5 strana (pretpostavljam hvalospjeva) jer nisam stigla sve iscitati, ocekivala sam nekakvu rapsodiju na nepcima, a kad tamo - obican kolac...
    Tvoje razocaranje vjerujem da proizilazi iz prevelikog ocekivanja, kao sto si sama rekla. Zapravo, moj prvi dojam je bio slican tvom, jer i ja sam ocekivala "nesto posebno", a ispalo je da se radi o "obicnom kolacu".

Medjutim, vec taj prvi put moj suprug je rekao da je kolac ooo-dli-can i da to moram ovdje napisati.

Od tada sam ga radila vec vise puta (svaki put je uspio) i svaki put mi je jasnije zasto je ovaj kolac toliko hvaljen. Njegova prednost sadrzana je u jednostavnosti i brzini pripreme te potrebnim sastojcima. I, naravno, u tome sto je zaista dobar. Bez obzira na to koliko se nama koji ga spremamo mozda cinio "obicnim", po mom zapazanju, u ovom kolacu istinski uzivaju oni kojima ga serviramo.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi taj kolač pravila za Uskrs, nisam bas neka pekarica ali cini mi se da tu nemam puno za zeznut (filu sam vec kuhala za torte samo bi ju zmiksala i super nam je)... e sada pitance, kakve su nakon drugog ili treceg dana?Ja bi ih rado pravila u petak da bas ne skiknem u subotu. Mada koliko mi se taj kolač djeluje fini i koliko ga vaši ukućani hvale sumnjam da je stajao u protvanu tri dana možda ga i moji vec u subotu spraše(to nam se vec događalo)

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo ja ću ti odgovoriti Kosjenka -kolač je dobar i 5 dana kasnije, tako da ga slobodno možeš praviti ranije (vjerojatno već jesi) i ja sam za ovaj Uskrs pravila njih i Zebra tortu.
    za one koji su razočarani samo ću potpisati uroru-ovajkolač nije spektakl, no bit je u minimalnim sastojcima i brzini pripreme. ja sam ga recimo radila puno puta od kad sam rodila jer je to bio jedini kolač koji sam stizala napraviti dok N. spava, zaista je brzinski , a i svi koji su ga probali su oduševljeni

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja jučer prvi put radila ovaj kolač i zaista je odličan.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nikada ne bih radila kolač sa tolikom količinom biljnog vrhnja, dovoljno mu je pogledati vijek trajanja, čista kemija.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Nikada ne bih radila kolač sa tolikom količinom biljnog vrhnja, dovoljno mu je pogledati vijek trajanja, čista kemija.
    Mondu, ne moraš nužno upotrijebiti biljno vrhnje, ja sam ga uvijek radila s običnim vrhnjem za šlag i svaki put je ispalo odlično (a ako malo pažljivije pročitaš temu, vidjet ćeš da nisam jedina). A što se tiče količine, pa ni tortu ne možeš ukrasiti s manje, a da na nešto liči, tako da mi se 1/2 litre ne čini pretjerano puno.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pravila ih na veliku subotu a jeli ih do srijede i bili su super..stavila sam nasjeckanih oraha na biskvit (plan bio u biskvit) mmmm čak je i mm pohvalio koji papa samo mađaricu i gužvarice.Nisam baš neka pekarica a ovi su mi taki bili da sam bila sva :D
    Idući put probam sa slatkim vrhnjem i lješnjacima

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Radila ga već par puta - svaki put je sve bolji

Čak mi je bolji drugi dan nego prvi (dulje od toga nije ostao) 8)

Super, sve pohvale za recept.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I da, radila sam ga s vrhnjem za šlag - super je ispala krema.

BTW, to mi je jedini kolač koji znam sama pripremiti (još učim...)

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eto i ja moram pohvaliti ovaj kolac. Jucer sam ga radila i to tako da sam od svakog pokupila nesto sto mi se cinilo da bi kolac mogao uciniti savrsenim.
    Dodala sam oraha i cimeta, 1l dukatovog vrhnja za slag i 40 dag cokolade za kuhanje dorina. Pekla sam na 180 jedno 20 min. i stvarno mi se lijepo ravnomjerno digao. Poduplala sam dozu slaga jer ipak volim da se gore osjeti malo vise kreme, koja je btw bozanstvena.
    Ocjena: 5+, samo mi ipak cimet malo odudara pa iduci put radim bez njega.
    I ziva istina, meni je drugi dan jos 10 puta bolji

Sunseeker avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... evo i ja sam isprobala kolač... super je i jako jednostavan za napraviti... taman kad se gosti najave... za čas gotovo...
    ... već fali pola tepsije...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, danas probane,tj pojedene još jedne njam kombinacije...brusnica i lješnjaci (preprženi i usitnjeni )

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa
    Prvo snijeg pa ostatak (žumanjci, šećer...) pa sve zajedno lagano pomiješati. Premazati lim maslacom, uliti smjesu i peći na 220 jedno 15-20 minuta, ovisno koliko ti je pećnica jaka...

Hvala na dobrodošlici i nema frke za pitanjca!
    Ja sad upadam kao padobranac ali imam pitanje.Nikad u životu nisam napravila niejdan kolač i probala vi ovaj.Budući da sam totalni tudum za ove stvari,recite,kad se izmiksa bjelanjak,da li se ovaj ostatak umiješa lagano ručno ili mikserom?I ima li veze kojim redosljedom se to sve stavlja?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bjelanjak uvijek umiješam ručno i pazim da je u jednom smjeru
    tako mi je biskvit rastresit

a što se redoslijeda tiče... uvijek prvo žumanjak sa šećerom, pa brašno, pa ulje/mlijeko...

prašak za pecivo u zadnju turu brašna
    ako ide kakao, naizmjenično sa brašnom
    ako idu orasi, nakon jaja i šećera

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja bjelanjak uvijek umiješam ručno i pazim da je u jednom smjeru
    tako mi je biskvit rastresit

a što se redoslijeda tiče... uvijek prvo žumanjak sa šećerom, pa brašno, pa ulje/mlijeko...

prašak za pecivo u zadnju turu brašna
    ako ide kakao, naizmjenično sa brašnom
    ako idu orasi, nakon jaja i šećera
    ja bih još samo nadodala da ulje/mlijeko ne sve odjednom nego postupno

ja bjelanjak miješam mikserom ali isto uvijek u istom smjeru

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bjelanjak istučem mikserom, ali ga u ono drugo umiješam lopaticom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Apricot i xenia,zahvaljujem.Probat ću ovih dana pa javim jel jestivo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ej, bjelanjak uvijek ide skroz na kraju, tako da znaš

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam teški tudum za kolače pa si ova uputstva uvijek ponovim prije okršaja s mikserom:

Prvo mutim žumanjke i šećer i to sve dok se šećer više ne osjeti pod prstima. Zatim dodajem tekuće sastojke (ulje, mlijeko), a na kraju suhe sastojke pomiješane zajedno (brašno, kakao prah, p.p.).
    Bjelanjke izradim nakon prethodne smjese da budu čvrsti i njih lagano žlicom umiješam (nikako mikser).
    Ovo mi je pravilo za sve biskvite.
    Namoastim i pobrašnim tepsiju, izlijem smjesu i to tako da prvo popunjavam ćoškove, a onda sredinu i još malo stresem prije pečenja da se sve poravna.
    Pečem na 180 - 200°C oko pola sata, tj. kad vidim da se rubovi počinju odvajati od tepsije, onda izvadim, probodem čačkalicom i to je to.

Nemoj otvarati rernu dok pečeš nikako i pazi na prašak za pecivo, jako je važno da je on dobro umiješan, jer od njega se prave brijegovi

Na ta uputstva sam negdje na forumu naletila a moj dodatni savjet(naučeno na vlastitim greškama ) je da se prvo svi sastojci pripreme, namasti tepsija i upali rerna.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

probala danas
    kolač po mojoj mjeri, uživala u pripremi i konzumaciji
    toliko jednostavno, brzo i fino...
    koristila sam vrhnje za šlag, ne biljno, obično
    :D

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisam čitala sve ove stranice koje su ispisane o HOLA kolaču, već samo prvi post sa receptom i Ekica šaljem ti ogromnu !

Ako imaš koji ovako dobar i brz kolač, molim te pišiiii, .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi ovaj kolač svi obožavamo. to je obavezan dio programa za svako family okupljanje.

A ja ovu kremu stavljam i u neke torte kad nemam vremena za filozofiranje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je ova krema uvijek gorkasta :?
    zato mi je kolač puno bolji kada je s bananom između biskvita i kreme... s narančom , isto mi super ide s gorkom čokoladom, je isto fini...
    mislim da će se i jagode tu fino utopit kad bude stađun od njih...

bajame ogulim i nasjeckam kao za jež tortu pa pospem po vrhu svake verzije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kolač mi je savršen

tko god ga je probao,tražio je recept

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kolač mi je puno presladak (radila sam s čokoladom za kuhanje). Lijepo mi je ispao, dobro je izgledao, spretno sam ga narezala, ali na proslavi za koju sam ga radila za njim je posegnula samo jedna osoba, svi su ostali navalili na druge kolače... :/

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam probala i druge varijante ovog kolača, pošto je jednostavan, brzo gotov i dobar. Radila sm tako da umjesto kakao praha u tijesto dodam 100 g. mljevenog maka, ostalo standardno - kolač jako dobar.
    Druga varijanta u biskvit 100 g kokosovog brašna, isto je dobar kolač.
    Umjesto hola šlaga radim sa vrhnjem za šlag.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je super u svim varijantama, a konačno mi se dogodilo i ono da mi biskvit pliva u kremi. I shvatila sam zašto. Biskvit nije bio dobro pečen. Meni se žurilo, činio mi se pečen, prelila kremu i ops, ode krema dolje, a biskvit pliva gore.

Inače krema je poznata kao ganache, ako ukucate u google dobit ćete razne verzije; u neke se još stavlja i maslac, neke se ohlade pa izmiksaju...jako je popularna u francuskoj, a i na ovom forumu je popularna truffle ganache torta.

Ja sam od ove kreme, (sa više čokolade) ohlađene, pravila kuglice koje sam uvaljala u kokos brašno ili mljevene orahe/bademe/lješnjake u fazi kad nisam jela nšta škrobno i bilo je fantastično

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Napravila i ja. Jako dobro!

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je ovaj kolac extra.Brz, ukusan , lep za secenje, podelila recept svima

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •