Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: vitamin D u majčinom mlijeku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    taceki

Početno vitamin D u majčinom mlijeku

Danas sam u knjizi "Prirodno i zdravo za bebe i djecu" Jadranke Boban Pejić pročitala da dojenoj djeci ne treba davati vitamin D jer ga ima u majčinom mlijeku.

U knjizi piše:
    "Neko se vrijeme govorilo (i još se mogu čiti takva mišljenja) da majčino mlijeko ne sadrži dovoljno D vitamina te da ga se mora davati bebi. No, smatralo se da je D vitamin topiv samo u mastima, pa su mjerili samo količinu D vitamina u masnoći mlijeka. No, nedavno je otkriveno da se puno veća količina D vitamina, druge vrste nalazi u vodenom dijelu mlijeka i da dijete dobiva posve dovoljno D vitamina."

Zna netko nešto o tome?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo sto sam nasla na internetu. Doduse, nitko ne prica o vodenastijem i masnom mlijeku, nego o kolicini vitamina D u mlijeku opcenito.

Some recent research is now shedding light on this question. True, many many breastfed babies are deficient in vitamin D, and true, their mother's milk does not have enough. But this seems not to be the fault of breast milk per se, but instead is caused by the mother not having sufficient levels of vitamin D. In other words, moms are deficient too, and that is why breast milk has low levels of vitamin D!

According to La Leche League International, the world's recognized authority on breastfeeding, rickets has rarely been found in fully breastfed infants. This is true even in northern climates where there is less exposure to sunlight, which activates the formation of vitamin D. Research has shown that human milk contains adequate vitamin D for at least the first 6 months of life.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znate što je meni malo čudno- priroda je savršena i mislim da se ona pobrinula da je sve u idealnim količinama, pa mogče je da je tako i sa vitaminom D. Mislim da nas ne bi tako zakinula. A opet, ako svi ti silni doktori i LLL kažu da nije dosta... možda i oni znaju nešto, ha ha šala mala.
    Ali stvarno šta nije malo čudno, da majčino mlijeko zadovoljava u potpunosti djetetove potrebe osim tog famoznog Vit D. :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kovke,

Pa oba moja citata govore kako majcino mlijeko ima dovoljno vitamina D, ukljucujuci i LLLI

Citiraj LLLI prvotno napisa
    Research has shown that human milk contains adequate vitamin D for at least the first 6 months of life.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sorry Anchie, izgleda da nisam pažljivo čitala tekst!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    Znate što je meni malo čudno- priroda je savršena i mislim da se ona pobrinula da je sve u idealnim količinama, pa mogče je da je tako i sa vitaminom D.

potpisujem kovke 8)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Priroda nije računala na to da smo obučene, cijeli dan unutra, koristimo faktor 60...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •