Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Bljuckanje - do kada

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Bljuckanje - do kada

Pitanje za mame ciji su klinci bljuckali nakon obroka - kada su otprilike prestali?

Moja curka uopce to nije radila, tako da mi je ovo sada prestrasno (iako nije za zabrinuti se toliko jer je samo prvi mj.dobio 1700g), ali me izludjuje to stalno presvlacenje ( i mene i njega i MM-a, nemam vise di susiti svu tu robu), a i tesko mi ga je jadnicka gledati kako se muci, taman ga nakon hranjena pustim da spava i nakon kratko se budi, place, i dok ga ne dignem i dok ne izbaci visak ne moze zaspati. Ili jos bolje, nakon sto sve izbljucka ponovno trazi jesti, pa onda opet bljucka i tako u krug..
    Dakle, koliko jos tako? Znam da je sve to relativno, od djeteta do djeteta, ali zanimaju me vasa iskustva..

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moji obojica do 8, 9 mjeseci.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Iskustvo s dvoje djece - tamo negdje oko 4-5 mj. Ovaj bebac bljucka puno manje.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moj je prestao sa 4 mjeseca. isto me izludivalo konstantno presvlacenje jer je stalno bio mokar i smrdljiv. i prvih je mjeseci bio konstantno jako nezadovoljan vecinu vremena jer bio bi gladan pa bi se najeo i onda bi ga smetalo to vracanje mlijeka tako da je slabo i spavao. sjecam se da ga nismo smjeli polegnuti cak i do pola sata nakon dojenja jer bljuckanju ne bi bilo kraja. patronazna ga je dolazila vagati prvi mjesec jer smo bili uvjereni da njemu nista mlijeka ne ostane u zelucu. napredovao je super. preporodili smo se kad je prestao s bljuckanjem jer je i on posato zadovoljna beba.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je bilo isto tako. on je nakon podoja izbljucao višak a točno sat i pol nakon podoja, valjda kad mu je želučić to probavljao krenuo urlati dok ne bi izbacio, ne znam šta - valjda sve što mu je smetalo. dobro je dobivao na kilaži pa se nitko nije zabrinjavao (osim nas roditelja )
    smirilo se tek u potpunosti prihvaćanjem krute hrane, dakle negdje oko godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja je isto bljuckala sve u 16....sve sam joj morala presvlaciti koliko je znala vratiti...i tamo negdje oko 4 mj polako je prestajalo....sad ima 5 mj i jos ponekad bljucne,al nista strasno kako je bilo.... i mene bas zanima do kada to bljuckanje?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vitika prvotno napisa Vidi poruku
    moj je prestao sa 4 mjeseca. isto me izludivalo konstantno presvlacenje jer je stalno bio mokar i smrdljiv. i prvih je mjeseci bio konstantno jako nezadovoljan vecinu vremena jer bio bi gladan pa bi se najeo i onda bi ga smetalo to vracanje mlijeka tako da je slabo i spavao. sjecam se da ga nismo smjeli polegnuti cak i do pola sata nakon dojenja jer bljuckanju ne bi bilo kraja. .
    Ovako sve isto i kod nas. Najgore mi je sto ga po noci ne mogu dojiti u lezecem polozaju, nego u polulezecem, on na meni trbuscicem okrenut, i onda ga moram pustit na sebi da podrigne a kako spava onda to zna potrajati pa se cesto probudim nakon skoro dva sata u tom polozaju, i taman krenem da ga pustim u krevetic da mogu i ja napokon nastaviti spavati kako spada, i on se opet pocne meskoljiti jer je gladan

Joj,valjda nece i nama trajati skoro do godinu dana, ja se sve nekako nadam da ce proci sa grcicima, tamo oko 3-4 mj.
    ali ajde, bit ce ga lakse presvlaciti kada bude veci, ovako ga jadnog svog izmrcvarim .

rekli smo ja i MM da ako budemo isli na trece da cemo morati gledati da bude ljetna beba, kao i seka, puno je jednostavnije - pustis ga golog i nemas brige ..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sin-već je navelike puzao okolo i bljuckao po tepihu.
    kćer-nije nikad.
    on i danas ima tendenciju prejedanja, a ona jede i manje nego što joj treba.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj do 7 meseci - bljuckao i dohranu i mleko.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji obojica valjda do nekih 10 mjeseci
    puzali i bljuvali
    nije bilo važno koliko su pojeli
    jedan dan je jednostavno prestalo i to je to

OT:a slinili do 18-19 mjeseci, ajme majko šta sam se napresvlačila, valjda sve mame na forumu zajedno nemaju slinčeka koliko ih ja imam, 100 vrsta, plastičnih, poluplastičnih, gumenih, običnih platnenih, u svim bojama i oblicima

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Joj!!! I meni je to užasno išlo na živce.....vječito navlaći gaze....a smrad....koma....trajalo cca 7mj!!!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku

OT:a slinili do 18-19 mjeseci, ajme majko šta sam se napresvlačila, valjda sve mame na forumu zajedno nemaju slinčeka koliko ih ja imam, 100 vrsta, plastičnih, poluplastičnih, gumenih, običnih platnenih, u svim bojama i oblicima
    nama su svi sekini u pogonu (ona ih je koristila samo za dohranu, tako da ih prije njenog 6.mj. nismo ni koristili), pa smo kupili jos 10-ak, i jos se razmisljam da kupim jos koji, ali mi MM govori, da sta ce mi toliko, jos malo ce kao prestati bljuckati pa sta cu sa tolikim slincekima. Ali ako je ovako kao sto kazete -do 8.-9. mj onda mogu slobodno ici kupiti jos bar 10-ak

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo moj još sada tu i tamo bljucne (jedva čekam kad će to prestati) al manje, a uskoro će 10 mj.
    a od samog početka iza svakog obroka obavezno se izbljucao... nadam se da će druga beba manje bljucati

Jovana Marcetic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

beba mi bljucnula par puta zuckast sadrzaj,da li je to normalno?Ako neko zna da mi odgovori jako sam zabrinuta.Unapred hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •