Ne mogu vise podizati temu Dokle bolesni, treba mi nova.
Od kad je u 5. mj. s nepunih godinu dana krenuo u jaslice stalno, ali stvarno stalno je bolestan. Dva puta su bile crijevne viroze koje su nas sve strefile, a ostatak vremena mu je nos stalno zastopan, stalno ima guste zeleno zute smrklje, mekanu stolicu, povisenu temp. Nije da malo kasljuca, ili da mu malo curi nos, nego bas hropce, ne moze spavati. Garasone i Efedrin kapi su nam stalno na stolu, a o sljezu, fizioloskoj i morskoj vodi da ne govorim. Mislim da sam zadnjih par mjeseci bar 300 puta sjedila iznad njega dok on urla i odstopavala mu nos na usisivac. Sisa jos uvijek, jede puno voca i povrca, pije vitaminski pripravak za imunitet. Pedijatrica ga uvijek ostavi doma 5 do 7 dana, kad se zbroji s vikendom bude i preko 10 dana doma. Odvedem ga u jaslice, 4. ili 5. dan ima temp. i sav bude zastopan. Nije nikad bio duze od 5 dana u jaslicama. Niti jedan jedini put jos nije bio dva tjedna u komadu.
Rekla mi teta u vrticu da ga previse izoliramo, on je jedini koji toliko izostaje i da ga dovodim ceste, cim mu spadne temp., jer ce prije steci imunitet. Probala sam i to. Nije pomoglo. Od 1.10. do danas je 3 puta imao upalu uha, i upravo treci put pijemo Klavocin. Smije li uopce tako malo dijete toliko cesto piti antibiotik? O umoru, isrcpljenosti, bolovanjima, odradivanju posla po noci da ne pricam. Razmisljam i o homeopatiji, ali u svoj totalnoj zbrci ne stignem ni prosurfati ili istraziti kako nam i to moze pomoci.
U petak nam je pedijatrica rekla da ga vadimo van iz jaslica, jer nije on za kolektiv.
Je li to to? Stalno mislim i svi govore da ce proci to, da im svima treba vremena da steknu imunitet, ali je li moje dijete ipak mora van iz jaslica?
Nemam nikoga da ga cuva, svi radimo, trebam tetu cuvalicu na 8,9 sati, moram naci nekog preko oglasa, sve sam poznanike iznazivala, ni financijski nam nije bas lako... i zlo mi je da sada moram ostavljati dijete nekom nepoznatom... Ali dobro, pregrmit cemo i sve to, ako nam nema druge. Ima li neko iskustava, kad ste ih vadili van iz jaslica?