Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Stalno bolestan, da ga ispisemo iz jaslica?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Stalno bolestan, da ga ispisemo iz jaslica?

Ne mogu vise podizati temu Dokle bolesni, treba mi nova .

Od kad je u 5. mj. s nepunih godinu dana krenuo u jaslice stalno, ali stvarno stalno je bolestan. Dva puta su bile crijevne viroze koje su nas sve strefile, a ostatak vremena mu je nos stalno zastopan, stalno ima guste zeleno zute smrklje, mekanu stolicu, povisenu temp. Nije da malo kasljuca, ili da mu malo curi nos, nego bas hropce, ne moze spavati. Garasone i Efedrin kapi su nam stalno na stolu, a o sljezu, fizioloskoj i morskoj vodi da ne govorim. Mislim da sam zadnjih par mjeseci bar 300 puta sjedila iznad njega dok on urla i odstopavala mu nos na usisivac. Sisa jos uvijek, jede puno voca i povrca, pije vitaminski pripravak za imunitet. Pedijatrica ga uvijek ostavi doma 5 do 7 dana, kad se zbroji s vikendom bude i preko 10 dana doma. Odvedem ga u jaslice, 4. ili 5. dan ima temp. i sav bude zastopan. Nije nikad bio duze od 5 dana u jaslicama. Niti jedan jedini put jos nije bio dva tjedna u komadu.

Rekla mi teta u vrticu da ga previse izoliramo, on je jedini koji toliko izostaje i da ga dovodim ceste, cim mu spadne temp., jer ce prije steci imunitet. Probala sam i to. Nije pomoglo. Od 1.10. do danas je 3 puta imao upalu uha, i upravo treci put pijemo Klavocin. Smije li uopce tako malo dijete toliko cesto piti antibiotik? O umoru, isrcpljenosti, bolovanjima, odradivanju posla po noci da ne pricam. Razmisljam i o homeopatiji, ali u svoj totalnoj zbrci ne stignem ni prosurfati ili istraziti kako nam i to moze pomoci.

U petak nam je pedijatrica rekla da ga vadimo van iz jaslica, jer nije on za kolektiv.

Je li to to? Stalno mislim i svi govore da ce proci to, da im svima treba vremena da steknu imunitet, ali je li moje dijete ipak mora van iz jaslica?

Nemam nikoga da ga cuva, svi radimo, trebam tetu cuvalicu na 8,9 sati, moram naci nekog preko oglasa, sve sam poznanike iznazivala, ni financijski nam nije bas lako... i zlo mi je da sada moram ostavljati dijete nekom nepoznatom... Ali dobro, pregrmit cemo i sve to, ako nam nema druge. Ima li neko iskustava, kad ste ih vadili van iz jaslica?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo odustali od jaslica kada je završio u bolnici na intravenskom davanju antibiotika radi još jedne respiratorne infekcije u nizu. Kao i tebi, i nama je pedijatar rekao da je prečesto bolestan, i da ga maknemo ako možemo. Našla sam preko oglasa dadilju koja ga je čuvala do 3. godine, a onda je krenuo u vrtić. Po povratku u vrtić je bio više puta bolestan, ali ništa češće od ostale djece.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja starija bi jedva dočekala srijedu, 3 dana vrtića i bolest. Uvijek neke viroze, što crijevne što respiratorne.
    Nismo je vadili iz vrtića. Pregrmili smo to. Bili u bolnici zbog resp infekta, u dnevnoj zbog rote... Nije nam to bila lijepa godina. Ali nije bilo ni antibiotika.
    Sa 2 god i 3 mj (druga god jaslica) smo joj izvadili treću mandulu koja joj je bila uzrok konstantnog curenja nosa i hroptanja.
    Te je godine izostajala kao i sva druga djeca.

Ako imate riješenje, vadite ga van, ako nemate izdržite zimu, proljeće okreće novi list

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako imaš mogućnost, vadi ga
    dijete ima 1.5 godinu, jaslice mu ne trebaju radi druženja, premali je za to
    po meni su jaslice nužno zlo, samo čuvaona, i tko god ima mogućnosti, bez obzira na bolesti i zdravlje, po mom mišljenju, bilo bi dobro da organizira čuvanje na drugi način, bake, tete čuvarice...
    3 godine i polazak u pravi vrtić je vrijeme za uključenje djeteta u kolektiv
    naravno rijetki imaju tu mogućnost
    ako ne možeš do njegove 3. godine, ja bi ga izvadila barem do proljeća, onda će biti lakše

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je krenula u vrtić s 2,2 god (znači bila je starija od tvog malca i nisu je primili u jaslice nego odmah u vrtić). i ta prva godina nam je bila paklena. stalno je bila na antibiotiku. imam osjećaj da sam stalno davala antibiotik, mjerila temperaturu, vodila je po doktorima, vodila u vrtić. i pregrmili smo tu prvu godinu, došlo ljeto, kupanje po cijeli dan, more (ja duboko vjerujem da nam je i to pomoglo) i druga vrtićka godina je bila zaokret za 360 stupnjeva. kao da je netko ruklom odnio bolesti i donio imunitet. nije da nije više izostajala, razbolila bi se i ona, ali točno onoliko koliko je "normalno" za kolektivna razboljevanja, za sezonske bolešćine i tako to.

sad mi je mali u jaslicama, druga godina jaslica. prvu je cijelu zimu bio slinav, šmrkav, kašljao. ali je išao u jaslice jer se te bolešćurine samo vrte u krug. i nema mi ga tko čuvati. srećom on nije sklon temperaturi, od rođenja je imao 3 puta po par sati i to je to. ali nos mu curi ko špina. ali ove godine je tek prije tjedan dana zaslinio. od rujna do sad smo bili mirni. valjda je tome kumovalo i vrijeme koje je tek prije par dana pokazalo zimske zube. ili ima utjecaj i to što već polako stječe imunitet. sve u svemu sad je puuuuuno bolje nego je bilo prošle godine.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala cure. Tješi me ovo da bi na proljeće moglo biti bolje.
    Pa sam počela nešto razmišljati da uzmem 2-3 mjeseca neplaćenog (iako ću morati djelomično nešto posla na projektu u sljedećim odrađivati i od doma, no to bih uspjela organizirati). Pa da ja ostanem s njim doma tih par mjeseci. Financijski bi se stisli to kratko vremena. Samo da ne moram razmišljati o teti čuvalici 9 sati na dan .

Ne znam, moram još sve skupa pozbrojiti i oduzeti (i zdravlje i novce) i vidjeti što nam je najbolje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure. Tješi me ovo da bi na proljeće moglo biti bolje.
    Pa sam počela nešto razmišljati da uzmem 2-3 mjeseca neplaćenog (iako ću morati djelomično nešto posla na projektu u sljedećim odrađivati i od doma, no to bih uspjela organizirati). Pa da ja ostanem s njim doma tih par mjeseci. Financijski bi se stisli to kratko vremena. Samo da ne moram razmišljati o teti čuvalici 9 sati na dan .

Ne znam, moram još sve skupa pozbrojiti i oduzeti (i zdravlje i novce) i vidjeti što nam je najbolje.
    Neznam gdje si, ali uzmi u obzir da ako ispišeš dijete iz jaslica, da ti ponovo slijedi upis i sve komplikacije uz to.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Isto smo i mi prolazili na početku, 5 dana bi izdržao u vrtiću, i već petak popodne bi zakurio. Onda nam je pedijatrica prije mjesec dala inekciju ekstencilina koja ima zaštitni učinak 3 tjedna. Ta tri tjedna su prošla, ali on se još drži. Pomalo slini i kašlje, ali temperature nema. Ne znam na koju foru, ali kao da je to dalo malo vjetra njegovom imunitetu. Vidjet ćemo što će biti ovaj tjedan.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rehab, mozes objasniti sta je to i koliko djete mora biti staro?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za većinu su pedijatara jaslice nužno zlo. Moj je odmah kad sam rekla da ide u jaslice s prvom godinom rekao zar baš nemate nijednu drugu mogućnost, stalno će biti bolesna? Prva godina i nama je bila paklena, najviše je izdržala 3 tj u komadu, bili smo i u Klaićevoj 10 dana zbog bakterijske upale pluća. Ali pregrmili smo je nekako što uz moja izbivanja s posla što uz čuvanje baka kad je bila bolesna. Evo sad je 2,2 godine i temp skoro da nije imala od rujna u jaslicama (do sada je imala jedino konjuktivitis i proljev, sve bez temperature). Ide na bolje. Dajem joj svako jutro riblje ulje, kolostrum s probioticima u prahu od Childlifea i med s propolisom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubilo Bubich,

priej svega želim da vam sve te prehlade i bolesti što prije prođu i da što prije steknete imunitet.
    Ne znam što bi ti rekla al ne bih dijete nipošto ispisivala iz jaslica iz više razloga: prvo ne smatram jaslice čuvaonom one su puno, puno više (barem mom djetetu, ima prekrasne tete, ne preveliku grupu) i većina djece tamo stvarno uživa pa možda na proljeće budete bolje i maleni poželi u društvo (pogotovo ako voli ići u jaslice), drugo jako teško je ponovo dobiti jaslice a nije to neka cijena da plaćaš čuvanje mjesta, treće isto sam jako nepovjerljiva prema tetama čuvalicama a i pitala bih se što ako se teta razboli kako se onda organizirati-8a mislim i da nema tete koja može smislit sve one igre koje igraju u vrtiću posebno grupne), četvrto probala bih jačati imunitet djetetu kako su ti cure rekle priej svega homeopatijom i svim ostalim drugim prirodnim preparatima (moram priznat da se čudim da nisi to već probala u ovih 7 mjeseci) pa ćeš vidjeti.

Moja L. ima izrazito dobar imunitet i kuc-kuc nikad nismo pili antibiotik a ima 2 god i 8 mj, u jaslice ide otkad je imala 1 god i 4 mj (startala u rujnu), sad imamo i malog bracu od 4,5 mj ne donosi mu nikakve boleštien iz vrtića tako da-...sve ovisi... ove godine L. još nijednom nije izostala iz jaslica, a prošle možda 3 puta al niš posebno nije bilo, nosić, crijevna viroza.

mi se nastojimo raznoliko hraniti, uzimamo prirodne preparate ako nam trebaju, kemiju izbjegavamo koliko je god moguće,puno smo na zraku, ne "steriliziramo" previše ništa, nastojimo se malo čeličiti , odabrali mso pedijatra koji ne propisuje antibiotike samo tako, sigurno da ima i do genetike al eto možda nešto pomogne.

Želim da što prije očvrsnete i moj savjet bi bio ne ispisuj ga iz vrtića probaj ovu opciju s par neplaćenih mjeseci i uzmi ove preparate koje ti cure sugeriraju!

ja sam uvijek za vrtić (t o sam ja ), al naravno ukoliko je dijete koliko-toliko zdravo, od frendice mali od jako boležljivog se djeteta uz homeopatiju pretvorio u potpuno drugo dijete, sda je zdrav i što je najbintije ne donosi maloj seki doma bolesti-oboje su na homeopatiji.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znam da nije pravilo, ali ja sam upravo radi bolešćina ostavila svoju trogodišnjakinju ove godine kuće.
    Prvih dana je bilo teško u smislu oranizacije nje i male bebe, ali sada smo super.
    Rađe skitam vani i po buri i kiši (da se druži s djecom) nego da je doma svako malo liječim.
    Mnogi mi kažu da sam luda, a ne znam...sad mi je puno lakše i ne čini mi se ništa teško.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, mozes objasniti sta je to i koliko djete mora biti staro?
    Evo mišljenje dr. Richtera:

Extencillin ili benzatin-penicilin se daje kao jedna injekcija penicilina, a koja bi teoretski trebala držati 3-4 tjedna, tj. štititi od infekcije beta-hemolitičkim streptokokom grupe A u tom razdoblju. Neko moje iskustvo jest da je to prije 2-3, nego 3-4 tjedna. Prije su ga Amerikanci puno koristili za jednokratno liječenje streptokoknih angina, no mislim da to više nije glavna doktrina. Ne može se time pojačati imunost. Ako ima stalne streptokokne infekcije tipa angina, onda je izlaz da izvadi krajnike.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja je krenula s 22 mj.
    Prva sezona od rujna do rujna: cca 12 upala uha i stalni antibiotici dok me ORL (a ja onda pedijatra) nije prosvijetlio da joj ne trebaju jer se radi o sklonosti virusnim upalama uha. Najduže u komadu bila je 2 tjedna u vrtiću.
    Druga sezona: 4 upale uha, par viroza i vodene kozice - puno bolje.
    Treća sezona, promjena kursa: dosad nijedna upala uha, nego 3 nagle upale grla (jedna uz antibiotik) - ujutro bude sretna i vesela, a nakon užine uvene na 39. U vrtiću izdrži i 3 tjedna u komadu .

Nakon svega zaključila sam da neka djeca imaju jednostavno slab imunitet koji se ne da ničim popraviti (nema što nisam probala s njom).

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo i našeg iskustva. Mališa je krenuo u vrtić s 10 mjeseci (moralo se... privatni vrtić ) Već s 11 mjeseci su nas naručivali na operaciju i ugradnju cjevčica. Dva dana vrtića, pa antibiotik! Strašno!!! E onda smo okrenuli drugu stranicu, otišli homeopatici koja mu je dala nešto za imunitet i kad bi bio na terapiji, sve je bilo ok, čim bi došla pauza...antibiotik! Tek s homeopatijom je izdržao tri tjedna vrtića u komadu!!! e, a onda kad su se curice rodile morali smo nabaviti inhalator. I to nam je bio spas!! Čim malo krene nos ili kašljucanje, odmah ih prikopčavam na inhalator i evo nas! Curice su u 10 mj krenule u vrtić i do danas još nije bilo antibiotika!!! (Bogu hvala).
    Imamo nekakav Omronov i nebih ga dala za ništa na svijetu! Mališa se izvukao bez ugradnje cjevčica i bez ikakve operacije...a ni ne sjećam se kad je zadnji put pio antibiotik. Moja topla preporuka je nabaviti inhalator! Zbilja vjerujem da je nas to izvuklo!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim rasprave o jaslicama pro i con su jedno, a konkretna zdravstvena slika djeteta ipak nešto drugo. Da je meni dr. koji prati dijete rekao da vadim dijete iz kolektiva ja bih to napravila, na ovaj ili onaj način. Da nemam povjerenja u tog liječnika tražila bih (barem) drugo mišljenje, a dotle bih svakako ostavila dijete kod kuće.
    Poznajem u našem krugu užem prijatelja dvoje djece (osim mojih) koji su krenuli i nisu mogli zdravstveno izdržati situaciju u grupi, od toga je jedno dijete bilo stvarno ozbiljno ugroženo i njima su u bolnici doslovno zabranili jaslice dok dijete ne dosegne određeni status. To nije tako rijetko, ali naravno većina nema takvih problema. Ipak mislim da ne treba mješati kruške i jabuke, djeca koja prolaze normalne viroze i prehlade s kojom anginom ili upalom uha tu i tamo i djecu koja padaju na težini od neprekidnog niza infekcija, infekcije koje redovno završavaju na hitnoj, više od dva antibiotika u 6 mjeseci itsl tu se ipak treba staviti zdravlje na prvo mjesto, zlu ne trebalo.
    Posljednje uređivanje od pikula : 27.12.2011. at 09:41

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su krenuli u jaslice istovremeno 2002. godine - moralo se. Imali su godinu dana i dvije godine. Mlađi se jako dobro priviknuo (adaptacije nije ni bilo, imao je svoju dragu tetu Romanu).

ALI naše malo dijete je bilo bolesno više-manje stalno prvih šest mjeseci, ako ne i malo dulje. Stariji isto, ali ne toliko, već je bio veći i imao nešto bolji imunitet (iako je on imao puno težu adaptaciju).

Daklem, nisam pametna što savjetovati jer to ovisi o puno faktora. Ako dijete bude bilo doma, opet će kasnije kad krene u kolektiv prolaziti tu fazu viroza i drugih boleština, ali vjerojatno djeca to lakše savladaju ako imaju dvije ili tri godine, nego ako imaju samo godinu dana. Moj nećak je iz ovog razloga ostao doma s bakom do škole, pa je tako izgubio pola prvog razreda dok je stekao isti taj imunitet.

Da sam imala mogućnosti, djecu ne bih davala u jaslice, tj. ostavila bih ih doma do treće godine. Budući da takve mogućnosti nije bilo, kombinirali smo vrtić i tete čuvalice (s kojima smo imali ne baš sjajna iskustva; da su bila bolja odustali bi od jaslica ali u našem slučaju jaslice su bile manje zlo).

Sretno, kako god bilo, nismo svi u situaciji da zbrinemo djecu izvan institucije do treće godine. Preživi se, ali bolesti u prvoj godini su neizbježne. Imat će ih u manjoj mjeri početkom svake pedagoške godine.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

N je posla u vrtić sa 3.5 godine. Sisala je tad još uvek, zdravo se hranila, bila zdravo dete. I onda je krenulo... Upale uha, antibiotici, grip i drugi razni virusi.... Trebalo mi je pola godine da se osvestim šta nas je uopšte snašlo. Ostajala je kod kuće na oporavku sve dok nos ne bi prestao da curi (što je ponekad bilo i 20 dana). Onda sam promenila ORL doktora pa više nije dobijala toliko atb za uho.
    Pila je riblje ulje, vitamin C, sisala, jela puno voća, povrća, mesa.... ali ništa.

Ove godine smo počeli sa ehinaceom. Da li zbog toga ili što je pregrmela najgore, ali puno je bolje. Nije imala temperaturu uopšte, samo povremeno slinav nos i jedan stomačni virus.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I još jedna stvar - moji su isto bili filani antibioticima, a zapravo bezveze (bez brisa, često i bez krvne slike), jer se pokazalo da je mlađi alergičan na prašinu, peludi i svašta. Tko zna koliko je moje mlađe dijete antibiotika progutalo bezveze i koliko bi još da mi, roditelji, nismo tražili uputnicu za Srebrnjak i alergološko testiranje. Tek kad se utvrdila hrpa alergija na sve i svašta (alergijska astma) dobio je kortikosteroide zimi trajno stvar se riješila, pa ne pamtim kad je zadnji put vidio antibiotik. Slično je bilo i sa starijim. Tako da se može otići po drugo mišljenje i bez promjene pedijatra, samo uz uputnicu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Isto smo i mi prolazili na početku, 5 dana bi izdržao u vrtiću, i već petak popodne bi zakurio. Onda nam je pedijatrica prije mjesec dala inekciju ekstencilina koja ima zaštitni učinak 3 tjedna. Ta tri tjedna su prošla, ali on se još drži. Pomalo slini i kašlje, ali temperature nema. Ne znam na koju foru, ali kao da je to dalo malo vjetra njegovom imunitetu. Vidjet ćemo što će biti ovaj tjedan.
    Moram priznati da ne razumijem. Zar je stvarno imao dokazane BHS-A infekcije?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da ne razumijem. Zar je stvarno imao dokazane BHS-A infekcije?
    Ne znam što je BHS-A infekcija. Imao je više puta gnojne angine, streptokok u brisu. Doktorica je predložila tu inekciju, a ja sam pristala, ipak je smatram stručnijom od sebe na tom području. Inekcija je već prestala djelovati, upale još nema... Vidjet ćemo što će biti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, streptokokne angine.
    Iz tvog posta mi se učinilo da je to dobio kao preventivu općenito.
    Krivo sam skužila.

tiva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

evo ako i ja mogu dati naše iskustvo.
    starija je krenula u jaslice sa godinu dana... prva 4 mjeseca je bilo 2 tjedna jaslica, 2 doma.
    isto malo viroza, antibiotika, svašta nešta.. ali nikad teže bolesna.
    hvatanje imuniteta je trajalo kod nas 9 mjeseci. od Božića prošle godine imali smo samo jednu težu upalu sa antibiotikom, i pokoju virozu, al najčešće bez temp.
    moj savjet je, izdržite... ako klinac nije ozbiljno bolestan, tipa da se mora liječiti u bolnicama i sl. ustrajte u tome da se vodi u jaslice.
    mlađa cura uhvati od seke virozu, al dobro se drži, fala Bogu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam jos dosla do faze da bi ga sigurno i skroz ispisala, znam sto znaci dobiti mjesto u ZG jaslicama. U scenariju da sam par mjeseci na neplacenom, placala bih cuvanje mjesta, a onaj drugi scenarij s tetom cuvalicom na cijeli dan mi ionako jos nikako nije sjeo . U nasu grupu je upisano 21 dijete, ukljucujuci one koji cekaju da napune godinu dana (nitko nije bio ispod crte na upisima), pa me ne bi pekla savjest da nekome kradem mjesto, a dijete mi doma.

Pedijatrica je to onako izrekla, jer me gleda svaki tjedan, da smo o tome detaljno i duboko razgovare ne znam bi li rekla da ce to uskoro proci, da ima i gore djece, da ionako kad tad mora steci imunitet. Pa se ja stalno borim s tim mislima. Nikako ne mogu ocijeniti i procijeniti je li to svi to prolazimo ili je moj stvarno gori od drugih. Ovo me muci

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    To nije tako rijetko, ali naravno većina nema takvih problema. Ipak mislim da ne treba mješati kruške i jabuke, djeca koja prolaze normalne viroze i prehlade s kojom anginom ili upalom uha tu i tamo i djecu koja padaju na težini od neprekidnog niza infekcija, infekcije koje redovno završavaju na hitnoj, više od dva antibiotika u 6 mjeseci itsl tu se ipak treba staviti zdravlje na prvo mjesto, zlu ne trebalo.
    Jesu li tri upale uha u 2 i pol mjeseca upala tu i tamo ili razlog da se vadimo iz kolektiva? Mnogi od vas pisu da su vam djeca bila stalno bolesna, neki su spomenuli i gomilu antibiotika, pa koliko sam shvatila izgurali ste tu prvu godinu i niste ih vadili van. Ili su ipak bili cesce doma nego u jaslicama jer ih je imao ko cuvati? Da mi je lako organizirati cuvanje ne bi puno razmisljala, ali kad se zapetljam u odluke o teti cuvalici, mom neplacenom na kojem zapravo po noci radim na projektu i novcima za stambeni kredit nisam vise ni pametna, ni u nista sigurna. Je li ovo normalno i trebamo samo izdrzati dok ne prode, ili se ne smijem ni sekunde premisljati i ne trebam ga do proljeca niti jednom odvesti u jaslice. Do utorka sam na bolovanju, a jos uvijek ne znam sto da tada radim.

Homeopatija mi do nedavno uopce nije pala na pamet, tek se spremam pozabaviti time. Stalno smo bili u fazi to je normalno, proci ce brzo dok nije proslo 7 mjeseci, i tek su me ove tri upale uha zaredom alarmirale da mozda i nece tako brzo proci.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imunitet se stjeće kad je organizam spreman (netko prije , netko kasnije) , ne dobiva se imunitet izlaganjem djeteta kolektivu u najranijoj dobi . Tada ili dijete ima dobar imunitet, pa to progura bez nekih ozbiljnijh boleština ili je još osjetljiv (ili će uvijek biti osjetljiviji, ali ne naravno tako često bolestan) pa se sve ljepi na njega. Misliti da se dijete čeliči ako je često bolestan i da mu to čini dobro za imunitet je apsolutno netočno.

Upale uha su vrlo česta stvar kod malih jasličara , obzirom da si ne znaju nos ispuhati, a često su puni sluzi, pa se cijevčice zatvore. Ne vjerujem da postoji čaroban pripravak od kojeg bi osjetljiva djeca nekim čudom bila zdrava . Možeš probati kupiti električni inhalator pa kad krene curiti nos inhalirati fiziološkom i izvačiti šmrklje sa onim nastavkom za usisavać. Jasno je da bi bio manje bolestan ako ne bi bio u kolektivu bar u sezoni ovih respiratornih infekcija, ali rijetko tko bira jaslice i činjenicu da je svako malo na bolovanju sa bolesnim dijetetom, ako ima drugog izbora .
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.12.2011. at 13:46

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako je imao 3 upale uha u tako kratkom vremenu, to onda najčešće znači da je to zapravo bila jedna te ista upala koja se nije izliječila do kraja. Ako je virusnog porijekla (a vjerojatno jest), antibiotik ne pomaže. Sekret mu se nakuplja u srednjem uhu i stvara tlak kojeg on osjeti kao bol (ili ne osjeti, ko moja mlađa ), a temperaturu može imati, a i ne mora (moja uopće ne bi imala simptome prehlade, samo bi joj se sekret slijevao po noći u grlo). Za upalu uha najvažnija je higijena nosa, nalijevanje fiziološkom i ispumpavanje šmrklji van, a za vrijeme akutne upale, boli uha i zaštopanosti nosa kapati neke kapi par dana. Dok se ne riješi sekreta u uhu, imat će i takve upale "u nizu".
    Naravno da je bolje ako je van jaslica, ali čak ni to ne mora značiti ništa ako ima sklonost upalama, svaka bezazlena virozica udarit će mu na uho. Moja je imala 3 upale od svibnja do kolovoza kad uopće nije išla u vrtić.
    Ovime ti samo želim reći da nema pravila, nažalost.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Inhalator nemamo, kupit cu ga sada. A ne mozete zamisliti koliko sam puta ulila fiziolosku (morsku vodu, sljez) i usisavala to dijete. Nekad i po 2, 3 puta u sat vremena. Usisivac mi stoji na sred sobe cijeli dan .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inhalator nemamo, kupit cu ga sada. A ne mozete zamisliti koliko sam puta ulila fiziolosku (morsku vodu, sljez) i usisavala to dijete. Nekad i po 2, 3 puta u sat vremena. Usisivac mi stoji na sred sobe cijeli dan .
    Hajde nemoj jadnog toliko često usisavati. Probaj nabaviti inhlator, pa 20 minuta inhaliranja fiziološkom i onda izvuci.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, jadno dijete, ali to bude samo prvi dan, dva . Poslije bude 1 svakih 2-3 sata .

I mislim da nije bilo da nismo do kraja izlijecili uho, prvi put je bilo pocetkom 10.mj., pa drugi put nakon mjesec i pol, i treci put nakon mjesec dana od toga. Svaki put smo popili antibiotik do kraja i isli na kontrolu, i bilo je ok. Je li moguce da je to sve jedna upala?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde nemoj jadnog toliko često usisavati. Probaj nabaviti inhlator, pa 20 minuta inhaliranja fiziološkom i onda izvuci.
    Ja isto tako mislim. Mi smo čak taj usisivač nekako lagani izbacili iz upotrebe (osim kad zagusti).
    Šprica fiziološke u nos (20 ml u jednu i 20 ml u drugu nosnicu, onako iznad kade da se sve ima kamo slijevati), pa 15 minuta inhalatora i ko novi su!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Usisivač je super, ali može škoditi sluznici. A sljez, ja sam probala nakapati sebi... i od tada ga nikad više ne stavljam djeci!!!
    Peče za poludit. a nisam baš sigurna da je imalo više efekta od fiziološke!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, jadno dijete, ali to bude samo prvi dan, dva . Poslije bude 1 svakih 2-3 sata .

I mislim da nije bilo da nismo do kraja izlijecili uho, prvi put je bilo pocetkom 10.mj., pa drugi put nakon mjesec i pol, i treci put nakon mjesec dana od toga. Svaki put smo popili antibiotik do kraja i isli na kontrolu, i bilo je ok. Je li moguce da je to sve jedna upala?
    da , ako je virus u pitanju ( oko 85% upla uha je virus u pitanju). Možda da konzultirate otorinca ako vam se upala ponovi.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A koje prirodne pripravke dajete djeci?

Homeopatiju na smatram prirodnim pripravkom

Mi smo davali ovo

http://www.natura-rab.hr/proizvodi.html
    Salvia Immunity

Optimalan mix eko meda od kadulje i 30 % koncentrata propolisa pripremljenog posebnom tehnologijom. Ovaj visokovrijedan apiterapijsdki proizvod namjenjen je djeci i odraslima, a najbolje djeluje na jačanje imunobiološkog sustava, jer u organizmu potiče specifična antitijela - djeluje kao biostimular. Zbog visoke zastupljenosti propolisa, ovaj proizvod djeluje antivirusno, antibakterijski i lagano anestetski. Kako je baza jedinstven eko med od kadulje, proizvod je rješenje kod bolesti cijelog dišnog sustava.

Konzumira se po preporuci proizvođača, otopljen u blago toplom napitku.
    Sad toga nema više za kupiti, pa smo, od istog proizvođača uzeli nekakvu zamjenu.

Dajem im i par žlica mješavine cikle, jabuke, mrkve, grejpa i meda.

Davala sam im i med koji je prošao kroz crnu repu ili rotkvu(nisam više sigurna šta).

Ima li itko još kakav prijedlog?

Inače, moj sin je prošle godine u par mjeseci izgubio 3 kg od silnih bolesti u vrtiću.

Imamo inhalator, aspiratior, ovlaživač.....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne postoji pripravak za podizanje imuniteta koji je znanstveno dokazan.
    Postoji razonovrsna i redovna zdrava prehrana, dovoljno sna, odmora, kretanja, čistog zraka, redovna higijena pranje ruku, ispiranje nosa kod prehlada, manje stresa, više pažnje i dobrog raspoloženja. Kod male djece takav tretman od dva-tri mjeseca može imati čaroban učinak na opće stanje, puno čarobniji od multivitaminskih sirupa i koječega.
    Moje skromno mišljenje je da je ovo nemoguće izvesti u prostoriji u kojoj svakodneveno boravi dvadesetak osoba, jede, pije, spava, plače i igra se.
    Posljednje uređivanje od pikula : 27.12.2011. at 15:22

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Osim kontakta sa mikroorganizmima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad shvaćam preporuku za čeličenjem djece u kolektivu od najranije dobi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sirius, potpuno krivo shvaćeno, čeličenje se nije odnosilo na to nego na mame koje po mom mišljenju manijakalno djeci stalno peru, brišu ruke, sve s čim su djeca u kontaktu,.ne dao Bog da dijete nešto digne doma s poda i stavi u usta....ja to doma ne branim, kuću čistim a koja "ciganska injekcija" (molim da se ne shvati krivo ovaj narodni izraz) dobro dođe, tako ja mislim a i moje iskustvo u vezi toga je pozitivno.

To govorim jer znam primjere (koji idu u krajnost što se tiče navedenog) oko sebe i upravo njihova dječica su nažalost najbolesnija u ovo zimsko vrijeme.
    Higijena da naravno obvezno, al u normalnoj, razumnoj mjeri.

inače potpisujem sve ono što je pikula navela da je potrebno za dobar imunitet,al bome potpisujem i Cubanu. That's how it is?!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sad shvaćam preporuku za čeličenjem djece u kolektivu od najranije dobi.
    Eto vidiš.

Za očite razlike među poboljevanjem djece po mom viđenju "krive" su neke razlike u nespecifičnom imunitetu na koje je čini mi se, nemoguće značajno utjecati.
    Imam dvoje djece, jedno u kolektivu od 13 mj, a jedno od 8 mj (sa petero male djece i 2 velika školarca), a od 20 mj u jaslicama. Ona je slagala virozu na virozu, bila doma svaki drugo tjedan po 10ak dana, a on je bio bolestan u ove tri godine 6-7 puta. I od toga je imao i šarlah, a kažu da ga djeca ispod 4 godine ne mogu dobiti.
    Nema tog meda, kapi ili pametne vode koja bi moju šmrkavicu pretvorilo u ovog hahara.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Postoji razonovrsna i redovna zdrava prehrana, dovoljno sna, odmora, kretanja, čistog zraka, redovna higijena pranje ruku, ispiranje nosa kod prehlada, manje stresa, više pažnje i dobrog raspoloženja. Kod male djece takav tretman od dva-tri mjeseca može imati čaroban učinak na opće stanje, puno čarobniji od multivitaminskih sirupa i koječega.
    Moje skromno mišljenje je da je ovo nemoguće izvesti u prostoriji u kojoj svakodneveno boravi dvadesetak osoba, jede, pije, spava, plače i igra se.
    potpisujem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eto vidiš.

Za očite razlike među poboljevanjem djece po mom viđenju "krive" su neke razlike u nespecifičnom imunitetu na koje je čini mi se, nemoguće značajno utjecati.
    Imam dvoje djece, jedno u kolektivu od 13 mj, a jedno od 8 mj (sa petero male djece i 2 velika školarca), a od 20 mj u jaslicama. Ona je slagala virozu na virozu, bila doma svaki drugo tjedan po 10ak dana, a on je bio bolestan u ove tri godine 6-7 puta. I od toga je imao i šarlah, a kažu da ga djeca ispod 4 godine ne mogu dobiti.
    Nema tog meda, kapi ili pametne vode koja bi moju šmrkavicu pretvorilo u ovog hahara.
    hm, i voo je zanimljivo i tjera čovjeka na razmišljanje ?!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

podizanej imuniteta

također potpisujem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Eto vidiš.

Naravno. Zato mi je totalno nerazumna i nelogična preporuka da se djeca sa slabijim imunitetom bildaju kad su izložena mikoorganizmima od najranije dobi. Jasno da i ona narastu i ojaćaju u međuvremenu pa se lakše nose sa (imunološkim) izazovima kolektiva.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mojoj prijateljici dečko prošle godine u jaslicama samo jednom imao upalu grla i dvaput mu slinio nos. Nije mi ni to jasno???
    Kako može biti tako čvrst, a prehrana ništa posebno, dojen 2 mjeseca.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno. Zato mi je totalno nerazumna i nelogična preporuka da se djeca sa slabijim imunitetom bildaju kad su izložena mikoorganizmima od najranije dobi. Jasno da i ona narastu i ojaćaju u međuvremenu pa se lakše nose sa (imunološkim) izazovima kolektiva.
    Tako je.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pepita, možda neka genetika?! čestitam ti na tvojoj drugoj curki.

Da, ni moja nije imala nikad u životu nikakvu upalu, ni grla ni uha,ok nosić joj curi s vremena na vrijeme al ništa više od toga, eventualno kašalj ,par dana i gotovo, kuc-kuc ne smijem ni spominjat, al je dojena 15 mjeseci, mene isto baš zanima jesu li stvarno otpornija dojena djeca ili je to mit? ne znam što bih rekla,oko sebe imama svakojaka iskustva.

uživaj sa svojim curkama!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja boležljivija se hrani raznoliko, puno povrća i voća, dojena 25 mjeseci.
    Onaj zdraviji bi mogao živjeti samo na krumpiru, tjestenini i kruhu kad bih mu popustila i dojen je 18 mjeseci.

Al je pitanje kako bi joj još sve to bilo da nije bila dojena. Jel onaj IgA u MM ipak doveo do toga da smo se tada uglavnom borili s virozama, sa jedva 2-3 bakterijske infekcije.
    Ne možemo uspoređivati dvoje djece. Jedino bi bilo mjerodavno kada bismo mogli dojenje i nedojenje provjeriti na istom djetetu. Ili jednojajčanim blizanicma eventualno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cubana, i dalje su mi tvoja razmišljanj jako zanimljiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pepita, možda neka genetika?! čestitam ti na tvojoj drugoj curki.

Da, ni moja nije imala nikad u životu nikakvu upalu, ni grla ni uha,ok nosić joj curi s vremena na vrijeme al ništa više od toga, eventualno kašalj ,par dana i gotovo, kuc-kuc ne smijem ni spominjat, al je dojena 15 mjeseci, mene isto baš zanima jesu li stvarno otpornija dojena djeca ili je to mit? ne znam što bih rekla,oko sebe imama svakojaka iskustva.

uživaj sa svojim curkama!
    Nisu dojena djeca otpornija
    od nedojene, nego bi to isto dijete (koje je dojeno) bilo manje zdravo/sklonije određenim vrstama infekcija/bolesti na adaptiranom mlijeku u odnosu na samoga sebe(dojenog) , a ne na ostalu djecu iz populacije (iako bi i cjelokupna populacija bila statistički zdravija ako bi većina djece bila dojena).
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.12.2011. at 16:22

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uh, ne stignem vas pratiti, ali sve u svemu mom djetetu je voce i povrce najdraza hrana , dojim ga, pije imunoloski pripravak, na zraku je, veselo, razigrano dijete, a u mom stanu je sigurno izlozen gomili bakterija .

Od svega vrijednog napisanog, jos mi ovo zvoni u usima:

Imunitet se stjeće kad je organizam spreman (netko prije , netko kasnije) , ne dobiva se imunitet izlaganjem djeteta kolektivu u najranijoj dobi . Tada ili dijete ima dobar imunitet, pa to progura bez nekih ozbiljnijh boleština ili je još osjetljiv (ili će uvijek biti osjetljiviji, ali ne naravno tako često bolestan) pa se sve ljepi na njega. Misliti da se dijete čeliči ako je često bolestan i da mu to čini dobro za imunitet je apsolutno netočno.
    Zvuci tako logicno i tocno, a i zvuci kao "nema mjesta za vas u jaslicama par godina".

I da, znala sam da grijesim u necemu (cesto usisavanje, sljez)... nikad ne znas sve. Ali obranu, stvarno je bio zastopan, a pogotovo sam se jako bojala upale uha, opravdano izgleda, a nisam ju ni izbjegla.

Kad da trazim uputnicu za otorinca? Opcenito dok je smrkljav i zastopan, sad kad je na klavocinu, iduci put kad posumnjam u upalu uha...? Malo ste mi poljuljali i "vjeru u dijagnozu upale uha i potrebu za klavocinom", pa ne znam kome bi se obratila za drugo misljenje. Ili sama trazila pedijatricu da vadi krv, bris... do sad je sva tri puta samo pregledala uho.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako si u Zg-u super su ti montessori jaslice u Spanskom, duplo manje kostaju od tete cuvalice a moja malena skoro nikad nije bila bolesna..ljudi u principu ne furaju bas bolesne klince u vrtic pa se puno ni ne zaraze
    isto su mi nahvalili za klince i imunitet magarece mlijeko, skupo je i tesko se nabavlja ali navodno super dize imuno sustav..nije na odmet probati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •